joln 04.01.06, 22:04 mam pytanie; gdzie trzymacie laptopy w czasie uzytkowania? ja glownie na kolanach, chociaz nie jestem pewna, czy to nie jest przypadkiem szkodliwe ze wzgledu na pole elektromagnetyczne macie jakas wiedze na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasia1302 Re: do osob uzywajacych laptopy 04.01.06, 22:07 Bardzo mało wyszukane miejsce: stół. Pracuję na laptopie i nie wyobrażam sobie trzymania laptopa na kolanach np. przez kilka godzin. Bardzo to chyba niewygodne? Odpowiedz Link Zgłoś
joln Re: do osob uzywajacych laptopy 04.01.06, 22:20 no chyba niewygodne, takie trzymanie przez kilka godzin, nie wiem, bo tak dlugo nie "pracuje".. nie moge trzymac na stole, bo nie mam tak lacza internetowego, coz proza zycia a wiesz moze cos o tym polu elektromagn, skoro juz odpisalas tak merytorycznie na moje pytanie?? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia1302 Re: do osob uzywajacych laptopy 05.01.06, 09:22 Jestem tłumaczem, a nie elektronikiem. A co ma wygoda do pola elektromagnetycznego i do merytoryki? Ale przynajmniej z uśmiechem rozpoczęłam dzień, czego również Tobie życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
dagella Re: do osob uzywajacych laptopy 04.01.06, 22:23 ja trzymam na kolanach jak leze w lozku,zazwyczaj jednak trzymam na stole. Odpowiedz Link Zgłoś
malgra Re: do osob uzywajacych laptopy 04.01.06, 23:28 zazwyczaj na bufecie w kuchni, czasem wieczorem w lóżku-na kolanach(mam lącze bezprzewodowe, więc mogę z nim latać po calym domu i ogródku). O szkodliwości nic nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: do osob uzywajacych laptopy 04.01.06, 23:44 na biurku - tak mi najwygodniej Odpowiedz Link Zgłoś
monika04 Re: do osob uzywajacych laptopy 04.01.06, 23:47 na kolanach - też tak długo nie pracuję, na stole czasem o szkodliwości nic nie wiem pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lidma Re: do osob uzywajacych laptopy 05.01.06, 08:07 Na stole, wiem tylko że jest mniej szkodliwy niż zwykłu komputer i o ile wygodniejszy:0) Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: do osob uzywajacych laptopy 05.01.06, 03:46 jak na stole lub biurku to chyba desktop a nie laptop? ) Odpowiedz Link Zgłoś
nunia01 Re: do osob uzywajacych laptopy 05.01.06, 07:20 Ja na kolanach i pracuję nawet kilka godzin - oczywiście z drobnymi przerwami - tak mi jest wygodnie, czasem mam go na stole - jak na kolanach leżą dodatkowe materiały. Mąż mówi, że jak zaciążę to nie pozwoli mi tak pracować Odpowiedz Link Zgłoś
ula_max Re: do osob uzywajacych laptopy 05.01.06, 08:02 na biurku lub stole - jak pracuję, na kolanach - jak leżę w łóżku lub na sofie, na podłodze - jak pokazuję Wikusiowi coś w internecie, na kocu jak leżę pod drzewkiem itd. Odpowiedz Link Zgłoś
joln Re: do osob uzywajacych laptopy 05.01.06, 09:01 czyli rozumiem, ze nic wam nie wiadomo na temat szkodliwosci promieniowania z laptopa... w sumie, to dobrze, bo ta informacje przyniosl moj maz, ja ja podlapalam, i teraz nawzajem zwalczamy swoje przyzwyczajenie trzymania lap. na kolanach, ale moze ta "wojna" niepotrzebna Odpowiedz Link Zgłoś
kulawa.stonka Re: do osob uzywajacych laptopy 05.01.06, 11:26 Ja trzymam na kolanach, siedząc w fotelu, nawet kilka godzin. Przy fotelu stoi też krzesło - i tam właśnie laptop nocuje. Czasami zabieram go do łóżka i sobie leżymy razem. Odpowiedz Link Zgłoś
kiranna Re: do osob uzywajacych laptopy 05.01.06, 12:09 zazwyczaj na stoliku komputerowym, w innych miejscach jest mi po prostu nie wygodnie. laptop towarzyszy mi tez w wyjazdach, ale nie mam zwyczaju wyciagac go z torby na pokladzie samolotu. zreszta teraz, gdy mam dziecko i tak byloby to ryzykowne Odpowiedz Link Zgłoś
oxygen100 Re: do osob uzywajacych laptopy 05.01.06, 12:43 na stole, w lozku, gdzie sie da. Polem magnetyczne to nie promieniowanie jonizujace poki zorza polarna nagle nie rozblysnie Ci nad glowa mysle ze nic Ci nie grozi Odpowiedz Link Zgłoś
76kitka Re: do osob uzywajacych laptopy 05.01.06, 13:41 w kuchni na barku, podobno dla mężczyzn trzymanie laptopa na kolanach jest szkodliwe, nagrzewa mosznę, plemniki tego nie lubią i facet może stać się bezpłodny. Odpowiedz Link Zgłoś
oxygen100 Re: do osob uzywajacych laptopy 05.01.06, 13:44 to nawet lepiej mozna sie ruchac do woli bez zabezpieczen. A jak sie zechce miec dziecko to mozna zmienic faceta. A tak w ogole kazda dobra zona powinna zadbac o jadra swego Pana i codziennie przez 10 minut robic lodowe oklady. To poprawia urode mosny i zdecydowanie je ujedrnia Odpowiedz Link Zgłoś