24lena 20.09.06, 15:54 Mam sporo zdjec synka na kompie i chciala bym "cos" z nimi zrobic innego,jakies ramki,kolaze-wiecie o co mi chodzi-czy mozecie polecic jakis program do obrobki zdjec i osiagania fajnych efektow??? dzieki za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gacusia1 Re: program do obrobki zdjec-pomozcie 20.09.06, 16:32 Poszukaj w internecie.Ja mialam Kodak-program,ale szwankowal.Teraz mam HP,zainstalowany z plyty dolaczonej do aparatu. Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: program do obrobki zdjec-pomozcie 20.09.06, 16:33 najlepszy jest Adobe photoshop tyle że to duuży program - możliwości ogromne ale bez podręcznika albo kursu ciężko się nim posługiwać Odpowiedz Link Zgłoś
gacusia1 Re: program do obrobki zdjec-pomozcie 20.09.06, 16:35 Eeee...no to po co taki program?Chyba dla profesjonalistow? Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: program do obrobki zdjec-pomozcie 20.09.06, 16:38 ano - ale program super- jeszcze jak się dodatkowe filtry załatwi to totalny odlot Odpowiedz Link Zgłoś
wobbler Re: program do obrobki zdjec-pomozcie 20.09.06, 21:59 PhotoFiltre 6.2.3 Jest(byl)dostepny z nr.5/2006 miesiecznika PC Format.Potrafi robic portrety sprzed lat,ramki,szkice weglem,rysunki kredka itp.Ile dokladnie wazy to nie wiem,ale nie jest duzy i kompa nie spowalnia. W ogole warto w oknie kiosku zobaczyc co PC Format pisze na okladce o swej zawartosci.Zreszta i tak mozna kupic bo kosztuje 5.5o zl. Odpowiedz Link Zgłoś
monika340 a program do zmniejszania zdjęc? 20.09.06, 22:30 No właśnie a skąd skombinowac program do zmniejszania zdjęć? Zawsze mam problem z wysłaniem zdjęć na zobaczcie, bo zawsze sa za duże.Z góry dziękuję.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Re: a program do zmniejszania zdjęc? 20.09.06, 22:31 Zmniejszyć sobie możesz w najzwyklejszym Paint-cie Odpowiedz Link Zgłoś
swinka_morska Re: a program do zmniejszania zdjęc? 20.09.06, 22:32 polecam download.chip.pl - tam, w kategorii obrobka obrazu (czy jakos tak) masa programow do zmniejszania, kadrowania zdjec, dodawania ramek, etc - przewaznie sa bezplatne albo wersje trialowe, wiec kazdy moze cos dla siebie znalesc Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pas_ya Re: program do obrobki zdjec-pomozcie 21.09.06, 08:04 Picasa 2, sciagniej ze strony Google. To ich produkt , darmowy, po polsku ja jestem baaardzo zadowolona. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marysienka44 Re: program do obrobki zdjec-pomozcie 21.09.06, 08:47 Podaję Tobie lin do dwóch darmowych, trzydziestodniowych programów do obrobki zdjęć. Fajne, dużo zabawy, ciekawe, i można wiele ciekawych fotomontaży wyczarować, zresztą jeżeli chcesz zobaczyć to wejdź na moją sygnaturkę, tam są fotki porobione tymi programami. www.galleriasoftware.com/index.html Programy to Collage Maker - kliknij na obrazek i tam masz wszystko co musisz pobrać(wszystkie odnośniki) łącznie z bonusami (dodatkowe ramki) Drugi to FrameMaster - na obrazek i pobierasz + bonusy A i jeszcze jeden, naprawde prosty, chyba nic łatwiejszego nie wymyslono, ale też trzeba pobrać bonusy bo jest ich masa w różnej tematyce. www.frameshow.com/ W razie pytań pisz na priva. Miłej zabawy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulka25 do marysienka44 21.09.06, 11:03 sciagnelam sobie ten collage maker - faktycznie fajny, prosty w obsludze i w ogole. Ale mam pytanie - jak zapisac "obrobione" zdjecie w formacie .jpg?? normalnie zwątpiłam, zapisuje się z .clg i nijak nie mogę dojśc zeby zapisac w jpg. drugie pytanie - w ktoryms momencie program podaje info że rodzielczosc jest zmniejszona (??) i wynosi 3.2 mpx, co może być nieco bolesne przy drukowaniu takiego zdjecia w dużym formacie (na co mam chrapkę). Drukowałaś moze zdjecia obrobione tym programem? jak wyszły?? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
iwona.niania pas_ya - pomóż w picas 2 21.09.06, 10:27 ściągnęłam i nie bardzo się orientuję jak mam te zdjęcia obrabiać. napisz co można z tym programem osiągnąć. pliss Odpowiedz Link Zgłoś
agastrusia Re: program do obrobki zdjec-pomozcie 21.09.06, 08:55 Nojprostrze bajery rowery zrobisz też w programie windowsowskim - nie pamiętam nazwy ale zmniejszane zdjęcia w tym programie są kiepskiej jakości. Odpowiedz Link Zgłoś
ageminix Re: program do obrobki zdjec-pomozcie 21.09.06, 11:22 Sciagnij sobie z googla program Picasa. jest darmowy, prosty w obsludze.Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
antarka Adobe Photoshop 21.09.06, 15:11 Czy można gdzieś ściągnąć za darmo ten program?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
24lena Re: Adobe Photoshop 21.09.06, 18:59 dzieki wielki-jestescie niezastapione-zaraz biore sie do pracy,zeby zrobic dla synka piekne pamiatki z jego zdjeciami... buziaki Odpowiedz Link Zgłoś