Dodaj do ulubionych

metoda Bicom

IP: *.* 03.12.01, 14:13
czy ktos korzystał z tej formy odczulania?jakie byly efekty?Pozdrawiam Ola
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: metoda Bicom IP: *.* 03.12.01, 14:48
      Ja korzystałam. Sama sie odczulalam, gdy byłam w ciąży, żeby nie przekazywać alergii maluszkowi.I mimo, że zupełnie w to nie wierzę, a zrobiłam to dla świętego spokoju, to muszę przyznać, że objawy alergii, które miałam (wieczny katar) ustąpiły. Miałam 8 seansów.Aha - Gaja nie jest na razie na nic uczulona.Pozdrawiam (opinie na temat tej metody są kontrowersyjne)
      • Gość: guest Re: metoda Bicom IP: *.* 03.12.01, 15:32
        Magda,czy miałas 8 seansów na 8 alergenów czy musiałas tyle razy odczulać 1 alergen?i jeszcze-czy to była alergia pokarmowa czy pylkowa?Pozdrawiam Ciebie i Gaję(jakie piekne imię!) Ola
        • Gość: guest Re: metoda Bicom IP: *.* 03.12.01, 17:49
          Witam! ój synek miał robiony test na Bicomie i był odczulany. Muszę tylko zauważyć że odczulić całkowicie można się tylko na te alergeny na które jest się lekko uczulonym. A wypowiem się za Magdę - miała napewno 8 seansów na 1 alergen. Pozdrawiam - MartaJeśli będziesz chciała wiedzieć więcej zapraszam na priv. Siedzę w tym temacie już jakiś czas.....
    • Gość: guest Re: metoda Bicom IP: *.* 03.12.01, 21:10
      Ja też się tak odczulałam. Miałam straszliwą alergie pokarmową i wziewną. Było to już ponad 5 lat temu. Wczesniej leczyłam się u alerglogów - " autorytetów" w tej dziedzinie, byłam nawet w szpitalu, ale tylko nafaszerowano mnie sterydami i już a alergia nie mijała. Do tej metody podeszłam sceptycznie, ale muszę przyznać,że mi pomogło. Jeden alergen odczulałam przy jednym zabiegu, tylko mleko i pyłki jakiejs odmiany trawy były odczulane kilka razy. Ale nie wszystkie gabinety robią to dobrze ja byłam w 5 i tylko dwa z nich mogłabym z czystym sumieniem polecic. Nie wiem jak teraz one funkcjonują bo jak pisałam było to już kilka lat temu. Ja o alergii praktycznie zapomniałam :hap: chociaż pamietam ,że jeden z Panów profesorów u których się wcześniej leczyłam mówił,że będę z tym żyła do końca moich dni.Pozdrawiam Izia
      • Gość: guest Re: metoda Bicom IP: *.* 04.12.01, 09:24
        Hej Dziewczyny!W sumie odczulano mnie na 7 alergenów - miałam tylko alergię pokarmową i wziewną na kurz i kota. Na pszenicę odczula się potrójnie (bo jest bardzo silnym alergenem podobno), z tym że trzeci raz jest bezpłatnie. W ogóle zanim się odczuliłam to zostałam zbadana, na co jestem uczulona. Potraktowano mnie próbkami około 100 substancji, co miało wykazać, jaki rodzaj alergii mam i na co jestem uczulona. (taki test podstawowy jest płatny osobno, dodatkowo można się zbadać na test wziewny lub konserwantów w pożywieniu - czyli na jakie sztuczne "E "jesteś uczulona). No a potem musiałam przychodzić co 3 dni (bo musi być przerwa, żeby organizm się przestawił) i odczulano po kolei - 3 X pszenica, potem gluten, kurz (własny, przyniesiony z domu), kota (własnego, sierść przynosi się z domu), miód, orzechy, banan, i tak dalej - już nawet nie pamiętam, choć dostałam taką książeczkę z wpisanymi alergenami i datami odczuleń.Przed każdym nowym seansem Pani sprawdzała, czy rzeczywiście nie jestem już uczulona na to, co poprzednio mnie odczuliła. No i maszyna wykazywała, że nie jestem.W sumie najbardziej pomogło mi to pierwsze odczulenie pszenicy, potem efekt nie był tak spektakularny.Aha - oni gwarantują dożywotnie odczulenie (przynajmniej tak jest w Poznaniu). To znaczy, jeśli przyjdziesz z tą książeczką (choć osobno mają także każdą osobę w komputerze) i test wykaże, że znowu się uczuliłaś na poprzednio odczuloną substancję, to ponowne odczulenie jest za darmo.Uff - ale się rozpisałam.Pozdrawiam
        • Gość: guest Re: metoda Bicom IP: *.* 04.12.01, 13:12
          Hej!Tez jestem alergikiem i jest to dla mnie coraz powazniejszy problem z roku na rok. O tej metodzie slysze pierwszy raz. Czy mozecie napisac cos wiecej - na czym polega, ile kosztuje (mieszkam w WArszawie), ewentualnie gdzie ta metoda jest stosowana?DZieki i pozdrawiam
          • Gość: guest Re: metoda Bicom IP: *.* 04.12.01, 14:20
            Nie jestem lekarzem,ale z tego, co się dowiedziałam na tych seansach, to cały seans tego odczulania polega na doprowadzeniu do równowagi energii w organizmie (podobno rozregulowany organizm nie potrafi walczyć z zanieczyszczeniami świata zewnętrznego i stąd alergie). A seanse polegają na trzymaniu mosiężnych kul, do których jest podłączony przyrząd służący właśnie do wyrównywania potencjałów metodą biorenozansu magnetycznego. Czyli Ty trzymasz kule, a energia do Ciebie przepływa i uporządkowuje Twoją energię.Chętnie usłyszałabym wytłumaczenie lekarza nie związanego z firmą Bicom. Nie wiem, gdzie w Wwie leczą Bicomem, w Poznaniu kosztowała cała seria łącznie z testem podstawowym 1,5 roku temu 780 PLN, czyli drogo. (ale nie mam porównania, ile kosztuje odczulanie tradycyjne)Pozdrawiam
          • Gość: guest Re: metoda Bicom IP: *.* 04.12.01, 15:33
            Mirella,jestem z Gliwic.Ide pierwszy raz w czwartek,obiecuję potem napisać.Na razie wiem,że testy na 150 alergenów kosztuja 100 zł. a odczulanie 1 alergenu 50 zł.Pozdrowienia.
            • Gość: guest Re: metoda Bicom IP: *.* 04.12.01, 15:48
              DZiekuje za dotychczasowe informacje i czekam na wiecej!Powodzenia Olu!PozdrawiamMirella
          • Gość: guest Re: metoda Bicom IP: *.* 16.10.02, 14:14
            cześć!W Warszawie metodę tą stosują: "Biocom" ul. Warchałowskiego 3 m 31, tel. 6430796 to jest Ursynów stacja metra Imielin, autobusy: 195,503,505,504,436,136,179.Byłam tam z 7-miesięcznym synkiem, odczulają dzieci od 6-go miesiąca życia - pomogło (kurz, pleśń).Cen nie pamiętam było to trzy lata temu i była promocja z okazji Świąt Bożego Narodzenia.Agnieszka
    • Gość: guest Re: metoda Bicom IP: *.* 07.12.01, 14:22
      Jolu, dzisiaj już piątek. Byłaś wczoraj w tym gabinecie? Pytam, bo ja wybieram się z małym w przyszły czwartek. Na co zwracać uwagę, po czym poznać, że gabinet jest wart zaufania?
      • Gość: guest Re: metoda Bicom IP: *.* 07.12.01, 19:49
        A propo cen. Chyba u każdego lekarza jest inaczej, bo u nas np. test na 100 alergenów - 175 złotych, a jeden seans na 1 alergen - 35 złotych. Pozdrawiam-Marta
        • Gość: guest Re: metoda Bicom IP: *.* 10.12.01, 08:41
          dziewczyny,sorry za spóźnienie,ale juz odpisuję.cena testów (Gliwice)100 zł.za ok150 alergenów.Lekarz pediatra ,który to robił świetny.Trwało to ok. pół godziny.Okazalo sie ,że Jacek ma uczulenie na :herbatę,jajka,cukier mleczny(czy ktoś mi wyjaśni dlaczego nie na mleko),jajka,marchewkę,drób,wisnie,sierść i trawy.Produkty zywnosciowe to te,ktore najczęściej lubi jeść więc niewesoło,ale pan doktor stwierdził,że testy wiarygodne będa wtedy gdy przez tydzień syn bedzie unikał tych produktów i powtórzymy testy(juz teraz bezpłatnie)No więc mamy ostra dietę:(((cena odczulania na jeden alergen to 50 zł.Z tym że niektore w tej samej cenie można łaczyć(np.sierści)dziecko jest odczulane 2 razy.czyli w sumie 100 zł.Po 3 dniach unikania wymienionych produktów widze lekka poprawę.zobaczymy co bedzie dalej-okaże się w czwartek.
          • Gość: guest Re: metoda Bicom IP: *.* 10.12.01, 09:09
            Cukier mleczny to laktoza, której nie ma w serwatce, jogrtach i innych....
            • Gość: guest Re: metoda Bicom IP: *.* 10.12.01, 10:17
              Marta,czy to znaczy,że te rzeczy jacek może zjadać?Bo juz nic z tego nie rozumiem.
              • Gość: guest Re: metoda Bicom IP: *.* 10.12.01, 10:29
                Tak było w moim przypadku i niejeden lekarz mi mówił, że to może jeść, tylko nie może pić świeżego mleka.
                • Gość: guest Re: metoda Bicom IP: *.* 10.12.01, 10:32
                  marta,bardzo dziękuję-nawet nie wiesz jak Jacek sie ucieszysmile))
                  • Gość: guest Re: metoda Bicom IP: *.* 10.12.01, 10:35
                    Cieszę się że ci pomogłam. I jak wrażenia po teście?
                    • Gość: guest Re: metoda Bicom IP: *.* 10.12.01, 11:16
                      na razie widze,że to ma sens-najwazniejsze jednak przednami-efekt odczulania.jak Ty to oceniasz?
                      • Gość: guest Re: metoda Bicom IP: *.* 10.12.01, 11:51
                        Ja już chyba gdzieś pisałam, że całkiem da się odczulić tylko wtedy jeśli jest się uczulonym lekko. Niewiem czy twój lekarz badź lekarka informowała Cię czy poszczególny alergen uczula Twoje dziecko bardziej czy mniej, a może sama zwróciłaś uwagę na to jak się wychyla wskazówka i czy długo buczy?Pozdrawiam -Marta
                        • Gość: guest Re: metoda Bicom IP: *.* 10.12.01, 15:23
                          Niektore alergeny zostały zaznaczone na +/-.Myślę ,że powtorne badanie wykaże wiecej.Na co Tobie udalo sie odczulic a na co nie?
                          • Gość: guest Re: metoda Bicom IP: *.* 10.12.01, 16:56
                            No tak, to na karcie, ale chyba byłaś przy tym jak robili testy. Jeśli długo buczy to bardzo uczulony i jeśli wskazówka się wychyla daleko. Właśnie na cukier mleczny udało się odczulić całkowicie, a na inne po trochu...Pozdrawiam - Marta
                            • Gość: guest Re: metoda Bicom IP: *.* 10.12.01, 17:59
                              Właśnie nic nie buczało tylko wskazówka sie wychylała.Marta,czy na pyłki tez sie odczulałas ,jesli tak jak poszło?
                              • Gość: guest Re: metoda Bicom IP: *.* 10.12.01, 18:17
                                Odczulałam mojego synka (bo wszystko to dotyczy mojego synka) na pyłki traw i odczulił się tylko w pewnym stopniu....
                                • Gość: guest Re: metoda Bicom IP: *.* 10.12.01, 19:00
                                  Wiec myslisz,że z duza alergia u mnie nie ma szans/
                                  • Gość: guest Re: metoda Bicom IP: *.* 10.12.01, 19:31
                                    To są słowa naszego zaufanego lekarza....Ale życzę skutecznego odczulenia.
                                • hadley Re: metoda Bicom 27.05.03, 12:23
                                  Sorry, że wyciagam starocie ale dopiero teraz znalazłam to w wyszukiwarce i
                                  przeczytałam. Dziewczyny jak wasze wrażenia po pół roku czy z dzieciaczkami już
                                  wszystko dobrze. Czy możecie polecić taki gabinet w Katowicach lub okolicy, bo
                                  wśród listy autoryzowanych nie ma żadnego.
                                  Pozdrawiam
                                  iza
          • Gość: guest Re: metoda Bicom IP: *.* 12.02.02, 12:06
            W Warszawie na ul. Łukowskiej na Pradze jest gabinet. Odczulenie kosztuje ok. 30 PLN za 1 alergen. Do skutecznego odczulenia silnego alergenu wystarczają 3 zabiegi. Ja skutecznie odczuliłam moją córcią zarówno na alergeny wziewnw jak i pokarmowe.
    • Gość: guest Re: metoda Bicom IP: *.* 30.12.01, 22:15
      hej,moja coreczka byla uczulona na psa, kota, i PRAWIE WSZYSTKO do jedzenia: gluten, mleko(cukier i bialko),jajko (bialko i zoltko), wszystkie owoce oprocz jablka i moreli, niektore warzywa, z miesa mogla jesc drob i krolika. To byl horror.Lekarze polecali diete eliminacyjna (ktora ostro trzymalismy przez poltora roku, bez rezultatow :( ) . No i wtedy ktos ze znajomych polecil Bicoma - gabinet w Warszawie na Ursynowie. z zupelnej beznadziei postanowilismy sprobowac. Kazdy z podstawowych alergenow (mleko, jajko, gluten) byl odczulany trzy razy, cala reszta po jednym razie - UDALO SIE Z WSZYSTKIMI , a niektore byly bardzo "mocne", jak to nazywasz. ja w kazdym badz razie metode moge polecic z czystym sumieniem. Pozdrowienia, jatezola :)
    • Gość: GosiaC Re: metoda Bicom IP: *.* 13.02.02, 11:13
      A ja mam pytanie od jakiego wieku można odczulać dziecko?I czy ktoś wie gdzie w Łodzi można poddać się takiemu badaniu?PozdrawiamGosia
      • Gość: NAB Re: metoda Bicom IP: *.* 13.02.02, 13:37
        Mój syn miał rok gdy poszlismy na testy. Najpierw robili mu test na grzyby. Wyszło że je posiada i to one są winne alergii (zaburzają prawidłowe przyswajanie produktów)Pani powiedziała nam, że alergii bardzo silnej, zakodowanej genetycznie nie da się wyleczyć tą metodą. Dostał diętę przeciwgrzybiczą (preparat homeopatyczny R-82 i Citrosept)Po 6 tygodniach powtórne testy wykazały, Ze na większość alergenów nie ma uczulenia. Zostało kilka, które trzeba było odczulić. W tej chwili je już wszystko.Pozdrawiam Sylwia
        • Gość: GosiaC Film-Potwory i spółka IP: *.* 13.02.02, 15:33
          Jestem ciekawa czy ktoś z Was widział ten film i jakie ma na ten temat zdanie. Ferie się kończą, a mój pierwszak pierwszy tydzień przechorował, więc chociaż w drugim pomyślałam o jakimś urozmaiceniu dnia. Czy to odpowiedni film dla siedmiolatka?PozdrawiamGosia
          • Gość: GosiaC Re: Film-Potwory i spółka IP: *.* 13.02.02, 15:37
            O rety, ale się podpięłam. Wcale nie chciałam tutaj, ale nie wiem co teraz zrobić, Jestem od niedawna i jeszcze wszystkiego nie pojmuję :-(. Wybaczcie
        • Gość: guest Re: metoda Bicom IP: *.* 19.02.02, 10:14
          Nab, mozesz napisac jak leczylas swoje dziecko Citroseptem i R-82? Moje dziecko ma grzybice a wiem, ze te leki moga zdzialac cuda.Dziex
    • Gość: guest Re: metoda Bicom IP: *.* 18.02.02, 10:42
      Witam, ja rowniez korzystalam z tej metody. Odczulalismy nasza 10-miesieczna (wtedy) corke. Byla uczulona na wilele skladnikow, ale odczulilismy ja tylko na bialko, gluten, zoltk, ryz. Reszty po prostu staralismy sie nie dawac. Moze metoda jest kontrowersyjna, ale naszej corce pomoglo. Od tamtego czasu nie ma zadnych objawow alergii, a ma juz prawie 4 lata. Obecnie jestem w 6 miesiacu ciazy i wiem jedno, jak drugie dziecko bedzie mialo jakas wysypke, od razu pojde na testy. Moja znajoma jezdzila z 2-miesiecznym dzieckiem. Przedtem dostawalam od lekarza same masci na sterydach, podczas smarowania wysypka znikala, a pojawiala sie po kilku dniach z powrotem.Nie balam sie tej metody, bo jak sie okazalo, w gabinecie tym pracuje lekarz pediatra z mojej przychodni dzieciecej (akurat nie ten, do ktorego zapisana jest corka)Pozdrawiam serdecznieLuna
      • Gość: guest Re: metoda Bicom IP: *.* 18.02.02, 11:37
        Luna, czy mogłabys podac namiary na gabinet, w ktorym odczulalas swoja corcie?
        • Gość: guest Re: metoda Bicom IP: *.* 18.02.02, 11:50
          jasne, tylko jestem z Poznania.W Poznaniu sa bodajze 4 gabinety. Ja chodzilam na osiedle Rusa. Dokladne telefony moge podac dopiero jutro, teraz jestem w pracy, a namiary mam w domu.Wiem, ze jest tez gabinet na ul. Obronnej (boczna od Grunwaldzkiej), na Alejach Marcinkowskiego 1 i chyba jeszcze gdzies. Jak chcesz, to jutro podam telefony na Rusa, a jakby bylo Ci blizej gdzie indziej, to wystarczy tam zadzwonic i oni na pewno podadza kontakt.Pozdrawiamluna
          • Gość: guest Re: metoda Bicom - do Marty i nie tylko IP: *.* 18.02.02, 20:49
            Czy testy robone tą metodą można uznać z miarodajne? Czy potwierdziły je też inne badania lub obserwacje ? Jestem ogromnie ciekawa, gdyż mam dosyć złożone (choć jeszcze nie tak tragiczne) problemy alergiczne z dzieciakami.
            • Gość: Marta_B Re: metoda Bicom - do Marty i nie tylko IP: *.* 18.02.02, 22:29
              Witaj. Wyniki testów u mojego synka potwierdziły się z moimi podejrzeniami i obserwacjami w 120 %. Pozdrawiam-Marta
        • Gość: guest Re: metoda Bicom IP: *.* 19.02.02, 07:21
          witam, podaje namiary na gabinety:1. os. Rusa 54/14, tel. 87693472. al. Marcinkowskiego 1, tel. 8520150Pozdrawiam, zycze powodzenialuna
    • Gość: GosiaC Re: metoda Bicom - w Łodzi IP: *.* 20.02.02, 13:14
      Może wiecie, gdzie w Łodzi są przeprowadzane takie badania.Jestem też ciekawa, dlaczego ta metoda budzi tyle kontrowersji i czy przeszkadza w "normalnym" leczeniu i odwrotnie, czy podawanie leków wpływa na skuteczność Bicomu.PozdrawiamWahająca się mama alergikaGosia
      • Gość: luna Re: metoda Bicom - w Łodzi IP: *.* 20.02.02, 14:27
        witam,proponuje zadzwonic0-800-14-60-60Luna
      • Gość: luna Re: metoda Bicom - w Łodzi IP: *.* 20.02.02, 14:31
        jescze raz jaznalazlam taka strone w internecie, nie czytalam poprzednich wypowiedzi, wiec moze juz ktos ja podal?http://www.monadith.com.pl/main/gabinety/gabinety.htm
      • Gość: guest Re: metoda Bicom - w Łodzi IP: *.* 21.02.02, 10:36
        Hej!W Łodzi testy i odczulanie biorezonansem magnetycznym robią w Gabinecie Medycyny i Birezonansu na Sienkiewicza 8. Jak zdobędę numer telefonu to zaraz podam. Podobno działa moja kuzynka skutecznie odczuliła swojego synka. Testy 150 alergenów kosztują ok. 100zł. a odczulanie 1 alergen - 40 zł.Marta
      • Gość: GosiaC Re: metoda Bicom - w Łodzi IP: *.* 21.02.02, 17:23
        Dziękuję serdecznie za odpowiedzi. Sama nie wiem, co sądzić o tej metodzie, ale tak mnie dołuje alergia u mojego synka, że jestem gotowa spróbować wszystkiego, byleby pomogło. Nie wiem tylko, czy przekonam do niej mojego męża. Obawiam się tutaj największych trudności ;-)Pozdrawiam Gosia
    • Gość: guest Re: metoda Bicom IP: *.* 23.02.02, 13:37
      Czy może jest taki gabinet w Białymstoku?Zainteresował mnie ten Biocom, może rzeczywiście spróbować. Mój synek ma 2 lata i ciągłe wysypki, mimo leczenia u alergologa.Ewa mama Michała
      • Gość: Majkam Re: metoda Bicom - w Warszawie IP: *.* 23.02.02, 18:31
        Czy ktos korzystal z gabinetu przy ul Warchalowskiego 3 w W-wie (Ursynow)? Zapisalam tam mojego 11-mies synka na testy na poniedzialek. Powiedzcie prosze na czym to dokladnie polega. Dziecko trzyma kule i jest do czegos podlaczone? Czy te testy sa bezpieczne?
        • Gość: guest Re: metoda Bicom - w Warszawie IP: *.* 08.04.02, 14:06
          Ja tez zapisalam tam moja coreczke i ide w sobote. Napisz czy sa jakies efekty odczulania, czy warto isc do tego gabinetu (rozne sa opinie o roznych gabinetach).Agnieszka
    • Gość: Elik Re: metoda Bicom IP: *.* 28.02.02, 09:46
      Dla zainteresowanych metodą odsyłam pod nr telefony(061) 662 12 72, lub e-mail office@monadith.com.plPod tym numerem telefonu podadzą namiary na najbliższy autoryzowany gabinet. Ja dowiadywałam się o Lublin, jest w sumie kilka, ale autoryzowany tylko jeden na ul. Sawendowej(tel. 742 63 21). Zastanawiam się właśnie czy nie spróbować. Olik ma 2 lata. Ostra dieta, leczenia homeopatyczne a wysypki powtarzają się regularnie. Chyba spróbujemy.
      • Gość: Mo Re: metoda Bicom - w Krakowie??? IP: *.* 28.02.02, 17:31
        Witam, doświadczone Mamy z Kraka!Jestem zainteresowana wykonaniem tego typu testów w Krakowie. Nie ma autoryzowanego gabinetu, jakpoinformowano mnie w poznańskiej centrali... Czy możecie polecić w Kraku taki, z którego usług jużkorzystałyście? Czy były/są efekty odczulania????Zainteresowana Nika :hello:
      • Gość: Elik Re: metoda Bicom IP: *.* 02.03.02, 13:18
        Lublin , ul. Lawendowa a nie Sawendowa, sorki za pomyłkę
    • Gość: Elik Re: metoda Bicom IP: *.* 22.03.02, 21:35
      Witam ponownie. Wyciągam temat na wierzch, bo jesteśmy po testach. Jakoś poszło, wybraliśmy gabinet ( z trzech w Lublinie) głównie ze względu na posiadany przez nich tv i możliwość łączenia bajki, bo bez tego Oli nie usiedziałaby 40 minut. Wczoraj byliśmy pierwszy raz na odczulaniu i mam wątpliwości bo z tego co się zorientowaliśmy to najlepiej jakbyśmy przychodzili codziennie. Odczulamy na grzyby, Olik jest uczulona aż na 3 grupy a grzyby odczula się 3 krotne, tak przynajmniej nam powiedziano. Któraś z dziewczyn pisała o przerwie 3 dniowej, ale może dotyczy ona przerwy pomiędzy odczulaniem na dwa różne alergeny.Ponadto nie mam zbyt dobrych wrażeń po tych 2 wizytach. Mój małżonek określił to krótko, niezła maszynka do robienia pieniędzy. Na moje pytanie czy sprawdzają skuteczność odczulania po każdym alergenie powiedzieli nam,że nie, dopiero jak odczulą całą grupę i minie trochę czasu? Czy to nie jest nie w porządku. Czyli 3x3 w naszym przypadku daje 9 wizyt po 30 zł i dopiero wtedy się dowiem czy to na małą działa? Wiadomo jesteśmy skłonni wydać każde pieniądze jeśli małej to pomoże, ale nie zamierzamy być naciągani jeśli to na nią nie podziała. Ponadto przyszliśmy ze swoim grzybkiem z domu,mamy w domu w jednym miejscu na skosie( tak się u nas buduje poddasza) i wydaje mi się że powinni odzulać na ten rodzaj grzyba/pleśni. Może nie mam racji , nie wiem. Ciekawe czy można odczulać w innym gabinecie niż robiło się testy, chyba nie powinno być problemów?Poza tym wczoraj lekarka, która robiła zabieg odczulania po 2 minutach podsumowała nas jako rodziców, że dziecko płacze i krzyczy bo mu na to pozwalamy i co to będzie z kilka lat. Nie wdawałam się w dyskusje z babsztylem bo nie było jak zajęłam się uspokajaniem małej. Dodam że 2 letnia moja córa czuje jakąś awersję do tego miejsca.Nie chciała wogóle wejść do pokoju i jak już nieco się uspokoiła powtarzała cały czas że zaraz idziemy do domu. Może powinnam zawierzyć jej intuicji ;), a może to przejściowy strach pred nowym, nieznanym, nie wiem. Zostaje nam jeszcze jeden gabinet, bo ten w którym uprzejma pani doktor poleciła mi podać dziecku wcześniej relanium albo hydrokortyzynę- bo nie zamierza być pokopana przez dzieci odpada. Sorki za przydługi post. Jestem z Lublina , Oleńce wyszło ok 30 alergenów, grupa mleczna , kakao, cytrusy, miód , cukier, grzyby,pierze, kurz, pyłki łąkowe - na szczęście jedyne. Odetchnęłam trochę bo nie wyszła soja ryby i drób. Będę wdzięczna za jakiś odzew. Pozdrawiam.
      • agaozi Re: metoda Bicom 22.10.03, 15:50
        Witajcie. Jestem z Lublina. Odczulam moją 4 letnią córkę w gabinecie BICOM-u na
        Szczecińskiej. Jestem z niego z grubsza zadowolona. Test na 200 alergenów
        kosztuje 100 zł, koszt odczulania każdego alergenu 30 zł lub 3 razy po 30 zł, w
        zależności co to za alergen. Asia była alergikiem od urodzenia, podejrzewaliśmy
        mleko. Przez 1 rok miała straszne plamy na skórze, kąpaliśmy ją w OILATUM.
        Trochę pomogło. Potem przeszło na drogi oddechowe, ciągłe katary itp. Żadnej
        diety nie stosowaliśmy, bo to nie było wyjście. Do BICOM-u trafiłam kilka
        tygodni temu. Test wykazał ponad 20 alergenów. Jestem pełna nadziei. Do tej
        pory odczuliliśmy soję, pszenicę, kurz domowy i olchę (robiliśmy testy po
        odczulaniu, wyszły negatywnie). Zostały pomidory, mleko, sierść kota,
        histamina, kilka pyłków, siano i cukier. Myślę, że nie będziemy odczulać
        tytoniu, pierza i mleka koziego, bo Asia nie ma z tym kontaktu. Na razie nie ma
        możliwości fizycznego sprawdzenia czy to naprawdę działa. Katar jest cały czas.
        Myślę, że najlepiej będzie to widać na wiosnę w czasie pylenia pyłków. Wtedy
        najbardziej uczulenie jest widoczne. Odezwę się, gdy skończymy odczulanie, ale
        to jeszcze długo potrwa. Kilka dni przed i kilka dni po każdym odczulaniu
        trzeba zachować dietę. Osobiście najbardziej boję się czy uda się te diety
        zachować, a podobno to jest podstawa powodzenia. Np. mamy dwa alergeny mleczne -
        kazeina i cukier mleczny, każdy alergen ma 3 seanse, co daje na 18 dni bez
        mleka i przetworów mlecznych, w sytuacji gdy Asia chodzi do przedszkola, a w
        domu jest 2 letni Wojtek, który też będzie musiał trzymać tą dietę (inaczej
        Asia nie da się na nią namówić). Na razie czekam aż przejdą święta. Dieta w
        święta jest niewykonalna. Seanse są w sumie drogie, dieta kłopotliwa, ale
        powiem wam coś na pocieszenie. W medycynie tradycyjnej lek odczulający na pyłek
        (chyba jeden rodzaj pyłków) kosztuje 200 zł. Trzeba go zażywać 3 mce przed
        rozpoczęciem pylenia przez 3 lata z rzędu. Jeśli zadziała to macie spokój na
        kolejne 3-5 lat. Chyba nie mamy innej alternatywy niż biorezonans. Mam nadzieję
        że to zadziała.
    • Gość: Elik Re: metoda Bicom IP: *.* 22.03.02, 21:35
      Witam ponownie. Wyciągam temat na wierzch, bo jesteśmy po testach. Jakoś poszło, wybraliśmy gabinet ( z trzech w Lublinie) głównie ze względu na posiadany przez nich tv i możliwość łączenia bajki, bo bez tego Oli nie usiedziałaby 40 minut. Wczoraj byliśmy pierwszy raz na odczulaniu i mam wątpliwości bo z tego co się zorientowaliśmy to najlepiej jakbyśmy przychodzili codziennie. Odczulamy na grzyby, Olik jest uczulona aż na 3 grupy a grzyby odczula się 3 krotne, tak przynajmniej nam powiedziano. Któraś z dziewczyn pisała o przerwie 3 dniowej, ale może dotyczy ona przerwy pomiędzy odczulaniem na dwa różne alergeny.Ponadto nie mam zbyt dobrych wrażeń po tych 2 wizytach. Mój małżonek określił to krótko, niezła maszynka do robienia pieniędzy. Na moje pytanie czy sprawdzają skuteczność odczulania po każdym alergenie powiedzieli nam,że nie, dopiero jak odczulą całą grupę i minie trochę czasu? Czy to nie jest nie w porządku. Czyli 3x3 w naszym przypadku daje 9 wizyt po 30 zł i dopiero wtedy się dowiem czy to na małą działa? Wiadomo jesteśmy skłonni wydać każde pieniądze jeśli małej to pomoże, ale nie zamierzamy być naciągani jeśli to na nią nie podziała. Ponadto przyszliśmy ze swoim grzybkiem z domu,mamy w domu w jednym miejscu na skosie( tak się u nas buduje poddasza) i wydaje mi się że powinni odzulać na ten rodzaj grzyba/pleśni. Może nie mam racji , nie wiem. Ciekawe czy można odczulać w innym gabinecie niż robiło się testy, chyba nie powinno być problemów?Poza tym wczoraj lekarka, która robiła zabieg odczulania po 2 minutach podsumowała nas jako rodziców, że dziecko płacze i krzyczy bo mu na to pozwalamy i co to będzie z kilka lat. Nie wdawałam się w dyskusje z babsztylem bo nie było jak zajęłam się uspokajaniem małej. Dodam że 2 letnia moja córa czuje jakąś awersję do tego miejsca.Nie chciała wogóle wejść do pokoju i jak już nieco się uspokoiła powtarzała cały czas że zaraz idziemy do domu. Może powinnam zawierzyć jej intuicji ;), a może to przejściowy strach pred nowym, nieznanym, nie wiem. Zostaje nam jeszcze jeden gabinet, bo ten w którym uprzejma pani doktor poleciła mi podać dziecku wcześniej relanium albo hydrokortyzynę- bo nie zamierza być pokopana przez dzieci odpada. Sorki za przydługi post. Jestem z Lublina , Oleńce wyszło ok 30 alergenów, grupa mleczna , kakao, cytrusy, miód , cukier, grzyby,pierze, kurz, pyłki łąkowe - na szczęście jedyne. Odetchnęłam trochę bo nie wyszła soja ryby i drób. Będę wdzięczna za jakiś odzew. Pozdrawiam.
      • Gość: Hermiona Re: metoda Bicom IP: *.* 23.03.02, 00:05
        Hej! Moja córka korzystała z tej metody 5 lat temu - była wtedy uczulona na mleko i na pleśnie. Nie bardzo wierzyłam w te "czary - mary", ale stwierdziłam, że nawet, jesli Jej to nie pomoże, to raczej nie zaszkodzi. Oczywiście, cały czas była na diecie i brała leki. Wyobraź sobie, że jakiś rok później zrobilismy testy (normalne, skórne)i okazało się, że nie ma już alergii na mleko! Nie potrafię powiedzieć, czy to był zbieg okoliczności i po prostu kilka lat diety zrobiło swoje, czy pomogło to odczulanie. Jesli chodzi o grzyby, to tez miała miec robione je 3 razy, ale zachorowała i ostatecznie była chyba tylko dwa, a potem zrezygnowaliśmy, bo jakos temu nie dowierzalismy. Ale z drugiej strony, skoro alergia na mleko Jej minęła... moze ten Bicom jest coś wart?
      • Gość: flaska Re: metoda Bicom IP: *.* 26.03.02, 02:28
        chyba niewiele Ci pomogę , bo jestem z Krakowa. Też byłam niedawno pierwszy raz z moją czteroletnią Izą. poszłam , bo okrutnie choruje w przedszkolu i spodziewałam się , ze może ma alergię na roztocza , albo jakieś grzyby. poza tym miała okropnie szorstką skórę na ramionach i policzkach , a pediatra (już ją zmieniłam ) stwierdziła , że "taka widać jej uroda " i ja durna wcierałam w nią wiecznie tony kremów, no i jeszcze regularnie schodziła jej skóra pod podeszwami , a ja nie mogłam wyczaić od których to butow.dwa tygodnie przed testem trzeba było odstawić leki odczulające.pan doktor był bardzo miły , wszystko małej pokazał , że nie będzie nic bolało (bała się że będą zastrzyki), pochwalił ją od razu na początku , że takich grzecznych pacjentów to nie miewa (taka wypucha na dobry początek),zabawiał ją cały czas rozmową , no i siedziała jak zaczarowana ,aż byłam w szoku , bo to taki zawrotek...wyszło nam tylko :mleko krowie, truskawki, lateks.oczywiście tych dwóch pierwszych się w ogóle nie spodziewałam. zaczeliśmy od mleka - trzy razy w odstępach tygodnia(40-30-20 zł).po tygodniu przyszłam na pierwsze odczulanie ,trwało to zdaje się 2x po dwie min ( nie jestem pewna - wiem , że czas zależy od wieku ), w trakcie odczulania znowu znalazł jej jakieś zajęcie (coś tam kazał dmuchać - bawili się świetnie).po odczulaniu kazał dużo pić i broń boże jeść coś krówskiego. następne mamy w czwartek. nie wiem czy będzie sprawdzał efekty teraz, czy po całej serii ( jak chcesz to dam znać jak się dowiem), ale jak zapytałam czy może w takim razie pić kozie mleko (w teście go nie było ) to sprawdził od razu, bez problemu i opłat :).może jednak powinnaś spróbować w tym trzecim? może ktoś z Lublina był i pomoże?życze powodzenia. ewaps . mleko się nam sprawdziło - od dwóch tygodni nie posmarowałam jej niczym (oprócz wazeliny na twarz przed wyjściem na pole) skóra jak u niemowlaka , wszędzie ;) ;żeby jeszcze odczulanie się powiodło :hap:!
        • Gość: Elik Re: metoda Bicom IP: *.* 26.03.02, 08:47
          Dzięki flaska, podaj adres gdzie byłaś , bo zdaje się Mo prosił o namiary, jeśli możesz oczywiśćie. Wczoraj podjęliśmy z mężem decyzje o zmianie gabinetu. Pójdziemy do tego do któreo chciałam na początku. Gabinet ma babka któa ma synka w wieku mojej córcy i generalnie mam lepsze odczucia, zobaczymy. Jesteśmy umówione dziś na wizytę.Powiedziałąm jej wprost, że tamen gabinet wybraliśmy ze względu na to że mają tv i możliwośc włączenia bajki, ale mamy złe wrażenia i jak to wygląda u nich.Według niej 3 krotne odczulanie robi się tylko na mleko , jajo zdaje się i pszenicę. Ponadto potem robi się przerwę i sprawdza czy odczulenie było skuteczne. Ona sam chdziła z dzieckiem do tego gabinetu i w pewnym momencie doszłą do wniosku, że to jest wyciągnie kasy a efekt, no cóż gwarancji nie dają. Rozmawiałam jeszcze z dwoma osobami na temat tego gabinetu w , którym byliśmy odczucia podobne, byle szybciej i byle więcej.Pozdrawiam. Dzięki za odzew. W każdym razie gabinet w Lublinie na Styczniowej jest u mnie "spalony" :(
          • Gość: flaska Re: metoda Bicom IP: *.* 26.03.02, 13:41
            pewnie ,że mogę: AMED, Kremerowska 9 ,kraków ,rejestracja :tel 634 31 26 (8.00-12)- polecila mi go katyk :hello:- ( za co jestem jej dozgonnie wdzięczna) ewa
          • Gość: flaska Re: metoda Bicom IP: *.* 26.03.02, 13:43
            pewnie ,że mogę: AMED, Kremerowska 9 ,kraków ,rejestracja :tel 634 31 26 (8.00-12)- polecila mi go katyk :hello:- ( za co jestem jej dozgonnie wdzięczna) ewa
            • Gość: Mo Re: metoda Bicom IP: *.* 26.03.02, 20:26
              Witam, Elik i flasko :hello:!Dziękuję za info!!! Pomyślałam już,że w Kraku mieszkają tylko zdrowe dzieciaczki... Moja 19 m. córka ma na buzi "niewinne" wypryski, które nie znikają mimo eliminacji z diety rozmaitych produktów... alekarze powtarzają znane słowa, że taka jej uroda zalecając Oilatum,jako "cudo-krem" na wszystko. Bez czy z Oilatum wypryski na buzi są!Będę czekała na "postępy" u Olik i Izy. Podzielcie się wrażeniami i efektami!!! Życzymy powodzenia :)Nika z Marcelą
    • Gość: EwG Re: metoda Bicom IP: *.* 05.04.02, 20:46
      Właśnie zapisaliśmy się na wizytę go gabinetu biorezonansu. Czeka z niecierpliwością na wyniki testów alergicznych i potem na odczulanie. Lekarka jest pediatrą i homeopatą i jednocześnie leczy biorezonansem. Czyż to nie wspaniała kombinacja zwodów? Mam nadzieję, że wyleczy mego synka z ciągłych wysypek. I będzie mógł wszystko jeść. Nie będzie gadania babć w stylu: dałabyś mu mleka (sera, masła, cielęcinki itp.), to lepiej by się rozwijał, jadł, przybywał na wadze (nasz Misiek jest niejadkiem).Jestem pełna nadziei. Ewa mama Michała
      • Gość: awrocka Re: metoda Bicom- we Wrocławiu??? IP: *.* 08.04.02, 09:09
        Czy ktos zna gabinet leczacy metoda Bicom we Wrocławiu???Prosze o namiary.Bardzo serdecznie dziekujeAnka
      • Gość: EwG Re: metoda Bicom IP: *.* 15.04.02, 18:16
        Byliśmy dziś na testach.A oto co wyszło. Nasz Misiek jest uczulony na: mleko krowie (tak myśleliśmy), wołowinę (to chyba naturalnie związane z poprzednim, ale co ciekawe na cielęcinę nie), seler (wiedziałam), białko jajka!!! (nawet nie podejrzewałam), pomidor (Misiek uwielbia pomidorówkę), soja (o kurczę czym ja zastąpię Bebilon Pepti - tam w skłądzie jest soja) i na koniec roztocze kurzu domowego.To ostatnie to chyba mnie najbardziej zaskoczyło.Nie jest uczulony na owoce, ryby, używki (nawet miód), zboża (poza soją),pleśnie, sierść.Dostaliśmy do stosowania leki homeopatyczne - przez miesiąc - a potem odczulanie. Tylko jak ja wyeliminuję kurz?A czym zastąpić Bebilon Pepti jeśli nie mlekiem sojowym? A jeszcze na dodatek białko kurze - chyba będziemy kupować przepiórcze.Ewa mama MichałaPS. Czy mam usunąć wszytskie dywany, czy tylko w pokoju synka, a może wystarczy codziennie odkurzać? Co jeszcze mam zrobić, żeby wyeliminować roztocza?
        • Gość: guest Re: metoda Bicom IP: *.* 15.04.02, 20:53
          Jestem pielęgniarką, miałam kiedyś w pracy do obługi taki sprzęt(BICOM) i naprawdę... dajcie spokój! Nie radzę robić z tego ostatecznej wyroczni! A już modyfikować pod tym kątem dietę małego dziecka! - trochę rozsądku!!!Oczywiście, może się zdarzyć, że trafienie jest w alergen jak trzeba, ale ja nie opierałabym się na tej metodzie, radzę zrobić testy metodą potwierdzoną przez naukę, a BICOM do takich nie należy...POWODZENIA! KASIA
          • Gość: Elik Re: metoda Bicom IP: *.* 16.04.02, 07:50
            Cześć Dziewczyny, cześć Kasiu. Zgadzam się, że należy zachować zdrowy rozsądek, bo błędy się zdarzają. Natomiast nie dotyczą one tylko bicomu, testy potwierdzone jak to móisz przez naukę też nie zawsze wychodzą prawdziwe. Ja długi czas zastanawiałam się czy zrobić dziecku testy z krwi. Opinie od lekarzy i matek miałam różne. Tak samo zresztą jeśli chodzi o bicom. My przez dwa lata metodą eliminacji alergenó pokramowych ustaliśmy dietę małej. Teraz po testach bicom poszerzyliśmy ją o kilka składników, typu miód , cukier, cytryna i fasola. Po zjedzeniu tego ostatniego mała dostałą raz kolki raz biegunki, ale ja zgoniłam to na co innego. W gabinecie do którego chodzimy nie obiecują mi przysłowiowych gruszek na wierzbie, ale czy ta nasza nauka akademicka ma nam do zaproponowania coś oprócz łykania leków? Najważniejsza jest obserwacja dziecka i jego reakcji. Natomiast jeżeli chodzi o bicom to na razie udało nam się odczulić małą na 2 rodzaje pleśni( za pierwszym razem) i odczulaliśmy kurz. Następnym razem spróbujemy z kurzem własnym i własną pleśnią ( z jeśli jeszcze mała będzie reagować). Zobaczymy. Zmiany na skórze jeszcze się pojawiają, ale są dużo mniej dokuczliwe dla małej i wystarcza maść natłuszczająca. .Hej
          • Gość: EwG Re: metoda Bicom IP: *.* 16.04.02, 17:40
            A co zrobić kiedy te naukowe metody nie pomagają, nie wykazują źródła alergii.............Ewa mama Michała
            • Gość: guest Re: metoda Bicom IP: *.* 13.10.02, 22:53
              A czy są takie gabinety w Częstochowie lub Katowicach. Proszę o adresy.
              • Gość: luna Re: metoda Bicom IP: *.* 15.10.02, 09:10
                sprobuj wejsc na strone http:/www.monadith.com.pltam powinnas cos znalezcNiedawno bylam na testach z druga corka. Miala 3,5 miesiaca. Teraz jestem w trakcie diety bezbialkowej i bedziemy ja odczulac na bialko mleka krowiego.Caly test podstawowy -90 alergenow- kosztuje w Poznaniu 185 zlPozdrawiam serdecZnie
    • aniaw1108 Re: metoda Bicom 28.05.03, 15:56
      MOj 10mies dziś Kuba był odczulany na ryż, pszenicę, gluten, soję. Ryż i soję
      udało się odczulić. Co do glutenu i pszenicy - przez 3 mies. było wszystko OK.
      Obecnie jednak biegunka tłusta ze śluzem gdy ja coś zjem (karmię) powróciła,
      mimo, iż Kuba nie je nic pszennego, bądź z innych zbóż.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka