Dodaj do ulubionych

Konflikt serologiczny -test

IP: *.* 01.08.01, 07:05
Czesc! Przy niezgodnosci Rh robi sie badania na jakis antygen.jak czesto powinnam to robic. Mialam na poczatku ciazy.Teraz to drugi trymestr a zapomnialam zapytac lekarza.Czy moge sobie tak pojsc bez skierowania po to badanie krwii ile to kosztuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Konflikt serologiczny -test IP: *.* 01.08.01, 07:36
      Ja miałam to badanie robione dwa razy, raz na początku i drugi w 28 tygodniu, zresztą dostałam specjalną kartę gdzie wszystkie terminy były wpisane, za każdym razem musiałam mieć skierowanie od ginekologa, pozdrawiam
      • Gość: guest Re: Konflikt serologiczny -test IP: *.* 01.08.01, 08:21
        ja jestem w 27 tygodniu i test (odczyn coombsa- chyba tak to sie pisze) miałam robiony 2 razy pierwszy na początku i drugi po 24 tygodniu, za każdym razem miałam skierowaniePozdrawiam KasiaK
        • Gość: guest Re: Konflikt serologiczny -test IP: *.* 01.08.01, 21:31
          a ja mialam co 3 miesiace takie badanie bez skierowaniazwykle przeciwciala
          • Gość: guest Re: Konflikt serologiczny -test IP: *.* 03.08.01, 13:44
            Ja test na przeciwciała robiłam 3 razy (w każdym trymestrze jeden raz). Potrzebne było skierowanie od ginekologa. To była moja druga ciąża - w szpitalu po podaniu zastrzyku ( dwoje dzieci z +) dostałam kartę, z której wynika ,że w razie kolejnej ciąży powinnam być pod opieką Pracowni Diagnostyki Konfliktu serologicznego. Czy któraś z Was też coś takigo dostała? Niby nie zamierzam zachodzić w ciążę (ale wiadomo,że różnie to bywa), ale nie wiem dlaczego badania mam robić w poradni, anie w przychodni (jak przy dwóch ciążach).
            • Gość: guest Re: Konflikt serologiczny -test IP: *.* 03.08.01, 13:49
              Ja coś takiego dostałam czasie pierwszej ciązy i wymagano tego podczas drugiej tylko że we Wrocławiu te badania robiło się właśnie w P.D. Konfliktu serologicznego
    • Gość: guest Re: Konflikt serologiczny -test IP: *.* 10.08.01, 22:57
      Aniu,Obecnie jestem w 38 tygodniu i badania przeciwciał miałam robione 3 razy - po razie w każdym trymestrze. Zawsze miałam skierowanie ale i tak płaciłam bo chodzę do prywatnego gabinetu. Ale jeśli chcesz zapłacić (jeśli dobrze pamiętam to kosztują te badania ok. 20 zł) to nie potrzebujesz żadnego skierowania - po prostu zgłaszasz się do laboratorium analitycznego.Sylwia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka