superspec1 03.07.24, 05:38 Brawo francuski urzędzie antymonopolowy. ithardware.pl/aktualnosci/francja_szykuje_oskarzenie_przeciw_nvidii_firma_odpowie_za_dzialania_monopolistyczne-33836.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kadilak Dosnaly krok 03.07.24, 12:26 superspec1 napisał(a): > Brawo francuski urzędzie antymonopolowy. > Nvidia, która niedawno stała się największą firmą pod względem kapitalizacji rynkowej na świecie (obecnie na 3. miejscu), zawdzięcza swój sukces boomowi w branży AI Nvidia zawdziecza swoj "sukces" pieniadzan od rzadu USA ,a "walke z chinska konkurencja" , to ogromna czesc revenue Nvidii. Tak socjalisci USA rozumieja wolny kapitalizm. Osobiscie nie moge patrzec na tego chinskiego szpiega w codziennie innej skorzanej kurcie. Moze Pekin w koncu go odwola z placowki. Miejmy nadzieje ze Trum ukreci te praktyki i to nie tylko dla Nvidii. Odpowiedz Link
dorota_333 Re: Dosnaly krok 03.07.24, 13:16 Czyżby w Europie potrafiono sobie poradzić z tym, z czym nie radzą sobie USA? Niemożliwe Eurokołchoz okiełznał Nvidię. Odpowiedz Link
kadilak Re: Dosnaly krok 03.07.24, 15:00 dorota_333 napisała: > Czyżby w Europie potrafiono sobie poradzić z tym, z czym nie radzą sobie USA? N > iemożliwe Eurokołchoz okiełznał Nvidię. Niczego nie okielznal, bo takie symboliczne procesy to mozna sobie upchac w dupe. To i tak do niczego nie prowadzi, chociaz gest jest mily. W najlepszym razie zaplaca syboliczna kare i beda dalej robic swoje. Chyba ze we francji dojdzie to istotnych zmian tej niedzieli , to wtedy zobaczymy. Do prawdziwej normalnosci powrocimy po 5 listopada. pono kretyni chca wystawic do walki Michele , to juz akt calkowitej desperacji. Ta, Michalina wygra z trumpem Buahahahaha!!! Odpowiedz Link
dorota_333 Re: Dosnaly krok 03.07.24, 15:11 Sondaże podobno dają jej wygraną z Trumpem. Wydaje mi się, że Demokraci są w tak trudnej sytuacji, że taka zmiana byłaby jedyną szansą. Biden chyba jednak chce pogrążyć swoja partię do końca. Odpowiedz Link
pepe49 Re: Dosnaly krok 03.07.24, 16:44 dorota_333 napisała: > Biden chyba jednak chce pogrążyć swoja partię do końca. P. Cejrowski mówi stamtąd, że rodzinka nie dopuści, żeby dziadek odpuścił, bo wtedy wszyscy idą siedzieć. Wszyscy skorumpowani. Odpowiedz Link
kadilak Re: Dosnaly krok 03.07.24, 17:20 pepe49 napisał: > dorota_333 napisała: > > P. Cejrowski mówi stamtąd, że rodzinka nie dopuści, żeby dziadek odpuścił, bo w > tedy wszyscy idą siedzieć. Wszyscy skorumpowani. Cejrowski po wyborach bedzie deportowany do Polski jako nielegalny imigrant. Odpowiedz Link
kadilak Re: Dosnaly krok 03.07.24, 17:21 dorota_333 napisała: > Sondaże podobno dają jej wygraną z Trumpem. To swietnie. Byloby to naprawde wskazane, zeby ona wystartowala przeciwko Trumpowi. Republikanie powinni ostro poprzec ten pomysl moim zdaniem./ Odpowiedz Link
dorota_333 Re: Dosnaly krok 03.07.24, 19:24 Widzę, że zmieniłeś niedawno stopkę. Po tym, jak potwierdziłam mój pogląd o rosyjskim poparciu dla Trumpa. A więc przyznajesz to Odpowiedz Link
kadilak Re: Dosnaly krok 03.07.24, 19:41 dorota_333 napisała: > Widzę, że zmieniłeś niedawno stopkę. Po tym, jak potwierdziłam mój pogląd o ros > yjskim poparciu dla Trumpa. A więc przyznajesz to Rosjnie rzadza calym swiatem. Dawno przegonili w rzadzeniu swiatem Ameryke. Nic nie dzieje sie bez woli i nakazu Rosji. Nawet prezydenta USA wybiera nam Rosja. Tylko slabiutkiej Ukrainy nie moga jakos pokonac. Odpowiedz Link
dorota_333 Re: Dosnaly krok 03.07.24, 21:13 > Tylko slabiutkiej Ukrainy nie moga jakos pokonac Ponieważ POTUS nie jest akurat Trump, któremu pomogli wygrać. Jeśli Trump wróci, losy wojny nieuchronnie się odmienią. Dlatego mam nadzieję, że nie wróci. Odpowiedz Link
monalisa2016 Re: Dosnaly krok 03.07.24, 22:03 Losy wojny już sie powoli odmieniają, pan aktor sygnalizuje ze jest gotowy do rozmów z Rosja. Przygotowuje plan pokojowy. Odpowiedz Link
kadilak Re: Dosnaly krok 04.07.24, 02:45 dorota_333 napisała: > Ponieważ POTUS nie jest akurat Trump, któremu pomogli wygrać. Jeśli Trump wróci > , losy wojny nieuchronnie się odmienią. Dlatego mam nadzieję, że nie wróci. www.money.pl/gospodarka/bankructwo-ukrainy-zostal-tylko-miesiac-7044689151179264a.html?sfnsn=wa www.yahoo.com/news/biden-told-ally-weighing-whether-151745457.html Odpowiedz Link
superspec1 Re: Precz z monopolem NVIDIA 26.07.24, 15:54 Cwaniaczki. www.fxmag.pl/gielda/wtajemniczeni-sprzedaja-akcje-w-szybkim-tempie-miliardowe-transakcje-na-liderach-hossy Odpowiedz Link
kadilak Co to oznacza ? Dobre :) 26.07.24, 16:44 superspec1 napisał(a): > Cwaniaczki. > Jedeno z najwiekszych oszustw finansowo - biznesowych tego stulecia dobiega konca. "Kto nie kupil przegral zycie". Odpowiedz Link