goof 14.11.06, 15:40 Czy jest tu gdzieś może forum o ksiązkach.Bo nie mogę znaleść . A może któraś z Was ma do polecenia jakąś książkę !!!Tylko nie romanse I inne ckliwe bajeczki dla dziewczynek które marzą żeby zostać księżniczkami. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mysia-mysia Re: Książka !!! 14.11.06, 15:43 Ja zawsze i każdemu polecam "Ono" Doroty Terakowskiej, powinno ci się spodobać, to taka jakby anty-bajka o kopciuszku Odpowiedz Link Zgłoś
aniakuz1 Re: Książka !!! 14.11.06, 15:47 A Terakowskiej bardziej mi się "Poczwarka" i "Tam gdzie spadają anioły podobały" niż "Ono". Podobaja mi sie też książki Tokarczuk np. "Prawiek i inne czasy", "Dom dzienny, dom nocny". Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Proszę uprzejmie: 14.11.06, 15:50 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=151 forum.gazeta.pl/forum/0,46581,1540807.html?x=2152617 do wyboru do koloru Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: Książka !!! 14.11.06, 16:09 Jonathan Carroll - wszystko, zawsze i wszędzie. No i Jeanette Winterson Odpowiedz Link Zgłoś
kotbehemot6 Re: Książka !!! 14.11.06, 16:27 Olgi Tokarczuk-wszystkie.ostatnio- Cień Wiatru, O pięknie....hehe i z młoda seria o koszmarnym Koarolku )))) Odpowiedz Link Zgłoś
monia145 Re: Książka !!! 14.11.06, 18:34 czytałaś "O pięknie" Zadie Smith? I jakie wrażenia? Odpowiedz Link Zgłoś
kotbehemot6 Re: Książka !!! 14.11.06, 18:53 jestem póki co w "środku" na razie podoba mi sie..ale poczekam do kończ, na pewno warta przeczytania Odpowiedz Link Zgłoś
monia145 Re: Książka !!! 14.11.06, 18:59 Ok. Właśnie zastanawiałam się nad zakupem.....na razie czytam " Powolnego człowieka" J.M. Coetzee- świetna,autentyczna, sarkastyczny dowcip, chociaz temat raczej przygnebiający- stary człowiek treaci nogę w wypadku i .....ale nie będę opisywać)) Warto przeczytać Odpowiedz Link Zgłoś
kotbehemot6 Re: Książka !!! 14.11.06, 19:04 o dzięki za podpowiedzż- to nastęona "do golenia" O Pięknie na razie nie będe nic pisąć..po za tym,ze ..smakowita.Kupiłam na prezent"Najgłupszego Anioła"- cos słyszałaś? bo kierowałam sie opiniami na okładce..... Odpowiedz Link Zgłoś
monia145 Re: Książka !!! 14.11.06, 19:07 Nie, nie znam...autor też jest mi nieznany)) Odpowiedz Link Zgłoś
kotbehemot6 Re: Książka !!! 14.11.06, 20:04 hehe mi też...wygląda(sic) na zabawna, akurat na poświąteczny luzik, i recenzje "hamerykańskie" bardzo bardzo...nawet Empik umieścił jak Nowośc i bla bla bla...cóz okaże się ... o czym dam znać czy wtopa czy też nie ))))) Odpowiedz Link Zgłoś
monia145 Re: Książka !!! 14.11.06, 18:36 "Dom Augusty" Majgull Axelson " Płacząca Zuzanna" Alona Kimchi Nie wiem, może sprecyzuj swój gust... Odpowiedz Link Zgłoś
joasia1234 Re: Książka !!! 14.11.06, 18:40 polecam "Hotel Paradise", idealna do autobusów i na "zmęczone" wieczory nie jest to arcydzieło, ale przyjemnie się czyta. Lekki kryminał. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
matkamichala Re: Książka !!! 14.11.06, 18:57 seria o Wilcie absurdalnie śmieszna ( Tom Sharpe) Odpowiedz Link Zgłoś
pandora_ Re: Książka !!! 16.11.06, 08:38 Tak, tak - Wilt rządzi, szczególnie w kwestii dupczenia krokodyli Warto też poczytać Lodge'a, John Irving ma parę fajnych książek na koncie (ale nie polecam "Metody Wodnej"). Szklany klosz - Sylvia Plath Stanisław Barańczak - antologia poezji niepoważnej Sempe&Goscinny - seria o Mikołajku biografie pisane przez Andrew Mortona Chmielewska Stephen King itd. Odpowiedz Link Zgłoś
monia145 A czy ktoś....? 14.11.06, 19:11 ...czeka tak jak ja na ostatnią powieść Sapkowskiego " Lex Perpetua"????))) Nie mogę się doczekać- poprzednie dwie z tej trylogii przeczytałam jednym tchem i teraz zamierzam kupić je wszystkie( czytałam pożyczone) Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: A czy ktoś....? 14.11.06, 19:41 czeka, oj czeka Moniu! I się doczekać nie może. Podobnie jak na ciąg dalszy opowieści rodu Otori. Tu czekamy oboje z synem. I na kilka jeszcze książek czekamy. Jak już je wydadzą, bankructwo gotowe. Ale i tak warto!!! Odpowiedz Link Zgłoś
monia145 Re: A czy ktoś....? 14.11.06, 19:46 Pani adminko, gdzie Ty się ostatnio podziewasz? Nigdzie Cię nie czytuję)))) A co do Sapkowskiego i bankructwa- to u mnie raczej pewne- 3x ok 40 zeta to wychodzi jakieś...no.....straszne)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
goof Do nchyb !!! 14.11.06, 20:53 A jaki tytuł ma wyczekiwana książka dokładnie i o autora poproszę !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Do goof - Lrzyk czapli -Lian Hearn i do Moni... 15.11.06, 06:56 a cała seria to 5 tomów, z czego wyczekiwany tom jest 4. Przed nim były: Po słowiczej podłodze Na posłaniu z trawy W blasku księżyca Więcej poczytasz tu: www.wab.com.pl/index.php?id=7&idc=7 i jeszcze tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16375&w=31702581&v=2&s=0 Moniu, pracuję, pracuję i jeszcze raz pracuję. Teraz mamy bardzo dużo jakoś tej pracy i już tylko na czytanie czasu starcza a na pisanie brak. Na szczęście na FK pyskóek nieiwiele, więc wycinać za dużo nie ma co, a poczytać można i trzeba i na tamtym forum większczość czasu spędzam. A resztę w pracy, ku chwale Ojczyzny i swojego własnego rodu Odpowiedz Link Zgłoś
monia145 Re: Do goof - Lrzyk czapli -Lian Hearn i do Moni. 15.11.06, 08:59 Podziwiam Twoją zapobiegliwość- 2 w 1)))))))))) Pracuj, pracuj)))) Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Do goof - Lrzyk czapli -Lian Hearn i do Moni. 15.11.06, 11:31 Moniu, tylko szkoda że za czytanie netu nie chcą płacić to dopiero by było Odpowiedz Link Zgłoś
monia145 Re: Do goof - Lrzyk czapli -Lian Hearn i do Moni. 15.11.06, 19:08 A szkoda, szkoda Ale pomyśl, że taka społeczna praca nobilitująca jest bardzo..)) Odpowiedz Link Zgłoś
semijo Re: Lux Perpetua jest już w księgarniach:) 14.11.06, 21:00 j.w. - "jest jeden aspekt, pod którym zwierzęta przewyższają człowieka-ich łagodne, spokojne cieszenie się chwilą obecną" Odpowiedz Link Zgłoś
goof Re: A czy ktoś....? 14.11.06, 20:50 Dzięki dziewczyny za tytułu i autorów.Przyznam się że połowy nawet nie znam Bardzo miło mi słyszeć że większość z was jest oczytana i czyta nałogowo.A podobno w Polsce nie ma tego nawyku.Łamiecie wszystkie stereotypy.I nie wiem jak wam , ale mi się wydaje że teraz czytanie to jest luksus.Nie każdego stać na ksiązki które chciałby przeczytać.W moim przypadku to chyba roczna pensja by nawet nie wystarczyła Odpowiedz Link Zgłoś
beatka74 Re: Książka !!! 14.11.06, 20:40 "Gobelin" Zycie Pi" "Tam gdzie spadaja anioly" Odpowiedz Link Zgłoś
mama.igora Re: Książka !!! 16.11.06, 07:55 Madame Antoniego libery, cudo. Wszyscy sie zachwycaja pachnidlem Suskinda, jak dla mnie bez rewelacji - samonakrecajaca sie reklama, za ktora stoi moze oryginalna historia ale...wszystko kwestia gustu Odpowiedz Link Zgłoś