tina1234 08.03.06, 17:30 Zna ktoś jakiś fajny program w którym mogłabym przerobić zdjęcia mojej Julci. Chodzi mi o taki w którym byłyby jakies tła czy ramki, no i najlepiej żeby był po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mezi6 Re: Program do przeróbki zdjęć 08.03.06, 18:45 Tutaj podaję program, tylko niestety w języku angielskim, ale jest bardzo prosty to FrameMaster www.galleriasoftware.com/index.html, najpierw trzeba go zainstalować. Potem wejść w program i otworzyć zdjęcie przez: File – open Następnie trzeba wejść do folderu Frames i wybrać np. Ornate Frame No i wybrać sobie ramkę, która się spodoba. Każdą ramkę można obejrzeć na zdjęciu po naciśnięciu klawisza Preview. Po wybraniu ramki, która się spodobała nacisnąć klawisz Apply Frame. No i już jest zdjęcie z ramką później można zmniejszyć zdjęcie. Trzeba to zrobić poprzez wejście w image i wybrać resize I ustalić o ile procent zmniejszyć czy zwiększyć zdjęcie. Odpowiedz Link Zgłoś
madame_edith Re: Program do przeróbki zdjęć 08.03.06, 20:24 Picasa jest po polsku, prosta jak budowa cepa. Ramek nie widziałam, ale można wyprawiać róóóóżne cuda, wyrzucać czewone oczy, rozjaśniać, wyostrzać, tworzyć kompozycje zdjęć, robić w sepii i czarno białe i wiele innych. Ja osobiście jestem zachwycona, moim zdjęciom bardzo pomaga Odpowiedz Link Zgłoś