Dodaj do ulubionych

Co sie teraz daje na...

04.01.05, 15:51
no własnie na 18-nastkę dla chłopaka. Jakie są zwyczaje dziewczyny:
pieniądze, czy może jakąś pamiatkę? Kompletnie nie wiem, mąż jest chrzestnym
a ja muszę kupić prezentsmile
Obserwuj wątek
    • graszka25 Re: Co sie teraz daje na... 04.01.05, 16:43
      Wydaje mi się , ze najlepiej pieniądze chyba że ma jakieś szczególne
      zainteresowania, co można by mu kupić i co sprawiłoby mu radość. nie mówię o
      samochodziesmile))))))
    • burza4 Re: Co sie teraz daje na... 04.01.05, 16:51
      to zależy od możliwości finansowych, relacji (nie zawsze są przecież bliskie).
      Swojej chrześnicy dałam aparat fotograficzny i sporo ciuchów (wybrałyśmy się
      razem na zakupy). Z drugim chrzesniakiem nie utrzymujemy prawie kontaktów więc
      nie czułam się zobowiązana w kwestii prezentów.
      • barbamama Re: Co sie teraz daje na... 04.01.05, 17:28
        Jestem również chrzestną przyszłego 18-stolatka. Mam duzy problem, bo mimo tego
        ze to mój siostrzeniec jestem daleko od prawienia mu prezentów bo jest
        leniuchem, wagaruje i sprawia siorce mnóstwo kłopotów wychowawczych. Kupiłam mu
        ogromne kapciochy- psiory, dołozę mu kartę z życzeniami "oby mu zawsze w nózki
        ciepło było" mam nadzieję ze zrozumie aluzję i weźmie się za siebie.
        Przed samymi urodzinami zrobię wywiad- jak był grzeczny dostanie trochę grosza
        (niestety pewnie spora częsc pójdzie na fajki)... Na serio tak zrobię . A co!
        • moofka Re: Co sie teraz daje na... 04.01.05, 18:23
          barbamama napisała:

> Jestem również chrzestną przyszłego 18-stolatka. Mam duzy problem, bo mimo
          tego
          > ze to mój siostrzeniec jestem daleko od prawienia mu prezentów bo jest
          > leniuchem, wagaruje i sprawia siorce mnóstwo kłopotów wychowawczych.
          latka, badz co badz dorosłego juz człowieka brzmi dziwnie
          proces wychowawczy juz chyba sie zakonczył u brodatego faceta

Kupiłam mu
          >
          > ogromne kapciochy- psiory, dołozę mu kartę z życzeniami "oby mu zawsze w
          nózki
          > ciepło było" mam nadzieję ze zrozumie aluzję i weźmie się za siebie.

> Przed samymi urodzinami zrobię wywiad- jak był grzeczny dostanie trochę
          grosza
          > (niestety pewnie spora częsc pójdzie na fajki)... Na serio tak zrobię . A co!

• moofka Re: Co sie teraz daje na... 04.01.05, 18:18
      to sie daje, czego obdarowywany potrzebuje, albo z czego sie ucieszy smile
      ja bratu dałam na te okazje spiwór, ale taki ekstra
      był zachwycony (to było przed wakacjami)
      czasem zestaw z telefonem (raczej po uzgodnieniu)
      aparat tez fajnie, jakis sprzęt grający (to zalezy jaką sumę zamierzacie wydac)
      bardzo dobrym prezentem jest zawsze ksiazka - super słownik, encyklopedia czy
      inny okazały album - w zaleznosci od zainteresowan
      ostatno kuzynce meza na tę okazje kupilismy jakies pisadło od parkera - bardzo
      sie cieszyła, 18-latek to juz prawie student smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka