Dodaj do ulubionych

Chcę do ludzi !!!!! Pomocy

08.06.05, 11:14
Może niektóre matki(te pracujace) mi zazdroszczą ale ja czuje że jeszcze
trochę i sfiksuję.Od 3 lat nie pracuję (najpierw jedno dziecko potem
drugie).Zawsze byłam osobą która miała mnóstwo rzeczy do załatwienia-a teraz
soczek, zupka,kupka ble ble.Pewnie niektóre z Was myślą durna jakaś baba,ale
mnie naprawdę brakuje kontaktu z ludżmi.Mąż zajety pracą jak ma wolna chwilę
to czyta lub oglada filmy.Rodzice i rodzeństwo -daleko.Skończyłam studia i ci
mama magister może to i ładnie brzmi ale...Czy są matki z takim
problemem .Podpowiedzcie wasze sposoby
Obserwuj wątek
    • karakalka Re: Chcę do ludzi !!!!! Pomocy 08.06.05, 11:40
      Ja też siedzę w domu od kilku lat. Wstyd się przyznać ile. Też chcialabym się
      wyrwać do ludzi-czytaj: do pracy. Ale nie jest to takie łatwe. Też jestem mamą
      mgr siedzącą w domu. Dziecko juz chodzi do przedszkola, a ja dalej w domu...
      Ale znalezienie pracy nie jest takie łatwe. Zaczęłam więc inwestować w siebie i
      dalej się edukować. Zapisałam się więc na kurs ang.Od września chcę zacząć
      drugi kurs. Może księgowość? Zobaczymy. Czytam masę książek. Dużo czasu spędzam
      na forum, a tu nigdy nie jestem sama... To wszystko trochę pomaga. Mam nadzieję
      na pójście do pracy od lipca, ale nie wiadomo co z tego wyjdzie. Już parę razy
      była taka możliwość, ale niestety..przyjęli kogoś z większym doświadczeniem
      zawodowym. Takie życie... Trzymaj się!!! Nie jesteś sama!!
    • natiz Re: Chcę do ludzi !!!!! Pomocy 08.06.05, 11:40
      Rozumiem Cię bardzo dobrze. Musiałam (chciałam) iść do pracy. W domu z dwójką
      dzieci przez kilka lat wpadłabym w depresję. Jakby to dziwnie nie zabrzmiało,
      mój powrót do pracy był zbawienny i dla mnie i dla mojej rodziny. Dzieci mają
      szczęśliwą matkę, mąż żonę. Jestem istotą stadną i ciągle te same czynności,
      odmierzane karmieniami, kupkami, snem dziecka zrujnowałyby moją psychikę. Nie
      wysiedzę w domu zbyt długo, ciągle mnie gdzieś nosi, dlatego bycie kurą domową
      źle by sie mogło dla mnie skończyć - zaczęłabym chyba gadać do ścian.
      Poświęciłabym dla dzieci wszystko, ale myślę, że dla siebie też mogę odrobinę
      zachować - chociazby pracę, którą lubię.
      Twoje ciągłe rozdrażnienie, zmęczenie nie służy dziecku. Gdy bedziesz
      spełniona, szczęśliwa i ono bedzie szczęśliwe. Pomyśl o tym!
    • kacha111 Re: Chcę do ludzi !!!!! Pomocy 08.06.05, 12:45
      Ja siedzę w domu "dopiero" 9 miesięcy, ale zaczynam już mieć doła. Zawsze byłam
      aktywna - praca, znajomi, imprezy. Po urodzeniu córci wszytko się skończyło.
      Nie żałuję tego, bo jestem spełniona jako matka - mam śliczna, małą kruszynkę,
      którą kocham nad życie, ale brakuje mi tego zwykłego, zewnętrznego świata.
      Czuję się jak zamknięta w "złotej kuli". Cały dzień jestem sama z małą w domu,
      mąż w pracy, wraca o 20.00. Czuję, że jeśli tego nie zmienię to będzie źle ze
      mną. Jestem cały czas poddenerwoana, nie śpię po nocach - ogólnie "dół".
      Próbuję znaleźć pracę, ale mam wrażenie, że "pań Mgr" nigdzie nie chcą.
      Pomóc ci nie mogę bo nie wiem sama jak, ale może pocieszy cię fakt że też inne
      mamy z takimi problemami.
      • dzindzinka Re: Chcę do ludzi !!!!! Pomocy 08.06.05, 12:50
        To ja dziwna jestem, bo siedzę w domu już ponad 4 lata z dwójką dzieci i z
        niechęcią myślę o ewentualnej pracy zawodowej. Mam tyle roboty w domu, lubię
        gotować, uprawiać ogród, poświęcać się swoim coraz nowym pasjom.
        • lajlah Re: Chcę do ludzi !!!!! Pomocy 08.06.05, 13:50
          dzidzinko, wcale nie jesteś dziwna. Mnie też odpowiada taki tryb
          życia. "Siedzę" w domu od zawsze i nie mam zamiaru iść do pracy, kocham ogrod
          jak Ty, uprawiam sport, lubię gotować, wycieczki to też moje hobby.
          • dzindzinka Re: Lajlah 08.06.05, 14:04
            Cieszę się bardzosmile
            Co dziwniejsze kiedyś bardzo lubiłam swoją pracę, przed urodzeniem się dzieci
            nieco mniej, a teraz raczej nie chcę do niej wracać.
      • margarettka Re: Chcę do ludzi !!!!! Pomocy 08.06.05, 13:00
        no to i ja dolaczam... siedze w domu 15 mcy,tyle ma moj synek, wczesniej
        studiowalam. No i wybralam taka opcje swiadomie szczegolnie ze wzgledu na
        mlodego, zreszta ciesze sie z tego, ze tyle czasu jest ze mna a nie np z niania,
        bo akurat babcie i rodzine mam daleko. No ale juz powoli zaczynam sie meczyc i
        chyba za kilka miesiecy zaczne szukac pracy, bo jeszcze troche i tez dostane
        depresji, miewam juz z tego powodu doly. Tez jestem towarzyska, zywotna i chce
        cos robic w zyciu, dylemat mam taki poki co ze nie mam nikogo sprawdzonego
        zaufanego do dziecka, a takiej niani "z ulicy" boje sie po prostu zostawic moje
        dziecko, tak wiec musze znalezc kogos sprawdzonego...
        jakby ktoras z was chciala pogadac to moj gg: 532082
        • misia695 Re: Chcę do ludzi !!!!! Pomocy 08.06.05, 15:32
          też mam zakurzony dyplom,od 7 lat jestem w domu.mój sposób to
          książki,smsy,net,a teraz bilet miesięczny i centra handlowe-więcej oglądania
          niż kupowania,spotkania z zaprzyjażnionymi mamami.czasami jednak trudno jest i
          chce się wyć.
          mam też drobne zajęcie-sprzedaż kosmetyków.pozdrawiam
    • tennessee Re: Chcę do ludzi !!!!! Pomocy 08.06.05, 18:35
      Buuu...
      Plosia, glowa do gory, tusz na rzesy i do kompa! Witaj, zagladaj, pisz i w domu
      nie sprzataj wink
      Ja jestem o dpol roku odcieta od przyjaciolek i wszytskiego, co mialam, bo
      wyjechalam za mezem do U.K. Odkad znalazlam Forum, odzylam i czuje, ze mam
      swieza glowe. Posmieje sie, posmuce, czasem powymadrzam, czasem zawstydze..
      Polecam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka