Dodaj do ulubionych

Włochy urlop

30.08.26, 18:30
Witam, Szukam jakiejś fajnej miejscówki na urlop (na przyszły rok). Interesuje mnie północna część Włoch i ew, środkowa - bym nie musiała aż tak długo jechać. Oczywiście w pobliżu morza. Niekoniecznie nas samym morzem, bo zawsze możemy dojechać. Jakieś spokojne miejsce, ale żeby w pobliżu (do 100 km) były także jakieś ciekawe miejsca.

Szukam teraz, świeżo po Waszych urlopach. Może ktoś był w jakimś fajnym miejscu i mógłby polecić.
Obserwuj wątek
    • simply_z Re: Włochy urlop 30.08.26, 19:06
      W tym roku bylam w Marche, Ancona i okolice.Dobre jedzenie, czysto, malo jest znany region, emigrantow raczej malo.
      • at.attin Re: Włochy urlop 30.08.26, 19:38
        Tak to fajne okolice, bo dalej na północ, Rimini, Ravenna, Wenecja to jakiś koszmar.

simply_z napisała:

> W tym roku bylam w Marche, Ancona i okolice.Dobre jedzenie, czysto, malo jest
        > znany region, emigrantow raczej malo.
        • simply_z Re: Włochy urlop 30.08.26, 19:43
          Wenecja koszmar?absolutnie nie, miasto, ktore nalezy zobaczyc raz w zyciu.
          • eva_evka Re: Włochy urlop 30.08.26, 20:13
            simply_z napisała:

> Wenecja koszmar?absolutnie nie, miasto, ktore nalezy zobaczyc raz w zyciu.

Raz. I wystarczy.
        • pursuedbyabear Re: Włochy urlop 30.08.26, 19:51
          Wenecja?... Koszmar?...
      • kurt.wallander Re: Włochy urlop 02.09.26, 22:02
        Popieram Marche. Byłam kilka lat temu w Ascoli Piceno (to południowa część Marche), i bardzo mi się podobało.
    • mocca26 Re: Włochy urlop 30.08.26, 19:13
      Ravenna
    • eva_evka Re: Włochy urlop 30.08.26, 19:17
      Może okolice Pizy?
    • jola_ep Re: Włochy urlop 30.08.26, 19:18
      Znam okolice Torre del Lago Puccini. Podobała nam się plaża, blisko Lukka, Piza, La Spezia i Cinque Terre itp. Tylko latem to tam są tłumy. Bywaliśmy też w okolicy Caorle, Grado... Niby polecane i zachwalane, ale plaża mniej mi się podobała. Ewentualnie można rowerem pojeździć. Może Liguria? Byliśmy poza sezonem w okolicy Spotorno. Piękne wybrzeże.

Od pewnego czasu w czasie letniej objazdówki nie docieramy już do morza, tylko zatrzymujemy się na północy jeziora Como. Jest spokojnie, blisko przyroda, można pojeździć rowerem, jest plaża, można podjechać do miasteczek nad jeziorem. Latem jest nieco chłodniej i wieje przyjemny wiatr. Raj dla kitesurfingu.
    • pursuedbyabear Re: Włochy urlop 30.08.26, 19:55
      Liguria!
      • koko8 Re: Włochy urlop 02.09.26, 22:11
        Jasne, że Liguria!
    • hailey_bieber2004 Re: Włochy urlop 02.09.26, 22:11
      Liguria, okolice Portofino.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka