Dodaj do ulubionych

rejestracja dziecka

IP: *.* 23.10.01, 10:31
mam takie drobne pytankochodzi mi o to czy jesli nie jestesmy z ojcem dziecka malzenstwem a chcemy aby nazwisko mial ojca czy musimy isc oboje do urzedu czy wystarczy sam ojciec?
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: rejestracja dziecka IP: *.* 23.10.01, 10:34
      z tego co mi sie wydaje to powinni byc oboje rodzice albo przynajmniej pisemne upowaznienia ale lepiej dowiedziec sie jak wola w konkretnym urzedzie - co urzad to niestety inne zasady :(Wika
    • Gość: guest Re: rejestracja dziecka IP: *.* 23.10.01, 10:55
      Z tego, co wiem, jesli ojcostwo jest ustalone przez "uznanie" dziecka przed kierownikiem USC, to wymagana jest do tego zgoda matki, czyli musielibyscie isc oboje, albo jakies oficjalne wyrazenie zgody, notarialne prawdopodobnie.
    • Gość: guest Re: rejestracja dziecka IP: *.* 23.10.01, 10:59
      Musicie być razem.Cała sprawa trwa 5 minut.(chyba,że jesteś po rozwodzie który był niedawno)
    • Gość: guest Re: rejestracja dziecka IP: *.* 23.10.01, 11:04
      Musicie iść razem, a ty dodatkowo musisz mieć ze sobą swój skrócony akt urodzenia, tudzież jeżeli jesteś po rozwodzie, to odpis aktu tegoż rozwodu. Aha, i obydwoje musicie mieć ze sobą dowody osobiste.Pozdrawiam Sammy
      • Gość: guest Re: rejestracja dziecka IP: *.* 23.10.01, 13:18
        Możecie iść osobno, ale w odstępie nie większym niż 14 dni, jutro napiszę więcejruda kasia
    • Gość: guest Re: rejestracja dziecka IP: *.* 23.10.01, 14:59
      dzieki za pomoc tak mi sie wlasnie wydawalo ale nie bylam pewna :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka