Dodaj do ulubionych

drętwienie palców

IP: *.* 31.07.01, 10:59
cześć dziewczyny,mam problem który mnie niepokoi.Otóż od ok.miesiąca(3 tygodnie przed porodem i teraz ponad tydzień po)mam wciąż zdrętwiałe opuszki palców prawej ręki.Jest to bardzo nieprzyjemne ,poza tym utrudnia wszystkie czynności.Czy któraś z was zetknęła się z czymś takim.Za wszelkie odpowiedzi dziękuję i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: drętwienie palców IP: *.* 31.07.01, 12:06
      Cześć, doskonale wiem co czujesz, cierpiałam na to samo, z tym że brak czucia był taki, że nie byłam w stanie ukroić sobie chleba. Lekarz określił toto jako "zespół cieśni nadgarstka". Pocieszam Cie, to mija po porodzie, kiedy zejdą już wszelkie opuchlizny. Mnie bardzo pomagało moczenie rąk w letniej wodzie, nie brałam przy tym żadnych leków.:hot: Tyska
    • Gość: guest Re: drętwienie palców IP: *.* 31.07.01, 12:08
      Znam to. Tylko ja miałam nie tylko zdrętwiałe ale i bolące prze ok 4 m-ce...Przeszło po ok 1 m-cu po porodzie.Sprawdzałam co to jest ale wg. lekarzy i lektur medycyna nie zna obecnie właściwego i pełnego wytłumaczenia. Są opinie np. o ucisku nerwuMonika P
    • Gość: guest Re: drętwienie palców IP: *.* 02.08.01, 09:46
      Ja miałam podobne doegliwości kilka miesięcy po porodzie. Z tym, że drętwienie dotyczyło obu rąk i całych dłoni.Wybierałam się do lekarza, ale w międzyczasie podpytywałam znajomych z kręgów lekarskich. Przyczyną może być też podobno niedobór wapnia, zaczęłam je łykać ponieważ byłam okresowo na diecie bezmlecznej, może być też od kręgosłupa - kręgi szyjne ( u mnie karmienie nocne na leżąco). Być może był tak jak piszecie szspół cieśni nadgarstka- wtedy akurat wróciłam do pracy i ponownie zaczęłam więcej czasu spędzać przy komputerze, kończę bo coś bolą mnie ręce, siła sugestii. Przeszło mi samo, do lekarza nie dotarłam. Może na początek połykaj trochę wapno i spróbuj więcej odpoczywać. Ja przed powrotem do pracy (mała miała pół roku sporo ważyła i nie schodziła z rąk) miałam tak nadwyrężony lewy nadgarstek , że nie mogłam do ręki wziąść czajnika. Przeszło po powrocie do pracy. Zdrówka
    • Gość: guest Re: drętwienie palców IP: *.* 02.08.01, 17:18
      Dziewczny,serdecznie dziękuję za wszystkie odpowiedzi-trochę mnie pocieszyłyście.Przynajmniej jest szansa,ze moze niedługo to przejdzie.Pozdrawiam . Ola
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka