Dodaj do ulubionych

pamiętnik - polecam

09.03.06, 19:56
Filip ma 8,5 roku od jego urodzenia do trzech lat pisałam jego pamiętnik -
wspaniała sprawa. Opisywałąm jego sukcesy, pierwsze zęby, pierwsze słowa
(kukuca- kukurydza), zachowanie, mam tam wklejony kosmyk włosów, odbicie
rączki( posmarowanej farbką) jego perwsze rysunki. Czasami siadamy razem i
czytam to są bardzo wzruszające chwile. Jędruś ma 8 miesięcy i robimy
podobnie.Polecam mamo zapisywać te wspaniałe chwile z zcasem zapominamy je
lub pamiętam cząstkowo.
Czy inne mamy tez prowadzą takie zapiski ?
Obserwuj wątek
    • pati775 Re: pamiętnik - polecam 09.03.06, 20:00
      ja sobie obiecuje juz 5 m-c i 2 tygodnie (tyle ile ma moj synek) ze zaczne ale
      jeszcze nie zaczelam i chyba mi juz to nie grozi - ale wierze ze to super sprawa
      • jedrusifilip Re: pamiętnik - polecam 09.03.06, 20:13
        pati775 jeszcze nie jest za późno a naprawdę warto - wszystko przed Wami
        • oda100 Re: pamiętnik - polecam 09.03.06, 20:33
          ja bardzo chcialam pisac pamietnik od poczatku, ale nie bylam w stanie skupic
          sie na niczym i dlatego udalo mi sie to od 5 m-ca. Poczatki dopisuje teraz na
          podstawie zdjec i filmow. O, z odbciem raczki to fajny pomysl!
          • malta20 Re: pamiętnik - polecam 09.03.06, 20:48
            My zrobiliśmy dziadkom laurkę z łapkami Danielka smile Strasznie się ucieszyli. A
            pamiętnik? Żałuję że wcześniej nie zaczęłam jak Daniel się urodził. Teraz ma
            pół roku.
            • mysunieczka Re: pamiętnik - polecam 09.03.06, 21:14
              Ja prowadze pamietnik od pierwszego dnia mojej swiadomej ciazy. I szczerze
              mowiac, to nie tylko frajda, ale tez sposob na uspokojenie sie. Mala ma 5
              miesiecy, a ja duuuzo zapiskow. Nawet jesli jej tego nie pokaze, to bede miala
              pamiatke. Moj pamietnik jest elektroniczny, nie papierowy, ale zawszesmile
              • domin19761 Re: pamiętnik - polecam 09.03.06, 21:19
                Ja też prowadzę pamiętnik elektroniczny. fajnie będzie kiedyś powspominać.
                polecam. Link w sygnaturce
                • mart44 A ja mam pomysł;) 09.03.06, 22:02
                  Tak właściwie, to wiele z nas może z niego skorzystać. A jest on bardzo prosty -
                  mam zamiar posklejać wszystkie swoje posty z forum edziecko! No może nie
                  zupełnie wszystkie, ale te, w których piszę o moim Ignasiu. Chcę mieć jakąś
                  pamiątkę, a wiem, że pamiętnik niestety jest nierealny. Już zaglądałam wstecz i
                  się trochę powzruszałam. Może to nie to samo co pamiętnik, ale dużo daje.
            • jedrusifilip Re: pamiętnik - polecam 10.03.06, 18:38
              Myślę ze nie jest za późno aby zacząc - zawsze mozemy cofnąc sie wstecz
    • renik77 Re: pamiętnik - polecam 10.03.06, 21:35
      pamiętniek to super sprawa, żaluję, zeni robiłam tego od początku, a zaczęłam
      jak Danielek miał pół roku, jest on w wersji elektronicznej na smykach. Polecam
      wszystkim i zapraszam na naszą stronę.
    • j07222 Re: pamiętnik - polecam 10.03.06, 21:38
      Ja prowadzę od II klasy szkoły średniej. Zaczynam zastanawiać się, gdzie upchnąć
      kolejny zeszyt, żeby nikt tam nie zajrzał.
      Oczywiście jak pojawiło się dziecko prawie wszystko tam było. Zęby, pierwsze
      pprzewrócenie na plecy, pierwsze kroczki. Gdy urodziło się drugie jest mteriał
      porównawczy: komu wcześniej stuknęło 8 kilo, kto miał wcześniej zęby. Fajne to.
      Jednak w codziennej gonitwie z dzieciakami i pracą zawodową rudno się
      zorganizować i starannie opisywać zdarzenia. Na szczęście mój mąż co jakiś czas
      wyjeżdża w delegację. Gdy zwierzyna śpi mam winko, ulubione płyty i nadrabianie
      zaległości. Bardzo to lubię.
      Ostatnio pokusiłam się o przejrzenie kilku starszych brulionów. Ale jazda!
      JAkieś imiona się pojawiały a ludzi nie pamiętam. A historia z mężęm! W życiu
      bym nie spamiętała tych wszystkich chwil, gdy się poznawaliśmy. Zdecydowanie
      polecam pamiętniki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka