kaarinka 08.08.05, 20:11 Powiedzcie, czy podając dwulatkowi pomidorki w różnej postaci, na kanapce bądź w sałatce, usuwacie z nich skórki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamamikolajcia Re: Pomidorek ze skórką? 08.08.05, 20:40 Mój Mikołajek(dwa latka w październiku) je pomidory juz dobre pół roku i bardzo je lubi. Dostaje kanapki z pomidorem ale najbardziej lubi jak pokroję na kawałki i położę obok kanapki. Ja staram się obierać ze skórki (choc nie zawsze) ale mój mąż jest na tym punkcie uczulony, bo jak był mały to skórka od pomidora przykleiła mu sie do żołądka i strasznie go brzuch bolał, do tej pory to pamięta i on zawsze obiera pomidory Miśkowi. Odpowiedz Link Zgłoś
sledziowa Re: Pomidorek ze skórką? 08.08.05, 21:36 Ja również często serwuję mojej prawie dwuletniej córeczce pomidorki. Lubi je na kanapce i w sałatce z ogórkiem i jogurtem naturalnym. jenak zawsze sparzam pomidora i go obieram ze skórki. Zawsze! Pozdrawiam Karolina&Liwia Odpowiedz Link Zgłoś
malgosia191 Re: Pomidorek ze skórką? 08.08.05, 22:46 Kiedyś w ogóle obierałam pomidory dla nas wszystkich,więc syn jadł bez skórki,potem przestałam to robić i młodsza córka od początku jadła je nieobrane. Odpowiedz Link Zgłoś
iwona-mama-majki Re: Pomidorek ze skórką? 09.08.05, 08:37 ja też daję mojej prawie dwulatce pomidory ze skórką i nic jej nie jest Odpowiedz Link Zgłoś
maniakow Re: Pomidorek ze skórką? 09.08.05, 12:47 Moja córcia potrafi zerwać sobie pomidorka z krzaka i jeść, bardzo lubi porzeczko-agrest i też wcina ze skórką - ja jednak, jak jesteśmy w domu, to wolę jej obrać )). Odpowiedz Link Zgłoś
ciezarowka Re: Pomidorek ze skórką? 15.08.05, 01:04 Ja też daję ze skórką, ale ostatnio coraz częściej się boję, że cos się stanie, bo teściowa mnie nastraszyła tym przyklejaniem się skórki. Ale narazie się nic takiego nie stało, a mam 4 i 2 letnich synków. Ola Odpowiedz Link Zgłoś
kasper68 Re: Pomidorek ze skórką? 15.08.05, 11:01 Ja zawsze sparzam i obieram. W końcu skórka pomidora jest spryskana różnymi chemikaliami. Odpowiedz Link Zgłoś
polka3 Re: Pomidorek ze skórką? 16.08.05, 22:35 Też obieram-ale ja, to( jak juz mówiłam) sanepid i BHP w jednym jestem Odpowiedz Link Zgłoś