Dodaj do ulubionych

Czy bardziej boli?

IP: *.* 20.08.01, 11:52
Czesc dziewczyny.Jestem tu nowa i bardzo mnie cieszy istnieje taka strona gdzie mozna wamienic sie doswiadczeniami z innymi mamami.Ale do rzeczy.Niedlugo i ja zostane mama, ma to nastapic troche wczesniej niz planowany porod(2 tyg.)Za cztery dni ide do szpitala na sztuczne wywolanie i z tad moje pytanie: czy sztucznie wywolywany porod jest bardziej bolesny niz ten normalny.Byla bym wdzieczna za odpowiedzi mamus ktore maja takie doswiadczenie za soba.Przyszla mama...
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Czy bardziej boli? IP: *.* 20.08.01, 12:01
      Cześć Asiu!Ja także miałam prowokowany poród /2 tyg. po terminie/. Ok. 6 odeszło mi trochę wód i po przyjściu "mojej" położnej ok. 9 zostałam podłączona do oksytocyny /sama nie miałam żadnych skurczy/. Ok. 10.30 pojawiły się pierwsze bóle i o 12 były już bardzo intensywne. Urodziłam Gabę 0 15.25, sądzę nawet nie tak boleśnie, bez bóli krzyżowych i po 3 parciach :) Nie masz się więc co martwić. Będzie jak będzie a urodzenie dziecka jest najwspanialszą nagrodą za zniesiony ból :DPozdrawiam i życzę w miarę bezbolesnego porodu :hello:
    • Gość: guest Re: Czy bardziej boli? IP: *.* 20.08.01, 12:13
      Asiu, nie chcę Cię martwić czy straszyć ale skoro prosisz o opinię... Mój pierwszy poród też był prowokowany. Pierwszego dnia leżałam od 8 do 17 pod kroplówkš i nic z tego nie wyszło poza lekkimi bólami. Drugiego lekarz przebił pęcherz i sie zaczęło. Tylko 3 pierwsze skurcze były co 5 minut, potem coraz czę?ciej, bardzo silne. Urodziłam o 14. Ze wzgledu na kroplówkę cały czas leżałam. Bóle były bardzo silne, bardziej dokuczliwe niż przy naturalnym porodzie. Po 4 godzinach byłam tak wykończona, że w minutowej przerwie miedzy skurczami zasypiałam. Dla mnie był to koszmar i nawet się zastanawiałam nad decyzjš o urodzeniu następnego dziecka. Na szczę?cie mi przeszło i teraz oczekuję trzeciego.PozdrawaimMarta
      • Gość: guest Re: Czy bardziej boli? IP: *.* 20.08.01, 12:16
        Sama więc Asiu widzisz... co kobieta to inny poród. Ja faktycznie dość dobrze zniosłam prowokacje. Koleżanki które rodziły wtedy kiedy ja i naturalnie, bardziej się męczyły.Jeszcze raz powtarzam: nie ma reguły!!!:hello:
        • Gość: guest Re: Czy bardziej boli? IP: *.* 20.08.01, 12:33
          Dzienki dziewczyny za opinie.Mam nadzieje ze jakos to zniose w koncu nie jestem pierwsza ktora rodzi...Najwazniejsze aby z dzidzia bylo dobrze juz i tak duzo przeszlysmy.Jeszcze raz dzienkuje i do uslyszenia...
        • Gość: guest Re: Czy bardziej boli? IP: *.* 20.08.01, 12:44
          Hehe, pamiętam, jak z trimufem w głosie obwieszczałaś, że nie miałaś bóli krzyżowych... ej, stare czasy...
          • Gość: guest Re: Czy bardziej boli? IP: *.* 20.08.01, 14:17
            A na mnie prowokacje nie zadziałały!Miałam cesarkę. POZDRAWIAM
            • Gość: guest Re: Czy bardziej boli? IP: *.* 20.08.01, 14:18
              Zapomniałam dodać, że było już dwa tygodnie po terminie. PA!
      • Gość: guest Re: Czy bardziej boli? IP: *.* 05.09.01, 12:24
        marto gratuluje decyzji o kolejnym dzieckuwiem co to znaczy bo jak rodzilam Ole 2 tygodnie temu to wrzeszczalam i prosilam zeby mnie zabili ....Doslownie!!Przyczyna - brak rozwarciapo kilku godzinach moich wrzaskow zrobili ciecie cesarskiejestem szczesliwa ale mam dosc porodowpozdrawiam
    • Gość: guest Re: Czy bardziej boli? IP: *.* 20.08.01, 14:50
      Hej Asiu, trzymam za Ciebie kciukim z calych sil, szczegolnie, ze za dwa tygodnie wypada moj termin i pewnie bede cierpiec a potem co najwazniejsze cieszyc sie razem z Toba. Trzymaj sie! Ania
    • Gość: guest Re: Czy bardziej boli? IP: *.* 20.08.01, 14:57
      No tak ale moj porod ma byc przyspieszony ze wzgledu na mala ilosc wod plodowych, ktorych nie wytworzyla sie dostateczna ilosc podczas ciazy.Zaznaczam ze mam tylko1/3 wymaganej ilosci i to po zabiegu dodawania.Ma to nastapic przed terminem gdyz lekaze uznali ze to bedzie bezpieczniejsze dla dzidzi.Czyli cesarka wtedy jak nie zadziala kroplowka?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka