kubusala 04.01.05, 15:51 no własnie na 18-nastkę dla chłopaka. Jakie są zwyczaje dziewczyny: pieniądze, czy może jakąś pamiatkę? Kompletnie nie wiem, mąż jest chrzestnym a ja muszę kupić prezent Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
graszka25 Re: Co sie teraz daje na... 04.01.05, 16:43 Wydaje mi się , ze najlepiej pieniądze chyba że ma jakieś szczególne zainteresowania, co można by mu kupić i co sprawiłoby mu radość. nie mówię o samochodzie)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
burza4 Re: Co sie teraz daje na... 04.01.05, 16:51 to zależy od możliwości finansowych, relacji (nie zawsze są przecież bliskie). Swojej chrześnicy dałam aparat fotograficzny i sporo ciuchów (wybrałyśmy się razem na zakupy). Z drugim chrzesniakiem nie utrzymujemy prawie kontaktów więc nie czułam się zobowiązana w kwestii prezentów. Odpowiedz Link Zgłoś
barbamama Re: Co sie teraz daje na... 04.01.05, 17:28 Jestem również chrzestną przyszłego 18-stolatka. Mam duzy problem, bo mimo tego ze to mój siostrzeniec jestem daleko od prawienia mu prezentów bo jest leniuchem, wagaruje i sprawia siorce mnóstwo kłopotów wychowawczych. Kupiłam mu ogromne kapciochy- psiory, dołozę mu kartę z życzeniami "oby mu zawsze w nózki ciepło było" mam nadzieję ze zrozumie aluzję i weźmie się za siebie. Przed samymi urodzinami zrobię wywiad- jak był grzeczny dostanie trochę grosza (niestety pewnie spora częsc pójdzie na fajki)... Na serio tak zrobię . A co! Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Co sie teraz daje na... 04.01.05, 18:23 barbamama napisała: > Jestem również chrzestną przyszłego 18-stolatka. Mam duzy problem, bo mimo tego > ze to mój siostrzeniec jestem daleko od prawienia mu prezentów bo jest > leniuchem, wagaruje i sprawia siorce mnóstwo kłopotów wychowawczych. _____________________________ przykre, co piszesz po pierwsze prezent na urodziny, to nie prezent za zasługi po drugie wydaje mi sie, ze mówienie o kłopotach wychowwawczych w przypadku 18- latka, badz co badz dorosłego juz człowieka brzmi dziwnie proces wychowawczy juz chyba sie zakonczył u brodatego faceta Kupiłam mu > > ogromne kapciochy- psiory, dołozę mu kartę z życzeniami "oby mu zawsze w nózki > ciepło było" mam nadzieję ze zrozumie aluzję i weźmie się za siebie. _________________ ja nie rozumiem, dla mnie nie brzmi dyscyplinująco > Przed samymi urodzinami zrobię wywiad- jak był grzeczny dostanie trochę grosza > (niestety pewnie spora częsc pójdzie na fajki)... Na serio tak zrobię . A co! ______________________________ tu racje masz, ja tez bym nie dawał gotówki, gdybym wiedziała ze pójdzie na cele niezbozne nawet jakby był bardzo grzeczny Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Co sie teraz daje na... 04.01.05, 18:18 to sie daje, czego obdarowywany potrzebuje, albo z czego sie ucieszy ja bratu dałam na te okazje spiwór, ale taki ekstra był zachwycony (to było przed wakacjami) czasem zestaw z telefonem (raczej po uzgodnieniu) aparat tez fajnie, jakis sprzęt grający (to zalezy jaką sumę zamierzacie wydac) bardzo dobrym prezentem jest zawsze ksiazka - super słownik, encyklopedia czy inny okazały album - w zaleznosci od zainteresowan ostatno kuzynce meza na tę okazje kupilismy jakies pisadło od parkera - bardzo sie cieszyła, 18-latek to juz prawie student Odpowiedz Link Zgłoś