Dodaj do ulubionych

Mąż/niemąż w kuchni!

22.07.06, 17:39
Czy Wasz partner potrafi "COŚ" zrobić w kuchni? Chodzi mi o gotowanie..bo
zakładam, że osobnicy, którzy nie potrafią zrobić niczego wyginęli wraz z
emancypacja kobiet?smile A może się mylę?smile)))
U nas chyba średnia krajowa- frytki( nie z kupnych frytek, tylko z ziemnieków
obieranych własnoręcznie, więc może coś ponad średnią?smile, pyszna jajecznica,
kotlety i umiejętnośc odgrzewania potraw bez przypalania. No mało
tego....ciekawa jestem jak jest u Was?
Obserwuj wątek
    • kayah73 Re: Mąż/niemąż w kuchni! 22.07.06, 17:52
      Moj niemaz sam sobie gotuje, bo ja jestem wegetarianin, a on bardzo miesozerny,
      wiec sie jego jedzenia brzydze dotknac. wink Sporadycznie mu zrobie kanapke.
      Co gotuje? Mieso (rozne - kurczaka, steki, hamburgery, kotlety, etc) piecze,
      smazy badz grilluje. Do tego frytki (kupne), makaron, ryz badz ziemniaki
      (mielone albo nie). Warzywek prawie nic, marchewke surowa je, poza tym niestety
      nic. Natomiast mnie potrafi slicznie ugrillowac rozne warzywka.
      Poza tym umie upiec ciasto (jeden jedyny rodzaj).
      Oraz zrobic dobra kawe i herbate.
      Oraz kanapki.
      Oraz kaszke dla dziecka, chociaz z reguly wychodzi z grudami. I jeszcze jablko
      i marchew umie zetrzec na tarce (rowniez dla dziecka).
      Chyba tyle....
      • a.lenard Re: Mąż/niemąż w kuchni! 22.07.06, 17:59
        robi pyszne kanapki , placki ziemniaczane i ryby !!! pewnie potrafi wszystko
        zrobic , ale się nie przyznaje big_grin
        • vernalis1 Re: Mąż/niemąż w kuchni! 22.07.06, 18:04
          Mój mąż robi wszystko od A do Z - musi, bo ja to typowe dwie lewe ręce: nadaję
          się jako kuracja odchudzająca wink)
    • gerandia Re: Mąż/niemąż w kuchni! 22.07.06, 18:35
      moj maz swietnie gotuje jak mu sie chce oczywiscie robi fantastyczne miesko z
      piekarnika badz grilla z sosami czosnokowym badz jogurtowo-majonezowym oprocz
      tego przepysszna chinszczyzne kotlety zup nie umie i zmywac tez nie lubi ale to
      ja juz sie "poswiecam"
      pozdrawiam
      • edycia274 Re: Mąż/niemąż w kuchni! 22.07.06, 18:57
        Mój dobrze gotuje ale rzadko bo dużo pracuje. Dobre zupy i mięsa. i kawe pycha
        zaparza smile
    • 76kitka Re: Mąż/niemąż w kuchni! 22.07.06, 19:06

mój mąż ma ścisłą specjalizację, wychodzą Mu świetnie potrawy z mąki: naleśniki, placuszki, racuchy, jabłka w cieście, ciasta, pierogi, kluski. Inne rzeczy też potrafi, ale Mu się nie chce. Poza tym robi świetne nalewki: malinową i wiśniową.
      • eni.s Re: Mąż/niemąż w kuchni! 23.07.06, 22:18
        Gdyby nie moj maz to moze w spodnie sprzed ciazy bym sie zmiescila a tak nie
        umiem sie powstrzymac zeby nie jesc bo gotuje pysznie umie zrobic cos z
        niczego a w dodatku swietnie to podaje jak w najlepszej restauracji tylko ze
        ja mam potem gore naczyn do myciasmile
      • judytak Re: Mąż/niemąż w kuchni! 24.07.06, 09:02
        mogłabym powtórzyć to samo :o)
        plus kapuśniak i zupa ogórkowa, bo ja tego nie lubię i nie robię
        a innych rzeczy nie robi nie dlatego, że nie chce, tylko bo mi mnie smakuje,
        jak on robi (dzieci jedzą...)
        a z nalewek zamiast maliny jagody, i tegoroczne nowe przedsięwzięcie: zielone
        orzechy włoskie

pozdrawiam
        Judyta

• jusytka mrożonki 23.07.06, 22:29
      najchętniej wyciąga mrożonkę w postaci warzyw juz pokrojonych, dodaje do tego
      mięso i gotowe, jajecznice tez potrafi zrobić ...
    • weronikarb Re: Mąż/niemąż w kuchni! 24.07.06, 08:45
      Byłabym baaaaaaaaaaaaardzo szczuplutka gdyby nie mąż smile
      Świetnie gotuje, lubi to robić smile
      Niema potrawy, która mu nei wychodzi.
      Nie jest z zawodu kucharzem, teściowa mówiła mi daawno temu że on ma dwie lewe
      do pomocy w kuchni hihihihi

Teraz zdziwenie juz jej minęło
    • edytkus Re: Mąż/niemąż w kuchni! 24.07.06, 08:49
      Gotowac umie ze hej, nawet prawdziwa czapke kucharska i kitel ma smile Nie wiem tylko dlaczego przy tym
      zuzywa wsyzstkie naczynia jakie mamy, najgrozej ze ja musze to zmywac tongue_out
      • weronikarb Re: Mąż/niemąż w kuchni! 24.07.06, 09:04
        mój też używa tyle naczyń, że wygląda w kuchni jak po tajfunie smile

Ale co tam, lubie jeść jak nie gotuje smile A dla spalenia kalorii można
        sprzątnąć
    • be.em Re: Mąż/niemąż w kuchni! 24.07.06, 09:04
      ja uwielbiam gotować i pasją swoją zaraziłam chłopasmile teraz jest lepszy ode
      mniesmile mniam, mniamsmile
    • lidkakn Re: Mąż/niemąż w kuchni! 24.07.06, 09:15
      Mój Miś jakoś nie ujawnia zdolności kulinarnych. Potrafi zaparzyć kawę, zalalć
      wodą zupę z torebki i zrobić mało skomplikowaną kanapkę. Poza tym potrafi wiele,
      dlatego gotowania od niego nie wymagam. Pozdro.
      • zuzanna56 Re: Mąż/niemąż w kuchni! 24.07.06, 09:27
        Potrafi chyba nawet więcej ode mnie!
    • aleksa13 Re: Mąż/niemąż w kuchni! 24.07.06, 09:35
      słyszałam że mój niemąż umie gotować(jesteśmy razem 7 lat i raz coś upitrasił
      ale to było tak dawno że nawet nie pamiętam co)Bardzo dobrze natomiast gotuje
      wode na kawe smilesmile.Potrafi też otworzyć lodówke-do tej pory ma problemy
      natomiast gdzie są łyżki i widelce.Dodam tylko że mieszkamy u niego i ja nie
      zmieniałam lokalizacji sztućców smilesmile są tam gdzie przez jego całwe zycie były.
      Pozdrawiam.
    • mama-nesika Tak dobrze, ze aż mi wstyd:))) 24.07.06, 10:34
      Seriosmile) czego się tknie, wszystko mu wychodzi! I jak ja mu mam potem podac taka pomidorową z koncentratu, czy "za bardzo przypieczoną rybę"smile)))
    • karanissa Re: Mąż/niemąż w kuchni! 24.07.06, 11:17
      Ja tam nie mam cierpliwosci i checi do gotowania. Cos tam wrzuce do garnka,
      zebysmy z glodu nie pomarli, szybka zupa czy spagetti i wszycho.

Natomiast niemaz... Celebracja i godziny dreptania po kuchni. Patelnie, garnki
      i garnuszki. Dziwne przyprawy i stos wycinkow z gazet. Pieczone miesa, duszone
      ryby i takie tam. A co najbardziej mnie zdumiewa - WSZYSTKO PO SOBIE ZMYWA.

Oczywiscie takie zrywy nie zdarzaja sie czesto (brak czasu na codzien). Ale jak
      juz sie zdarza, to... MNIAM!
    • mathiola Re: Mąż/niemąż w kuchni! 24.07.06, 12:03
      swietne potrawy egzotyczne, ale baardzo kaloryczne i tluste a balagan w kuchni
      taki, ze wole nie jesc niz na to pzatrzeca nierzadko i sprzatac. No i robi
      jedna potrawe jakies 6 godzin, bo sklada sie z trzech tysiecy elementow
    • esi1 Re: Mąż/niemąż w kuchni! 24.07.06, 12:59
      Mój potrafi (i robi) wszystko. gotuje, piecze, sam wymyśla. Czasem gotuję ja, czasem on - zależy kto ma większego lenia. Czasem jak oboje nie mamy ochoty gotować, to kupujemy gotowe - np. pierogi. Generalnie - mąż złoto
    • aniaop Re: Mąż/niemąż w kuchni! 24.07.06, 13:17
      Moj gotuje lepiej niz jasmile) Potrafi ugotowac i upiec wszystko, ale w domu
      kroluje kuchnia wloska, bo w niej jest wybitnym specjalista po latach
      spedzonych na jej rodzimym gruncie no i takie zarcie najbardziej nam
      odpowiadasmile)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka