mag.koch 09.02.06, 09:07 myslałam ze bedzie chłopiec a tu niespodzianka...niunia.nic nie przychodzi mi do głowy.jak wam podoba sie imie Honoratka???moze macie jakies ulubione imionka??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
demarta Re: imię dla dziewczynki??? 09.02.06, 09:12 mi się od dawna podoba Maja, słodkie takie krótkie i wygodne, no jak zerknęłam do statystyk, to Maj teraz na pęczki, jak za parę lat krzyknę przez okno "Maja do domu", to dwadzieścia dziewczynek na obiad przybiegnie...... Odpowiedz Link Zgłoś
marcia19 Re: imię dla dziewczynki??? 09.02.06, 09:26 Hej! Ja jeśli będę miała córunię to z pewnością będzie Roksanka, Amelka lub Blanka. Odpowiedz Link Zgłoś
sparkling Re: imię dla dziewczynki??? 09.02.06, 09:25 Zapraszam na forum Wszystko o Imionach. Zdradze tylko, ze tam Honorata ma niezle notowania Odpowiedz Link Zgłoś
martitka.martitka Re: imię dla dziewczynki??? 09.02.06, 09:31 A mi sie podoba RÓŻYCZKA )) Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: imię dla dziewczynki??? 09.02.06, 09:49 honoratka to nie moj typ, ale to Twoja corka! ja lubie matylde, melanie, lene...ale len tego teraz od zatrzesienia fajna jest tez anotonina, marianna, kaja. Odpowiedz Link Zgłoś
hanka2501 Re: imię dla dziewczynki??? 09.02.06, 09:59 Jak będziemy mieli córcię to będzie Liwia. Liwka to chyba nie jest bardzo spotykane imię. Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: imię dla dziewczynki??? 09.02.06, 10:04 jeszcze łucja mi sie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
amagda80 Re: imię dla dziewczynki??? 09.02.06, 10:06 moje dziecko mialo byc julka. ale julek duzo, a ja bede miala syna maksymilianka!! nastepne w kolekjce byly karina, paula (nie paulina), martynka (tina), natalka. a z takich bardziej wymyslonych strasznie podobala mi sie zawsze kornelia (nel) ale znajomi dali tak na imie swojej malej wiec nic z tego. jak lubisz coz obco brzmiacego- lawinia. Odpowiedz Link Zgłoś
migdula Re: imię dla dziewczynki??? 10.02.06, 23:01 a co myślisz o Berenice? ja bym bardzo chciała, ale po pierwsze: rodzą mi się same chłopai, a po drugie - mąż marudzi,że to dziwne imię... Odpowiedz Link Zgłoś
ares1976 Re: imię dla dziewczynki??? 09.02.06, 10:08 U nas będzie Dominika. Podoba mi się jeszcze ara, Klara, Iga, Kama, Weronika, Ada, Estera, Salomea, Sybilla Odpowiedz Link Zgłoś
spoti Re: imię dla dziewczynki??? 10.02.06, 21:14 Hej. Ja wychodzę z założenia że im głupsi rodzice tym bardziej wymyślne imię.... Za parę lat imię Nikola czy Liwia będzie po prostu śmieszne Gdzie imiona proste i zawsze modne jak Anna czy Maria?? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: imię dla dziewczynki??? 10.02.06, 21:46 spoti napisała: Gdzie imiona pr > oste i zawsze modne jak Anna czy Maria?? W czołówkach statystyk nadawalności. Odpowiedz Link Zgłoś
gawliki Re: imię dla dziewczynki??? 15.02.06, 10:06 Laura!!!!!!!naprawde malo jest tych imion Odpowiedz Link Zgłoś
beata197112 Re: imię dla dziewczynki??? 09.02.06, 12:12 Ja mam już Aleksandre,czekamy na Alicje.Podoba mi się też Nina, Pola,Kinga i Emilka. Odpowiedz Link Zgłoś
agilator Re: imię dla dziewczynki??? 09.02.06, 12:15 I miejce - Zuzanna; II-gie Tatiana, III-cie Olga Odpowiedz Link Zgłoś
kama9920 Re: imię dla dziewczynki??? 09.02.06, 12:31 Honoratka - bardzo ładnie! Podoba mi się też Ala i Hania. Ja mam roczną Krysieńkę. A teraz nie wiem jeszcze czy będzie dziewczynka, czy chłopiec. Odpowiedz Link Zgłoś
asiek1975 Re: imię dla dziewczynki??? 09.02.06, 13:33 a#ja odgapilam na jednym z watkow imie Nadia i tak wlasnie nazwiemy jesli bedzie dziewczynka. Odpowiedz Link Zgłoś
zabkamala1 Re: imię dla dziewczynki??? 09.02.06, 14:03 ja czekam na syneczka Pawełka, ale później planuje mieć Julitke Odpowiedz Link Zgłoś
kaskaqba Re: imię dla dziewczynki??? 09.02.06, 14:10 Nasza bedzie Lara, podoba mi sie tez Nicole. Odpowiedz Link Zgłoś
mynia0 Re: imię dla dziewczynki??? 09.02.06, 14:21 ważne, zeby imie się Wam podobało, ładnie się zdrabniało, nie miało dziwnych skojarzeń / kłopoty w szkole! - miałam ucznia Ariela - imię zrestą bardzo ładne - tyle, że w tym czasie było mnóstwo rekalm proszku do prania i wszystkie dzieci wołały za nim "proszek", co specjalnie przyjemne nie było/. istotne też, jak imie pasuje do nazwiska, czy nie będzie to jakaś kosmiczna kombinacja. moja córka miała być Adominą, ale ostatecznie zdecydowaliśmy się na Elżbietę. bardzo podoba mi się imię Amelia, Aurelia, Oktawia, Liwia - skojarzenie z babką cesarza Klaudiusza - jestem fanką historii starożytnej Odpowiedz Link Zgłoś
maarzena1 Re: imię dla dziewczynki??? 09.02.06, 14:51 Mój skarbeczek jeśli będzie dziewczynką to będzie miala na pewno na imię Natalia! Odpowiedz Link Zgłoś
monica233 Re: imię dla dziewczynki??? 10.02.06, 14:08 moja coreczka bedzie miala na imie JASMINA!! a synus Oliverek!podoba mi sie tez imie Sara,Kasandra,Mirella,Zuzanna,Nikola,Dziesika,Karmen, Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: imię dla dziewczynki??? 10.02.06, 21:54 Dziesika??? Po prostu urocze! Gdzie sika Dziesika? Odpowiedz Link Zgłoś
reniuta67 Re: imię dla dziewczynki??? 09.02.06, 15:13 Ja też urodzę dziewczynkę . Podoba mi się: Nina, dorotka,Hania, Agnieszka(to mój mąż),Kalinka i Róża , A w domu mam Maję(10 lat) i Grzesia (15 lat ) Odpowiedz Link Zgłoś
izabelek27 Re: imię dla dziewczynki??? 09.02.06, 15:51 Malwinka - tak miała sie nazywać moja córeczka no ale będzie chłopak - chyba Kacper Odpowiedz Link Zgłoś
monia_m2 Re: imię dla dziewczynki??? 09.02.06, 17:33 Mam pytanie w związku z imionami do mam , które dają córciom nie polskie imiona , kiedy dziewczynki obchodzą imieniny ? Bardzo mi się podoba imię Nicole ale nie wiem kiedy mała by miała imieninki i dlatego skupiłam się na imionach z naszego kalendarza ....Pozdrawiam ) Ps. Dziś miałam USG 3D 21 tc i okazało się że będą dwie dziewczynki a nie "parka" jak podpowiadała mi intuicja więc muszę wymysleć jedno imię dla drugiej córuni . Jedna Victoria , ale u nas w kalendarzu jest ( Wiktoria) . Odpowiedz Link Zgłoś
mag.koch Re: imię dla dziewczynki??? 09.02.06, 17:51 do ostatniego wpisu!tez jestem zainteresowana tym imieniem, a raczej odp na twoje pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
brzuszka Re: imię dla dziewczynki??? 14.02.06, 11:08 Berenika to już ustalone od dawna mamy problem z imieniem dla cłopca. Odpowiedz Link Zgłoś
siewonka1 Re: imię dla dziewczynki??? 09.02.06, 22:16 My mamy Alicję (Luleńkę) i Maję (Majeczkę Majunię) Ale bardzo mi sie podoba Oliwia (Oliwka) Nina (Nineczka Ninusia) Edyta (Dusieńka) Julka (Jula) i oczywiście Katarzyna (Kasieńka). Odpowiedz Link Zgłoś
jowi35 Re: imię dla dziewczynki??? 09.02.06, 22:31 Ja będę miała córeczkę - Zuzankę. Już od dawna podobało mi sieę to imię. Jeszcze podoba mi się imię Zosia Odpowiedz Link Zgłoś
kajka04 Re: imię dla dziewczynki??? 09.02.06, 22:41 Olga może zajrzyj na forum imion... Odpowiedz Link Zgłoś
scarletta84 Re: imię dla dziewczynki??? 09.02.06, 22:45 a nam sie lada moment urodzi wiktoria - wiki, wikusia )) takie troche staromodne arystokratyczne imie ale oboje jestesmy w nim zakochani )))) Odpowiedz Link Zgłoś
gosia305 Re: imię dla dziewczynki??? 10.02.06, 00:05 Mam nadzieję, że za tydzień będę znała płeć. Jeżeli będzie to dziewczynka to Zosia, Ania albo Ula. Odpowiedz Link Zgłoś
magkon1 Re: imię dla dziewczynki??? 10.02.06, 10:18 My czekamy właśnie na Wiktorię. Podoba nam sie też Natalka. Odpowiedz Link Zgłoś
ana222 Re: imię dla dziewczynki??? 10.02.06, 00:29 My daliśmy naszej córeczce na imię Blanka.Zanim ją poczeliśmy tak właśnie miała mieć na imię,gdyż tak właśnie sobie ubzdurałam.Dziś ma już 10-m-cy i jest kochana nasza Blanusia,Blancia kochana.Podobało mi się jeszcze imię Róża to jest równie piękne imię,gdybym miała drugą córkę tak właśnie miałaby na imię. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna83 Re: imię dla dziewczynki??? 10.02.06, 07:26 ja dam julcia bardzo mi sie podoba a teraz chlopak wiec kubus Odpowiedz Link Zgłoś
dlaagi Re: imię dla dziewczynki??? 10.02.06, 11:01 Ja jestestem za Igą. Mojemu meżowi podoba sie Weronika. Mam pytanie - jakie sa zdrobnienia od tego imienia? Werka - nie bardzo mi sie podoba. Moja chcrzestna jest Weronika, i wszyscy sie zwracaniu per "Weroniu". Odpowiedz Link Zgłoś
mika9912 Re: imię dla dziewczynki??? 10.02.06, 11:21 witam mi wszyscy mówią że będą miała syna a mi jest wszystko jedno jednak jak będzie córa to chyba nazwę ją Adrianna co wy na to?? Odpowiedz Link Zgłoś
marta.filipiak Re: imię dla dziewczynki??? 10.02.06, 14:37 ja tez myślałam nad podobnym imieniem - Ada po prostu - bardzo ładnie - Adka, Adusia, Dusia; ale ostatecznie będzie Helenka Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ania.silenter Mika9912 - ja mam Adriannę:) 10.02.06, 22:37 wołamy na nią: Ada, Adka, Adunia, Dunia, a jej starsza siostra (2 -letnia) mówi na nią - Adej, Ati. A moja starsza córeczka to Aleksandra - Ola, Oleńka, Olunia, Olcia, Olka, Olusia. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
katka06 Re: imię dla dziewczynki??? 11.02.06, 08:35 Moja córeczka ma na imie Adusia, ślicznie, teraz będzie Julka albo Patryk tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;21;116/st/20060919/k/2982/preg.png Odpowiedz Link Zgłoś
madzialu Re: imię dla dziewczynki??? 14.02.06, 10:03 Ja mam koleżankę Weronikę. Wszyscy wołają na nią Wera. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.filipiak Re: imię dla dziewczynki??? 10.02.06, 14:41 troche mało zdrobnień, ale przynajmniej choć nikła gwarancja na to, że nie obejrzy się pół piaskownicy,jak zawołasz dziecko po imieniu (patrz: Julia, Zuzanna, Pola, Nicola i o zgrozo Victoria - jakby nie było Wiktorii po prostu). My bedziemy mieli Helenkę.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
adzia18 Re: imię dla dziewczynki??? 10.02.06, 22:17 Ja mam na imię Adriana,znajomi mówią mi Ada, Adunia. Moja córcia to Oliweczka, a siostra tydzień temu urodziła córeczkę i mamy Natalkę. Znam starszą kobietę Honoratę i jakoś nie mam przekonania, ale skoro Ci się podoba to tak nazwij córeczkę. Ale jak to imię zdrobnić?????? Odpowiedz Link Zgłoś
dziorkamadziorka Re: imię dla dziewczynki??? 10.02.06, 22:29 Witaj Adzia! Faktycznie imię da sie zdrobnić np. Honorka, Honorcia, ja mimo wszystko nie przepadam za tego typu imionami. Nie przekona mnie żadna Helenka, Marysia, stasia, józia, tym bardziej weronika, nie wspominając już o Viktoriach, Jessikach, Nikolach i ich różnych odmianach. Podoba mi się natomiast Paulina, Natalia, Dominika. W każdym razie pozdrawiam cieplutko i życze spokojnej ciąży wszystkim zafasolkowanym M. 21dc Odpowiedz Link Zgłoś
kgaw Blanka 10.02.06, 14:45 Ja planowałam dać dziewczynce na imię Blanka. Po USG wyszło, że będzie Wituś... -- tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20721;28/st/20060608/k/0933/preg.png Odpowiedz Link Zgłoś
sutra Re: Blanka 10.02.06, 20:18 Honoratka bardzo ładnie, jak ci się podoba, to się nie zastanawiaj! Odpowiedz Link Zgłoś
kornelinka KORNELKA 10.02.06, 23:38 Moja córeczka to Kornelia, zdrobniale: Kornelka, Kornelcia, Kornelinka, Korcia, Nel, Nelka Moja Kornelka forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=31888504&a=35831434 Odpowiedz Link Zgłoś
lolinka2 TATIANA 10.02.06, 23:44 To owoc naszych rozmyślań kilka dni temu. Miał być synek i też mamy niespodziankę- imię wybraliśmy spośród 21 róznych, metodą skreślania po 5 (dwie kolejki skreśleń mąż i dwie ja). Została Tatiana. I zaręczam że nie przez Okupnik ) Odpowiedz Link Zgłoś
mysz0405 Re: imię dla dziewczynki??? 14.02.06, 09:36 A jak Ci się podoba Emilka.My mówimy Emi, Emilka,Emila.No i tych Emiluś nie jest za dużo.Każdy kto usłyszał, jak chcemy dać na imię mówił: a moja mama jest Elilia, babcia, teściowa i wszystkie mile wspominają.Ale tak na prawdę to tobie musi się podobać i nie zwracaj uwagi na to co ktoś mówi.To w końcu twoje bobo.Pozdrawiam Iza Odpowiedz Link Zgłoś