Dodaj do ulubionych

Podpaski się nie kleją..

12.09.26, 18:31
Nie wiem czy ostatnio zmienili klej do podpasek ale podpaski nie kleją sie do bielizny i wypadają w toalecie i nie tylko. Czy ktoś ma podobne odczucia i przygody?
Uzywam bella i wkładki careffre. Moze polecicie takie wkladki i podpaski które sie trzymają na miejscu...?
Obserwuj wątek
    • iberka Re: Podpaski się nie kleją.. 12.09.26, 18:41
      Używam Libresse
      • inez21 Re: Podpaski się nie kleją.. 12.09.26, 23:29
        Ja tez od wielu lat Libress. Najlepsze 🥰
    • nadkomisarz_przyzwoita Re: Podpaski się nie kleją.. 12.09.26, 21:04
      Może przerzuć się na te specjalne majtki na okres . są bardziej ekologiczne niż podpaski. Z drugiej strony ja sama ich nigdy nie stosowałam i nie zamierzam więc nie wiem po co je polecam 🙄.
    • mdro Re: Podpaski się nie kleją.. 12.09.26, 21:13
      Podpasek nie używam, ale z wkładkami (też Carefree) nie mam najmniejszego problemu, trzymają się jak złoto.
    • kachaa17 Re: Podpaski się nie kleją.. 12.09.26, 21:40
      Ja używam od wielu lat podpasek Bella i trzymają się bardzo dobrze, nic się nie odkleja.
      • furiatka_wariatka Re: Podpaski się nie kleją.. 13.09.26, 19:21
        Ja tak samo Bella to moje ulubione, extra soft, wszystko ok, nic się nie odkleja. Może po prostu jakaś ci się trefna seria trafiła.
    • przepio Re: Podpaski się nie kleją.. 13.09.26, 14:19
      Wkladki careffre kupilam ostatnio, bo nie bylo discreet, ktorych używam. Te careffre są dla mnie za grube i faktycznie potrafiły sie odkleić w najmniej oczekiwanym momencie. Nigdy wiecej
    • mava12 Re: Podpaski się nie kleją.. 13.09.26, 14:54
      ja używam podpasek bella bio based i one trzymaja sie dobrze bielizny. Ba, nawet zdarzyło mi sie kilka razy ostatnio, że klej trzymał a rozwarstwiała się powierzchnia nad klejem i tą pierwszą warstwą. Coś chyba ostatnio pozmieniali, w ramach oszczędnosci?
      Niemniej korzystam dalej bo wyboru nie mam. O ile kiedys dostepne były doskonałe jakieś norweskie tp. (chyba) to teraz tylko bella bio based. Wszystkie inne mnie uczulają.
      Natomiast zupełnie przy okazji... Ostatnio chciałam kupic jakieś chusteczki do ciała a tuż obok były jakieś pieluchomajtki itp I tam stała kobita, która rozrywała kolejne opakowania tychże, wyciągała zawartość, macała i odstawiała rozerwane na półkę. Po 3 szlag mnie trafił, spytałam czy podpaski też rozrywa i maca (kiedyś kupiłam rozerwane opakowanie bo go nie oblukałam dokładnie, z każdej strony). I ta kobita wsiadła na mnie pt. "ma pani jakis problem? co to panią obchodzi?". Baba to rycząca 40, o kulturze wsiowej podmiejskiej blachary, "żona Janusza"
      Też rozrywacie opakowania artykułów higieny osobistej i odstawiacie na półkę, jak wam grubość, materiał tp, nie pasuje? macacie brudnymi paluchami i ktos to potem kupi (jak ja ongiś, teraz ogladam z każdej strony) i użyje?
      • bugenwilla2025 Re: Podpaski się nie kleją.. 16.09.26, 19:43
        Mysle ze to jakas wyjatkowo odosobniony przypadek. Moze lepiej było zglosic to komus z obslugi. Nie sadze ze mozna tak sobie rozrywac towar. Nigdy nikogo takiego nie widziałam. Za to widzialam macanie pieczywa łapami
    • mak_z_figa Re: Podpaski się nie kleją.. 13.09.26, 15:07
      Niekoniecznie podpaski. Mam jedne majtki, takie bezszwowe, i w nich właśnie podpaska się nie przykleja. Nie pamiętam składu, ale w dotyku takie śliskie. W takich bardziej tradycyjnych, z bawełnianą wyściółką, jest ok.
      • hasty Re: Podpaski się nie kleją.. 13.09.26, 18:46
        Może za dużo płynu do płukania dajesz?
        • mak_z_figa Re: Podpaski się nie kleją.. 14.09.26, 08:20
          Nie używam płynów do płukania. Po prostu niektóre tkaniny nie chcą się przyklejać
      • enith Re: Podpaski się nie kleją.. 14.09.26, 05:11
        O, ja mam kilka par szybkoschnących majtek do których nie lepią się żadne wkładki ani podpaski. Dosłownie żadne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka