desire.et 27.04.05, 11:41 Przechodzi sie z pomieszczenia do pomieszczenia, przesuwalo sie schody, bylo pomieszczenie ze szczurami, ufoludki, transformator itp? Kto mi poda linka? Szukam i szukam i znalezc nie moge, buuu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ulkapolla Re: Dziewczyny, pamietacie taka gre? 27.04.05, 11:54 nlp.fi.muni.cz/~xsvobod4/amanita/samorost/intro.html Odpowiedz Link Zgłoś
ulkapolla Re: Dziewczyny, pamietacie taka gre? 27.04.05, 11:55 nlp.fi.muni.cz/~xsvobod4/amanita/samorost/intro.html teraz powinno byc dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
desire.et Re: Dziewczyny, pamietacie taka gre? 27.04.05, 11:56 niee, to nie samorost.. tam sie przechodzilo do kolejnych pomieszczen, nie pamietam, na poczatku byl pokoj z lozkiem, obraz , trzeba bylo znalezc klucz i przechodzilo sie dalej Odpowiedz Link Zgłoś
sakada Re: Dziewczyny, pamietacie taka gre? 27.04.05, 11:57 No to właśnie do tej gry Ci podałam linka. Do Motasa. (Mystery of a time and space). Odpowiedz Link Zgłoś
onika27 Re: Dziewczyny, pamietacie taka gre? 29.04.05, 22:12 ulkapolla grałaś w tę grę której linka zamieściłaś bo ja doszłam do momentu gdzie trzeba zapalic światlo i za nic nie wiem co robic dalej pomocy Odpowiedz Link Zgłoś
sakada Re: Dziewczyny, pamietacie taka gre? 30.04.05, 02:25 Ale gdzie zapalić? W pomieszczeniu z silnikiem? Odpowiedz Link Zgłoś
onika27 Re: Dziewczyny, pamietacie taka gre? 01.05.05, 22:51 słuchajcie utknęłam krasnoludek sobie siedzi można kliknąć tylko na dwa sterowniki jakby ale w jaki sposób pomocy.Co dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
sakada Re: Dziewczyny, pamietacie taka gre? 27.04.05, 11:55 www.albartus.com/motas/ Proszę bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
sakada Re: Dziewczyny, pamietacie taka gre? 27.04.05, 11:56 Aha - klikasz na ENTER MOTAS Odpowiedz Link Zgłoś
sakada Re: SAKADA DZIEKI!! 27.04.05, 11:59 Jak nam się nudzi to też rżniemy w to z niemężem Odpowiedz Link Zgłoś
ulkapolla Re: SAKADA DZIEKI!! 27.04.05, 12:02 Wiedzialam, ze to ktoras zapodana przez Sak, tylko nie trafilam . Odpowiedz Link Zgłoś
desire.et Re: SAKADA DZIEKI!! 27.04.05, 12:13 ale samorost tez fajny.. dzis z rana go odswiezylam )) Odpowiedz Link Zgłoś
edyta785 Re: Dziewczyny, pamietacie taka gre? 27.04.05, 17:04 Czesc dziewczyny o co chodzi wtej grze?wchodzilam tam ale za bardzo nie wiem ?jesten na samympoczatku ale nie wiem jak przejsc do nastepnego pomieszczenia,gdzie ten klucz? Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Re: Dziewczyny, pamietacie taka gre? 27.04.05, 17:14 A JAK W TO SIĘ GRA? sorry za caps locka. bo ja naciskam na różne rzeczy ale nic się nie przesuwa i nic się nie dzieje Odpowiedz Link Zgłoś
edyta785 Re: Dziewczyny, pamietacie taka gre? 27.04.05, 17:43 ja wlasnie doszlam do drugiego pomieszczenia,tzeba wyszukiwac rozne przedmioty one znajduja sie np pod poduszka,w szafie,dochodzi sie do tego po nitce,zeby przejsc do kolejnego pomieszczenia tzeba odnalezc wszystkie i odpowiednio ichuzyz.Ja zawiesilam sie na drugim pokoju i nic kombinuje .... Odpowiedz Link Zgłoś
asmsdg1 Re: Dziewczyny, pamietacie taka gre? 27.04.05, 17:45 My już kiedyś się męczyłyśmy...Poczytajcie tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=567&w=18990029&a=18990029 Odpowiedz Link Zgłoś
ruda270 Re: Dziewczyny, pamietacie taka gre? 27.04.05, 23:49 nie mogę wyjąc dyskietki z pudełka(( Odpowiedz Link Zgłoś
edyta785 Re: Dziewczyny, pamietacie taka gre? 28.04.05, 14:39 musisz wziac igle z plakatu i zbiz ja do pudelka i juz wyjdzie dyskietka Odpowiedz Link Zgłoś
edyta785 Re: Dziewczyny, pamietacie taka gre? 28.04.05, 14:54 nie mam pojecia co w nastepnym pokoju ,jak uwolnic glowe i ulozyc ten labitynt pod schodami? Odpowiedz Link Zgłoś
lawia do edyta785 28.04.05, 15:26 podnosisz schody gałką przy schodach następnie wkładasz płytki w otwory i przesuwasz w dół o ile pamiętam 1 o 2 razy drugą chyba też a trzecią o raz tak żeby ci wyszedł wzór następnie bierzesz pudełko z głową i kładziesz na ten labirynt Odpowiedz Link Zgłoś
sakada Re: Dziewczyny, pamietacie taka gre? 29.04.05, 22:58 Na "ramce" (nie wiem jak to określić inaczej) labiryntu są dwa czarne paski. Z lewej i z prawej strony. Musisz dopasować do nich ścieżkę labiryntu. Po tej drodze ma jeździć głowa. Próbuj klikając na drogę, którą ułożysz głową w pudełku. Zdaję sobie sprawę, że to brzmi niejasno, ale inaczej się nie da Odpowiedz Link Zgłoś
sakada Re: Dziewczyny, pamietacie taka gre? 29.04.05, 23:02 Dobra - inaczej: dwa kilknięcia na pierwszą płytę, jedno na drugą i znowu 2 na trzecią. Tak będzie chyba łatwiej Odpowiedz Link Zgłoś
lawia POMOCY 28.04.05, 14:52 Utknęłam w pokoju z motorem mam latarkę otworzyłam właz i nadal nie mogę z tamtąd wyjść Czytałam w poprzednich wątkach i też nie znalazłam pomocy. POMÓŻCIE Odpowiedz Link Zgłoś
marcelino1 Re: POMOCY 29.04.05, 18:40 lawia napisała: > Utknęłam w pokoju z motorem mam latarkę otworzyłam właz i nadal nie mogę z tamt > ąd wyjść > Czytałam w poprzednich wątkach i też nie znalazłam pomocy. > POMÓŻCIE Lawia, grasz jeszcze? Jak otworzyłaś właz? Latarkę mam. Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_p haha, ja pamietam... 29.04.05, 21:37 że oboje z mężem ze 2 dni nad tym siedzielismy z wypiekami na twarzach! Udalo sie, nie pamietam juz szczegółów ale super gra... Nie poddawajcie sie! Jaka satysfakcja, jak sie skńczy...Oczywiście, z podpowiedziemi...Pamietam, że gdyby Sakada nie napisala mi wtedy, jak zakończyc, to chyba bysmy do rana siedzieli... Odpowiedz Link Zgłoś
sakada Re: haha, ja pamietam... 29.04.05, 21:42 Czekajcie - odprawię gości to zagram jeszcze raz (zaniki pamięci) i postaram się Wam pomóc Odpowiedz Link Zgłoś
marcelino1 Re: haha, ja pamietam... 29.04.05, 21:50 Udało mi się wejść znaleźć klucz w podziemiach. Wychodzi się po wężu w górę. W następnym pokoju odszukałam 3 kółka i umieściłam 1 dyskietkę i teraz klikam w te kółka. Ma się ponoć zmienić na szare ale za skarby nie wiem jak. Może ktoś jeszcze w to zagra, tak jak kiedyś pierwsza grupa, to razem podołamy Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_p Re: haha, ja pamietam... 29.04.05, 22:04 Pomoglabym ale nie bardzo mam czas a poza tym pewnie niewiele bym pamietala - za to sakada to ekspert! mam nadzieje, że do rana sie uda, hehehe...Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_p sakada 29.04.05, 22:06 a Ty wieszm że ja wtedy przy tej grz własnie zaczęłam Cie jakos kojarzyć? Taka bylam wdzieczna za pomoc w końcówce że od razu niesamowitą sympatią zapałałam Odpowiedz Link Zgłoś
sakada Kal buziaki:-) Jak ktoś ma pytania proszę pisać. 29.04.05, 22:38 Gości już spławiłam Odpowiedz Link Zgłoś
ruda270 Re: sakada 30.04.05, 01:54 Ha! Wyjszłam byłam z pokoju z motorem W kolejnym znalazłam: baterie w radiu, śrubokręt w regaliku, właz pod dywanikiem... Wiem, że po węzu (z prawej strony, na scianie)na dół mam zejść (wczesniej trzeba go (węża) nakierować na właz. Wsadziłam baterie do latarki (lezy na oknie za kotarami)ale ani dudu nie mogę jej (latary) podniesć z parapetu(( HELP!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sakada Re: POMOCY 29.04.05, 22:47 Dokładnie nie pamiętam, ale musisz się spuścić do włazu po linie czy innym badziewiu. Tak dopiero używasz latarki i znajdujesz potrzebny przedmiot. Pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
sakada Tak się zastanawiam... 29.04.05, 23:22 Czy nie napisać solucji (opisu przejścia) do MOTASA... Zapotrzebowanie jak widać po tym i poprzednim wątku jest ogromne)) Odpowiedz Link Zgłoś
asikx Re: Tak się zastanawiam... 30.04.05, 10:15 Ja wtedy - w szaleństwie grania nawet zaczęłam coś takiego pisać - opatrzone screenshotami - a jakże. Ale skończyłam grać i zapał mi skisł... i nigdy nie skończyłam. Pozdrawiam, Aśka Odpowiedz Link Zgłoś
asikx Poszukałam i znalazłam... 30.04.05, 10:18 Napisałam taką instrukcję - do pokoju trzynastego - ale nie pamiętam ile ich w końcu było... i czy to dużo czy mało. Zainteresowanych zapraszam na priva. Aśka Odpowiedz Link Zgłoś
ruda270 Re: Dziewczyny, pamietacie taka gre? 30.04.05, 02:15 Ta latarka mnie chyba nie lubi Ani drgnie z parapetu bandytka jedna Chyba sobie odpuszczę... do jutra;P Odpowiedz Link Zgłoś
marcelino1 Re: Dziewczyny, pamietacie taka gre? 30.04.05, 19:41 do latarki potrzebna są 2 baterie z radia oraz żarówka z motoru. Żarówkę wykręcasz śrubokrętem, który znajdziesz w regaliku. Laterkę bierzesz na dół. Do góry wracasz po wężu. Odpowiedz Link Zgłoś
iffona Re: Dziewczyny, pamietacie taka gre? 01.05.05, 22:27 utknelam w pokoju z rurami, mam pokretlo jedno, nie moge z teleportu skorzystac co mi brak i gdzie to znalezc ? Odpowiedz Link Zgłoś
marcelino1 Re: Dziewczyny, pamietacie taka gre? 01.05.05, 22:48 musisz mieć 3 pokrętła. Drugie pokrętło jest chyba w szafie. Trzecie wychodzi z maszynki. Do maszynki (mail snail czy jakoś tak) wkładasz list. Do napisania listu potrzebujesz kartkę i pióro. Do teleportu potrzeba 1 dyskietki, i mikstura musi być szara (kółko u góry w teleporcie zmieni się na szary kolor). Klikałam na oślep i w końcu się zrobiło szare. Wchodzisz do teleportu jak pokażą się stópki. Trochę skomplokowane ale jak by co to pisz. Odpowiedz Link Zgłoś
iffona Re: Dziewczyny, pamietacie taka gre? 02.05.05, 13:01 o rany... to ja chyba jestem w innym punkcie, bo w pokoju za motorem otwieralam tam wszystko nic w szafach nie bylo ... hmmm zagladam jeszcze raz Odpowiedz Link Zgłoś
iffona Re: Dziewczyny, pamietacie taka gre? 02.05.05, 21:04 nie mam zadnego dlugopisu, szafa zamknieta a list od razu napisany, help... Odpowiedz Link Zgłoś
marcelino1 Re: Dziewczyny, pamietacie taka gre? 02.05.05, 22:23 Musisz znaleźć pióro i pustą kartkę papieru. Później weź wszystko i połóż na stole z listem. Napisze się jakby drugi list. Weź ten list i włóż do maszynki mail snail, czy jakoś tak. Poklikaj i dostaniesz ostatnie koło. Później idź do teleportu. Klikaj aż główne kółko zrobi się szare (niestety nie pamiętam kombinacji ale w końcu wychodzi) Wejdź do teleportu i jedź dalej.powodzenia. Ja już skooooończyłam. Huraaa. Ale fajna gra. Ale mąż to myślałam, że mnie zamorduje Jak będziesz potrzebowała pomocy to pisz Odpowiedz Link Zgłoś
onika27 Re: Dziewczyny, pamietacie taka gre? 01.05.05, 22:52 jak naciskam sterowniki tak to nazwałam to rury wypuszczaja dym co dalej Odpowiedz Link Zgłoś
marcelino1 Re: Dziewczyny, pamietacie taka gre? 02.05.05, 22:25 onika27 napisała: > jak naciskam sterowniki tak to nazwałam to rury wypuszczaja dym co dalej Ten dym to bez znaczenia Napisz coś więcej , bo nie kojarzę miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
onika27 Re: Dziewczyny, pamietacie taka gre? 02.05.05, 22:56 na początek jest ciemno,jarzy sie malutki punkcik po naciśnieciu zapala sie światlo krasnoludek siedzi na śrubce jest w takim pomieszczeniu z rurami i tam nic nie mozna zrobic oprócz naciskania na przyciski jakby na pilocie do zdalnego sterowania samochodzikiem.Jak naciskam te przyciski to w sumie nic sie nie dzieje i na nic innego na planszy tez nie mozna nacisnac i to doprowadza mnie do szału. Tylko czy my mówimy o tej samej grze? Odpowiedz Link Zgłoś
marcelino1 Re: Dziewczyny, pamietacie taka gre? 03.05.05, 00:14 onika27 napisała: > na początek jest ciemno,jarzy sie malutki punkcik po naciśnieciu zapala sie > światlo krasnoludek siedzi na śrubce jest w takim pomieszczeniu z rurami i tam > nic nie mozna zrobic oprócz naciskania na przyciski jakby na pilocie do > zdalnego sterowania samochodzikiem.Jak naciskam te przyciski to w sumie nic sie > > nie dzieje i na nic innego na planszy tez nie mozna nacisnac i to doprowadza > mnie do szału. Tylko czy my mówimy o tej samej grze? Niestety to nie ta sama gra . Chętnie bym Ci pomogła ale w mojej nie było krasnoludka . Ale daj linka to może się wciągnę. A spróbuj tę z linku w tym poście - też strasznie wciąga - albo lepiej nie próbuj, bo kilka godzin z życia wzięte Odpowiedz Link Zgłoś
onika27 Re: Dziewczyny, pamietacie taka gre? 03.05.05, 14:27 link do tej gry o której piszę jest na samym początku wątku w poscie ullkapolla zaczęłam pomału walczyć z grą o której piszecie ale to wciaga Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
onika27 Re: Dziewczyny, pamietacie taka gre? 05.05.05, 08:55 podciągam bo nadal potrzebuję pomocy jak poradzić sobie z tym krasnoludkiem Odpowiedz Link Zgłoś
ulkapolla Re: Dziewczyny, pamietacie taka gre? 05.05.05, 10:14 Dopiero teraz zajrzalam do tego watku. Nie pamietam juz jak sie w to gra. Moze poszukaj watku Sakady pt. Samorost gra logiczna, czy cos takiego, tam bylo duzo podpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
onika27 Re: Dziewczyny, pamietacie taka gre? 05.05.05, 21:39 szukam na razie dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś