Dodaj do ulubionych

rozwód czy separacja

IP: *.* 03.10.01, 08:31
Mam pytanie do mam , które już to wszystko przeżyły.Ponieważ na dzień dzisiejszy jestem w tzw dość dobrej sytuacji materialnej ( przynajmniej tak mi się wydaje, bo mąż stwierdził, że nic mi się nie należy), chciałabym się dowiedzieć czy jako mama 2,5 letniego dziecka moge dostać rozwód czy tylko separację?Jak to się załatwia? Co w przypadku, gdy mąż złozył pierwszy pozew o rozwód? Ile to trwa i wszystko inne co może mi się przydać...Wszystkim kobietkom, za ich cenne rady będę bardzo wdzięczna (bardzo)Pozdrawiam serdeczniePatka
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: rozwód czy separacja IP: *.* 03.10.01, 13:18
      Witaj Patka,wlasnie separacji nie orzeka sie jesli sa mloletnie dzieci. Rozwod to tez ciezka sprawa, ale jakies szanse sa. Musisz udowodnic, ze lepiej dla Twojego maloletniego dziecka bedzie pozniej, w rodzinie bez tatusia, niz obecnie (awantury, klotnie, stresy itp...).Trzeba zlozyc pozew do sadu okregowego, wydzialu cywilnego, wlasciwego do miejsca wspolnego ostatniego zamieszkania (jesli w sadzie jest kilka wydzialow cywilnych), na biuro podawcze, z odpisem pozwu dla meza, i odpisem zalacznikow: odpisem aktu malzenstwa, odpisem aktu urodzenia dziecka, nastepnie sad wezwie do uiszczenia wpisu.Ale i ile to trwa, to zalezy od miasta w ktorym mieszkasz... W kazdym sa inne terminy kolejnych rozpraw.Pozdrawiam Cie serdecznie :sol:- Patyk
    • Gość: guest Re: rozwód czy separacja IP: *.* 03.10.01, 22:42
      Patka, zajrzyj na stronę www.gender.logonet.plMoże coś Ci wyjaśni. Życzę Ci powodzenia i rozsądnych decyzji. Isia
      • Gość: guest Re: rozwód czy separacja IP: *.* 05.10.01, 16:51
        W każdym sądzie jest księgarnia a w księgarni książki. Spokojnie przeczytasz i zadecydujesz co lepsze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka