Dodaj do ulubionych

co byscie zrobiły?

19.03.06, 02:22
w czwartek siedzieli na moim pietrze gdzies od 1 do 6 rano pili darli ryje
itd sorki za wyrazenie, sprzataczka rano zdjecia syfu robila jaki zostawili,
teraz siedza pija i dra sie itd, co robic? to chlopaki z mojej klatki, nie
wiem juz....
Obserwuj wątek
    • koala500 Re: co byscie zrobiły? 19.03.06, 02:24
      A w jakim takim tak mniej-więcej wieku?
    • edycia274 Re: co byscie zrobiły? 19.03.06, 02:25
      ok 17 18 lat,, hmm a cio ?
      • koala500 Re: co byscie zrobiły? 19.03.06, 02:28
        No to bym chyba wezwała policję, można anonimowo. A dużo u Was lokatorów na
        klatce, bo im mniej tym gorzej -większe prawdopodobieństwo podejrzeń że to Ty.
        • edycia274 Re: co byscie zrobiły? 19.03.06, 02:30
          tzn, klatka -10 pieter, na kazdym pietrze 3 rodziny tzn 3 mieszkania, kurde
          normalnie przesada juz, wiem iz pija cpaja, wydzieraja sie i co? nikt nie
          reaguje chyba sie boja, ale dziecko mi sie budzi, i nie wiem co robic
          • ja275 ja bym zadzwonila na policje a co kurde.......... 19.03.06, 02:32

• koala500 Re: co byscie zrobiły? 19.03.06, 02:37
            Ja to bym się chyba wściekła. Powiem Ci, że jak się wprowadziłam do swojego
            mieszkania to na początku byłam niezbyt zadowolona, że nie mam żadnej sąsiadki
            w swoim wieku bo na mojej klatce mieszkają sami ludzie w wieku
            okołoemerytalnym, ale za to panuje tu cisza i spokój, dopiero jak czytam takie
            opowieści jak twoja to doceniam to.
            Chyba tylko policja albo straż miejska może tu pomóc, jak się ich wezwie kilka
            nocy pod rząd.
            Najgorsze jest to że pewnie a młodzeź dalej będzie robiła swoje, tylko na innej
            klatce. Pozdrawiam.
            • edycia274 Re: co byscie zrobiły? 19.03.06, 02:39
              wiecie co ? czemu nie ida sobie gdzie indziej? tylko gnidy z mojej klatki i z
              innych tu sobie przylaza i siedza i imprezuja? a np jednego z nich mamusia
              widzi u innych co zlego robi ale co jej synus to nie, a wlasnie siedzi i drze
              morde mi pod drzwiami..jessuuuu....
    • edycia274 nono 19.03.06, 02:34
      przepraszamy ale nie mamy wolnych radiowozow, sa w trasie gdzie sa powazniejsze
      problemy, prosze dzwonic jak bedzie cos sie dzialo.....to uslyszalam
      • prosta.krosta Re: nono 19.03.06, 02:40
        Pozostaje się zabarykadować i nastawić się na przeczekanie ?
        • edycia274 Re: nono 19.03.06, 02:45
          powiadasz????
          • prosta.krosta Re: nono 19.03.06, 02:46
            Wspólczuję, ale chyba...
      • lola211 Re: nono 19.03.06, 12:36
        U mnie w kamienicy mieszka dziewczyna, ktora gdy troche podrosla zaczela
        spraszac towarzystwo i siedziały malolaty na klatce, piły piwo, smichy- chichy,
        porozrzucane pety, cale schody zaplute slonecznikiem.U nas krótka piłka- poszlo
        do jej mieszkania 3 facetów - mieszkanców i najpierw grzecznie, a poźniej mniej
        grzecznie(ostro było naprawde) uswiadomili panience, zeby towarzystwo goscila w
        mieszkaniu, a z klatki won.Do dzis spokoj.
        Nie ma u Was kogos, kto potrafi tak sprawe z towarzystwem zalatwic?

Co do policji- ja zawsze dzwonie na Straz Miejska- jeszcze sie nie zdarzylo, by
        zbagatelizowali, czy to chodzi o podchmielone towarzycho czy jak dzis o
        łabedzia, który przywedrował na skwerek i trzeba go było gdzies odtransportowac.
    • edycia274 Re: co byscie zrobiły? 19.03.06, 02:48
      oki, postaram sie byc cicho w porownaniu z ich wydzierajacymi sie ryjami
    • gruba-buba Re: co byscie zrobiły? 19.03.06, 08:18
      Dzielnicowy, ewentualnie strasz miejska. Psim obowiązkiem dzielnicowego jest
      reagowanie na takie sytuacje. Tel. do dzielnicowego powinien wisieć na tablicy
      ogłoszeń w każdej klatce bloku.

Z rodzicami wyrostków nie radzę dyskutować, bo przyniesie to efekt odwrotny,
      skoro do tej pory nie umieli sobie poradzić z latoroślami. A na pewno wiedzą,
      co ich "pociechy" wyprawiają.

Jak nie poskutkuje zamówić kilku Czeczenów z kałachami.
      To na pewno poskutkuje wink.
    • edytkus Re: co byscie zrobiły? 19.03.06, 08:35
      pewnie dlatego baluja na waszej klatce bo nikt nie reaguje i maja swiety spokoj, a jak policji trzeba
      akcji to cos wymysl (np. zadzwon z placzem ze sie boisz lobuzow, ty taka mala a ich cala banda wink)
    • karolcia111 współczuję.... 19.03.06, 09:24
      Ja na Twoim miejscu bym zinwestowała w porządne drzwi tłumiące wszelkie hałasy.
      Najprościej by było żeby policja zrobiła z tym wreszcie porządek, ale sama
      słyszłaś jakie mają podejście. A na dłuższą metę można sie nerwicy nabawić.
      Więcej w przeliczeniu chyba na telefon wydasz niż na te drzwi, nie wspomnę o
      nerwach.
    • edycia274 Re: co byscie zrobiły? 19.03.06, 10:28
      musze zadzwonic na komisariat niech mi dadza nr do dzielnicowego bo na tablicy
      nie ma, powiem mu co i jak.zobczymy.teraz siedza znowu i krzycza piszcza pala i
      pija, staram sie juz nie zwracac uwagi ale nie da sie sad
    • bea.bea Re: co byscie zrobiły? 19.03.06, 10:32
      nie masz telefonu??? policja ..a moze straż miejska???
      • bea.bea Re: co byscie zrobiły? 19.03.06, 10:34
        czasem działa....i to nie żart..
        spróbuj , z mina milutka , poprosic panów...by troszke przyciszyli się , bo masz
        chore dziecko....
        ale w sposób niezwykle miły , proszący i grzeczny......mówie, czasem ta forma
        działa więcej niz zwracanie uwagi....
        jak nie zadziała ...to policja i już..
        • edycia274 Re: co byscie zrobiły? 19.03.06, 11:04
          powiedziałam im, na razie sobie poszli, ale nr dzielnicowego i tak musze
          zdobyc smile
    • malgra Re: zadzwoniłabyn na policję 19.03.06, 12:25
      dwa razy tak zrobiłam, kiedy narkomani zaczęli odwiedzać naszą klatkę i okazało
      się ,że nie ja jedna tak zareagowałam.Potem był spokój.
    • elza78 Re: co byscie zrobiły? 19.03.06, 15:37
      ja bym zadzwonila na policje o zaklocanie ciszy nocnej, policja nie podaje kto
      zglosil...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka