Dodaj do ulubionych

dziewczyny podpiszecie?????????????

23.08.05, 23:38
sluchajcie w zwiazku z niestety z wzrostem przypadkow zabijania przez psy
jest propozycja, napisac pismo do prezydenta o wniesienie poprawek do ustawy,
dolacze mu ustawy jakie oboaiwazuje w Niemczech niech zobaczy, mzoe gdy My
cos zaczniemy robic on przejrzy na oczy? ja jako osoba tresujaca psy wiem co
to za rasy i powalcze o to by usatwa nie uderzala w hodowcow ale w
pseudohodowcow, nie wiem czy czytacie gazete moj pies tam ostatnio bylo
opisane jak to wyglada w Niemczech , tam nie ma takich dragedii,,,piszecie
sie na to? podpiszecie?
Obserwuj wątek
    • zona_mi Re: dziewczyny podpiszecie????????????? 23.08.05, 23:50
      Podpiszę.
      • edycia274 Re: dziewczyny podpiszecie????????????? 23.08.05, 23:57
        ok. tylko powiedzcie mi bo nie wiem jak to zrobic, nie znam sie na necie nie
        stety czy napisac list w watku i wszyscy podpiszemy i to sie wydrukuje?
        przepraszam ale nie jestem dobra w obsludze kompa i netu sad ale chce pomoc,,,,i
        wiem jak napisac pismo..smile
        • balba_77 Re: dziewczyny podpiszecie????????????? 24.08.05, 00:04
          też podpiszę jeżeli sensowne to będzie smile
          • edycia274 Re: dziewczyny podpiszecie????????????? 24.08.05, 00:08
            mam nadzieje ze sensowne, wlasnie siedzimy i wertujemy kodeksy, ustawe
            niemiecka, i nasza, ,,,ale wiecie jak jest,,,My napiszemy My podpiszemy i
            wyslemy ale co Kwasniewski z tym zrobi tego nikt nie wie,,,ale przynajmniej cos
            zrobimy smile
      • agrest9 Re: dziewczyny podpiszecie????????????? 26.08.05, 22:58
        ja też
    • ykke Re: dziewczyny podpiszecie????????????? 24.08.05, 00:12
      Ja podpisze, tylko sie "trza" spieszyć, bo Kwaśniewskiemu juz dużo czasu nie
      zostało. A może lepiej liczyć na nowego prezydenta?
      • edycia274 Re: dziewczyny podpiszecie????????????? 24.08.05, 00:16
        no wlasnie tez nie wiemy czy Kwasniewskiemu to wyslac czy poczekac na nowego??
        jak myslicie?
    • pade Re: dziewczyny podpiszecie????????????? 24.08.05, 00:16
      podpiszę obiema rękami
      • semijo Re: dziewczyny podpiszecie????????????? 24.08.05, 00:33
        Mam duże wątpliwości czy to się powiedzie. Przez net nie zbierzesz podpisów, bo
        pod każdym projektem musi być podpis własnoręczny i numer Pesel. Inaczej zbyt
        duża możliwość machlojek...tak mi się przynajmniej wydaje
        • dzindzinka Re: dziewczyny podpiszecie????????????? 24.08.05, 08:49
          Jasne, że podpiszę.
          • kakak8 Re: dziewczyny podpiszecie????????????? 25.08.05, 14:20
            podpiszę!!!!!
        • ykke Re: dziewczyny podpiszecie????????????? 24.08.05, 08:58
          Tu sie z Semijo zgodzę. W tej formie nie da rady chyba. Trzeba podpisać
          własnoręcznie sad
          • lulka222 Re: dziewczyny podpiszecie????????????? 24.08.05, 09:04
            jestem za!
            • inia25 Re: dziewczyny podpiszecie????????????? 24.08.05, 09:37
              a ja przeciw

juz tłumacze dlaczego:
              aby psa uznac za rasowego musi on posiadac rodowód, a 99% amstafów,
              rotwaillerów itp nie posiada rodowodów. Co z tego, że jakieś rasy zostaną
              uznane za nebezpieczne, skoro i tak bez rodowodów nie udowodnisz włascicielowi,
              ze ma psa z takiej wlasnie rasy.

Bardziej bym byla, za wprowadzeniem obowiazku badan psychologicznych dla
              wlascicieli wszystkich psow, ktore MOGA byc uznane za niebezpieczne, albo np o
              masie wyzszej niz ilestam kilo. No i obowiązek ukonczenia szkolenia z psem.

Dodam, ze nie tylko amstafy, rotwaillery czy inne tego typu psy sa
              niebezpieczne. Niebezpieczne sa tez np charty (tak tak niestety, te takie
              chudzinki wygiete w pałąk).
              • ingrid123 do inia25 24.08.05, 09:42
                podziel sie wrażeniami jak bylo na nagraniu w tvstylesmile
                • inia25 Re: do inia25 24.08.05, 10:02
                  bardzo fajnie. Moje dziecko było oszołomione kamerami, ale po jakimś czasie
                  poczuła się swobodnie. Poderwała serca wszystkich. Prowadzącej, gości,
                  kamerzystów. Biegała po studiu, rozwalała zabaweczki, "dyskutowała" ze
                  wszystkimi.
                  Prowadząca bardzo miła, cała obsługa planu także.
                  W sumie nagranie tego odcinka, w którym my będziemy trwało jakieś 20 minut.
                  Wszystko poszło sprawnie i "jednym ciągiem". Bez dogrywek. Jak klikniesz w
                  mojej sygnaturce Oleńka, to masz tam fotki z nagrania.
                  Emisja w połowie września, dokładnej daty jeszcze nie znam.
                  • ingrid123 Re: do inia25 24.08.05, 10:05
                    no to fajnie ze Wam sie podobało juz zerkam na zdjeciasmile
                    chetnei obejrze odcinek z WAmismiletylko ze ja od.09 do 24 wrzesnia jestem w
                    Hiszpanii..
                    • inia25 Re: do inia25 24.08.05, 10:09
                      bedą powtórkismile
                      • ingrid123 Re: do inia25 24.08.05, 10:12
                        smile mam taka nadziejesmilepodaj tylko temat programusmile
                        a Twoja Ola cudnaaaaa!!!
                        • inia25 Re: do inia25 24.08.05, 10:25
                          temat "śliski" hihihih
                          "pod jednym dachem z teściami"
    • 76kitka Re: dziewczyny podpiszecie????????????? 24.08.05, 13:05
      Ja tak. Kiedy widzę te brytany uwiązane do budy za lichym płotkiem i bramą zahaczaną na drut podpisałabym nawet nogami.
      • edycia274 Re: dziewczyny podpiszecie????????????? 24.08.05, 13:08
        sluchajcie dziewczyny powiedzcie mi poradzcie jak to zrobic, fakt powinny to
        byc podpisy wlasnoreczne,,,czyli co nie da sie tego zrobic?????/
        • semijo Re: Edycia 24.08.05, 23:27
          edycia274 napisała:

> sluchajcie dziewczyny powiedzcie mi poradzcie jak to zrobic, fakt powinny to
          > byc podpisy wlasnoreczne,,,czyli co nie da sie tego zrobic?????/

Raczej nie da. Musiałabys założyć jakiś komitet obywatelski i zaangażować w to
          kilkanaście osób, które chodziły by po ludziach i zbierały podpisy. Nie jestem
          pewna ale potrzeba chyba 100 tyś takich podpisów, by móc to rozważać jako
          obywatelski projekt ustawy
    • 18lipcowa1 może... 24.08.05, 13:14
      Nie mam nic przeciw psom. Lubię je, nie boję się. Amstaffy i pitbulle uważam za
      wyjątkowo brzydkie psy, reszta ok.
      Nie przeszkadzają mi one jednak jestem przeciwna by takie psy posiadali
      kretyni, pozwalający na wszystko, agresywne dresy bijące te psy, lub dziadki
      które sobie kupują psa by im popilnował Poloneza na podwórku.
      No ale co? Przecież nie upilnuje się kazdego, kto kupi na jakimś nielegalnym
      rynku jakiegoś agresora.
      Osoby ktore kupują takie psy- powinny je wytresowac pod okiem specjalisty.
      Ogólnie uważam że wszystkie psy należy tresować no może z wyjątkiem takiego
      leniwca chow chow, shar pei czy yorka.
      • gosia_grabosia Re: może... 24.08.05, 23:41
        No ja znam dość agresywnego yorka, który potrafił złapac dziecko za kostkę .....

Tak wogóle to lubie psy i w sumie od dziecka je miałam. Ale:

1. Podstawową rzecza powinien byc rejestr WSZYSTKICH psów i wszczepiane chipy.
        I wszystko związane z tym powinno być banalne do załatwienia nawet dla starszej
        osoby. Teraz jest paranoja - po kosztującą 1 pln blaszke rejestracji psa trzeba
        pojechac do Urzedu Gminy, wleźć na 2 pięto, stanąc w kolejce o kasy. Komu się
        chce??

2. Według mnie KAŻDY właściciel psa powinien mieć obowiązek takiego
        przygotoania samego zwierzaka (smycz, kaganiec) i miejsca gdzie zwierzę jest,
        żeby nie zagrażało nikomu innemu. Bez tekstów typu "pies był za płotem po co
        dziecko wkładało rękę" a w płocie dziury 10 na 10 cm. Nie wspomnę juz o
        biegających psach bez smyczy i kagańca po podwórku gdzie sa dzieci i po
        miejscach gdzie jeżdżą samochody. Dzisiaj mój mąż się wkur..... na kobietę,
        która na parkingu rzucała psu piłkę!!!! I nawet go nie złapała jak nadjeżdżał
        samochód. A najlepsze było to, że powiedziała że nie powinniśmy tamtedy
        jeździć!!! I jeszcze pare brzydkich słów pod moim adresem rzuciała (ja
        prowadziłam) Nastepnym razem wezwę straż miejską żeby jej mandat wlepili.

3. Tresura powinna byc obowiązkowa nie tylko dla ras niebezpiecznych ale dla
        WSZYSTKICH psów. Zależnie od rasy może byc po prostu inny sposób i zakres tej
        tresury.

O kurcze ale sie rozpisałam. To chyba nie wszystko jeszcze, ale jutro dopisze
        bo teraz spać mi się chce strasznie.

Gosia oraz:
        Dzidek i Zuzanka
        • semijo Re: może... 25.08.05, 00:03
          gosia_grabosia napisała:

> No ja znam dość agresywnego yorka, który potrafił złapac dziecko za
          kostkę ....

> Tak wogóle to lubie psy i w sumie od dziecka je miałam. Ale:
          >
          > 1. Podstawową rzecza powinien byc rejestr WSZYSTKICH psów i wszczepiane
          chipy.
          > I wszystko związane z tym powinno być banalne do załatwienia nawet dla
          starszej
          >
          > osoby. Teraz jest paranoja - po kosztującą 1 pln blaszke rejestracji psa
          trzeba
          >
          > pojechac do Urzedu Gminy, wleźć na 2 pięto, stanąc w kolejce o kasy. Komu się
          > chce??
          >
          > 2. Według mnie KAŻDY właściciel psa powinien mieć obowiązek takiego
          > przygotoania samego zwierzaka (smycz, kaganiec) i miejsca gdzie zwierzę jest,
          > żeby nie zagrażało nikomu innemu. Bez tekstów typu "pies był za płotem po co
          > dziecko wkładało rękę" a w płocie dziury 10 na 10 cm. Nie wspomnę juz o
          > biegających psach bez smyczy i kagańca po podwórku gdzie sa dzieci i po
          > miejscach gdzie jeżdżą samochody. Dzisiaj mój mąż się wkur..... na kobietę,
          > która na parkingu rzucała psu piłkę!!!! I nawet go nie złapała jak nadjeżdżał
          > samochód. A najlepsze było to, że powiedziała że nie powinniśmy tamtedy
          > jeździć!!! I jeszcze pare brzydkich słów pod moim adresem rzuciała (ja
          > prowadziłam) Nastepnym razem wezwę straż miejską żeby jej mandat wlepili.
          >
          > 3. Tresura powinna byc obowiązkowa nie tylko dla ras niebezpiecznych ale dla
          > WSZYSTKICH psów. Zależnie od rasy może byc po prostu inny sposób i zakres tej
          > tresury.
          >
          > O kurcze ale sie rozpisałam. To chyba nie wszystko jeszcze, ale jutro dopisze
          > bo teraz spać mi się chce strasznie.
          >
          > Gosia oraz:

chyba trochę przesadzasz, może rzeczywiście wyśpij się lepiej
          • gosia_grabosia Re: może... 25.08.05, 13:05
            tzn z czym przesadzam?? że trzeba psy rejestrowac?? czy że wlasciciele powinni
            ich pilnować?? czy z tresurą??
            • 18lipcowa1 Re: może... 25.08.05, 14:16
              gosia_grabosia napisała:

> tzn z czym przesadzam?? że trzeba psy rejestrowac?? czy że wlasciciele
              powinni
              > ich pilnować?? czy z tresurą??
              >

Wiesz jakoś nie wyobrażam sobie tresowania np. mojego własnego psa.
              • michiko a to dlaczego?? 25.08.05, 14:19

• 18lipcowa1 Re: a to dlaczego?? 25.08.05, 14:31
                  michiko napisała:

ano dlatego że jest to mały piesek. Łagodny, lubiący spokój. Umie ugryźć ale
                  musiałaby być naprawdę sprowokowana.
                  Dzieci nie lubi, ucieka od nich , no chyba że wyczuje że jedzą coś słodkiego,
                  wtedy chodzi za takim dzieckiem i czeka czy może coś jej słabnie. Pies ten waży
                  jakieś 4 kilo, - teraz- kilkanaście lat temu jescze mniej. Jest troszkę większa
                  od chomika, i nie wyobrażam sobie w jaki sposób miałabym ją tresować oprócz
                  podaj łapę i siadaj.

Z resztą jest fotka w sygnaturce.
                  • 18lipcowa1 Re: a to dlaczego?? 25.08.05, 14:32
                    18lipcowa1 napisała:

> michiko napisała:
                    >
                    > ano dlatego że jest to mały piesek. Łagodny, lubiący spokój. Umie ugryźć ale
                    > musiałaby być naprawdę sprowokowana.
                    > Dzieci nie lubi, ucieka od nich , no chyba że wyczuje że jedzą coś słodkiego,
                    > wtedy chodzi za takim dzieckiem i czeka czy może coś jej słabnie.

Miało być "skapnie" a nie słabnie.
                  • michiko to napewno jest pies?? 25.08.05, 14:34

• 18lipcowa1 Re: to napewno jest pies?? 25.08.05, 14:43
                      no i sama widzisz. Czy takie "coś" wink)) trzeba tresować???
                      • gosia_grabosia Re: to napewno jest pies?? 25.08.05, 16:28
                        przeciez tu nie chodzi o tresure tak jak np obronne czy do polowań, tylko
                        proste ułożenie które poprowadzi kompetentna, znająca sie na zwierzakach osoba.
                        Która np uprzedzi cię że twój pies może źle zareagować na to czy na tamto.

A te psy, które tego wymagają skieruje na dalsze jakieśtam szkolenia.
        • 18lipcowa1 Re: może... 25.08.05, 08:49
          gosia_grabosia napisała:

> No ja znam dość agresywnego yorka, który potrafił złapac dziecko za
          kostkę ....

no nie przesadzaj...
          • gosia_grabosia Re: może... 25.08.05, 13:07
            no widziałam to na własne oczy!!! mi też sie wydawało że one sa takie spokojne
            i milutkie. Ale w każdej rasie może trafic sie zakała smile
    • aniael Re: dziewczyny podpiszecie????????????? 24.08.05, 22:10
      ja podpisze, jesli bedzie taka możliwosc.
    • tomekiela Re: dziewczyny podpiszecie????????????? 24.08.05, 22:14
      Tak
    • mama_patulki Re: dziewczyny podpiszecie????????????? 24.08.05, 22:21
      podpiszę, daj znać gdzie i kiedysmile
      • diara Re: dziewczyny podpiszecie????????????? 25.08.05, 22:01
        Kiedyś była taka akcja przeciwko transportowi żywych koni na rzeź. Na pewno pamiętacie. Kilka lat temu. Wysyłało się z internetu maila do prezydenta. Nie pamietam dokładnie, ale była przygotowana taka strona z petycją napisaną przez kogoś tam i trzeba było tylko dopisać swoje dane i adres mailowy i wysłać. Można by było coś takiego zrobić. Tylko nie mam pojęcia jak to działało, kto to zorganizował i czy to rzeczywiście docierało do prezydenta. Nie pamiętam.
        • dzindzinka Re: dziewczyny podpiszecie????????????? 25.08.05, 22:41
          Była taka akcja, sama osobiście zbierałam podpisy wsród rodziny i znajomych.
          Pamiętam, że petycja została wręczona Millerowi. Tyle, że ją wszyscy olali. Nie
          wiem jak jest teraz, bo coś ucichło.
          • edycia274 Re: dziewczyny podpiszecie????????????? 25.08.05, 23:44
            czyli ,,nic z tego nie wyjdzie???????/chyba?????sam prezydent napewno ustawy
            nie zmieni sad
            • gosia_grabosia Re: dziewczyny podpiszecie????????????? 26.08.05, 00:09
              wiecie, teraz giną dzieci, to jest zbyt wazne żeby to zbagatelizować
              • diara Re: dziewczyny podpiszecie????????????? 26.08.05, 11:48
                i teraz jest dobry czas - przed wyborami
    • kawad Re: dziewczyny podpiszecie????????????? 26.08.05, 21:48
      No Lipcowa shar pei to nie kanapowiec tylko pies BOJOWY. Popatrz na jego
      uzębienie. A te cudne fałdki na skórze to celowo były hodowane bo gdy takiego
      psa przeciwnik ugryzł to on i tak mógł go sięgnąć zębami bo skóra miała duży
      zapas.
      • edycia274 Re: dziewczyny podpiszecie????????????? 26.08.05, 22:01
        dziewczyny powiedzcie jak to zorganizowac????????????????????????????????????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka