jagienkaa 04.03.05, 14:42 ja jakoś nie umiem się zdecydować bo to, że coś z nim nie jest w porządku to wiem na pewno, ale czy jest pedofilem? czy molestował? czy po prostu jest Piotrusiem Panem? Macie swoje zdanie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ula_max ciekawe 04.03.05, 14:46 ale ja też nie mam wyrobionego zdania. Dziwny to on jest fakt, ale żeby od razu pedofil? Mi poprostu nie chce się w to wierzyć, czekam z niecierpiwością na ustalenia sądu. Odpowiedz Link Zgłoś
aszlan Re: ciekawe 04.03.05, 15:04 I ja nie przesadzam o jego winie/lub nie w rzeczonej sprawie, ale Jacksonowi nie powierzyłabym dziecka. Nie tyle chodzi o pedofilie ile o brak wyobraźni, chwiejnośc nastrojów i ogólne niezrównoważenie; pamiętam scenę w wystawieniem przez chwiejącego sie J. niemowlaka przez barierkę balkonu . Szkoda, 20 lat temu Jackson to był naprawdę king, a teraz niemoc tworcza, infantylność, i jeszcze paskudne podejrzenia, że o wyglądzie a la frankenstein nie wspomnę. - Pozdrawiam, Malgosia Klub mam po trzydziestce Odpowiedz Link Zgłoś
kubusala Re: A co sądzicie o sprawie Michaela Jacksona? 04.03.05, 15:06 Według mnie to musiało sie tak skończyć: dorosły facet, który przenocowuje u siebie małych chłopców- w USA to odrazu molestowanie. A jak było to nie dowiemy sie nigdy raczej, bo chodzi o taką kasę,że rodzice niejako molestowanych dzieci stana teraz na rzęsach,żeby te pieniądze wydobyć. Ja jestem po stronie Michaela a nie tych rodziców, bo jaki normalny rodzic pozwala swojemu dziecku nocowac u dorosłego, obcego faceta. Odpowiedz Link Zgłoś
atlantis75 Re: A co sądzicie o sprawie Michaela Jacksona? 04.03.05, 15:06 Jeżeli dzieci zeznają, ze molestował, to raczej skłaniam się ku opcji, ze jest pedofilem. Ogólnie nieszcześliwy człowiek, ale powinien odpowiedziec za to co zrobił. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: A co sądzicie o sprawie Michaela Jacksona? 04.03.05, 15:08 Pewna nie jestem, ale swoich chłopców do niego bym nie puściła. Odpowiedz Link Zgłoś
mamadwojga Re: A co sądzicie o sprawie Michaela Jacksona? 04.03.05, 15:09 Moim zdaniem rodzice chcą wyłudzić kasę. Raz już tak było przecież. Tam gdzie w grę wchodzą duuuuże pieniądze nie ma mowy o żadnej sprawiedliwości niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
18lipiec Re: A co sądzicie o sprawie Michaela Jacksona? 04.03.05, 15:18 Jest chory, nie miał dzieciństwa i potwornego ojca. On sam jest mentalnie dzieckiem. Co do jego winy - nie wiem. Może ktoś chce zarobić na tym, a może rzeczywiście molestował. Miał swój czas, był zajebisty kiedyś... teraz już nikt o nim nie pamięta. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: A co sądzicie o sprawie Michaela Jacksona? 04.03.05, 16:15 Ci rodzice sa smieszni.Juz jakis czas temu byla afera, Jackson zaplacil, wszyscy o tym wiedzieli, a oni nadal pchali sie z tymi dziecmi do niego.Nawet jesli molestowal to na ich wlasne zyczenie.Dobry sposob na wyciagniecie kaski. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: A co sądzicie o sprawie Michaela Jacksona? 04.03.05, 16:42 > Ci rodzice sa smieszni.Juz jakis czas temu byla afera, Jackson zaplacil, > wszyscy o tym wiedzieli, a oni nadal pchali sie z tymi dziecmi do niego. Argument nie do ońca przekonywujący. O Krolopie niby też wszyscy wiedzieli, a chłopców do chóru pchali i pchali. A potem dyrygenta bronili, petycje pisali... >Nawet jesli molestowal to na ich wlasne zyczenie. Dość oryginalne spojrzenie na problem molestowania Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: A co sądzicie o sprawie Michaela Jacksona? 04.03.05, 18:43 O Krolopie niby też wszyscy wiedzieli, a > chłopców do chóru pchali i pchali. > A potem dyrygenta bronili, petycje pisali... Bo glupota ludzka nie zna granic.Kariera tych dzieci jak widac wazniejsza byla dla rodziców niz ich bezpieczenstwo. > Dość oryginalne spojrzenie na problem molestowania Sami rodzice pchali dzieci w paszcze lwa, wiec na wlasne zyczenie wpakowali je w ta afere, o to mi chodzilo. Odpowiedz Link Zgłoś
sakada Re: A co sądzicie o sprawie Michaela Jacksona? 04.03.05, 16:38 Widziałam film dokumentalny o nim. Nie wiem czy jest pedofilem, ale po tym filmie wiem jedno - ten facet ma nierówno pod czachą. Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Re: A co sądzicie o sprawie Michaela Jacksona? 04.03.05, 16:42 ten dokumentalny Bashira? to po nim wybuchł ten cały skandal. Wiecie, mi czasem żal 'gwiazd', w sumie każdy może ich o byle co oskarżyć. Byle kasę zarobić. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: A co sądzicie o sprawie Michaela Jacksona? 04.03.05, 18:46 Tez wyciagnelam wowczas taki wniosek. Odpowiedz Link Zgłoś
lajlah Re: A co sądzicie o sprawie Michaela Jacksona? 04.03.05, 16:46 Dziwny czlowiek, z jednej strony wydaje się być przyjacielem dzieci, wybudowal dla nich ten park rozrywki, z drugiej ma zadatki na pedofila, ale być może się mylę.Jakaś schizofreniczna osobowośc. Jedno jest pewne- wygląd straszny. Odpowiedz Link Zgłoś
dzindzinka Re: A co sądzicie o sprawie Michaela Jacksona? 05.03.05, 11:40 Moim zdaniem jest pedofilem, takim prawdziwym, bo ponoć prawdziwy pedofil tak naprawdę kocha dzieci i nie chce ich skrzywdzić. Nie każdy zwyrodnialec dopuszczający się pedofilskich czynów jest pedofilem. Pedofilia to choroba, której nie da się wyleczyć. Michael Jackson to biedy chory człowiek. Co do tych rodziców, to uważam, że powinni też odpowiadać przed sądem. Dobrze wiedzieli u kogo ich dzieci nocują. Ale czego się nie robi dla pieniędzy? Odpowiedz Link Zgłoś
ligia76 Re: A co sądzicie o sprawie Michaela Jacksona? 04.03.05, 18:04 Nie wiem dlaczego ale osobiście uważam że jest niewinny. Widziałam parę filmów dokumentalnych o jego życiu i jakoś tak nie wierzę że jest zdolny do czegos takiego. Całkiem normalny nie jest ale trudno się temu dziwić, przecież prawie każdy zna historię jego zycia. Wydaje mi się że on naprawdę z tymi dziećmi tylko śpi (w dokładnym znaczeniu), bo przecież on sam jest takim dużym dzieckiem. Bardzo mu współczuje takiego życia Pozdrowienia Ligia Odpowiedz Link Zgłoś
mbkow Re: A co sądzicie o sprawie Michaela Jacksona? 05.03.05, 12:12 tez nie mam pojecia. po obejrzeniu tego programu bylam zalamana. Jackson jest zupelnie nienormalny. twierdzi, ze mial tylko dwie operacje nosa z powodu problemow zdrowotnych, czy cos. rewelacja. raczej bym jego rodzicow umiescila na lawie oskarzonych. chec zarobienia paru groszy ot tak przez rodzicow oskarzajacych jest rowniez absolutnie prawdopodobna. albo koniecznosc odciagniecia uwagi publicznej od innej sprawy. albo Jackson nie ma pomyslu, jak wrocic na pierwsze strony. i wroci w glorii uniewinienia z supersinglem 'innocent'. ogolnie bedzie jak ze smiercia jfk Odpowiedz Link Zgłoś
maxim31 Re: A co sądzicie o sprawie Michaela Jacksona? 05.03.05, 12:34 Uważam, że Jackson może byc winny. Mimo, że jest facetem o osobowości Piotrusia Pana to również jest dorosły i w związku z tym ma potrzeby jak każdy inny. A przy jego zdziecinnieniu nie wyobrażam sobie, żeby było go stac na dojrzałe emocjonalnie relacje z kobietami. Odpowiedz Link Zgłoś
sakada Re: A co sądzicie o sprawie Michaela Jacksona? 05.03.05, 12:38 Tak masz rację. Czytałam, że pedofile to albo ludzie, którym to samo zafundowano w dzieciństwie albo faceci, którzy nie są w stanie stworzyć związku z dorosłą kobietą (najczęściej boją się ich, bo sami są niedojrzali emocjonalnie). I jeśli chodzi o Jacksona to pasuje jak ulał. Odpowiedz Link Zgłoś
kingaolsz Re: A co sądzicie o sprawie Michaela Jacksona? 05.03.05, 16:27 No to wychodzi na to ( z niektorych wypowiedzi), ze kazdy kto mial ciezkie dziecinswto i jest "zagubionym" czlowiekiem, ma prawo byc pedofilem i to wina rodzicow, ze dzieci puszczaja. A co ma powiedziec Matka, ktora puscila dziecko na podworko i tamto zostalo zgwalcone, czy "tylko" molestowane przez wlasnie takiego zagubionego czlowieka z ciezkim dziecinstwem? Tez jej wina? Wydaje mi sie, ze Jacksonowi poblaza sie ze wzgledu, ze jest "gwiazda". Innemu, szaremu 40-sto paroletniemu czlowiekowi nie uszloby na sucho spanie na jednym lozku z dziecmi i tlumaczeniu, ze przeciez on nie widzi w tym nic zlego. A dalej o rodzicach... hmmmm czesto oni sami sa, badz byli jego fanami i zaproszenie na rancho bylo wielkim wyroznieniem, ktoremu niepotrafili odmowic , a swoja droga ufali idolowi. Dla mnie ten czlowiek JEST pedofilem i chorym czlowiekiem. Do tego nie trzeba pelnych stosunkow itp. a to ze jego rajcowala obecnosc dzieci to chyba oczywiste. Az mi ciezko uwierzyc jak czytam tyle wypowiedzi matek, ktore go bronia... Pozdrawiam Kinga Odpowiedz Link Zgłoś
dzindzinka Re:kingaolsz 05.03.05, 16:55 Wg mnie nikt tu nie bronił pedofila, na pewno każda z wypowiadających się uważa, że powinien ponieść karę, jeśli udowodni mu się winę. A to, że jakaś wina rodziców jest, moim zdaniem jest oczywiste. Byli ślepi i głusi? Przecież Jackson był już oskarżony o pedofilię, zapłacił kilka milionów za wycofanie oskarżenia. To powinno dać do myślenia. Od lat wiadomo, że normalny nie jest. Publicznie z nastoletnimi chłopcami na kolanach pokazywał się już wiele lat temu. Pamiętam ponad 10 lat temu koleżanka oburzała się na artykuł zatytułowany: " MJ lubi dzieci". Już wtedy mówiłyśmy, że nie jest to normalne. W życiu bym nie wysłała swojego syna nawet na krótko do kogoś takiego, a co dopiero na noc! Trzeba być beznadziejnie głupim albo wyrachowanym, by to zrobić. Gdy dziecko zostaje uprowadzone z podwórka, to jest trochę inna sprawa niż gdy sami posyłamy podejrzanemu gościowi je na noc. A nawet nie podejrzanemu, do którego mam zaufanie bym nie podesłała. A pedofilia nie jest zabroniona, bo po prostu takim człowiek się rodzi, nie ma na to wpływu, zabronione są tylko czyny pedofilskie. Są pedofile, którzy potrafią się opanować, zdają sobie sprawę ze swojego zboczenia, chodzą do seksuologów. To jakie MJ miał dzieciństwo może tłumaczyć dlaczego taki jest, co nie znaczy, że popieramy to co ewentualnie zrobił. Dzieciństwo, geny jednak mają duży wpływ, to udowodnione. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mijaczek Re: A co sądzicie o sprawie Michaela Jacksona? 05.03.05, 18:27 jesli ktokolwiek ogladal wywiad z Jacksonem [ten, ktory doprowadzil do procesu] to nie moze miec watpliwosci, ze ten czlowiek jest chory. Tak bardzo bredzil w tym wywiadzie, ze sie mozna bylo za glowe zlapac... Jackson na pytanie "jak to mozliwe, ze kiedy byles czarny, teraz jestes bialy" odpowiedzial "przeciez to normalne, ze ludzie sie zmieniaja... spojrzcie na ludzi gdy byli mlodzi i starzy - nie wygladaja tak samo. w taki sam sposob ja sie zmienilem". Wyobrazacie sobie taka glupote? A co do dzieci to Jackson opowiadal, ze "najpiekniejsza rzecza, jaka mozna dac dziecku to spanie z nim w jednym lozku"... no comments!!! Odpowiedz Link Zgłoś
18lipiec Re: A co sądzicie o sprawie Michaela Jacksona? 05.03.05, 19:19 Nikt ho nie broni. Po prostu Ty nie wiesz, ja nie wiem, nikt z nas nie wie jaka jest prawda. Uwierz że jeśli chodzi o kasę ludzie potrafią zrobić wszystko. Ten chłopiec ma teraz 13 lat,czemu wcześniej ta sprawa nie wyszła? Nie to że bronię Jacksona, bo fakt ma nie równo pod kopułką, ale to jego prawo.Nie bronię go bo mogło nastąpić to o co go oskarżają,tylko akurat ja- mało w to wierzę. Odpowiedz Link Zgłoś