oltynka1 20.12.04, 20:42 Witam ! Wiem, że to niezupełnie zgodne z tematyką forum, ale spróbuję .Poszukuję wiersza ks. Twardowskiego, niestety nie znam tytułu. Jest to wiersz- życzenia na Boże Narodzenie, prosze o pomoc, bardzo mi na nim zależy. Pozdrawiam Ola Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koala500 Re: Wiersz ks. Twardowskiego-Help 21.12.04, 01:17 Może tu znajdziesz: www.wpk.p.lodz.pl/~sebekmez/t/spis.html Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynabobak Re: Wiersz ks. Twardowskiego-Help 01.01.05, 17:11 Czy chodzi o ten? Pomódlmy się w Noc Betlejemską, w Noc Szczęśliwego Rozwiązania, by wszystko nam się rozplątało, węzły, konflikty, powikłania. Oby się wszystkie trudne sprawy porozkrecały jak supełki, własne ambicje i urazy zaczęły śmieszyć jak kukiełki. Oby w nas paskudne jędze pozamieniały się w owieczki, a w oczach mądre łzy stanęły jak na choince barwnej świeczki. Niech anioł podrze każdy dramat aż do rozdziału ostatniego, i niech nastraszy każdy smutek, tak jak goryla niemądrego. Aby się wszystko uprościło było zwyczajne-proste sobie- by szpak pstrokaty, zagrypiony, fikał koziołki nam na grobie. Aby wątpiący się rozpłakał na cud czekając w swej kolejce, a Matka Boska- cichych, ufnych- na zawsze wzięła w swoje ręce. Odpowiedz Link Zgłoś
michatka Re: Wiersz ks. Twardowskiego-Help 02.01.05, 16:20 bardzo, bardzo lubię wiersze ks.Twardowskiego, a tego nie znałam dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś