misiak36 21.03.06, 16:03 Dziewczyny pomóżcie mój syn ma napisać instrukcje jak znaleźć przyjaciela , ale jakoś nic nam do głowy nie przychodzi , pomóżcie z rozpoczęciem , a dalej jakoś pociągniemy. Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
be.em Re: Instrukcja - jak znaleźć przyjaciela 21.03.06, 16:03 przyjaciel człowiek czy pies? Odpowiedz Link Zgłoś
misiak36 Re: Instrukcja - jak znaleźć przyjaciela 21.03.06, 16:09 chodzi o człowieka Odpowiedz Link Zgłoś
be.em Re: Instrukcja - jak znaleźć przyjaciela 21.03.06, 16:15 może zacznijcie od tego, że pomagać, troszczyć się, uczyć się razem, rozmawiać, mieć podobne zainteresowania? Odpowiedz Link Zgłoś
honi_29 Re: Instrukcja - jak znaleźć przyjaciela 21.03.06, 16:09 na boisku,w szkole,w kawiarence internetowej,przez neta... Odpowiedz Link Zgłoś
cocollino1 Re: Instrukcja - jak znaleźć przyjaciela 21.03.06, 16:27 Co za dziwne zadanie domowe Czy istnieje instrukcja na zdobycie przyjaciela??? Instrukcja to moze byc obslugi miksera, ale nie czlowieka Mozna napisac, jakie warto posiadac cechy, ktore napewno sprawia, ze znajdziemy kiedys przyjaciela, ale instrukcja? Wiem, ze nie pomoglam, przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Instrukcja - jak znaleźć przyjaciela 21.03.06, 18:26 Co za pomysł? Jedna z bardziej szkodliwych bzdur szkolnych, o jakich slyszałam. Przyjaciela nie mozna znaleźć wg. instrukcji. I wmowienie czegoś takiego dzieciom jest po prostu szkodliwe. Bo zadna instrukcja się nie sprawdzi, moze tylko zaszkodzić... A jak instrukcja będzie oceniana? Może by tak porozmawiać z Panią, czy zadajac to zadanie była przy zdrowych zmysłach? ja bym napisała, że problemem przyjaźni jest własnie to, ze nie ma do niej instrukcji... Odpowiedz Link Zgłoś
jowa3 Re: Instrukcja - jak znaleźć przyjaciela 21.03.06, 19:29 Ja wzięłabym jakąś przykładową instrukcję np. od odkurzacza, kuchenki mikrofalowej, pralki itp.itd. i przekształciłabym. O! Tak humorystycznie, bo to chyba nie ma być na poważnie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: Instrukcja - jak znaleźć przyjaciela 21.03.06, 19:36 Fajne zadanie, dajace spore pole dla kreatywnosci dziecka Jak ci juz ktos radzil- "weźmijcie" instrukcję od odkurzacza i przeksztalccie wedlug pomyslu dziecka- tak by zachowac konwencje instrukcji, a zarazem napisac co nalezy zrobic, by znalezc przyjaciela Odpowiedz Link Zgłoś