b.bujak 11.05.06, 15:34 czy można prać w pralce, normalnie z ciuchami, czy trzeba się z tym obchodzić bardziej delikatnie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
e_r_i_n Re: czapeczka z daszkiem 11.05.06, 15:38 Piorę razem z ubraniami. Nie ma problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: czapeczka z daszkiem 11.05.06, 15:58 ja też piorę z ubraniami. I okazuje się, że od jakości czapki zależy, czy się rozwali, czy nie. Cała czapka się nie rozwala, ale zapięcie czasem potrafi... Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: czapeczka z daszkiem 11.05.06, 16:07 zapięcie? myślałam raczej, ze daszek jest w niebezpieczeństwie... nasza czapeczka ma zapięcie na rzep, to chyba nie ma się co rozwalić... poza tym wygląda na porządną (coccodrillo), tylko tatuś kupił synkowi czapeczkę w kolorze bialym i po każdej wizycie w piaskownicy nadaje się do prania Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: czapeczka z daszkiem 11.05.06, 16:18 rzepowe się nie psyją, gorzej z tymi plastykami, co w nich bolce odpadają... Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: czapeczka z daszkiem 11.05.06, 16:32 ja tez piroe w pralce, zadne ww defekty sie dotad nie przydarzyly ale raz wyprana czapka robi sie sflaczala (czesc nakrywajaca glowe nie jest juz taka sztywna). Odpowiedz Link Zgłoś
babka71 Re: czapeczka z daszkiem 11.05.06, 16:43 jak wsadzisz w poszewkę mniej więcej w takim samym kolorze to spoko .. tak samo jak swetry wkładasz w starą pończochę i masz wyprane i czyste... Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: czapeczka z daszkiem 11.05.06, 21:28 babka71 napisała: > tak samo jak swetry wkładasz w starą pończochę i masz wyprane i czyste... A jak nie wsadzisz to masz albo czyste albo wyprane Wracając do meritum - a daszek się nie połamie w pralce? Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: czapeczka z daszkiem 12.05.06, 08:09 zapięcia w pranych przeze mnie czapeczkach czasem się psuły, daszek nigdy... Odpowiedz Link Zgłoś