szwedka_kredka jak się zmierzyć w talii????? 19.06.06, 23:05 na wdechu czy na wydechu? ważne! Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Ile macie w pasie??? 20.06.06, 03:04 a ja nadal nie rozumiem róznicy, co to brzuch z pępkiem, bez pepka a talia Odpowiedz Link Zgłoś
koralik12 Re: Ile macie w pasie??? 20.06.06, 07:55 Talia jest tam gdzie obwód brzucha jest najmniejszy. W zależności od budowu na tej wysokości może być pępek albo nie. Ja mam pępek ok 2cm niżej talii. Ale talia nie jast tam gdzie pępek tylko tam gdzie najcieniej -Ala Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Ile macie w pasie??? 20.06.06, 07:57 Ooooooooooo To u mnie niewielka jest różnica pomiędzy tym miejscem, gdzie najcieniej a miejscem z pępkiem Kiedyś była bardzo widoczna, teraz dużo mniej ..... Odpowiedz Link Zgłoś
matusia3 Re: Ile macie w pasie??? 20.06.06, 07:56 A moj wymiary to takie pępek 70 cm,talia65....waga 51 kg Odpowiedz Link Zgłoś
agatkaros Re: Ile macie w pasie??? 20.06.06, 09:21 Ja tak czytam i się zastanawiam jaka jest różnica między wymiarem w pasie i w pępku? przecież pępek jest w pasie..... ja zawsze tak się mierzyłam i jak ostatnio byłam na bailine i pani mnie mierzyła, to właśnie w pępku. Tam mierzę 67 cm. Odpowiedz Link Zgłoś
kasik751 Re: Ile macie w pasie??? 20.06.06, 09:25 Juz masa dziewczyn zdazyla napisac, ze nie maja pepka w pasie tez sie zdziwilam, ale jak bede na plazy zrobie pod tym katem inwigilacje spod okulara, bo cos mi tu smierdzi ) Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Ile macie w pasie??? 20.06.06, 09:30 > bo cos mi tu smierdzi ) Może nieumyty pępek? I dlatego obwód z pępkiem jest większy ? Odpowiedz Link Zgłoś
kasik751 Re: Ile macie w pasie??? 20.06.06, 09:34 To wcale niesmieszne Niemozliwe, zebym przez tyle lat zycia nie zauwazyla, ze ludzie maja pepki gdzie indziej nizby sie mozna spodziewac To trzeba zbadac. Siade na plazy, wezme gazete, zrobie w niej dziurke i bede sledzic, moze i co innego fajnego wysledze, np. faceta o 3 nogach, ponoc na plazy tacy sie zdarzaja )))) Odpowiedz Link Zgłoś
jakaspanna no to czas na mnie: 20.06.06, 09:44 Wrost: 170 Waga: 52 Biodra: 89 Pas (tam gdzie pępęk): 68 (przez miesiąc spadłam 7 cm) ehh ta sesja Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Ile macie w pasie??? 20.06.06, 09:45 np. faceta o 3 nogach, ponoc na > plazy tacy sie zdarzaja )))) Niekótrzy uważają, że nie tylko na plazy takich można spotkać (noga lewa, noga prawa i noga ... Odpowiedz Link Zgłoś
kasik751 Re: Ile macie w pasie??? 20.06.06, 09:47 Ale na plazy te "niepelnosprawnosc" widac najlepiej, chyba ze woda zimna )) Odpowiedz Link Zgłoś
kasper68 Re: Ile macie w pasie??? 20.06.06, 10:40 Zainteresowana dyskusją o pasie i pępku stanęłam przed lustrem i co widzę - mam pas tak z 4 cm powyżej pępka, a pępek jest na równi z górną częścią kości biodrowych. Czy to znaczy żem dziw natury??? A w pasie mam 87 cm, w "pępku" 100, w biodrach 104.W ciąży nie jestem:-0 i nie mam dużej nadwagi 170 cm wzrostu i 67 kg. Odpowiedz Link Zgłoś
koralik12 proszę to dowód że pępek może byc niżej talii : ) 20.06.06, 12:11 www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e4b17d4307098902.html nie powiem czyj to brzuch talia mało widoczna ale widac że wyżej pępka -Ala Odpowiedz Link Zgłoś
kasik751 Re: proszę to dowód że pępek może byc niżej talii 20.06.06, 12:14 E no tak to ja tez mam. To o to chodzilo? o te kilka cm? i po to sie trzeba w dwoch miejscach mierzyc?? Odpowiedz Link Zgłoś
cocollino1 Re: proszę to dowód że pępek może byc niżej talii 20.06.06, 12:18 hehee, no wlasnie po co dwa wymiary? talia to talia a juz tekst ze talia to najwęższe miejsce to mi sie podoba u mnie bedzie to w okolicach szyi(szyji?- nie wiem jak sie pisze) to najwezsze miejsce hehehee Odpowiedz Link Zgłoś
koralik12 Re: proszę to dowód że pępek może byc niżej talii 20.06.06, 12:23 u szczupłycz osób talia to najwęższe miejsce. A grubsze to chyba ją mają między końcem żeber a miejscem gdzie zaczynają się kości biodrowe?? -Ala Odpowiedz Link Zgłoś
iwles a jak robicie zakupy to gdzie się mierzycie? 20.06.06, 12:27 A jak kupujecie np. spodnie - to gdzie sie mierzycie? w talii czy w pępku ? (nie chodzi mi o spodnie biodrówki tylko te z wyższym stanem. Odpowiedz Link Zgłoś
koralik12 Re: a jak robicie zakupy to gdzie się mierzycie? 20.06.06, 12:29 w życiu nie kupiłabym spodni które sięgają talii. Nie mierzę siebie tylko zakładam spodnie do przymierzenia -Ala Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: a jak robicie zakupy to gdzie się mierzycie? 20.06.06, 12:35 hihihihihihihi a czy do czegokolwiek te wymiary talii sa potrzebne ???? Odpowiedz Link Zgłoś
cocollino1 Re: proszę to dowód że pępek może byc niżej talii 20.06.06, 12:31 to gruby i chudy maja gdzie indziej talię? ja myslalam ze gruby ma gruba talie np. 90cm, a chudy ma waska talie np. 60cm no i ze ta talia jest wszedzie u wszystkim w takim samym miejscu a biodra? grubi i chudzi tez maja gdzie indziej? Odpowiedz Link Zgłoś
koralik12 Re: proszę to dowód że pępek może byc niżej talii 20.06.06, 12:34 w tym samym miejscu tylko że u szczupłej to miejsce jest najwęższe a u grubej niekoniecznie -Ala Odpowiedz Link Zgłoś
cocollino1 Re: proszę to dowód że pępek może byc niżej talii 20.06.06, 12:38 a ja nie jestetem szczupla ale ale pas mam jednak chudszy niz biodra hehehee no i jednak ta szuja jest najciensza)) Odpowiedz Link Zgłoś
oza74 Re: Ile macie w pasie??? 20.06.06, 12:37 168cm wzrostu, 63cm talia, 48 kg. zasze chciałam mieć lekką nadwagę i nie mogę buuuuu( najgorzej jest kupić spodnie, reszta jakoś leży.nienawidzę robienia zakupów bo naprzymierzam się na potęgę, a i tak marne szanse, że coś co mi się podoba będzie akurat na mnie pasowało. mój facet jest tak kochany, że jak jesteśmy w sklepie to on buszuje po półkach i wybiera mi ubrania, a ja przymierzam...i większość odrzucam. w lutym po porodzie kupiliśmy na wyprzedaży super dżiny, leżały jak ulał. niestety, wróciłam do wymiarów sprzed ciąży, trzeba było dorobić szlufki, opasać się paskiem co by z tyłka nie spadły a i tak wyglądam jak... przez okno.... dobrze,że nie widzicie.skąd ta moda na chudość? ja chcę mieć więcej tu i ówdzie ale jak, JAK??? Odpowiedz Link Zgłoś
kasik751 Re: Ile macie w pasie??? 20.06.06, 18:34 Nikomu nie dogodzisz. Mow ile masz cm od talii to pepka, to sie moze cos wymysli Odpowiedz Link Zgłoś
marcjanna78 Re: Ile macie w pasie??? 20.06.06, 23:17 na wysokości pępka 93 cm, 30 tydzień ciąży ) Odpowiedz Link Zgłoś