iduka 01.01.05, 23:36 podaję link do 2 części gry, gdzie trzeba było znaleźć 12 przedmiotów, żeby opuścić pokój www.fasco-csc.com/works/viridian/index_e.php miłej zabawy ps. tu trochę podpowiedzi www.gry-online.pl/s043.asp?ID=2496021 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
e.silver Re: crimson room cz.2 - viridian, relaksu cd 02.01.05, 10:28 Jak zabrać ten koc??? Klikam i klikam - na zmianę odsłaniam i zasłaniam szkielet i nic! wrrrr! Odpowiedz Link Zgłoś
joasiiik25 Re: crimson room cz.2 - viridian, relaksu cd 02.01.05, 10:29 no wlasnie a tam kolo nogi cos widac, i jak dostac sie do kosza za lodowka? Odpowiedz Link Zgłoś
twinmama76 Re: crimson room cz.2 - viridian, relaksu cd 02.01.05, 10:44 musisz po prostu kliknąć na kosz, w środku jest karteczka z włosami Odpowiedz Link Zgłoś
mayessa Re: crimson room cz.2 - viridian, relaksu cd 02.01.05, 12:17 Tylko ze pod koszem tez jest kartka a trup oprócz granatowej kartki ma jeszcze kluczyk pod lewym nadgarstkiem.Jak zabiezrzesz obie te rzeczy to wtedy da sie wziac koc Odpowiedz Link Zgłoś
desire.et pacnij malpe 02.01.05, 15:56 zeby nie zaczynac kolejnego watku, pozwol, ze sie wetne u Ciebie pacnij malpe... www.cda.pl/gry-online/g/pacnijmalpe.htm Odpowiedz Link Zgłoś
iduka mała podpowiedź 02.01.05, 16:25 lista przedmiotów do znalezienia: ramka na zdjęcia, płyta cd, piwo, kadzidełka, zapalniczka, dwa zdjęcia, kluczyk, 6 kartek z chińskimi znaczkami, butelka z pastylkami i kartką, koc, kartka na której leżą włosy najlepiej jest obejrzeć każdą rzecz po znalezieniu w menu: about items powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
joasiiik25 Re: a gdzie odnalesc te wszystkie rzeczy? n/txt 02.01.05, 17:02 mam 9 przedmiotow gdzie reszta??? nadal nie moge dostac sie do tego kosza za lodowka. nie wiem jak tam dojsc Odpowiedz Link Zgłoś
joasiiik25 Re: a gdzie odnalesc te wszystkie rzeczy? n/txt 02.01.05, 17:06 walcze z tym koszem, koc juz wzielam czy trzeba otworzyc ten szyfr na nogach trupa??? Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: a gdzie odnalesc te wszystkie rzeczy? n/txt 02.01.05, 17:05 lodówka, kubeł na śmieci, szafka, pod kapciami, pod szafką z kapciami, w szarej szafie, pod stertą koców, pod czerwonym kocem (oczywiście z wyjątkiem kościotrupa , na lampie, na listwie pod sufitem.... Odpowiedz Link Zgłoś
joasiiik25 Re: mam wszystko co dalej? 02.01.05, 17:08 mam wszystko co dalej? jak wyjsc z pokoju??? Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: mam wszystko co dalej? 02.01.05, 17:15 Wszystko? To teraz pooglądaj różne rzeczy w przybliżeniu, niektóre musisz połączyć ze sobą, niektóre podpalić (zapalniczkę masz? ja miałam okropne kłopoty z jej wyjęciem spod kosza). Koc z kościotrupa zdjęłaś? Jeśli tak, to go musisz podrzeć co nieco Chaotyczne to, co piszę, ale nie chcę za bardzo ułatwiać No chyba, że na priva Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: mam wszystko co dalej? 02.01.05, 17:24 Aha, nie napisałam najważniejszego - niektóre z tych rzeczy musisz poustawiać na najniższej półce w szarej szafie tworzy się coś w rodzaju ołtarzyka jak już będziesz miała wszystko, łącznie z kostką do zapakowania duszy zmarłego, uderz w gong Odpowiedz Link Zgłoś
joasiiik25 Re: mam wszystko co dalej? 02.01.05, 17:35 o kurcze..... juz robie ale jak je poukladac Odpowiedz Link Zgłoś
edzio_grubas Help! 02.01.05, 17:37 brakuje mi kadzidełek, zapalniczki (nie wiem jak przesunąć kosz) i 2 chińskich kartek (z lampy też nic nie chce się zdjąć). Help! Odpowiedz Link Zgłoś
joasiiik25 Re: Help! 02.01.05, 17:40 klikaj na kosz za ktoryms razem uda sie a skad wziac kadzidelka? Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Help! 02.01.05, 17:49 kadzidełka to jest to coś, co zgarnęłaś z półki nad hipotetycznym ołtarzykiem; wyglądają jak długopis; jak już wszystko, co trzeba poustawiasz: zdjęcie dziewczyny w ramce (które na końcu i tak trzeba zdjąć), okładkę na płytę CD razem z płytą, ZIMNE piwo, kadzidełka, uderzasz w gong zanim jednak uderzysz, musisz mieć kostkę: wydobywasz rozłożoną kostkę do gry z koca, na nią nakładasz karteczki z chińskimi znakami (nie byle jak, a wedle schematu) Odpowiedz Link Zgłoś
joasiiik25 Re: Help! 02.01.05, 17:52 mam tak: cd 4 ksarteczki zapalniczke wlosy puszke z lekami klucz ramke 2 zdjecia kostke z koca piwo Odpowiedz Link Zgłoś
joasiiik25 Re: Help! 02.01.05, 17:56 a gdzie schowqana jest reszta?nie prZychodzi mi nic do glowy Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Help! 02.01.05, 17:58 z tego co pamiętam to karteczki były: pod kapciami, pod mięsem w lodówce, pod kocami, na lampie (musisz popatrzeć na lampę z różnych punktów pokoju), na listwie gdzieś pod sufitem, a szóstej nie pamiętam Odpowiedz Link Zgłoś
joasiiik25 Re: Help! 02.01.05, 18:02 szkoda moich oczu ide spac dokoncze pozniej Odpowiedz Link Zgłoś
anna.michal Re: Help! 02.01.05, 23:18 Dwie kartki są blisko siebie - jak patrzy się na lampę przy drzwiach bez klamki - na lampie i na listwie. I jeszcze karteczka na ostaniej półce regału w prawym rogu - w lewym kadzidełka. Odpowiedz Link Zgłoś
anna.michal Re: Help! 02.01.05, 22:09 NIby wszystko mam ustawione na ołtarzyku a mam komentarz "something still is missing" i co z tym zrobic? I co trzeba później zabrać całą ramkę ze zdjęciem czy tylko zdjęcie a ramkę zostawić? Aha i stawiałam zimne piwo, więc niby OK. Czasem jeszcze jest jakieś hasło w stylu że niezbędny jest stuff Odpowiedz Link Zgłoś
anna.michal Re: Help! 02.01.05, 22:19 juz - poradziłam sobie w koncu, ale nie było tak łatwo. Odpowiedz Link Zgłoś
mamand Re: crimson room cz.2 - viridian, relaksu cd 02.01.05, 18:28 to chyba to samo, ale opisy są po angielsku, zawsze to jakieś ułatwienie www.albinoblacksheep.com/flash/viridian.php Odpowiedz Link Zgłoś
iduka 2 kartki i kosz 02.01.05, 19:58 jak stoicie tak, żeby widzieć tylko nogi kościotrupa i niebieskie drzwi to kliknijcie na lampę - tylko jej brzeżek widać u góry ekranu (jest jasnoszary). po kliknięciu zmieni sie perspektywa i zobaczycie wtedy karteczkę na ścianie pod sufitem na takiej listwie i druga jest na lampie, zlewa się z bordowym sufitem i trzeba się dobrze przyjrzeć. dojście do kosz jest przez lodówkę - najpierw klikamy na lodówkę, otwieramy ją i zamykamy. i teraz możemy kliknąć na kosz, który się nam przybliży i wyjmujemy z niego przedmiot. a żeby podnieść kosz trzeba najpierw obejrzeć w menu to, co się z niego wyciągnęło, a potem da się go spokojnie podnieść i wziąć kolejny przedmiot. powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 płyta??? 02.01.05, 20:12 mam pudełko a gdzie płyta??? mam dość kombinuję,czytam podpowiedzi wasze i inne i nic Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: płyta??? 02.01.05, 20:55 jest w pamiętniku zamkniętym na kluczyk, trzeba cierpliwie przewracać kartki do ostatniej strony Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: płyta??? 02.01.05, 20:55 no dobra zlitujcie się,znalazłąm płytę a kod jaki wpisałyście??? bo będe płakać.wg pamiętnika to 1 stycznia 2005 pomóżcie proszę!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 kawka 02.01.05, 20:56 dzięki to już mam ,teraz głowie sie nad kodem chyba jutro zaczne od nowa Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: dajcie cos fajniejszego:)czekam na propozycje 02.01.05, 21:01 doszłąś do konca??? to zdradż kod. nie bądż taka Odpowiedz Link Zgłoś
joasiiik25 Re: dajcie cos fajniejszego:)czekam na propozycje 02.01.05, 21:03 cos ty utknelam na ukladanie oltarzyka Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 no dobra.czekam 5 min. 02.01.05, 21:08 na ten cholerny kod i ide spać,a jutro zaczynam od nowa:9 kobitki zlitujcie się Odpowiedz Link Zgłoś
sakada Tu jest trochę podopowiedzi... 02.01.05, 21:16 www.gry-online.pl/s043.asp?ID=2496021 Życzę miłej zabawy Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Tu jest trochę podopowiedzi... 02.01.05, 21:25 kochana nic z tego,mam wszystko oprócz tego kodu,jade krok po kroku,no chyba ze sie gdzieś potknęłam Odpowiedz Link Zgłoś
desire.et mam kod 02.01.05, 21:32 ale nie wiem, czy podawac publicznie... moze ktos nie chce.. Poza tym nie wiem, czy kazdy bedzie mial taki sam kod, czy inny... ale moge wyslac na priv. Chyba, ze chcecie na forum )))) Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 dawaj na gazetowy 02.01.05, 21:38 ide położyć spać małą bede za ok pół.godz. Odpowiedz Link Zgłoś
desire.et cos mi sie zablokowalo 03.01.05, 00:27 i nie widze zadnych postow po poscie 37...(czyli moim... buuu, caly czas pokazuje mi ten sam stan postow na emama Odpowiedz Link Zgłoś
anna.michal Re: dajcie cos fajniejszego:)czekam na propozycje 02.01.05, 21:56 kod odczytuju sie z pamiętnika - to jest data pod którą jest napisane, że jest to najgorszy dzień w życiu (worse day). U mnie ostatni wpis był chyba 1.01.2005 a tym dniem 31 grudnia. Przy czym wpisuje się najpierw miesią a potem dzień (chyba, nie pamietam, chociaz przed chwilą to robiłam) czyli 1231. A żeby zbudować odpowiednia kostkę to najpierw trzeba spisać sobie z tej kartki na której były włosy numery a potem z kartki w butelce z lekarstwami sprawdzić która kartka odpowiada jakiej cyfrze. I dopiero wtedy można ułożyć kostkę Odpowiedz Link Zgłoś
desire.et kostka dusz 02.01.05, 22:00 kto mi powie, jak sie uklada te cholerne karteczki na kostce... tzn jak dopasowac schemat?Tam jest jeszcze jedna kartka z tymi symbolami... ale jak to dopasowac, zeby sie zgadzalo?? Odpowiedz Link Zgłoś
sol_bianca Re: kostka dusz 02.01.05, 22:09 A spaliłaś włosy z kartki? To podgrzej ją zapalniczką. Odpowiedz Link Zgłoś
sol_bianca Re: crimson room cz.2 - viridian, relaksu cd 02.01.05, 22:07 PRZESZŁAM!!!!! Trup wysłany na wieczny odpoczynek! HURA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
beatach1 Re: crimson room cz.2 - viridian, relaksu cd 02.01.05, 22:19 To teraz opowiedz jak to zrobilas Odpowiedz Link Zgłoś
beatach1 Re: crimson room cz.2 - viridian, relaksu cd 02.01.05, 22:40 Skad mam miec te koste dusz? I jak sie ja ukladà? Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: crimson room cz.2 - viridian, relaksu cd 02.01.05, 22:45 widzę tu więcej takich oszołomów jak ja jakby co jestem nadal zaczynam dzieło moje gg 5559984 Odpowiedz Link Zgłoś
sol_bianca Re: crimson room cz.2 - viridian, relaksu cd 02.01.05, 23:28 Kostka jest rozłożona (jak dobrze pamiętam, chyba wypada z koca), musisz ją złożyć. W słoiczku z lekarstwami jest szyfr: kartka z chińskimi znaczkami. Jak masz już kartkę z włosami, to podpalasz włosy, a potem zapalniczką podgrzewasz kartkę, a wtedy pojawia się klucz do szyfru. Według klucza układasz 6 małych karteczek chińskich na kostce i masz. Odpowiedz Link Zgłoś
eve77 Do Kawki 02.01.05, 23:07 Kawka....rany boskie wlasnie tej cholernej 6-tej kartki mi brakuje...pomoz Odpowiedz Link Zgłoś
anna.michal Re: crimson room cz.2 - viridian, relaksu cd 02.01.05, 23:13 Zakładając, że zebrałaś wszystkie elementy trzeba postępować następująco: 1. Oglądając przedmioty wybrać kartkę z włosami a potem zapalniczkę - włosy się spalą i jak klikniesz na kartkę to pojawi się kratki z numerami. 2. Odpisz sobie ten układ liczb. 3. W fiolce z lekarstwami jest kartka, jak ją rozwiniesz to pojawiają się chińskie znaczki, takie jak na 6 kartkach które posiadzasz. 4. Posługując się odpisanym wsześniej układem liczb przypisz numery do poszczególnych karteczek. 5. Szablon kostki jest ukryty w czerwonym kocu - jak wybierzesz info o nim to kliknij kilka razy na niego. 6. Ułóż karteczki w odpowiednich miejscach - jak będzie OK to szablon złoży się w kostkę. Jeśli chodzi o ołtarzyk to trzeba umieścić - ramkę ze zdjęciem dziewczyny, pudełko z płytą CD, kadzidełka i podpalic je zapalniczką i zimne piwo. Potem stuk w miseczkę i zabieramy zdjęcie - albo odwrotnie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
beatach1 i co dalej??? 02.01.05, 23:19 Gdzie jest butelka z lekarstwem? Pozdrawiam i dziekuje Chetnie rozsadzam sprawy miedzy wrogami niz miedzy przyjaciolmi, bo z przyjaciol w kazdym razie jedna strona stanie sie moim wrogiem, z wrogow jedna ze stron przyjacielem. Bias z Prieny (VI / V w. p.n.e.) Odpowiedz Link Zgłoś
eve77 Re: i co dalej??? 02.01.05, 23:33 Butelka z lekarstwami jest w prawej rece koscotrupa.. Odpowiedz Link Zgłoś
iduka piwo i blokada 02.01.05, 23:24 żeby piwo było zimne trzeba zapalić kadzidełko na oltarzyku i piwo wstawic do lodówki. kiedy skończy się palić wyjmujemy piwo i stawiamy na ołtarzyku. żeby zdjąć blokadę z nóg kościotrupa trzeba wpisać datę jego najgorszego dnia (z pamiętnika) - nie jest to data śmierci, tylkodzień, o którym napisał this is my worse day. żeby uwolnić duszę musi być gotowa kostka. potem już tylko stukamy - jeśli pojawi się napis missing tzn że piwo jest za ciepłe, jeśli nessesery tzn,że trzeba zabrać ramkę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
mamand klucz 03.01.05, 10:48 dlaczego mój kościotrup nie ma klucza???? powinien być pod nadgarstkiem, ale go nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
edzio_grubas Jak przesunac ten chol....... kosz? 03.01.05, 11:17 mam wszystko procz zapalniczki. poradzcie jak przesunac kosz? juz go oklikalam na wszystkie strony i nic.... Odpowiedz Link Zgłoś
joasiiik25 Re: Jak przesunac ten chol....... kosz? 03.01.05, 11:31 kliknij w srodek kosza powinno sie udac Odpowiedz Link Zgłoś
blecku Re: Jak przesunac ten chol....... kosz? 03.01.05, 12:12 Witam wszystkich. Stoje na zapalniczce. Mam wszystkie przedmioty oprócz zapalniczki. Klikam na środek, do okoła, w każdym miejscu kosza i nic. Help. Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Jak przesunac ten chol....... kosz? 03.01.05, 18:44 Obejrzyj "na podglądzie" (about item) to, co wyjęłaś z kosza (kartka z włosami w środku), a potem kliknij na kosz Odpowiedz Link Zgłoś