Dodaj do ulubionych

Praca a dziecko

IP: *.* 13.09.01, 18:47
Cześć wszystkie mamy. Siedzę sobie na jeszcze na urlopie macierzyńskim, ale jak mi się skończy to bedę zwolniona w mojej starej pracy :cry:. Chciała bym się was poradzić jak to zrobić żeby był "wilk syty i owca cała". Rozsmakowałam się w opiece nad synkiem, ale niestety ze względów finansowo-emocjonalnych nie mogę sobie pozwolić na zrezygnowanie z pracy w ogóle. Jak wy sobie radzicie :what:. Jakie są możliwosci pracy w domu lub na pół etatu za godziwe pieniądz (mieszkam w "kochanej" stolicy). Poradzcie cos to może jeszce zdążę się przekwalifikować nim skąńczę macierzyński.Poadrawiam :hap:Dominika
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Praca a dziecko IP: *.* 13.09.01, 20:04
      a dlaczego nie możesz wziąć wychowawczego urlopu? na nim jest zasiłek przecież - nieduży podobno ale zawszejedyne co mi przychodzi do głowy to to że pewnie miałaś inną niż na czase nieokreślony umowę o pracę - ale czy wtedy nie przysługuje wychowawczy? coś mi się z tym nie zgadzaco do pracy w W-wie będzie ci ciężko - ja jestem już praktycznie 2 lata na wychowawczym (chociaż Marta ma 3 lata - ale pracowałam 8 miesięcy) i szukam wciąż - chociaż przychodzą chwile zwątpienia i człowiek rzuca ogłoszenia o pracę w kątz tego co doskonale wiem - teraz aby mieć pracę trzeba mieć ZNAJOMOŚCI - jak za komuny - nie miałaś pleców nie dostałaś się na studia - etc etc...pozdrawiamPS w jakiej dzielnicy mieszkasz?
    • Gość: Dominika Re: Praca a dziecko IP: *.* 14.09.01, 20:10
      Mam umowę na czas nieokreslony, ale zasiłek na wychowawczym przysługuje tylko wtedy jeśli dochody na osobę nie przekraczają jakiejs tam kwoty, a u nas prrzekraczają. Co do szukania pracy to wiem że nie jest łatwo, bo szukałam przed ciążą przez 4 miesiące, a mieszkam na Ursynowie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka