arras-k 19.09.05, 21:57 Ile trwała realizacja tago planu.Po jakim czasie od odstawienia środków antykoncepcyjnych zaszłyscie w ciaże. Podobno normą jest, ze do roku sie czeka a jak było u Was? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kalina_p Re: Do Mam które zaplanowały swoje dziecko 19.09.05, 21:58 ~6 m-cy chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Do Mam które zaplanowały swoje dziecko 19.09.05, 22:01 ee tam norma warto sprawdzić czy wszystko jest ok jesli mimo regularnych stosunków po 6 m- cach ciazy nie ma u nas trwało to ponad rok. Po 6 - 7m-cach zaczelismy sie badac. maz na pierwszy ogien ale to u mnie Prolaktyna okazała sie byc winowajcą Odpowiedz Link Zgłoś
musia2002 Re: Do Mam które zaplanowały swoje dziecko 19.09.05, 22:04 12 miesiecy. Odpowiedz Link Zgłoś
koala500 Re: Do Mam które zaplanowały swoje dziecko 19.09.05, 22:05 W pierwszą ciążę zaszłam 11 miesięcy po ślubie, choć chcieliśmy od razu. Ja juz chciałam badać siebie i męża, na szczęście okazało się to niepotrzebne. W drugą ciążę zaszłam w drugim miesiącu starań. Ja słyszałam, że nawet dwuletnie oczekiwanie mieści się w normie, choć ta teoria nieco mnie dziwi. Odpowiedz Link Zgłoś
inia25 Re: Do Mam które zaplanowały swoje dziecko 20.09.05, 09:32 zaszłam w ciąze w podrózy poślubnej - podczas drugiego "cyklu prob" Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Re: Do Mam które zaplanowały swoje dziecko 19.09.05, 22:06 nam się udało w meisiąc po odstawieniu tabletek, i to za pierwszym razem...też byłam przygotowana na kilkumiesięczne 'próby' (co mi wcale nie przeszkadzało!) Odpowiedz Link Zgłoś
rebeka77 Re: Do Mam które zaplanowały swoje dziecko 19.09.05, 22:07 W pierwszym cyklu po odstawieniu Logestu . Odpowiedz Link Zgłoś
pipunia69 Re: Do Mam które zaplanowały swoje dziecko 19.09.05, 22:15 Ja zaplanowałam i co? Mam kota a i on uciekł. Odpowiedz Link Zgłoś
ania.silenter W 5 cyklu po odstawieniu, oczywiście 19.09.05, 22:35 chodzi o pierwszą ciążę, druga to wpadka. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
oluncia Re: Do Mam które zaplanowały swoje dziecko 19.09.05, 22:40 23 bardzo dluuuuuuugie miesiace Faktycznie jeszcze miescilismy sie w normie ( podobno) dla mnie i tak bylo to o 23 miesiace za dlugo Odpowiedz Link Zgłoś
em_em71 Re: Do Mam które zaplanowały swoje dziecko 19.09.05, 22:42 Moze wydam się komuś istotą z innej epoki, ale ja nigdy nie brałam pigułek, a dzidzia urodziła się we właściwym czasie. Tak, moje dziecko było zaplanowanie co do minuty. Byłam ma tyle dużą dziewczynką, że znałam na wylot swój organizm. W naszym związku na wpadki nie ma miejsca.... szkoda heheheh Odpowiedz Link Zgłoś
r.kruger Re: Do Mam które zaplanowały swoje dziecko 19.09.05, 22:42 odczekałam miesiąc czyli jeden cykl, w drugim było jedno jedyne podejście-synuś jak malowanie Odpowiedz Link Zgłoś
oleswava Re: Do Mam które zaplanowały swoje dziecko 19.09.05, 22:55 Ja też nie brałam żadnych pigułek a dzidzia była zaplanowana. Trafiliśmy z pierwszym razem Ola i Basia (23.09.04) gg 5530185 www.dom.davinet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mama_szymka Re: Do Mam które zaplanowały swoje dziecko 19.09.05, 23:22 Ja nie brałam hormonalnych środków antykoncepcyjnych. Gdy podjęliśmy decyzję wykonałam badania. Udało nam się za drugim razem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kinga707 Re: Do Mam które zaplanowały swoje dziecko 19.09.05, 23:26 Odczekalam 2 m-ce i na trzeci odrazu sie udalo) Odpowiedz Link Zgłoś
ala67 Re: Do Mam które zaplanowały swoje dziecko 20.09.05, 00:00 U mnie za pierwszym razem był chwilowy, jednodniowy przypływ odwagi. Raz kozie śmierć, robimy - stwierdziłam, i nie użyliśmy gumki. A już następnego dnia spanikowałam, że może to jednak jeszcze nie teraz - i gumeczki wróciły do łask. Jak się rychło okazało - już niepotrzebnie... A przy drugiej córci też w pierwszym cyklu, i też za pierwszym razem, podejrzewam... Odpowiedz Link Zgłoś
magdziol4 Re: Do Mam które zaplanowały swoje dziecko 20.09.05, 00:10 po 3 miesiącach starań Odpowiedz Link Zgłoś
renata28 Re: Do Mam które zaplanowały swoje dziecko 20.09.05, 00:42 Po 4 miesiącach. Wtedy, kiedy byłam pewna, że tym razem na pewno nie, a tu proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
ula_max Re: Do Mam które zaplanowały swoje dziecko 20.09.05, 07:44 Odstawiłam w grudniu 2001 a Wikuś został poczęty 8 marca 2002. Czyli 3 miesiące "robiliśmy" synusia. Odpowiedz Link Zgłoś
e_madziq Re: Do Mam które zaplanowały swoje dziecko 20.09.05, 07:44 w pierwszą ciązę zaszłam w pierwszym cyklu po odstawieniu tabletek, a przed drugą tabletek już nie brałam i też zaszłam w pierwszym cyklu staran. Odpowiedz Link Zgłoś
ninkka Re: Do Mam które zaplanowały swoje dziecko 20.09.05, 08:18 Po odstwieniu tabletek zaszłam w ciążę w pierwszym cyklu , za pierwszym razem . Mam śliczną zdrową córkę Odpowiedz Link Zgłoś
anias29 Re: Do Mam które zaplanowały swoje dziecko 20.09.05, 08:23 Udało się za pierwszą próbą Odpowiedz Link Zgłoś
malwes Re: Do Mam które zaplanowały swoje dziecko 20.09.05, 08:44 U mnie również niespodziewanie udało się w pierwszym cyklu po odstawieniu tabletek? Odpowiedz Link Zgłoś
anias29 Re:errata 20.09.05, 09:08 Dodam, że za pierwszą próbą po odstawieniu NIEHORMONALNYCH środków antykoncepcyjnych, bo widzę że większość pisze o odstawianiu pigułek. Chyba źle zrozumiałam pytanie Odpowiedz Link Zgłoś
kubusala Re: Do Mam które zaplanowały swoje dziecko 20.09.05, 09:06 Zaszłam w ciąże po 2 miesiącach po odstawieniu srodków. Im szybciej sie zachodzi po odstawieniu środków antykoncepcyjnych tym wieksze ryzyko/szansa na ciąże mnogą- nic więcej. pytałam o to 3 niezaleznych lekarzy, każdy to potwierdził. nie wiem więc skąd wynika ta granica 12 miesięcy? Kiedys owszem środki antykoncepcyjne były nafaszerowane ogromna dawnka hormonów, więc może to by ciazy szkodziło, nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
elmira_k Re: Do Mam które zaplanowały swoje dziecko 20.09.05, 09:18 Pierwsza ciąża w pierwszym cyklu starań a druga po 8 miesiącach, kiedy mielismy własnie zrobić sobie przerwę w staraniach Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_78 Re: Do Mam które zaplanowały swoje dziecko 20.09.05, 09:23 Nie stosowałam tabletek antykoncepcyjnych. Postanowiliśmy, że chcemy mieć dziecko we wrześniu i 3 października byłam już w ciąży. Bez podejrzeń, nie wpadliśmy przed zaplanowaniem!!! Wiedziałam dokładnie kiedy wypada dzień owulacji, postaraliśmy się i za pierwszym razem odnieśliśmy sukces. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
june26 Re: Do Mam które zaplanowały swoje dziecko 20.09.05, 09:29 Odstawiłam we wrzesniu 2003 a w lutym 2004 zaszłam w ciąże bez większych "prób" i problemów, to co mówią ze lata się czeka po odstawieniu tabletek to bujda na resorach,moje 2 kupele tez tak mialy jak ja- kilka m-cy Odpowiedz Link Zgłoś
lajlah Re: Do Mam które zaplanowały swoje dziecko 20.09.05, 09:46 w czwartym miesiącu po odstawieniu tabletek. Odpowiedz Link Zgłoś
justakoko Re: Do Mam które zaplanowały swoje dziecko 20.09.05, 09:51 w drugim cyklu po odstawieniu tabletek. od pierwszego strzału mamy super synka. Odpowiedz Link Zgłoś
yonkaa Re: Do Mam które zaplanowały swoje dziecko 20.09.05, 09:50 ja bralam pigulki ze wzgledow zdrowotnych i kiedy sie zdecydowalismy na dzidzie to odczekalismy 3 miesiace zeby uniknac ciazy mnogiej i za pierwszym razem sie udalo Odpowiedz Link Zgłoś
amhali Re: Do Mam które zaplanowały swoje dziecko 20.09.05, 09:55 u mnie identycznie jak u yonkii __________________ amh i Maleństwo Odpowiedz Link Zgłoś
mkonkol Re: Do Mam które zaplanowały swoje dziecko 20.09.05, 09:56 W pierwszym cyklu. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: Do Mam które zaplanowały swoje dziecko 20.09.05, 09:59 9 miesiecy po odstawieniu tabletek, ale dopiero po kilku miesiacach powrocily objawy owulacji Odpowiedz Link Zgłoś
gkjustyna Re: Do Mam które zaplanowały swoje dziecko 20.09.05, 10:08 pierwsze dziecko bez tabletek szybko bardzo szybko : ) a drugie to marzenie (narzie tylko moje) Odpowiedz Link Zgłoś
titicaka Re: Do Mam które zaplanowały swoje dziecko 20.09.05, 10:40 Po odstawieniu tabletek czekalam 2 miesiace ,zeby zaczac proby , udalo sie za pierwszym podejsciem Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
karina1974 Re: Do Mam które zaplanowały swoje dziecko 20.09.05, 11:12 Ja odstawiłam pigułki po ślubie, ale nadal sie zabezpieczaliśmy. O dziecko zaczeliśmy sie starać 3 lata po slubie, a że podeszła do tego bezstresowo (jak będzie to super a jak nie to też to jakoś będzie) więc zaskoczyłam po 1/2 miesiąca Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Do Mam które zaplanowały swoje dziecko 20.09.05, 11:38 Trzy cykle innego zabezpieczania. To był czas na np. zaszczepienie sie p/ grypie i łykanie kwasu foliowego. A potem udało sie za pierwszym razem. Synek niedługo skonczy 2 mce. Odpowiedz Link Zgłoś
76kitka Re: Do Mam które zaplanowały swoje dziecko 20.09.05, 13:16 Bardzo chciałam urodzić w kwietniu, ale na swojego maluszka musiałam poczekać do maja Nie łykałam pigułek, nie mogę. Odpowiedz Link Zgłoś
nina78 Re: Do Mam które zaplanowały swoje dziecko 20.09.05, 13:21 Nam sie udalo w pierwszym cyklu staran. Tabletek nie bralam juz kilka lat, uzywalismy wylacznie gumek. Odpowiedz Link Zgłoś
madzia116 Re: Do Mam które zaplanowały swoje dziecko 20.09.05, 14:13 nam się udało za pierwszym razem Odpowiedz Link Zgłoś