IP: *.* 12.07.01, 09:01
Dziewczyny, niedawno wróciłam do przyjmowania (7 m-cy po porodzie) tabletek antykoncepcyjnych (CILEST). I tu właśnie pojawia się problem. Kiedy pojawia się efekt antykoncepcyjny - już po pierwszych tabletkach, czy dopiero po całym cyklu? Jakoś nie zapytałam o to lekarza, a zupełnie nie pamietam, jak to było, gdy stosowałam pigułki przed ciążą. Czy robienie testu ciążowegopo (takiego zwykłego, z apteki) po cyklu przyjmowania tabletek da wiarygodny wynik?? Chwila szaleństwa i zaraz tyle wątpliwości... Może martwię się na zapas, ale mam jakieś dziwne przeczucia...Pozdawiam mocno
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: tabletki IP: *.* 12.07.01, 09:32
      Z tego co czytałam w ulotce tabletki chroniš od pierwszego dnia ich przyjmowania, o ile oczywi?cie zostały prawidłowo " skonsumowane"
    • Gość: guest Re: tabletki IP: *.* 13.07.01, 09:23
      Anula!Od razu, gdy przyjmiesz pierwsza tabletkę, jesteś zabezpieczona!Możesz szaleć na całego! Ja jestem po porodzie 8 miesięcy i też właśnie zaczęłam przyjmować tabletki..
      • Gość: guest Re: tabletki IP: *.* 16.07.01, 07:49
        Problem polega tylko na tym, że którejś kolejnej zapomniałam... I za nic nie mogę sobie przypomnieć, czy przerwa między poprzednią, a zapomnianą trwała więcej, czy mniej niż 12h?? (jakoś zanim pojawił się na świecie Wojtek można było regulować zegarki według czasu przyjmowania przeze mnie pigułki; teraz pamiętam o milionie różnych, innych rzeczy, o których wcześniej mi się nie śniło....) Pożyjemy, zobaczymy. Ale, dzięki Wam, chociaż jedna wątpliwość rozwiana. Pozdrawiam
    • Gość: guest Re: tabletki IP: *.* 16.07.01, 09:11
      Dziewczyny! Efekt antykoncepcyjny zalezy od tego kiedy zaczniemy brać tabletki a są dwie szkoły: pierwsza mówi, że pierwszą tabletkę bierzemy w pierwszym dniu cyklu i wtedy efekt antykoncepcyjny jest już w pierwszym cyklu, druga szkoła mówi, że pierwsza tabletkę bierzemy w piąteym dniu cyklu i wtedy efekt zabezpieczenia jest dopiero od następnego cyklu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka