Dodaj do ulubionych

chcę otworzyć sklep z używaną odzieżą-co wy na to?

11.05.05, 15:29
Witam
No własnie chodzą mi po glowie plany na otwarcie sklepiku z odzieżą używaną,
miałby to być sklepik z samymi markowymi ciuszkami, dobrej jakoś, oczywiście
wycenionymi.
No i od razu mówię że chciałabym zeby to był sklepik z charakterem, miłą
obsługą ciepłą atmosferą itp.
Może któraś z Was ma jakieś doświadczenia z takim sklepikiem???
napiszcie proszę
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kubbik1 Re: chcę otworzyć sklep z używaną odzieżą-co wy n 11.05.05, 15:57
      podciągam wątek
      • driadea Re: chcę otworzyć sklep z używaną odzieżą-co wy n 11.05.05, 17:07
        Na Śląsku jest coś takiego, ale szczerze mówiąc, nic ciekawego. Ubranka,
        owszem, markowe i bdb stanie, ale wcale nie piękne no i drogie (np. bluza h&m
        na roczniaka - 10 zł), taniej na allegro, a i wybór ogromny.
        Oczywiście nie chcę Cię zniechęcac! smile
        • twinmama76 a mogłabyś napisać gdzie dokładnie? 11.05.05, 17:51
          Ja jak na razie z ciuchlandów preferuję Robana, kupiłam tam już masę firmowych
          rzeczy dla moich maluchów, w idealnym stanie i w genialnej cenie. Ale chętnie
          zaglądnęłabym pod nowy adres.
    • soffica Re: chcę otworzyć sklep z używaną odzieżą-co wy n 11.05.05, 17:06
      A w jakim mieście?
      • kubbik1 Re: chcę otworzyć sklep z używaną odzieżą-co wy n 11.05.05, 18:40
        Witam ponownie...
        W Białymstoku...
        • hratli :))) 11.05.05, 19:24
          a ja na to jak na lato smile))))))))))))
          jestem z bialegostoku - u nas wlasnie taki sklep jest potrzebny, tutejsze
          ciucholandy wielce odbiegaja od normalnosci.
          • kubbik1 Re: :)))do hratli 11.05.05, 21:00
            Witam
            O proszę, no właśnie ja też mam spore problemy z kupieniem czegoś fajnego w
            przyzwoitych cenach.
            A przymierzam się to takiego sklepu gdzie będzie towar ostro przesortowany ( a
            konkretnie wybrane ppjedyncze sztuki) i [przystępny cenowo.
            Nie wiem czy to wypali ale zapału mam duzo a i myślę że zapotrzebowanie na taki
            sklepik będzie.
            A wogóle w jakiej dzielnicy mieszkasz???
            Pozdraiwma
            • hratli Re: :)))do hratli 12.05.05, 09:29
              dziesieciny smile
              • lucasa Re: do kubbik 12.05.05, 10:17
                a ja bym Ci sie radzila jeszcze zastanowic, albo zorientowac sie w lokalych
                hurtowniach odziezy (gdzie masz zamiar kupowac?) jaka jest cena i jakie rodzaje
                sortu.

piszesz, ze chcialabys miec ostro przesortowane sztuki - a przeciez jak
                kupujesz (chyba, ze bedziesz wyprzedawac wlasne rzeczy? sama zbierac w
                Niemczech?) to kupujesz na kilogramy. nie wiesz co jest w srodku (tzn wiesz
                mniej wiecej), nie mozesz sobie zazyczyc: poprosze 50% z H&M a 50% z Gap.. jak
                z calego worka wyciagniesz kilka naprawde ladnych markowych rzeczy, i jeszcze
                wycenisz je nisko (aby przyciagnac klientow) - to z czego zaplacisz czynsz za
                wynajmem plus ZUS? (chyba, ze nie musisz placic ZUSU), no i dobrze, aby po
                wszystkich oplatach zostala Ci jakas wyplata smile (podatku tak nie musisz brac
                pod uwage bo z tego co wiem jest minimalny).

to tak tylko kilka uwag, abys przemyslala przed rozpoczeciem (np jezeli chodzi
                o lokal, o rejestracje dzialalnosci).
                a w ogole to nie zniechecam tylko zycze powodzenia!
                Agnieszka
                • gocha71 Re: do kubbik 12.05.05, 10:26
                  W moim mieście jest taki lumpeks z posortowaną i wycenioną odzieżą. Jest
                  niewielki i lubie tam chodzić, ponieważ:
                  - ubrania są czyste, wyprasowane,
                  - wisza na wieszakach, a nie są rzucone do kontenerów,
                  - jest niewielki i mam mozliwośc przejżeć wszystko w ciągu godziny,
                  - miła obsługa.

Owszem ceny są wysokie jak na lumpeks: bluzeczki dla dzieci po ok. 8-10 zł,
                  spodenki 10-14 zł, bluzki damskie ok.14 zł, spodnie 15-20 zł. Jednak są to
                  rzeczy w naprawdę dobrym stanie i płacę za komfort kupowania. Na prawde kupiłam
                  tam sporo świetnych rzeczy , zwłaszcza dla młodszej córy, a z Allegro
                  zrezygnowalam: ceny wcale nie są rewelacyjne, a do tego dochodza koszty przesyłki.
                  Dodam tylko, że sklep ten istnieje co najmniej 5 lat (jeżeli nie więcej) i ma
                  swoich stałych klientów - m.in. mnie smile
                  Pozdrawiam, Gocha
                  • cocollino1 Re: do kubbik 12.05.05, 10:45
                    wlasnie, ja tez mam u siebie w miescie pare takich lumpikow, gdzie tylko
                    ciuszki firmowe np. angielskie firmy, na wieszakach, nie ma zapachu typowego
                    dla lumpa, znam panie, wiem iedy dostawy itp, ceny jak pisala mama powyzej, ale
                    zdazalo mi sie kupic nowe z metkami moich ulubionych firm, dla siebie rowniez.
                    A co do allegro, wlasnie kupowalam troszke, ale, te ceny wcale takie super nie
                    sa, poza tym koszt przesylki, no i brak komfortu zobaczenia rzeczy prze
                    dkupnem, przymiarki. Kiedys chetniej kupowalam na allegro, ale jednak wrovilam
                    do lumpikow, tych moich ulubionych, a na allegro sprzedajesmile)))
    • santta Re: chcę otworzyć sklep z używaną odzieżą-co wy n 12.05.05, 14:45
      Taki sklep jest gdzieś na osiedlu TBS, sprzedają tylko odziez dla dzieci a
      funkcjonują juz od jakiegos czasu. Ceny wyższe niz w tradycyjnych lumpeksach
      ale moja koleżanka ubiera swojego synka tylko tam. Ja niestety dotąd nie mogłam
      wybrać sie na ten koniec świata przed zamknięciem sklepu.
      Myśle, że gdzies w centrum Białegostoku taki sklep bardzo by sie przydał.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka