Dodaj do ulubionych

Precz z monopolem NVIDIA

03.07.24, 05:38
Brawo francuski urzędzie antymonopolowy.

ithardware.pl/aktualnosci/francja_szykuje_oskarzenie_przeciw_nvidii_firma_odpowie_za_dzialania_monopolistyczne-33836.html
Obserwuj wątek
    • kadilak Dosnaly krok 03.07.24, 12:26
      superspec1 napisał(a):

> Brawo francuski urzędzie antymonopolowy.
      >

Nvidia, która niedawno stała się największą firmą pod względem kapitalizacji rynkowej na świecie (obecnie na 3. miejscu), zawdzięcza swój sukces boomowi w branży AI

Nvidia zawdziecza swoj "sukces" pieniadzan od rzadu USA ,a "walke z chinska konkurencja" , to ogromna czesc revenue Nvidii. Tak socjalisci USA rozumieja wolny kapitalizm. Osobiscie nie moge patrzec na tego chinskiego szpiega w codziennie innej skorzanej kurcie. Moze Pekin w koncu go odwola z placowki.
      Miejmy nadzieje ze Trum ukreci te praktyki i to nie tylko dla Nvidii.
      • dorota_333 Re: Dosnaly krok 03.07.24, 13:16
        Czyżby w Europie potrafiono sobie poradzić z tym, z czym nie radzą sobie USA? Niemożliwe smile Eurokołchoz okiełznał Nvidię.
        • kadilak Re: Dosnaly krok 03.07.24, 15:00
          dorota_333 napisała:

> Czyżby w Europie potrafiono sobie poradzić z tym, z czym nie radzą sobie USA? N
          > iemożliwe smile Eurokołchoz okiełznał Nvidię.

Niczego nie okielznal, bo takie symboliczne procesy to mozna sobie upchac w dupe.
          To i tak do niczego nie prowadzi, chociaz gest jest mily.
          W najlepszym razie zaplaca syboliczna kare i beda dalej robic swoje.
          Chyba ze we francji dojdzie to istotnych zmian tej niedzieli , to wtedy zobaczymy.
          Do prawdziwej normalnosci powrocimy po 5 listopada. pono kretyni chca wystawic do walki Michele smile , to juz akt calkowitej desperacji.
          Ta, Michalina wygra z trumpem smile Buahahahaha!!!
          • dorota_333 Re: Dosnaly krok 03.07.24, 15:11
            Sondaże podobno dają jej wygraną z Trumpem.

Wydaje mi się, że Demokraci są w tak trudnej sytuacji, że taka zmiana byłaby jedyną szansą. Biden chyba jednak chce pogrążyć swoja partię do końca.
            • pepe49 Re: Dosnaly krok 03.07.24, 16:44
              dorota_333 napisała:

> Biden chyba jednak chce pogrążyć swoja partię do końca.

P. Cejrowski mówi stamtąd, że rodzinka nie dopuści, żeby dziadek odpuścił, bo wtedy wszyscy idą siedzieć. Wszyscy skorumpowani.
              • kadilak Re: Dosnaly krok 03.07.24, 17:20
                pepe49 napisał:

> dorota_333 napisała:
                >

> P. Cejrowski mówi stamtąd, że rodzinka nie dopuści, żeby dziadek odpuścił, bo w
                > tedy wszyscy idą siedzieć. Wszyscy skorumpowani.

Cejrowski po wyborach bedzie deportowany do Polski jako nielegalny imigrant.
            • kadilak Re: Dosnaly krok 03.07.24, 17:21
              dorota_333 napisała:

> Sondaże podobno dają jej wygraną z Trumpem.

To swietnie. Byloby to naprawde wskazane, zeby ona wystartowala przeciwko Trumpowi. Republikanie powinni ostro poprzec ten pomysl moim zdaniem./
              • dorota_333 Re: Dosnaly krok 03.07.24, 19:24
                Widzę, że zmieniłeś niedawno stopkę. Po tym, jak potwierdziłam mój pogląd o rosyjskim poparciu dla Trumpa. A więc przyznajesz to smile
                • kadilak Re: Dosnaly krok 03.07.24, 19:41
                  dorota_333 napisała:

> Widzę, że zmieniłeś niedawno stopkę. Po tym, jak potwierdziłam mój pogląd o ros
                  > yjskim poparciu dla Trumpa. A więc przyznajesz to smile

Rosjnie rzadza calym swiatem. Dawno przegonili w rzadzeniu swiatem Ameryke.
                  Nic nie dzieje sie bez woli i nakazu Rosji. Nawet prezydenta USA wybiera nam Rosja.
                  Tylko slabiutkiej Ukrainy nie moga jakos pokonac.
                  • dorota_333 Re: Dosnaly krok 03.07.24, 21:13
                    > Tylko slabiutkiej Ukrainy nie moga jakos pokonac

Ponieważ POTUS nie jest akurat Trump, któremu pomogli wygrać. Jeśli Trump wróci, losy wojny nieuchronnie się odmienią. Dlatego mam nadzieję, że nie wróci.
                    • monalisa2016 Re: Dosnaly krok 03.07.24, 22:03
                      Losy wojny już sie powoli odmieniają, pan aktor sygnalizuje ze jest gotowy do rozmów z Rosja. Przygotowuje plan pokojowy.
                    • kadilak Re: Dosnaly krok 04.07.24, 02:45
                      dorota_333 napisała:

> Ponieważ POTUS nie jest akurat Trump, któremu pomogli wygrać. Jeśli Trump wróci
                      > , losy wojny nieuchronnie się odmienią. Dlatego mam nadzieję, że nie wróci.

www.money.pl/gospodarka/bankructwo-ukrainy-zostal-tylko-miesiac-7044689151179264a.html?sfnsn=wa
                      www.yahoo.com/news/biden-told-ally-weighing-whether-151745457.html
    • superspec1 Re: Precz z monopolem NVIDIA 26.07.24, 15:54
      Cwaniaczki.smile

www.fxmag.pl/gielda/wtajemniczeni-sprzedaja-akcje-w-szybkim-tempie-miliardowe-transakcje-na-liderach-hossy
      • kadilak Co to oznacza ? Dobre :) 26.07.24, 16:44
        superspec1 napisał(a):

> Cwaniaczki.smile
        >

Jedeno z najwiekszych oszustw finansowo - biznesowych tego stulecia dobiega konca.
        "Kto nie kupil przegral zycie".
        • superspec1 Re: Co to oznacza ? Dobre :) 27.07.24, 03:52
          Oby

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka