Dodaj do ulubionych

Ile macie w pasie???

• szwedka_kredka jak się zmierzyć w talii????? 19.06.06, 23:05
      na wdechu czy na wydechu?
      ważne!
      wink
    • iwles Re: Ile macie w pasie??? 20.06.06, 03:04
      sadsadsadsad
      a ja nadal nie rozumiem róznicy, co to brzuch z pępkiem, bez pepka a talia
      sadsadsadsad
      • koralik12 Re: Ile macie w pasie??? 20.06.06, 07:55
        Talia jest tam gdzie obwód brzucha jest najmniejszy. W zależności od budowu na
        tej wysokości może być pępek albo nie. Ja mam pępek ok 2cm niżej talii. Ale
        talia nie jast tam gdzie pępek tylko tam gdzie najcieniej smile
        -Ala
        • iwles Re: Ile macie w pasie??? 20.06.06, 07:57
          Ooooooooooo sad
          To u mnie niewielka jest różnica pomiędzy tym miejscem, gdzie najcieniej a
          miejscem z pępkiem sad
          Kiedyś była bardzo widoczna, teraz dużo mniej .....
          sad
    • matusia3 Re: Ile macie w pasie??? 20.06.06, 07:56

A moj wymiary to takie pępek 70 cm,talia65....waga 51 kgsmile
    • rita75 tysionc pincet sto dziwincet nt 20.06.06, 09:10

• agatkaros Re: Ile macie w pasie??? 20.06.06, 09:21
      Ja tak czytam i się zastanawiam jaka jest różnica między wymiarem w pasie i w
      pępku? przecież pępek jest w pasie..... ja zawsze tak się mierzyłam i jak
      ostatnio byłam na bailine i pani mnie mierzyła, to właśnie w pępku. Tam mierzę
      67 cm.
      • kasik751 Re: Ile macie w pasie??? 20.06.06, 09:25
        Juz masa dziewczyn zdazyla napisac, ze nie maja pepka w pasie smile tez sie
        zdziwilam, ale jak bede na plazy zrobie pod tym katem inwigilacje spod okulara,
        bo cos mi tu smierdzi wink)
        • iwles Re: Ile macie w pasie??? 20.06.06, 09:30
          > bo cos mi tu smierdzi wink)

Może nieumyty pępek? I dlatego obwód z pępkiem jest większy ?
          • kasik751 Re: Ile macie w pasie??? 20.06.06, 09:34
            To wcale niesmieszne wink Niemozliwe, zebym przez tyle lat zycia nie zauwazyla,
            ze ludzie maja pepki gdzie indziej nizby sie mozna spodziewac smile
            To trzeba zbadac. Siade na plazy, wezme gazete, zrobie w niej dziurke i bede
            sledzic, moze i co innego fajnego wysledze, np. faceta o 3 nogach, ponoc na
            plazy tacy sie zdarzaja wink))))
            • jakaspanna no to czas na mnie: 20.06.06, 09:44
              Wrost: 170
              Waga: 52
              Biodra: 89
              Pas (tam gdzie pępęk): 68 (przez miesiąc spadłam 7 cm) ehh ta sesjasmile
            • iwles Re: Ile macie w pasie??? 20.06.06, 09:45
              np. faceta o 3 nogach, ponoc na
              > plazy tacy sie zdarzaja wink))))

Niekótrzy uważają, że nie tylko na plazy takich można spotkać smile
              (noga lewa, noga prawa i noga ...smile
              • kasik751 Re: Ile macie w pasie??? 20.06.06, 09:47
                Ale na plazy te "niepelnosprawnosc" widac najlepiej, chyba ze woda zimna smile))
                • kasper68 Re: Ile macie w pasie??? 20.06.06, 10:40
                  Zainteresowana dyskusją o pasie i pępku stanęłam przed lustrem i co widzę - mam
                  pas tak z 4 cm powyżej pępka, a pępek jest na równi z górną częścią kości
                  biodrowych. Czy to znaczy żem dziw natury???
                  A w pasie mam 87 cm, w "pępku" 100, w biodrach 104.W ciąży nie jestem:-0 i nie
                  mam dużej nadwagi 170 cm wzrostu i 67 kg.
                  • koralik12 proszę to dowód że pępek może byc niżej talii : ) 20.06.06, 12:11
                    www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e4b17d4307098902.html
                    nie powiem czyj to brzuch big_grin
                    talia mało widoczna ale widac że wyżej pępka
                    -Ala
                    • kasik751 Re: proszę to dowód że pępek może byc niżej talii 20.06.06, 12:14
                      E no tak to ja tez mam. To o to chodzilo? o te kilka cm? i po to sie trzeba w
                      dwoch miejscach mierzyc??
                      • cocollino1 Re: proszę to dowód że pępek może byc niżej talii 20.06.06, 12:18
                        hehee, no wlasniesmile
                        po co dwa wymiary? talia to talia
                        a juz tekst ze talia to najwęższe miejsce to mi sie podobasmile
                        u mnie bedzie to w okolicach szyi(szyji?- nie wiem jak sie pisze) to najwezsze
                        miejsce hehehee
                        • koralik12 Re: proszę to dowód że pępek może byc niżej talii 20.06.06, 12:23
                          u szczupłycz osób talia to najwęższe miejsce. A grubsze to chyba ją mają między
                          końcem żeber a miejscem gdzie zaczynają się kości biodrowe??
                          -Ala
                          • iwles a jak robicie zakupy to gdzie się mierzycie? 20.06.06, 12:27
                            A jak kupujecie np. spodnie - to gdzie sie mierzycie? w talii czy w pępku ?
                            (nie chodzi mi o spodnie biodrówki smilesmilesmilesmile tylko te z wyższym stanem.
                            • koralik12 Re: a jak robicie zakupy to gdzie się mierzycie? 20.06.06, 12:29
                              w życiu nie kupiłabym spodni które sięgają talii. Nie mierzę siebie tylko
                              zakładam spodnie do przymierzenia smile
                              -Ala
                              • iwles Re: a jak robicie zakupy to gdzie się mierzycie? 20.06.06, 12:35
                                hihihihihihihi
                                a czy do czegokolwiek te wymiary talii sa potrzebne ???? smile
                          • cocollino1 Re: proszę to dowód że pępek może byc niżej talii 20.06.06, 12:31
                            to gruby i chudy maja gdzie indziej talię?
                            ja myslalam ze gruby ma gruba talie np. 90cm, a chudy ma waska talie np. 60cm
                            no i ze ta talia jest wszedzie u wszystkim w takim samym miejscu
                            a biodra? grubi i chudzi tez maja gdzie indziej?
                            • koralik12 Re: proszę to dowód że pępek może byc niżej talii 20.06.06, 12:34
                              w tym samym miejscu big_grin tylko że u szczupłej to miejsce jest najwęższe a u grubej
                              niekoniecznie
                              -Ala
                              • cocollino1 Re: proszę to dowód że pępek może byc niżej talii 20.06.06, 12:38
                                a ja nie jestetem szczupla ale ale pas mam jednak chudszy niz biodra hehehee
                                no i jednak ta szuja jest najcienszasmile))
    • oza74 Re: Ile macie w pasie??? 20.06.06, 12:37
      168cm wzrostu, 63cm talia, 48 kg. zasze chciałam mieć lekką nadwagę i nie mogę
      buuuuusad( najgorzej jest kupić spodnie, reszta jakoś leży.nienawidzę robienia
      zakupów bo naprzymierzam się na potęgę, a i tak marne szanse, że coś co mi się
      podoba będzie akurat na mnie pasowało. mój facet jest tak kochany, że jak
      jesteśmy w sklepie to on buszuje po półkach i wybiera mi ubrania, a ja
      przymierzam...i większość odrzucam. w lutym po porodzie kupiliśmy na wyprzedaży
      super dżiny, leżały jak ulał. niestety, wróciłam do wymiarów sprzed ciąży,
      trzeba było dorobić szlufki, opasać się paskiem co by z tyłka nie spadły a i
      tak wyglądam jak... przez okno.... dobrze,że nie widzicie.skąd ta moda na
      chudość? ja chcę mieć więcej tu i ówdzie ale jak, JAK???
      • kasik751 Re: Ile macie w pasie??? 20.06.06, 18:34
        Nikomu nie dogodzisz. Mow ile masz cm od talii to pepka, to sie moze cos
        wymysli smile
    • marcjanna78 Re: Ile macie w pasie??? 20.06.06, 23:17
      na wysokości pępka 93 cm, 30 tydzień ciąży smile)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka