beata985 19.05.05, 13:55 ma ktoś jakąś ciekawą propozycje. wlaśnie przejrzalam jeden wątek,ktory urósl do imponujących rozmiarów. poranki mam wolne.więc.... --- uśmiechnij sie,jutro będzie lepiej. )) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karakalka Re: a może znowu w coś zagramy? 19.05.05, 23:46 Jestem za!!! Te gierki są fajne!! Kto ma pomysł? Pleae Odpowiedz Link Zgłoś
mamand Re: a może znowu w coś zagramy? 20.05.05, 12:15 jeszcze jej nie przeszłam: www.gryonline.org/logiczne/flash.php?gra=691 Odpowiedz Link Zgłoś
a.m.a mamand 20.05.05, 12:38 ok, a co masz? ja jakies czesci, z ktorych zlozyla sie kostka, dwa pierwsze skrawki listu oraz jakies dwie karty od gory liczac. I tyle. I nie wiem co dalej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mamand Re: mamand 20.05.05, 12:41 ok w pokoju w którym złożyła się kostka są drzwi z taką jakby pułeczką - ukieść tam kostka myszką a drzwi się otworzą Odpowiedz Link Zgłoś
a.m.a Re: mamand 20.05.05, 13:20 dzieki wielkie, nigdy bym na to nie wpadla! Super - gram dalej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
a.m.a Re: a może znowu w coś zagramy? 20.05.05, 15:27 i znow utknelam. Jestem w kuchni - mam wszystko oprocz ostatniego kawalka listu i nijak nie potrafie zlozyc pudelka z R4 - nakladam te nieszczesne karty na rozne sposoby i nic. Poddaje sie - moze jakas podpowiedz... ? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mamand Re: a może znowu w coś zagramy? 20.05.05, 15:38 w kuchni?? a jak do iej weszłaś?? ja utkełam na pokoju do góry nogami Odpowiedz Link Zgłoś
socka2 Re: a może znowu w coś zagramy? 20.05.05, 15:49 no ladnie, a ja ciagle w pierwszym pokoju Odpowiedz Link Zgłoś
mamand Re: a może znowu w coś zagramy? 20.05.05, 15:53 w którym?? r0 (tan z sejfem) czy w r1 (ten z kominkiem) jaśli w ro to klikaj na drzwi, jedne są otwarte, jeśli w r1 to odp jest w poście wyżej Odpowiedz Link Zgłoś
socka2 Re: a może znowu w coś zagramy? 20.05.05, 15:58 teraz jestem w tym do gory nogami...brakuje mi karty , a co z tym zdjeciem zrobic? Odpowiedz Link Zgłoś
socka2 Re: a może znowu w coś zagramy? 20.05.05, 16:07 moze to zdjecie ma cos z tym wspolnego? jak w pierwszym pokoju wchodzisz na obraz to pokazuje sie telefon - robilas tam cos? Odpowiedz Link Zgłoś
mamand Re: a może znowu w coś zagramy? 20.05.05, 16:14 telefon w r1? koło niego leżała kostka i chyba tyle, zdjęcie ma chyba kod do sejfu, tylko nie wiem jaki >>>> Odpowiedz Link Zgłoś
a.m.a Re: a może znowu w coś zagramy? 20.05.05, 16:18 nie bylo mnie chwilke - dzidzi wzywalo A co do pokoju do gory nogami, to tam jest kartka z szyfrem do sejfu. Musicie wziac telefon i literki porownac z cyferkami na komorce (swojej w domu ) i teraz sie nie przejmojcie ze dwa razy klikniecie ta sama cyferke - tak ma byc. Czekam na was w kuchni i moze razem wymyslimy co dalej Odpowiedz Link Zgłoś
socka2 Re: a może znowu w coś zagramy? 20.05.05, 16:20 no wlasnie szlam po telefon, bo cos mi tak zaswitalo... Odpowiedz Link Zgłoś
mradford Re: a może znowu w coś zagramy? 20.05.05, 16:22 bladze miedzy sZfka kominkiem i szyfrem,nic sie nie otwiera,mam wszystki czesci kostki,dwie karty i 2 kawalki listu.To jakas masakra Nic na swiecie nie dzieje sie bez przyczyny!!!!! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=14531365 Odpowiedz Link Zgłoś
a.m.a Re: a może znowu w coś zagramy? 20.05.05, 16:25 jak masz wszystkie czesci kostki, to powinna sama sie zlozyc w kostke - i trzeba ja polozyc wtedy na szafce obok drzwi Odpowiedz Link Zgłoś
mradford Re: a może znowu w coś zagramy? 20.05.05, 16:29 no nie sklada sie sama,nawet jej probowalam pomoc ale tez nie idzie! Odpowiedz Link Zgłoś
a.m.a Re: a może znowu w coś zagramy? 20.05.05, 16:35 wiesz, mi sie sama zlozyla, ale stalam w pokoju glownym (tam, gdzie sie zaczyna). Moze jednak nie masz wszystkich kawalkow. Mowimy o poczatku gry, prawda? Nie o krzyzu? Bo sie gubie juz Odpowiedz Link Zgłoś
socka2 Re: a może znowu w coś zagramy? 20.05.05, 16:25 a mi brakuje skrawka listu, na krzyzu sa jakies numerki, co dalej??? Odpowiedz Link Zgłoś
a.m.a Re: a może znowu w coś zagramy? 20.05.05, 16:26 no dokladnie - I CO DALEJ?? nie wiem - czekam na pomysl. Probowlalm na tych liczbach ukladac karty, ale nijak nie chce sie zlozyc w kostke Odpowiedz Link Zgłoś
socka2 Re: a może znowu w coś zagramy? 20.05.05, 16:29 moim zdaniem trzeba karty ulozyc na krzyzu Odpowiedz Link Zgłoś
a.m.a Re: a może znowu w coś zagramy? 20.05.05, 16:33 wiem, probowalam roznych opcji, ale nie wychodzi mi Jak ci sie uda, to powiedz jak to zrobilas Odpowiedz Link Zgłoś
socka2 Re: a może znowu w coś zagramy? 20.05.05, 16:36 brakuje mi jeszcze kawalka listu, tego ze srodka odpadam (( Odpowiedz Link Zgłoś
a.m.a Re: a może znowu w coś zagramy? 20.05.05, 16:39 mnie tez brakuje - moze jest za tymi ostatnimi drzwiami? Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: a może znowu w coś zagramy? 20.05.05, 16:39 no pieknie a ja zostałam w tyle .nawet nie zaczęłam. ale wróce ze spacerku to podgonię Odpowiedz Link Zgłoś
socka2 Re: a może znowu w coś zagramy? 20.05.05, 17:05 moje dziecie sie obudzilo, wiec nici z kombinowania ale jeszcze bede probowac no i licze na Ciebie a.m.a. )) Odpowiedz Link Zgłoś
desire.et jaka kolejnosc kart na krzyzu? 20.05.05, 17:07 Jak ulozymy odpowiednio karty, to zlozy sie kostka, ktora pasuje do drzwi w kuchni kolo pieca.. Tylko jaka karte na ktore pole?? Wie juz ktos?? Odpowiedz Link Zgłoś
a.m.a Re: jaka kolejnosc kart na krzyzu? 20.05.05, 17:46 mam mam kostke, zebym cos nie pomylila - sa takie zawijasy na tych symbolach i taka kreseczka pozioma - ulozylam od najwyzej polozonej kreseczki do najnizej (0- najwyzej) i ta szara karta z kolkiem na ostatnim polu (nr 5) - kostka sie sama zlozyla. Gram dalej Odpowiedz Link Zgłoś
desire.et Re: KONIEC 20.05.05, 18:13 tez skonczylam... ale maslalam, ze cos trzeba zrobic z tym radiem (?), ktore stoi na komodzie w pierwszym pokoju... A tu nic.. tylko sobie stoi... Odpowiedz Link Zgłoś
mamand no to jeszcze jedna :) 20.05.05, 18:29 www.gryonline.org/logiczne/flash.php?gra=633 Odpowiedz Link Zgłoś
azpg Do a.m.a i desire.et - ratunku! 20.05.05, 21:46 Dziewczyny, a jak wejść do "pokoju do góry nogami"?! I zdobyć szyfr do obrazu w R0?!?! Odpowiedz Link Zgłoś
a.m.a Re: Do a.m.a i desire.et - ratunku! 20.05.05, 22:05 do kazdego pokoju musisz miec kostke - do tego do gory nogami poszukaj kostki w zegarze (przeczytaj karte medyczna). Szyfr do obrazu jest w pokoju do gory nogami Odpowiedz Link Zgłoś
socka2 Re: Wielkie dzięki! n/tx 20.05.05, 23:32 A skad wziac ostatni skrawek listu? Odpowiedz Link Zgłoś
socka2 przeszlam :) 20.05.05, 23:38 a te karty to byly na kazdych drzwiach - tzn zawijaski ) Odpowiedz Link Zgłoś
ruda270 litości;) 20.05.05, 23:58 jestem w r1, gdzie polozyc kostkę? Przy drzwiach widocznych na prawo od czerwonej kanapy nie widzę zanej "nibypolki" Odpowiedz Link Zgłoś
ruda270 Re: litości;) 21.05.05, 00:02 po lewej "kaloryfer" po prawej drzwi ale tyz bzzzzzzzz "nibypolki"... Odpowiedz Link Zgłoś
ruda270 ehhhhhhhh:( 21.05.05, 01:07 Właściwie to sie nawet ucieszyłam bo okazało się, że nie jestem ślepakiem tylko mamy zrypany monitor!ha!Wszystko jest baaaardzo ciemne, dlatego nie widziałam "nibypołeczek" i inszych szczegolików. Teraz robie screenshoty z kazdego ujęcia i rozjaśniam w programiku infran view (do cna oszalałam.... Idzie znacznie szybciej, mam wszystkie karty ale .... GDZIE ZNALEŹĆ KRZYŻ??? Odpowiedz Link Zgłoś
a.m.a Re: ehhhhhhhh:( 21.05.05, 07:33 krzyza szukaj w kuchni - ps. powazne oszalalas z tymi screenshotami - wyglada mi to na jakies uzalenienie od gier Ale czego sie nie robi, zeby skonczyc to, co sie zaczelo... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
socka2 Re: ehhhhhhhh:( 21.05.05, 08:28 a.m.a.- jak ty wczeswnie wstajesz )))) pewnie gier szukasz Odpowiedz Link Zgłoś
a.m.a Re: ehhhhhhhh:( 21.05.05, 08:34 haha - jasne - myslisz, ze z wlasnej i nieprzymuszonej woli wstalam? Moja cora juz sie wyspala i mame na bacznosc postawila A swoja droga jakis fajny pokoj do przejscia sprawilby mi wielka radosc. Pozdrwaiam cie Odpowiedz Link Zgłoś
socka2 Re: ehhhhhhhh:( 21.05.05, 09:06 mnie z kolei synek wypedzil juz o 8 ((( a skonczylas pokoik z szyfrem? ja odpadlam przy kartach i niemocy przy probie otworzenia sejfu (( no, ale zaczal sie nowy piekny dzien - dajcie nam pokoiki do przejscia, a obiad niech sie sam robi )))) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
a.m.a Re: ehhhhhhhh:( 21.05.05, 09:25 jestem tak zakrecona (obecnie robie kroliczka z Nesquik'a), ze nie wiem o jakim pokoju z szyfrem mowisz - z tego watku, czy jakims innym roomie? A co do obiadu - albo zagonic polowke niech robi, albo kupic pizze Dzisiaj sobota, musimy troche odpoczac przy komputerku, zeby nabrac sily na caly nastepny, dlugi tydzien Odpowiedz Link Zgłoś
socka2 Re: ehhhhhhhh:( 21.05.05, 10:14 a co to ten kroliczek z Nesquicka??? Niestety moj maz w pracy, pizza wystarczy mi w tygodniu - niech chociaz w sobote zjem cos normalnego jutro luz, bo obiad u tesciowki Sily bede nabierac, oj, bede ))) tylko niech sie pulpeciki zrobia i zupka ugotuje )) Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 no pięknie 21.05.05, 13:03 zaczęłam grać i z tego co pamiętam na początku był gdzieś płaszcz z którego wyjęłam list,a gdzie on sie teraz podział? Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: no to prosze o podpowiedz 21.05.05, 14:39 r0-karta,brak częsci kostki r1 mam wszystkie części.kostka sie nie złożyła .czy musi być do niej ta część z r0??jeżeli tak to skąd ją wziąć?? jade taraz na zakupy. Odpowiedz Link Zgłoś
a.m.a Re: no to prosze o podpowiedz 21.05.05, 19:53 na pewno musi byc ta czesc z r0 zeby sie kostka zlozyla. Nie pamietam dokladnie gdzie jest, ale poklikaj, gdzie tylko dasz rade - nawet na kaloryfery Odpowiedz Link Zgłoś
ruda270 a.m.a. prosze o podpowiedz 21.05.05, 22:13 skąd ten ostatni skraewk listu???????????? pliiiiiiiiiiiiiiiiz Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: a.m.a. prosze o podpowiedz 21.05.05, 22:48 Po ułożeniu kostki z krzyża pójdziesz dalej-tam jest reszta listu . Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 super 23.05.05, 11:41 mnie mój 8 latek przescignął.a ja stoje na zegarze i chyba poczekam az przyjdzie ze szkoły.hihi Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: super 23.05.05, 13:31 no niby doszłam do końca,ale jakoś wyjść nie umiem.ktoś coś wie??? weszłam do góry po schodach a tam drzwi zamknięte Odpowiedz Link Zgłoś
a.m.a Re: super 23.05.05, 14:36 nie pamietam dokladnie, ale nie bylo tam ostatniego fragmentu listu? po przeczytaniu calego chyba weszlam do srodka bez zadnych kluczy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 był list 23.05.05, 14:45 złożył mi sie cały ,ale drzwi zamknięte.może synek coś wymysli. jakby co to dajcie znać Odpowiedz Link Zgłoś
taissa1 Re: no to jeszcze jedna :) 24.05.05, 17:50 Hej,fajna gierka ale nie mam cierpliwości do tego wampira.Jak go zabić? Strzelam w niego i strzelam ale w efekcie końcowym to ja ginę Pomocy Odpowiedz Link Zgłoś
kalioppe Re: a może znowu w coś zagramy? 24.05.05, 11:42 A co zrobić w R2 - mam tylko jedną kartę?? Odpowiedz Link Zgłoś
babushka33 Re: a może znowu w coś zagramy? 24.05.05, 13:49 Czy tą grę można jakoś zapisać, czy trzeba za każdym razem zaczynać od nowa? Odpowiedz Link Zgłoś
agulka322 Re: a może znowu w coś zagramy? 25.05.05, 07:36 utknelam przy sejfie, wpisuje 7 2 2 3 3 i nic sie nie dzieje? nie mam glosnikow moze o czyms nie wiem?? aga Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: a może znowu w coś zagramy? 25.05.05, 14:29 zle wpisujesz ,jedna cyfra Ci sie nie zgadza Odpowiedz Link Zgłoś