mia007 09.08.06, 23:27 jw. bo jeszcze nie slyszalam na forum..... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mmalicka21 właśnie nikt a to najładniejsze imię dla dziewczyn 09.08.06, 23:48 sama bym swoja tak nazwała.... ale sama mam juz tak na imie wiec jakos tak głupio wiec stanęło na Maji i jest maja i w sumie pasuje do niej jak sie na nią spojrzy od razu widac ze ma na imie maja Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: właśnie nikt a to najładniejsze imię dla dzie 09.08.06, 23:54 mmalicka21 napisała: > wiec stanęło na Maji i jest maja MAI. Czasem warto wiedziec jak sie imie wlasnego dziecka odmienia. Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: yyy...bez sensu.......byłąm pewna że Maji 10.08.06, 10:16 Maja - Mai so.pwn.pl/slowo.php?begin=Maja Kaja- Kai so.pwn.pl/slowo.php?begin=Kaja Gaja - Gai so.pwn.pl/slowo.php?begin=Gaja Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: Mrowko 10.08.06, 10:20 Raczej dobra rada, do tego anonimowa. Duzo lepiej tak niz gdyby w realu ktos dziewczynie zwrocil uwage, ze nie umie imienia corki odmieniac. Odpowiedz Link Zgłoś
tyma1 Re: a kto daje imie Magda? 10.08.06, 09:47 a ja na tematJa będe mieć Magdalenę (Magdę jak kto woli), o ile nie zrobi się z niej Wojtek, jeszcze ie pokazała ewidentnie kim jest, ale doktor mówi, że przypuszcza kobietkę. A propos: ja mam na drugię Magdalenamój mąż wniebowzięty, że mała też tak bedzie miała na imiępozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
eyes69 Re: a kto daje imie Magda? 10.08.06, 10:23 Magdalena i Magda to dwa rozne imiona. Tak jak Paula i Paulina. Choc chcialabym miec coreczke (przypuszczam, ze bedzie chlopczyk) to naprawde nie wiem jakie moglabym dac jej imie - zadne mi sie nie podobaja. Dla chlopczyka juz wybralismy z mezem. :] Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: a kto daje imie Magda? 10.08.06, 10:32 eyes69 napisała: > Magdalena i Magda to dwa rozne imiona. > Tak jak Paula i Paulina. Nie sa rozne. Jedno jest zdrobnieniem drugiego, a ze rejestrowanym jako osobne imie to juz inna sprawa. Podobnie zreszta jak Apolonia-Pola, Bartłomiej/Bartosz-Bartek, Jakub-Kuba. Odpowiedz Link Zgłoś
eyes69 Re: a kto daje imie Magda? 10.08.06, 10:34 Nie prawda... Mam kolezanke o imieniu Magda i o imieniu Magdalena. One tlumaczyly mi, ze to sa rozne imiona. Mino tego na Magdalene mowimy Magda bo jest krocej. Tak jak na mnie czesto ludzie moia Paula, choc na imie mam Paulina. Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: a kto daje imie Magda? 10.08.06, 10:40 Ależ to Magia ma rację. Najpierw było imię Magdalena zdrabniane do Magda. W którymś momencie ktoś zapragnął by dzicko nazywało się Magda bez leny. I tak ze zdrobnienia powstało imię Magda. Więc Magda jest zdrobnieniem od Magdaleny (pierwotnie), a także osobnym imieniem (wtórnie). Odpowiedz Link Zgłoś
eyes69 Re: a kto daje imie Magda? 10.08.06, 10:44 W kazdym razie i tak bym nie nazwala tak coreczki. Znam z 10 Magd i mocno "przejadlo" mi sie to imie. Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: a kto daje imie Magda? 10.08.06, 10:45 Ja też Magda(lena) Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 mysmy chcieli miec Madzie 10.08.06, 10:46 ale wyszedl Vincent i jest suuuuper Magda to sliczne imie i Magdy to fajne dziewczyny-troche szurniete, ale fajne Pozdrawiamy Moje szczescie forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=46195517 Odpowiedz Link Zgłoś
eyes69 Re: mysmy chcieli miec Madzie 10.08.06, 10:49 Zgadzam sie - troche szurniete, ale fajne. Odpowiedz Link Zgłoś
irpa Re: a kto daje imie Magda? 10.08.06, 11:08 moja corcuia ma tak na imie wybral tatus Odpowiedz Link Zgłoś