Dodaj do ulubionych

koniec karmienia

07.04.06, 09:00
Do wczoraj karmiłam mojego 8m-cznego atopika piersią w nocy ale spał
niespokojnie i dziś w nocy zamiast cyca dałam mu Bebilon. Trochę się zdziwił
ale złapał smoka i spałaszował całą butlę, beknął i spał do rana. Niby dobrze
a smutno mi. Jak miał miesiąc to mówiłam że pokarmię go 3mce, potem że do
pierwszych zębów a odstawiłam go w końcu z powodu cholernej alergii..
Obserwuj wątek
    • jusytka Re: koniec karmienia 07.04.06, 09:11
      Szkoda, z powodu alergii powinnas go karmić dalej, bo zarówno u mnie jaki i u
      innych mam z tego forum po odstawieniu od piersi zaczęły sie dopiero "prawdziwe"
      problemy z alergią ... - poczytaj sobie uwaznie to forum.
      • inez21 Re: koniec karmienia 07.04.06, 09:15
        No właśnie z powodu alergii powinno sie karmic jak najdłużej piersią no chyba
        że mama juz nie wytrzymuje resterykcyjnej dietysmile
        • elag3 Re: koniec karmienia 07.04.06, 09:53
          Właśnie o to chodzi. Nie jestem w stanie dłużej się tak żywić. Lekarka u której
          byliśmy uznała że nie ma co przesadzać z dietą. Owszem brzmi zachęcjąco ale
          mały w nocy zamiast spać to jęczy. Boję się marszu alergicznego, synek mojej
          koleżanki ma 1,5roku i jest uczulony na prawie wszystko. Wygląda strasznie a
          matka nie lepiej. Bidula może jeść coraz mniej bo mały wciąż uczula się na nowe
          rzeczy. Od piersi nie chce się dać odstawić - jest już za cwany żeby pić jakieś
          świństwo. Masakra. W ogóle alergie to jakaś plaga - dotknięte są nią dzieci
          prawie wszystkich moich koleżanek - wszystkie dzielnie karmiły piersią i od ust
          sobie odejmowały. Jedną koleżankę mam która karmiła tydzień a potem przeszła na
          Bebiko - dziecko zdrowe. Nie ma sprawiedliwości.
          • malwisienia Re: koniec karmienia 07.04.06, 10:18
            to może zamiast być tak dzielne i karmić na siłę piersią powinny pójść po rozum
            do głowy i przejść od razu na modyfikowane
    • jusytka Re: koniec karmienia 07.04.06, 09:44
      Przemyśl swoją decyzję jeszcze raz i zajrzyj czasem na forum Alergie np taki
      wątek: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=578&w=37868356
      • elf1977 Re: koniec karmienia 07.04.06, 10:42
        Dlaczego dziewczynę tak straszysz. Takie sytuacje zdarzają się bardzo rzadko,
        większość dzieci dobrze toleruje hydrolizaty. Dziewczyna dlugo karmi dziecko
        piersią, jest na diecie eliminacyjnej ( z tego co zrozumiałam), może być tym
        zmęczona i wycieńczona. Dlaczego zakładasz, że zrobi dziecku krzywdę, skoro
        wielu alergików żyje na tym mleku. Poza tym przy silnej alergii dlugotrwałe
        karmienie piersią też może nic nie dać. Różnie bywa.
        • agnieszkas72 Re: koniec karmienia 07.04.06, 13:25
          Wszystko się kiedyś kończy a ty karmiłaś i tak dłużej niż zamierzałaś.Nie martw się.
          A swoja drogą,sama nie stosowałam żadnych diet i w realu nie znam zadnej długo
          karmiącej na diecie.A swego czasu chodziłam z moim synkiem na spotkania grupy
          wsparcia gdzie przewijało się dużo karmiących dziewczyn.Więc alergie i
          konieczność trzymania drakońskiej diety nie są chyba az tak powszechne.
        • miirabelka Re: koniec karmienia 07.04.06, 13:42
          elf1977 napisała:
          "Dlaczego dziewczynę tak straszysz."
          Myślę, że taki link można odebrac jako ostrzeżenie, a nie straszeniesmile
          Ja szczerze mówiąc byłabym wdzięczna za takie informacje. Lepiej wiedziec, co
          może się przydażyc, byc przygotowanym i przedsięwziąc środki ostrożności np.
          podac bardzo malutką ilośc pokarmu i obserwowac malucha. Wprawdzie nie jestem
          ekspertem, ale myślę, że mogłoby to zminimalizowac ewentualne ryzyko.
        • jusytka Re: koniec karmienia 08.04.06, 19:25
          Ten wątek może brzmi groźnie, ale na forum Alergie sporo tego było - tylko
          wcześniej, a nie chciało mi się szukać innych. Ja sama też doświadczyłam
          znacznego zaostrzenia choroby u mojego Malucha po odstwieniu od piersi, wiec
          chyba warto to jeszcze raz przemyśleć?
    • oxygen100 Re: koniec karmienia 07.04.06, 13:42
      a alergie masz Ty czy Twoje dziecko??
      Bo wiesz w swietle najnowszych badan wynika ze matka alergiczka przekazuje
      swoje IgE wlasnie z pokarmem. Kwestia czasu kiedy obecny poglad na karmienie
      piersia zostanie zweryfikowany.
      • elag3 Re: koniec karmienia 07.04.06, 14:51
        Nie mam żadnej alergii pokarmowej i ponoć nigdy nie miałam. Mam za to sporo
        alergików w rodzinie więc mam te popaprane geny. Co do zapaści po hydrolizacie
        to mój mały pije go już od miesiąca i na szcęście zapaści nie dostał. Biedna ta
        matka i dziecko. Dzięki za wszystkie słowa wsparcia.
        • jusytka Re: koniec karmienia 08.04.06, 19:30
          Rzeczywiscie jest to przypadek szczególny, ja też jej współczuje - u mnie aż tak
          źle nie było. Chciałam tylko zwrócić twoją uwagę na to co napisała, ze
          pogorszenie nastąpiło po odstawieniu dziecka od piersi.
    • 76kitka Re: koniec karmienia 08.04.06, 14:27
      Ja właśnie z powodu alergii karmiłam małego 22 miesiące. Od tygodnia nie karmię, poszło gładko, bez łez i histerii, za to ku uciesze męża, smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka