Dodaj do ulubionych

Skarga na kuriera

• kontonarazidwa Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 20:57
      Jesteś oderwana całkowicie od rzeczywistości
    • asia_i_p1 Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 21:06
      Jak mam przesyłkę przez GLS kurier nawet nie udaje, że próbuje, tylko od razu niesie do Żabki. Nie kłócę się, bo mam o krok, a pewnie facet ma wyśrubowane normy. Gdyby to był dla mnie problem, to bym zgłaszała bez wahania, ale jak nie jest, to odpuszczam.
      • kropkaa Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 21:20
        Ja mojemu ulubionemu kurierowi kawę daję na wynos. Awantur nikomu nie robię, ale z inpostu wkurzają mnie niemiłosiernie, bo sami decydują czy przyjdą, zostawia na ochronie czy wrzucą do skrzynki pocztowej. Informują mnie smsem już po.
        • alexis1121 Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 22:11
          No to też jesteś średnio asertywna. Miałam jednego który pytał, czy może zostawić przesyłkę w skrzynce. Nie może, życzę sobie na wycieraczce.
          • kropkaa Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 23:36
            Ci z inpostu to za każdym razem inny, poza tym oni nie pytają tylko informują już po.
            • mava12 Re: Skarga na kuriera 21.09.26, 14:17
              >Ci z inpostu to za każdym razem inny, poza tym oni nie pytają tylko informują już po.

to dlaczego nie zamawiasz do paczkomatu? na twojej wsi nie ma?
              Przecież to najprostsza opcja.
              • kropkaa Re: Skarga na kuriera 21.09.26, 14:21
                Nie ma na mojej wsi 😭
                • kropkaa Re: Skarga na kuriera 21.09.26, 14:28
                  A serio panno mądralinska: przy przesyłkach z zagranicy często nie ma informacji od lokalnego dostawcy.
                  • mava12 Re: Skarga na kuriera 21.09.26, 14:52
                    firmy/sklepy zagraniczne korzystaja z kurierów, nie z inpostu.
                    Firmy kurierskie (DPD, GLS i co tam jeszcze) to nie są firmy polskie generalnie więc nie wiem co masz na myśli pisząc "lokalni dostawcy".
                    Właśnie czekam na przesyłkę z zagranicy. Niestety, kurierską. I, niestety, zero informacji.
                    100 razy wolałabym inpost. Nawet jak nie ma paczkomatu (ale osiedle z ochroniarzami jest, u ciebie...na pipidówie?) to zawsze inpost ma podpisane umowy z lokalnymi (tym razem) sklepami, żabka czy inne.
                    • kropkaa Re: Skarga na kuriera 21.09.26, 15:00
                      Firmy zagraniczne korzystają z inpostu. Pipdowę to ty sobie wymyślasz.
                      • mava12 Re: Skarga na kuriera 21.09.26, 15:06
                        >Firmy zagraniczne korzystają z inpostu

nie wiem, może temu? albo inne korporacyjne, z przedstawicielstwem w PL.
                        bo ja nigdy nie spotkałam sie z taką formą przesyłki.
                        Obecnie czekam na przesyłkę ze sklepu NL. Kurier.
                      • mava12 Re: Skarga na kuriera 21.09.26, 15:13
                        >Pipdowę to ty sobie wymyślasz.

nie ja sobie wymyslam tylko ty piszesz, że nie masz paczkomatu.
                        One są wszędzie.
                        Poza pipidówą, oczywiście.
                        • kropkaa Re: Skarga na kuriera 21.09.26, 15:37
                          Może przeczytaj swoje wypociny. Dla mnie EOT, szkoda mi czasu na jakieś durne przepychanki, czy inpost dostarcza przesyłki z zagranicy, a jak dostarcza to na pewno z Temu etc.
      • alexis1121 Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 22:09
        Jeżeli ci to nie przeszkadza, to jasne, możesz chodzić do Żabki, jednak nie zawsze się chce (ja nienawidzę stać w kolejkach i tego nie robię).
        • iwles Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 23:41

???
          Też jesteś średnio asertywna 😵‍💫
          Odbiór przesyłek w Żabce jest bez kolejki.
      • m_incubo Re: Skarga na kuriera 19.09.26, 08:39
        No jeśli ci nie przeszkadza, to wszystko super, ale ogólnie nie na tym polega usługa dostarczenia przesyłki kurierem pod konkretny adres, żeby później szukać jej w okolicznych Żabkach.
    • blahblah2 Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 23:04
      miałam taką sytuację ale paczka była z Francji i nie pamiętam ale chyba dpd dostarczało i kurier zrobił zwrot od razu z powrotem, a powinno być drugie podejście czy termin, udałam się do oddziału firmy i okazało się że szefem jest mój znajomy i... ten kurier już tam nie pracuje
      • gryzelda71 Re: Skarga na kuriera 19.09.26, 07:58
        Brawo!
      • alexis1121 Re: Skarga na kuriera 19.09.26, 09:25
        😳 pewnie sobie dodatkowo nagrabił.
    • alex.vause.is.back Re: Skarga na kuriera 19.09.26, 08:00
      Oh Karen....
    • m_incubo Re: Skarga na kuriera 19.09.26, 08:36
      W DPD to standard - paczka niedoręczona, mimo że kurier w ogóle jej nie próbował doręczyć. Aczkolwiek warto składać skargi, bo jest poprawa, przynajmniej po moich 🤷🏻‍♀️
      • gryzelda71 Re: Skarga na kuriera 19.09.26, 08:59
        U mnie DPD dostarcza paczke 20 min po esie,ze dzis dostarczą paczkę. Nie wiesza na ogrodzeniu jak poczta polska, ale kładzie na ławce pod drzwiami. Co to za pomysł z tą wycieraczka u aleksis, w głowie sie nie mieście, ze nie ma miejsca na polozenie paczki, to tak na marginesie.
        • eufrozyna2020 Re: Skarga na kuriera 20.09.26, 12:34
          Kobieta mieszka w jakichś slamsach to przyzwyczajona, że jej zostawiają różne rzeczy na wycieraczce, bywa. Może to ta od pizzy na wycieraczce?
    • misiamama Re: Skarga na kuriera 20.09.26, 12:01
      Pierwsze droższe zakupy w sieci? nie martw się, z czasem się nauczysz i przyzwyczaisz. Kurier DPD nie może zostawić przed drzwiami (czy w innym tzw. safe place) przesyłki, zawierającej towar wyłączony ze standardowego transportu (jest to m.in. biżuteria, metale szlachetne, inne produkty o wysokiej wartości). Zasady doręczania tego rodzaju przesyłek określa umowa DPD - nadawca. Trochę się ośmieszyłaś tym SMS z wycieraczką, ale są szanse że kurier już nie pamięta.
      • alexis1121 Re: Skarga na kuriera 20.09.26, 12:37
        Bransoletkę zostawił na wycieraczce (kurier poranny), a była droższa od kolczyków. Stawiam jednak na to, że wieczornemu się nie chciało.
        Dziękuję wszystkim za odpowiedzi ❤️ dam znać, jeżeli dostanę jakąś konkretniejszą odpowiedź od DPD.
        • iwles Re: Skarga na kuriera 20.09.26, 22:29
          Prędzej wywaliliby tego porannego niż wieczornego.
    • mirkad Re: Skarga na kuriera 21.09.26, 10:44
      Ja właśnie z tego powodu unikam DPD przy wyborze sposobu dostawy. Regularnie przesyłka ląduje w Żabce. Kiedyś całą trójką siedzieliśmy z grypą w domu 0 dwa dni z rzędu w systemie pojawił się wpis że przesyłki nie dostarczono ze względu na nieobecność adresata, potem wylądowała w Żabce. Innym razem kurier podrzucił ją do Żabki, która najprawdopodobniej była najbliższa jego miejsca zamieszkania bo 3 dzielnice ode mnie - pani na infolinii sama była zaskoczona że tak daleko wybrał punkt odbioru, a że byłą to potrzebna mi książka to jeździłam sobie po nocy. Zdarzyło mi się też tachać dostawę puszek dla kota z kolejnej Żabki, bo ponoć znowu nie było mnie w domu (pracuję on line tak dla wyjaśnienia). Także DPD szczerze nie polecam. Z innymi firmami nie mam takich problemów.
      • alexis1121 Re: Skarga na kuriera 21.09.26, 13:18
        Składaj skargę. To serio działa. Mi ten poranny kurier też na początku jak go zatrudnili próbował zostawiać w Żabce (tej najbliższej). Tylko raz tak zrobił i nawet chyba skargi nie składałam, tylko potem dostajesz maila z prośbą o opinię i napisałam o nieudanej próbie doręczenia, bez faktycznej próby doręczenia. Nie wiem na jakiej zasadzie oni typują klientów, do których nie chce im się zajeżdżać, ale chyba znają konsekwencje..
        • mava12 Re: Skarga na kuriera 21.09.26, 14:25
          >Mi ten poranny kurier

MNIE jeśli już...panno przyszła, jakoby, doktorantko.
          A skargi nie działają. Składałam ze 2 razy, potem przestałam bo nie chce mi się wypełniać formularzy, które i tak g dają. I beznadziejne jest nie tylko DPD, wszystkie pozostałe w równym stopniu.
          Unikam firm kurierskich jak mogę ale nie zawsze się da, szczególnie w przypadku zakupów poza PL.
          Własnie czekam na dostawę z firmy kurierskiej. Miała być 17-19.09. Dzieki bogu jest już 21.09 i cisza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka