siasiuszek 12.09.06, 13:32 ktoś oglądał www.stopklatka.pl/film/film.asp?fi=21312 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szeszka Re: Plac Zbawiciela 12.09.06, 14:47 nie... ale bardzo bym chciala... tylko ze wyprawa do kina troche mnie przeraza... Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: Plac Zbawiciela 12.09.06, 17:07 A o czym to? Kliknęłam, przeczytałam i... nie wiem o czym to ;DD Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Plac Zbawiciela 12.09.06, 17:13 Czy mogę zaproponować kursy czytania ze zrozumieniem? Wybacz złośliwość, ale nie rozumiem, jak można nie wywnioskować z tego opisu, o czym jest film. Wynika z tego, że zdecydowanie nie dla Ciebie )))) Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: morgen 12.09.06, 17:14 No raczej nie ;DD Znaczy wiem o czym jest, ale nie rusza mnie to jakoś... Taki mi się wydaje... Nudny ;DD Może rozwiniecie mi to swoimi słowami? ;DD Odpowiedz Link Zgłoś
mama007 Re: morgen 12.09.06, 17:16 a czy na filmie musze sie strzelac i zabijac, zeby byl "nie-nudny"? to raczej nie byl komentarz na zbyt wysokim poziomie... chcialabym an to pojsc, ale u mnie jeszcze nie graja, a w kraku nie wiem czy sie wyrobie miedzy egzaminami... no i nie wiem ja moja psychika to zniesie... Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: morgen 12.09.06, 17:24 mama007 napisała: > a czy na filmie musze sie strzelac i zabijac, zeby byl "nie-nudny"? to raczej > nie byl komentarz na zbyt wysokim poziomie... > chcialabym an to pojsc, ale u mnie jeszcze nie graja, a w kraku nie wiem czy > sie wyrobie miedzy egzaminami... > no i nie wiem ja moja psychika to zniesie... Tak, wg. mnie film jest ciekawy, kiedy flaki latają po całym kinie :] A tak na poważnie - piszesz coś o jakieś psychice, ja nie wyczytałam w krótkim opisie filmu nic, co by na psychikę mogło mi siąść. Proszę o przybliżenie waszymi słowami treści filmu, a wy od razu z mordą do mnie To jest na wysokim poziomie? Odpowiedz Link Zgłoś
mama007 Re: morgen 12.09.06, 17:30 po pierwsze nie "wyskakuje na Ciebie z morda", a po drugie skomentowalas film nie wiedzac o czym jest - to jest dla mnie dziwne. Tobie pewnie nic na nic nie siadzie bo masz cukierkowe zycie, wnioskujac z Twoich postow - wiec faktycznie dla Ciebie film mowiacy o rozpadzie malzenstwa bedzie "nudny" pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: morgen 12.09.06, 17:36 Jakoś nie zczaiłam, że to jest film o rozpadzie małżeństwa. Może gdybym zczaiła, to bym nie powiedziała, że nudny. Mam cukierkowe życie. Mam domek, męża, troje dzieci, psa i fajnych teściów na wsi. I jestem z tego dumna. I szczęśliwa. Jestem optymistką - może przez to nie dostrzegam problemów, które dostrzega ktoś inny. Na film bym poszła. Z chęcią, bo takie filmy lubię. Niestety skutecznie mi go obrzydziłaś. Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: morgen 12.09.06, 17:16 Ja się wybieram, lubię tego reżysera i takie filmy. Moja siostra była i mówiła, że wstrząsający i prawdziwy. Opis rozpadającego się małżeństwa. Czyli nic na czym mogłabyś się rozerwać Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 Re: morgen 12.09.06, 17:18 czy dostałas moze mojego ostatniego maila z dwoma załącznikami)))sorki ze nie na temat Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: morgen 12.09.06, 17:20 heheh ale sie zgadałyśmy, ja Cie przyatakowałam na wątku o trójce dzieci )))) Odpowiedz Link Zgłoś
mama007 Re: morgen 12.09.06, 17:22 poczytaj komentarze na przyklad te odnosnie tego filmu forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=571&w=48357613&v=2&s=0 wiesz, punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mysia-mysia to stanowczo nie dla mnie film 12.09.06, 17:55 już od kilku miesięcy nie możemy doczekać się aż deweloper dostanie pozwolenie na budowę, a gdyby jeszcze miał zbankrutować... z pewnością nie zobaczyłabym w tym filmie tego co autor miał na myśli a i tak nie spałabym ze trzy noce )) Odpowiedz Link Zgłoś
siasiuszek Re: Plac Zbawiciela 12.09.06, 19:03 podobno to taki " Dług" dla kobiet Odpowiedz Link Zgłoś
monia145 Re: Plac Zbawiciela 12.09.06, 19:17 Ja sie wybieram, tylko termin jeszcze nieokreslony Kolejny film Krauzego, jak najbardziej na czasie...wielu forumkom, by sie przydało obejrzenie go..relacje w rodzinie to temat zawsze aktualny.. Odpowiedz Link Zgłoś
smigi2 Re: Plac Zbawiciela 12.09.06, 19:57 bylam, widzialam i nie moge zapomniec, choc bym chciala. zrobil na mnie ogromne wrazenie, chociaz jakos ostatnio nie potrzebuje tego rodzaju emocji. zdolowal mnie i przestraszyl, bo sobie uswiadomilam, ze to jest zycie, kazda z nas mogloby "to" spotkac. nie ma sensu opisywac fabuly, bo pewnie zabrzmialoby dosc banalnie, a film banalny nie jest, najwazniejsze sa emocje i charaktery osob. ale czy polecam, nie wiem, ja sie nieswojo czuje do dzis... Odpowiedz Link Zgłoś
edytek1 Re: Plac Zbawiciela 12.09.06, 21:48 My przeszliśmu cos podobnego. Fakt byliśmy młodsi bez dziecka jeszcze ale spóldzielnia która budowała nasz blok zbankrutowała Nikogo nie obchodziło ile kasy mamy bank chciał swoje ( kredyt) facet od wynajętej kawalerki swoje... ja pracowałam mało byłam jeszcze na studiach maż jak dziki. Jakoś udało skrzyknać się z sąsiadami podpisać akt notarialny z sydykiem na niewykczony budynek ( bez windy, wykończonych klatek z dziurą w ziemi zamiast garażu i bez elewacji) blok wykończyliśmy za własną kasę. Dopłaciliśmy ok. 20% ale mieszkamy w tym mieszkaniu do dziś. Udało się. A nasz związek ani kszty na tym nie ucierpiał. A filmu nie widziałam mam chęć zobaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
monia145 Re: Plac Zbawiciela 12.09.06, 21:52 I własnie o to chodzi, aby czuć sie nieswojo po obejrzeniu takiego filmu On ma nas skłonic do myslenia, pozostac w pamieci i "dreczyc" emocjonalnie po wyjsciu z kina. To jest film do PRZEŻYCIA, nawet wielokrotnego....U mnie podobnie było z "Długiem". Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: Plac Zbawiciela 13.09.06, 07:46 U mnie > podobnie było z "Długiem". W ogóle "Dług" to klasyka...film niezwykle cenny, dzielo ogromnie wartosciowe, ktore mozna porownywac do biblijnej przypowiesci o charakterze dydaktycznym, ktore to wzera sie w psychike i zostawia na niej swoje pietno..."Dlug" widzialam pare lat temu-a on dalej we mnie tkwi, uwazam go za arcydzielo- chociaz faktycznie, nie do zrozumienia dla kazdego...I podobnie chyba bedzie z "Placem Zbawiciela", co mozna wywnioskowac z tego watku. Na pewno pojde do kina- filmy tylko dla rozrywki to strata czasu jak dla mnie, wolę kino wzbogacajace czlowieka o glebsze doznania. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Plac Zbawiciela 13.09.06, 09:37 Rita, podpisuję się pod każdym Twoim słowem. Na mnie też Dług zrobił kolosalne wrażenie i uważam go za najlepszy polski film ostatnich 20 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
mamka_klamka Re: Plac Zbawiciela 13.09.06, 10:24 Ja mam cukierkowe życie, ale film zrobił na mnie ogromne wrazenie. Nie wiem czy poleciłabym go ludziom po takich przejściach. Odpowiedz Link Zgłoś
malila Re: Plac Zbawiciela 13.09.06, 11:35 IMO można go polecać ludziom po przejściach, ale raczej tym, którzy nabrali już jakiegoś dystansu do tych przejść. A tak ogólnie - osobiście nie widzę powodu, że dzielić ludzi na kategorie wg tego, jakie filmy chcą (czy nie chcą) oglądać. Jedni mają takie życie, że rozterki egzystencjalne dopadają ich głównie na filmach, a są tacy, których uszlachetnia samo życie, filmów do tego nie potrzebują. Taki film mogłby w tym ostatnim przypadku zadziałać jak sól na ranę. Odpowiedz Link Zgłoś
kubara1 Re: Plac Zbawiciela 13.09.06, 12:24 Dla mnie film świetny i wstrząsający .Dawno tak długo nie myślałam o filmie po wyjściu z kina. Doskonała gra i tak naturalne dialogi jakby to działo sie naprawdę i nie było tamcienia reżyserii. POLECAM!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ciocia_luta Re: Plac Zbawiciela 13.09.06, 12:29 pownien być obowiązkowym filmem dla tych co sobie najpierw dzieci robią, a potem myslą o mieszkaniu, o tym co sie zwalają teściom na głowę i generalnie wyznają zasadę , ze "jakoś się ułozy". Otóż sie nie układa - w 95% przypadków sie nie układa. Dobrego oglądania Odpowiedz Link Zgłoś