Dodaj do ulubionych

Precz z Jedyneczką !!!

IP: *.* 07.07.01, 22:53
Kochane Mamy !!!Ogłaszam apel: niech wrocą Miś i Margolcia i Domowe Przedszkole !!! Kochane i zabawne, sprawdzone programy.Jedyneczka jest strasznie nudna i drętwa.A co Wy o tym myślicie ?
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Precz z Jedyneczką !!! IP: *.* 07.07.01, 23:02
      domowe przedszkole wszystkie dzieci kocha " tralalala :) nigdy nie zapomne mam 25 lat i uwielbialam ten program , miska kargola tez nie zapomne aha i mis uszataek :) Jestem za :hello:
    • Gość: guest Re: Precz z Jedyneczką !!! IP: *.* 07.07.01, 23:04
      Renato! To wlasnie mowie wszystki moim znajomyym, ktorzy orientuja sie "w temacie" :)Bo, wstyd przyznac, ja, stara baba, zanim zaszlam w ciaze... lubilam sobie usiasc okolo 9 przez tv i poogladac, co nowego u Misia i Margolci... A teraz co? Jedyneczka - bylejakosc, bylejakosc, bylejakosc... Zero polotu, ot taki programik, jak wszystkie, glupawy...Nawet starej baby przy tv nie zatrzyma, a co dopiero dziecka...Oddajcie Misia! Misia! I Margolcie!Ps. A... zapomnialabym... Jak ja teraz naucze dziecko rysowac baranka, jak mnie nie ma tego kto nauczyc? Pania Kredke tez oddajcie, wstretni ludzie od ramowki z tvp!
    • Gość: guest Re: Precz z Jedyneczką !!! IP: *.* 07.07.01, 23:31
      Jak w każdym programie sa plusy i minusy. Co mnie denerwuje w jedyneczce:1)coś w stylu dziennika na początku 2)brak lekcji rysowania i lepienia 3)Justynka Sieńczyłło bardzo miła ale zdecydowanie nie powinna śpiewać. Co sie podoba 1)zabawy z dziecmi 2)bardzo bardzo inscenizacje bajek robione przez dwójke aktorów . Alicja oglada jedyneczke z zapartym tchem, choć najbardziej z całego programu kocha Kajtusia. Misia i Margolcie uwielbiałyśmy , "od dechy do dechy"! Natomiast Domowe przedszkole... hmm sama jestem przedszkolanką, dla mnie był to program schematyczny, nieciekawy dla dzieci (próby oglądania frag. w p-lu zakonczyły się klapą), zdarzały się błędy merytoryczne dla mnie nie do przyjecia i te panie trochę za sztywne i sztuczne z przyklejonym uśmiechem na twarzy- nie wiem może wymóg telewizji. W kazdym razie Jedyneczka jest do przełknięcia, ale bardzo tęsknimy za Misiem i Margolcią!!1
    • Gość: guest Re: Precz z Jedyneczką !!! IP: *.* 08.07.01, 19:15
      A ja jestem taka rozczarowana. Mój syn ma 4 lata i od 3 miesięcy ogląda bajki w telewizji. I nie "załapał się " na "domowe przedszkole" To wręcz skandal.
    • Gość: guest Re: Precz z Jedyneczką !!! IP: *.* 09.07.01, 08:13
      ja też jestem rozczarowana nową Jedyneczką zamiast wspaniałej Margolci i Misia no i świetnej Agnieszki która pięknie śpiewała!moje dziecko posiada całą kolekcję piosenek Misia i Margolci i leci ta płyta non stop
    • Gość: guest Re: Precz z Jedyneczką !!! IP: *.* 09.07.01, 08:25
      Droga Renato! Popieram z całych sił! My również bardzo tęsknimy za Misiem i Margolcią i całą wspaniałą "resztą": cudownie śpiewającą Agnieszką, miłym opowiadaczem bajek Adamem, Ewą - Plasteliną i Magdą - Złotą Rączką. A pamiętacie niezwykły, doskonale przemyśalny od pierwszego do ostatniego odcinka program wakacyjny z kozą Kąfacelą?(jak to się pisze?!)Teraz dzieci w wakacje nie mają nic ciekawego do oglądania! Nie wiem niestety, czy nasz protest wiele zdziała, jeśli nawet artykuły pani Joanny Olech w Wyborczej Telewizyjnej, a dotyczące tego samego problemu, przchodzą bez echa... A może Redakcja naszego kochanego Dziecka nam pomoże? Wszak pani Agnieszka Galica, współautorka programu o Misiu i Margolci, publikowała kiedyś na ich łamach? Kochana Redakcjo ....Pozdrawiam, Kasiak :hello:
      • Gość: guest Re: Precz z Jedyneczką !!! IP: *.* 09.07.01, 08:58
        Agnieszka Galica oraz Tadeusz Pabisiak i wielu innych wspaniałych ludzi, którzy tworzyli Misia i Margolcię, biorą również udział w tworzeniu jedyneczki. Nie wiem, pokrzyczeć możemy, ale chyba niestety najbardziej jak we wszystkim liczy się kasa.... Cały czas zbieram bajeczki wydawane przez Mamo to ja a pisane przez Agnieszkę G. Pamiętacie cudowną Bajkę o Bożym Narodzeniu, lub przygody rodzinki Wircipietka?
    • Gość: guest Re: Precz z JedyneczkI !!! IP: *.* 09.07.01, 18:24
      moja progenitura telewizji nie oglada ale muzy slucha i bardziej lubi margolcie (poskakuje czyt. tanczy i belkocze czyt. spiewa) niz pioseneczki jedyneczki. cos w tym musi byc. .... jo........
    • Gość: guest Re: Precz z Jedyneczką !!! IP: *.* 09.07.01, 19:51
      Zgadzam się! Mam dwoje dzieci: 6 lat i 2,5 roku. Pamiętam jak z zainteresowaniem z moją starszą córką oglądałam Misia i Margolcię, ona miała otwartą buzię, identyfikowała się ze śmieszną szmacianą lalką i pluszowym misiem, słuchała z zapartym tchem ich rozmów, bajek, oglądała prace z plasteliny (tak a"propos czy to naprawdę plastelina bo nigdy nie udało nam się wykonać podobnych prac może ktoś ma jakiś pomysł). A mój synek niestety...Ogląda ten program, ale nie biegnie po Misia ani lalę jak robiła moja córka, a ja sama nie lubię tego programu. Czy nie za dużo oglądania tych samych twarzy ,ci sami aktorzy w polskich telenowelach i programach dla dzieci? Oddajcie nam i naszym dzieciom Misia i Margolcię!!!
    • Gość: guest Re: Precz z Jedyneczką !!! IP: *.* 10.07.01, 09:31
      Popieram ten apel wraz z moim synkiem.Oglądaliśmy codziennie Misia i Margolę, gdy jeszcze nie pracowałam i chociaż Michaś był mały, bardzo go interesował ten program. Teraz, gdy ma 4 lata i naprawdę chętnie ogląda np. dobranocki, na Jedyneczkę nawet nie chce spojrzeć. Coś w tym musi być.A tak swoją drogą, oprócz Misia i Margolci, oddajcie jeszcze naszym dzieciom Żółwia Franklina !!!!!!!!!!!!!!Nie wiem, kto decyduje o programach dla dzieci, ale chyba naprawdę to nie one są tu najważniejsze. Nie pozwalam mojemu synkowi oglądać Mapeciątek, Fraglesów, Disneya w niedzielę, czasami nawet Marcelino. Niewiele w sumie mu zostaje, od kiedy wykluczyłam nawet Diabelski Młyn na C+.Całe szczęście, że jest lato i na oglądanie telewizji po prostu nie ma czasu. A co będzie zimą?Czy wszyscy zapomnieli o wspaniałym Misiu Uszatku, Reksiu, Bolku i Lolku, Pszczółce Mai, Kubusiu Puchatku i innych sympatycznych i pozytywnych bohaterach?Gdzie te bajki z naszego dzieciństwa, bez przemocy i głupoty...
      • Gość: guest Re: Precz z Jedyneczką !!! IP: *.* 10.07.01, 10:03
        I własnie dlatego kupiłam dla misia bajki na kasetach wideo:bolek i lolek, mis uszatek, koziołek matołek, wilk i zając, reksio, wróbelek ćwirek, sąsiedzi, krecik, oczywiscie nie wszystko na raz a przez jakis czas. Nie kupujcie Pingwinka Lolo-kiepski dubbing, słychać lepiej ruski język niż polski i 30 min zajmują reklamy a 12 min sama bajka. Dzięki tym kasetom babcia nie włącza carton network i te głupawe teksty, tylko to co mały lubi. A w jedyneczce ogląda tylko bajeczki. Marta
      • Gość: guest Re: Precz z Jedyneczką !!! IP: *.* 10.07.01, 21:20
        Ja się moze czepiam i zrobiłam się nadwrażliwa na głupotę i przemoc z powodu (rozmyslnego) nieposiadania telewizora, ale w Bolkach i Lolkach oraz w Reksiu też się trafiają niemądre sceny, prawie jak w "bajkach" Disney"a. Mój nieco ponad dwuletni syn spanikował po takiej scenie: Reksio daje psu mazgajowi na pocieszenie kość, ten się rozpęda i próbuje z nią wejść do budy, ale nie mieści się w otworze (bo kożćtrzyma wpoprzek)i od tej budy się odbija, leci do płotu, odbija się od płotu, potem od budy, od płotu, etc. No comment.
        • Gość: guest Re: Precz z Jedyneczką !!! IP: *.* 11.07.01, 01:57
          wreszcie...ktoś mi z ust wyjął słowa krytyki!!!Gilbertini "załapał się" na Misia i Margolcię i stąd nasza kolekcja płyt z piosenkami ale Iśmini...ona czeka tylko na Kajtusia i śpiewa:"to lilafa fafa"...a Margolci w życiu nie widziała...A Jedyneczka jest żałosna,sztuczna i plastikowa i aż kapie od komercyjności- kasa,kasa,kasa...brrrA moze ktoś to przeczyta i przywrócą MiM???Marzenia ściętej głowy...
    • Gość: guest Re: Precz z Jedyneczką !!! IP: *.* 11.07.01, 13:09
      Kochane Mamy! Zróbmy coś z tym problemem, niech to nie będzie tylko czcza gadanina! Raz jeszcze zwracam się z prośbą do redakcji "Dziecka" - my nie mamy takich możliwości, ale Wy, Kochani Redaktorzy, TAK! W ostatnim numerze przedrukowaliście część dyskusji z internetu, może uda się w ten sam sposób nagłośnić nasz protest? Niech to będzie nasza wspólna akcja na rzecz przywrócenia Misia i Margolci, niech mamy bez internetu też mają możliwość wypowiedzenia się na ten temat! Powalczmy, Kochani, bo warto, gdyż to, co się obecnie dzieje w telewizji dla dzieciaków, to STRACH! Jakaś koszmarna tandeta! Zwłaszcza programy przedpołudniowe! Pozdrawiam, Kasiak. P.S. A jeśli chodzi o dobranocki, polecam poniedziałki: Bob budowniczy i genialna Mysia oraz nowy cykl w środy, nie pamiętam tytułu, o takich sympatycznych myszach. Piękna animacja! Pa, pa!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka