IP: *.* 24.08.01, 12:27
Jestem w 38 tygodniu ciazy i do tej pory nie odczuwalam zadnych skurczy ani boli w dole bezucha, jadnak czesto mialam bardzo twardy brzuch przez co moja szyjka macicy prawie zanikla, ale jak mowi moj lekarz "ujscie mocno trzyma" (nie wiem co to znaczy?). Czy ten brak skurczy przepowiadajacych oznacza ze podczas porodu bede miala bardzo slabe skurcze przez co poród bedzie sie przedluzal?
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: skurcze IP: *.* 24.08.01, 13:25
      Nic się nie martw, brzuszek Ci twardnieje i szyjka sie zmienia- to najważniejsze. Skurcze przepowiadajace nie są obowiązkowe, nie każda dziewczyna je odczuwa. Ja nie odczuwałam, wiele moich znajomych też nie. Jak ty jestes 38 tydzień, to Wielki Dzień juz niedługo! Trzymaj się dzielnie i spokojnie i z ufnością czekaj na swoje dzieciątko,pozdrowieniaSylwia
    • Gość: guest Re: skurcze IP: *.* 27.08.01, 11:25
      Nie masz sie co marwtic bedac w tym tygodniu ciazy. Ja jestem w 32 i mam twardnienia brzucha juz od dawna, moj lekarz mowi, ze to normalne ale czy ja wiem? Przy pierwszej ciazy nie mialam takich objawow-sama nie wiem co o tym myslec. Tobie zycze udanego porodu i slicznego dzidziusia :-)))
      • Gość: guest Re: skurcze IP: *.* 27.08.01, 21:00
        Aga, ja też jestem w 32 tyg. i kulka twardnieje mi od dłuższego czasu. Na początku miałam przy tym skurczowe bóle, teraz nie ale taki twardy brzuch zdaniem moich lekarzy (przerobiłam 3-ech) nie jest bynajmniej zjawiskiem normalnym. Jeden z nich "podawał" mi no-spę a drugi przepisał nawet Fenoterol. Szyjka ponoć reaguje na takie częste "stawianie się" macicy (miałam bardzo skróconą, a dziś wygladała juz normalnie) i w ciągu kilku dni może się bardzo skrócić. Powiedz czy kazano ci jak najwięcej leżeć? czy w ogóle nic ci lekarz nie powiedział? Czy te skurcze łapią cię w konkretnych sytuacjach? Nie panikuję broń Boże ale to dziwne, mało komfortowe uczucie i mnie z nim nie jest dobrze.pozdrawiam serdecznie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka