Dodaj do ulubionych

Czy Wasze dzieci

14.08.06, 11:24
widuja Was nago?? czy ukrywacie sie pod 10203848 barchanow np. przebierajac
sie czy kapiac?? Jako ze dzieci nei posiadam chetnie dowiem sie jaki trend w
tej kwestii obecnie jest obowiazujacysmile)A co z mezami?? Chadzaja po domu np.
po wyjsciu z lazienki jak ich Pan Bog stworzyl czy jest to niedopuszczalne??
Nie mam zadnych preferencji ani swego zdania w tej sprawie. Po prostu pytam z
ciekawosci.
Obserwuj wątek
    • lola211 Re: Czy Wasze dzieci 14.08.06, 11:32
      Widuje.
      • agastrusia Re: Czy Wasze dzieci 14.08.06, 11:34
        Dokładnie rzecz ujmując - widuje. Nie chadzam po mieszkaniu nago bo nie mam
        takiej potrzeby ale z przebieraniem się przy mężu czy dziecku (ma rok) nie
        stanowi dla mnie problemu.
        • oxygen100 Re: Czy Wasze dzieci 14.08.06, 11:36
          no tak a starsze dzieci?? takie juz bardziej kumate??
          • lucerka Re: Czy Wasze dzieci 14.08.06, 11:39
            Moj syn jest jeszcze maly ale u mojego meza w rodzinie nagosc jest naturalna
            przy przebieraniu sie czy przejsciu z lazienki do pokoju. Oczywiscie nie przy
            gosciach.
            U mnie tak nie bylo, wiec malo co nie dostalam zawalu kiedy maz zmienil szybo
            majty na kapielowki w obecnosci...babci smile
    • ewamama3 Re: Czy Wasze dzieci 14.08.06, 11:52
      Moja córka ma ponad dwa latka i widuje nas oboje nago. Nie chadzamy po domu
      rozebrani, ale mała bardzo lubi być z nami ( z każdym z osobna) w łazience i
      nieuknione jest, że widzi gołą mamę czy tatę po wyjściu spod prysznica. Mi to
      nie przeszkadza, ale męża trochę krępuje. Pewnie dlatego, że to dziewczynka (
      córka nie mąż oczywiście, ha ha)
      • agnieszkas72 Re: Czy Wasze dzieci 14.08.06, 12:01
        Moje dzieci widywały mnie nago w wieku niemowlęcym bo zabierałam je w foteliku
        do łazienki,zeby spokojnie się wykąpać.Gdy jestesmy na basenie widuje mnie moja
        czteroletnia córka,mąż chodzi do męskiej szatni z chłopcami.Nie chodzimy nago po
        domu,uważam,ze to paskudny zwyczaj.
        • kura17 Re: Czy Wasze dzieci 14.08.06, 13:13
          agnieszkas72 napisała:

>0 Nie chodzimy nago po
          > domu,uważam,ze to paskudny zwyczaj.

a z jakiego powodu paskudny?

``````````````````
          kurczak: 03.03.05
          • agnieszkas72 Re: Czy Wasze dzieci 14.08.06, 13:51
            Ponieważ narzucanie nagości osobom niezainteresowanym i gdy jest to
            nieuzasadnione uwazam za naduzycie i zwykły brak kultury.Gdybym mieszkała sama
            przeszłabym nago z łazienki do pokoju żeby się ubrac,poniewaz mam 9 i
            7latka,biorę ubranie ze sobą i po mieszkaniu chodzę ubrana.
    • madziaaaa Re: Czy Wasze dzieci 14.08.06, 11:59
      czterolatka widuje mnie nago, chodzimy na basen, więc to normalne, że trzeba się
      przebrać, wejść pod prysznic. Rzuca fajne teksty w stylu: "mamuniu, dlaczego ty
      tam masz takie włoski?' ,"bo duże dziewczyny tak mają", "o to jak będę duża, to
      też będę takie miała i wtedy będę modna". Myślę, że to dla niej normalne, ale
      sądzę, że gdyby weszła z mężem do szatni pełnej gołych facetów w różnym wieku,
      to mogłaby się zdziwić.
      • madziaaaa Re: Czy Wasze dzieci 14.08.06, 12:01
        a z łazienki nie wychodzę na golasa, tylko chociaż w ręczniku, bo jestem
        zmarźlakiem jakich mało. Ale gdyby weszła, jak się kąpię nie byłoby problemu.
    • oxygen100 Re: Czy Wasze dzieci 14.08.06, 12:02
      czyli nagosc kontrolowanasmile)i to chyba zdrowe podejscie
      • dzoaann Re: Czy Wasze dzieci 14.08.06, 12:22
        Ja mam chłopaków.Od małego widywali mnie nagą,męża też.Im byli starsi,tym
        mniej.Ale staram sie nie wpoić im wstydu.Raczej zdrowe podejście do ciała.Że
        nagość to norma,ale np. nikt obcy nie ma prawa Cie dotykać i tyle.Lub znany Ci
        dotykać tak jak nie chcesz.Może ich uchronie od brudów...
    • ania.silenter Re: Czy Wasze dzieci 14.08.06, 12:27
      Staramy się nie chodzić nago przy dzieciach, ale jak nas zobaczą bez ubrania to
      nie robimy z tego zagadnieniawink.
      pozdrawiam
    • abosa Re: Czy Wasze dzieci 14.08.06, 12:50
      Widuje, mnie częściej, męża rzadziej (mnie się często zdarza biegać nago po
      mieszkaniu, meżowi nie). Nie wiem, czy czułabym się równie swobodnie, gdybym
      miała syna wink
      Cieszę się, że mąż nie robi z tego problemu, tzn. nie ukrywa się jakoś maniacko
      przed młodą (choć też się nie obnosi wink). I mała reflekcja: gdy byłam
      kilkulatką, spotkałam ekshibicjonistę. To był dla mnie szok, z wielu powodów.
      Myślę, że nie przeżywałabym tego tak bardzo, gdybym była nieco oswojona z
      widokiem męskiego ciała;
    • mathiola Re: Czy Wasze dzieci 14.08.06, 12:53
      moj 4- letni synek widuje mnie w kapieli i kiedy sie przebieram. Traktuje to
      normalnie, nie zadaje pytan ponad te ktore zadal kiedys (o roznicach miedzy
      plciami). Czasem nawet ide nago do pokoju po jakas czesc garderoby. Maz
      podobnie, tylko bardziej jest pruderyjny, bo zakrywa sobie reka przyrodzenie.
      Zreszta jaka to roznica - przy blizniakach i tak ciagle z cycami na wierzchu
      siedze smile)
      • grzanka23 Re: Czy Wasze dzieci 14.08.06, 13:22
        Gola po domu nie chadzam,ale czesto razem sie z corka kapie(ma 4 latka).Ona
        czesto mi wchodzi do lazienki.Nie robie z tego afery.Sama corka tez lubi
        wyskoczyc z lazienki na golasa i gania sie po calym domu.Czesto pyta sie czy
        tez bedzie miala "takie wloski,a z cycusiow to ssalam pyszne
        mleczko."Odpowiadajac na pyt. zaspokajam jej ciekawosc.Przynajmniej nie robi mi
        wstydu jak widzi na miescie gola babke na bilbordzie.I nie krzyczy "o
        golas,golas".
    • jula55 Re: Czy Wasze dzieci 14.08.06, 13:23
      Moi synowie nie widuja mnie nago. Meza tez nie. Nigdy nie mielismy potrzeby
      biegac nago po domu. Poza tym wydaje mi sie to niestosowne i szkodliwe. Pewien
      wstyd i ochrona swojej nagosci wydaja mi sie zdrowym naturalnym objawem.
      • moofka Re: Czy Wasze dzieci 14.08.06, 14:24
        jula55 napisała:

> Moi synowie nie widuja mnie nago. Meza tez nie. Nigdy nie mielismy potrzeby
        > biegac nago po domu. Poza tym wydaje mi sie to niestosowne i szkodliwe.

a na co szkodzi?
    • elmira_k Re: Czy Wasze dzieci 14.08.06, 15:01
      Mam dwie córki 16 i 3 lata. Oczywiście córki widują mnie nago i jest to
      naturalne. Starsza córka absolutnie się nie wstydzi być nago przy mnie (o
      młodszej nie wspomnęsmile. Nawet jeżeli przypadkiem wejdzie mąż do łazienki a
      starsza jest nago to nie rzuca się do ręcznika jak oparzona tylko nic sobie z
      tego nie robi. Mąż reaguje tak samo. Oczywiście mąż nie paraduje w stroju Adama
      po mieszkaniu choć czasem jak nikt nie słyszy wołania z łazienki o majtki to
      wyjdzie sam po nie (ma dokładnie dwa kroki do sypialni). A nawet jeżeli któraś
      lasek go zauważy to nie robi to na nich żadnego wrażenia.
      pozdrawiam
    • 76kitka Re: Czy Wasze dzieci 14.08.06, 15:02

nie chodzimy po domu nago, ale gdy mały (2 latka ) wparuje mamie albo tacie do łazienki, albo do sypialni gdy się przebieramy nie uciekamy z piskiem.
    • a.lenard Re: Czy Wasze dzieci 14.08.06, 15:03
      moje córeczka ma 17 miesięcy. Widuje nas nago, bo kąpie się często z którymś z
      rodziców. Co prawda wchodzi do wanny jak tatuś już siedzi i pod wodę nie
      zagląda big_grin Mnie widzi nago całą, bo często sie przy niej przebieram.
    • jusytka tak, oczywiscie 14.08.06, 15:05
      Chowanie sie przed dziećmi uważam za bardzo nienaturalne.
    • ciocia_luta Re: Czy Wasze dzieci 14.08.06, 15:09
      Ja tam lubie chodzić po domu nago, mąz tez, czasami z rozpedu wyszłam sobie pare
      razy na balkon (ale luz bo dookoła przyroda).
      Dziecko ma do nagości stosunek naturalny, bez taniej sensacji, nie zwraca uwagi,
      samo lubi polatać po chałupie z gołym tyłkiem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka