mufka51 23.04.05, 22:39 Jakie sa wasze upodobania,może nie używacie ich wcale?Ja uwielbiam żubrówkę z sokiem jabłkowym i malibu z tonikiem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martek40 Re: Napoje wyskokowe.. 23.04.05, 22:50 Ja "trawię" tylko i wyłącznie drinka. Jednego tylko, raz w roku. Sączę go całą noc sylwestrową. No, kurczę, generalnie nie znoszę alkoholu i już. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
juska2 Re: Napoje wyskokowe.. 23.04.05, 22:55 Ja lubię wiśniówke na imprezach, a w domciu sacze chetnie domowe czerwone wino i z likierów jeszcze to baileys, no jeszcze moze martini bianco. Ale ze mnie pijaczka he he. J Odpowiedz Link Zgłoś
niutaki Re: Napoje wyskokowe.. 23.04.05, 22:55 teraz już dawno nie piłam, ale jeszcze zanim zaszłam w ciążę i do tego jeszcze pracowałam jako barmanka... o to się działo)najchętniej wściekły pies albo Polska gola, a jak łagodniej to wiśniówkę. ech to były czasy... Odpowiedz Link Zgłoś
mufka51 Re: Napoje wyskokowe.. 23.04.05, 23:03 Wsciekłego psa znam,a co to jest Polska gola?Dobre? Odpowiedz Link Zgłoś
anek.anek Re: Napoje wyskokowe.. 23.04.05, 22:54 malibu z tonikiem? Muszę spróbować Ja z tonikiem ubóstwiam Jagermaister (nigdy nie wiem jak to się pisze, więc pozwalam sobie na zapis fonetyczny) Ale tak w ogóle to preferuję czerwone wytrawne winoZnajomi i rodzina (i my sami jak jest okazja) zwożą do nas z różnych wojaży wina z maleńkich winnic europejskich i czasem się okazuje, że są one o niebo lepsze i ciekawsze niż klasyki kupowane w sklepie. Oj, ale mi ślinka pociekła Jutro będzie okazja - mąż wraca po dłuższym "niebycie", polecę do sklepu i dokonam jakiegoś zakupu Odpowiedz Link Zgłoś
czajkax2 Re: Napoje wyskokowe.. 23.04.05, 22:57 daaaaaaawno nic nie piłam, a szkoda. Lubię piwo Ginger (nowe cynamonowe jest smaczne), gin z tonikiem, wódka+piwo+cola, jakieś dobre likiery, naleweczki własnej roboty, wino półsłodkie. Ojoj wyszło że ze mnie nieżły alkoholik No ogólnie dobry trunek nie jest zły Byle z umiarem i dobrym smakiem pić. Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa Re: Napoje wyskokowe.. 23.04.05, 23:22 mufka51 napisała: > Jakie sa wasze upodobania,może nie używacie ich wcale?Ja uwielbiam żubrówkę z > sokiem jabłkowym i malibu z tonikiem. Lubię wino do jedzenia, a piwo tylko na imprezach powietrzowych, typu grill... Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandrynka Re: Napoje wyskokowe.. 24.04.05, 00:46 ostatnie odkrycie męża" biały bacardi za limonką, trzcinowym cukrem i pokruszonym lodem... Ja jeszcze karmię, więc dozuję po malusiu - generalnie słodko-kwaśnie Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Napoje wyskokowe.. 24.04.05, 00:49 Piwo bardzo chętnie. Szarlotka też. Wina nie cierpię. Odpowiedz Link Zgłoś
justimic Re: Napoje wyskokowe.. 24.04.05, 01:02 a ja lubię i likiery (ale rzadko, bo za słodkie) i czerwone wina (ale tylko słodkie i półsłodkie) i szampana (najlepiej półsłodkiego) i dobre (wymyślne) drinki a najczęściej piję piwo dla kobiet (bananowe i wiśniowe) ostatnio polubiłam nowe, produkt Żywca "FREEQ" - piwko malinowo-wiśniowe (bordowo-srebrna puszka z białymi napisami, cena ok.2,70zł) PYCHA!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mijaczek Re: Napoje wyskokowe.. 25.04.05, 05:54 Bylam barmanka, wiec potrafie docenic smak wielu alkoholi, ale nie trawie destylatow winnych i zbozowych - nie ruszaja mnie brandy, whiskey [ani whisky], koniaki, wodki czyste, aquvity, giny i inne cuda wianki. No, ale dobre wina, wodki "kolorowe" [ostatnim przebojem byla porterowka i domowa wisniowka] i drinki z likierow... bardzo prosze :o) tylko, ze w malutkich ilosciach... ja generalnie nie pije... to, co pisze opieram na moich wspomnieniach barmanki :o) Pzdrf Mia Odpowiedz Link Zgłoś
margarettka Re: Napoje wyskokowe.. 25.04.05, 08:54 ja uwielbiam piwo. poza tym lubie gin z tonikiem, wino biale polwytrawne, nalewki z pigwy (roboty mojej tesciowej ) Odpowiedz Link Zgłoś
natiz Re: Napoje wyskokowe.. 25.04.05, 09:08 Wódka NEMIROFF z papryczką lub żytnia z miodem. Odpowiedz Link Zgłoś