kontonarazidwa Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 20:57 Jesteś oderwana całkowicie od rzeczywistości Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p1 Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 21:06 Jak mam przesyłkę przez GLS kurier nawet nie udaje, że próbuje, tylko od razu niesie do Żabki. Nie kłócę się, bo mam o krok, a pewnie facet ma wyśrubowane normy. Gdyby to był dla mnie problem, to bym zgłaszała bez wahania, ale jak nie jest, to odpuszczam. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 21:20 Ja mojemu ulubionemu kurierowi kawę daję na wynos. Awantur nikomu nie robię, ale z inpostu wkurzają mnie niemiłosiernie, bo sami decydują czy przyjdą, zostawia na ochronie czy wrzucą do skrzynki pocztowej. Informują mnie smsem już po. Odpowiedz Link Zgłoś
alexis1121 Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 22:11 No to też jesteś średnio asertywna. Miałam jednego który pytał, czy może zostawić przesyłkę w skrzynce. Nie może, życzę sobie na wycieraczce. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 23:36 Ci z inpostu to za każdym razem inny, poza tym oni nie pytają tylko informują już po. Odpowiedz Link Zgłoś
mava12 Re: Skarga na kuriera 21.09.26, 14:17 >Ci z inpostu to za każdym razem inny, poza tym oni nie pytają tylko informują już po. to dlaczego nie zamawiasz do paczkomatu? na twojej wsi nie ma? Przecież to najprostsza opcja. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Skarga na kuriera 21.09.26, 14:28 A serio panno mądralinska: przy przesyłkach z zagranicy często nie ma informacji od lokalnego dostawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
mava12 Re: Skarga na kuriera 21.09.26, 14:52 firmy/sklepy zagraniczne korzystaja z kurierów, nie z inpostu. Firmy kurierskie (DPD, GLS i co tam jeszcze) to nie są firmy polskie generalnie więc nie wiem co masz na myśli pisząc "lokalni dostawcy". Właśnie czekam na przesyłkę z zagranicy. Niestety, kurierską. I, niestety, zero informacji. 100 razy wolałabym inpost. Nawet jak nie ma paczkomatu (ale osiedle z ochroniarzami jest, u ciebie...na pipidówie?) to zawsze inpost ma podpisane umowy z lokalnymi (tym razem) sklepami, żabka czy inne. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Skarga na kuriera 21.09.26, 15:00 Firmy zagraniczne korzystają z inpostu. Pipdowę to ty sobie wymyślasz. Odpowiedz Link Zgłoś
mava12 Re: Skarga na kuriera 21.09.26, 15:06 >Firmy zagraniczne korzystają z inpostu nie wiem, może temu? albo inne korporacyjne, z przedstawicielstwem w PL. bo ja nigdy nie spotkałam sie z taką formą przesyłki. Obecnie czekam na przesyłkę ze sklepu NL. Kurier. Odpowiedz Link Zgłoś
mava12 Re: Skarga na kuriera 21.09.26, 15:13 >Pipdowę to ty sobie wymyślasz. nie ja sobie wymyslam tylko ty piszesz, że nie masz paczkomatu. One są wszędzie. Poza pipidówą, oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Skarga na kuriera 21.09.26, 15:37 Może przeczytaj swoje wypociny. Dla mnie EOT, szkoda mi czasu na jakieś durne przepychanki, czy inpost dostarcza przesyłki z zagranicy, a jak dostarcza to na pewno z Temu etc. Odpowiedz Link Zgłoś
alexis1121 Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 22:09 Jeżeli ci to nie przeszkadza, to jasne, możesz chodzić do Żabki, jednak nie zawsze się chce (ja nienawidzę stać w kolejkach i tego nie robię). Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 23:41 ??? Też jesteś średnio asertywna 😵💫 Odbiór przesyłek w Żabce jest bez kolejki. Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Skarga na kuriera 19.09.26, 08:39 No jeśli ci nie przeszkadza, to wszystko super, ale ogólnie nie na tym polega usługa dostarczenia przesyłki kurierem pod konkretny adres, żeby później szukać jej w okolicznych Żabkach. Odpowiedz Link Zgłoś
blahblah2 Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 23:04 miałam taką sytuację ale paczka była z Francji i nie pamiętam ale chyba dpd dostarczało i kurier zrobił zwrot od razu z powrotem, a powinno być drugie podejście czy termin, udałam się do oddziału firmy i okazało się że szefem jest mój znajomy i... ten kurier już tam nie pracuje Odpowiedz Link Zgłoś
alexis1121 Re: Skarga na kuriera 19.09.26, 09:25 😳 pewnie sobie dodatkowo nagrabił. Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Skarga na kuriera 19.09.26, 08:36 W DPD to standard - paczka niedoręczona, mimo że kurier w ogóle jej nie próbował doręczyć. Aczkolwiek warto składać skargi, bo jest poprawa, przynajmniej po moich 🤷🏻♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Skarga na kuriera 19.09.26, 08:59 U mnie DPD dostarcza paczke 20 min po esie,ze dzis dostarczą paczkę. Nie wiesza na ogrodzeniu jak poczta polska, ale kładzie na ławce pod drzwiami. Co to za pomysł z tą wycieraczka u aleksis, w głowie sie nie mieście, ze nie ma miejsca na polozenie paczki, to tak na marginesie. Odpowiedz Link Zgłoś
eufrozyna2020 Re: Skarga na kuriera 20.09.26, 12:34 Kobieta mieszka w jakichś slamsach to przyzwyczajona, że jej zostawiają różne rzeczy na wycieraczce, bywa. Może to ta od pizzy na wycieraczce? Odpowiedz Link Zgłoś
misiamama Re: Skarga na kuriera 20.09.26, 12:01 Pierwsze droższe zakupy w sieci? nie martw się, z czasem się nauczysz i przyzwyczaisz. Kurier DPD nie może zostawić przed drzwiami (czy w innym tzw. safe place) przesyłki, zawierającej towar wyłączony ze standardowego transportu (jest to m.in. biżuteria, metale szlachetne, inne produkty o wysokiej wartości). Zasady doręczania tego rodzaju przesyłek określa umowa DPD - nadawca. Trochę się ośmieszyłaś tym SMS z wycieraczką, ale są szanse że kurier już nie pamięta. Odpowiedz Link Zgłoś
alexis1121 Re: Skarga na kuriera 20.09.26, 12:37 Bransoletkę zostawił na wycieraczce (kurier poranny), a była droższa od kolczyków. Stawiam jednak na to, że wieczornemu się nie chciało. Dziękuję wszystkim za odpowiedzi ❤️ dam znać, jeżeli dostanę jakąś konkretniejszą odpowiedź od DPD. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Skarga na kuriera 20.09.26, 22:29 Prędzej wywaliliby tego porannego niż wieczornego. Odpowiedz Link Zgłoś
mirkad Re: Skarga na kuriera 21.09.26, 10:44 Ja właśnie z tego powodu unikam DPD przy wyborze sposobu dostawy. Regularnie przesyłka ląduje w Żabce. Kiedyś całą trójką siedzieliśmy z grypą w domu 0 dwa dni z rzędu w systemie pojawił się wpis że przesyłki nie dostarczono ze względu na nieobecność adresata, potem wylądowała w Żabce. Innym razem kurier podrzucił ją do Żabki, która najprawdopodobniej była najbliższa jego miejsca zamieszkania bo 3 dzielnice ode mnie - pani na infolinii sama była zaskoczona że tak daleko wybrał punkt odbioru, a że byłą to potrzebna mi książka to jeździłam sobie po nocy. Zdarzyło mi się też tachać dostawę puszek dla kota z kolejnej Żabki, bo ponoć znowu nie było mnie w domu (pracuję on line tak dla wyjaśnienia). Także DPD szczerze nie polecam. Z innymi firmami nie mam takich problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
alexis1121 Re: Skarga na kuriera 21.09.26, 13:18 Składaj skargę. To serio działa. Mi ten poranny kurier też na początku jak go zatrudnili próbował zostawiać w Żabce (tej najbliższej). Tylko raz tak zrobił i nawet chyba skargi nie składałam, tylko potem dostajesz maila z prośbą o opinię i napisałam o nieudanej próbie doręczenia, bez faktycznej próby doręczenia. Nie wiem na jakiej zasadzie oni typują klientów, do których nie chce im się zajeżdżać, ale chyba znają konsekwencje.. Odpowiedz Link Zgłoś
mava12 Re: Skarga na kuriera 21.09.26, 14:25 >Mi ten poranny kurier MNIE jeśli już...panno przyszła, jakoby, doktorantko. A skargi nie działają. Składałam ze 2 razy, potem przestałam bo nie chce mi się wypełniać formularzy, które i tak g dają. I beznadziejne jest nie tylko DPD, wszystkie pozostałe w równym stopniu. Unikam firm kurierskich jak mogę ale nie zawsze się da, szczególnie w przypadku zakupów poza PL. Własnie czekam na dostawę z firmy kurierskiej. Miała być 17-19.09. Dzieki bogu jest już 21.09 i cisza. Odpowiedz Link Zgłoś