Gość: guest IP: *.* 12.12.01, 22:01 Hej,jaka farba mozna pomalowac sciany pokoju dla dziecka? no i ile nalezy odczekac zanim dziecko bedzie moglo w tym pokoju zamieszkac?ANia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: guest Re: Malowanie pokoju IP: *.* 12.12.01, 22:09 Polecam farbę firmy Dulux akrylową szybko schnie i nie śmierdzi, wystarczy jedna warstwa żeby ładnie wyglądało!Mój mąż co prawda malował pokój dziecka, jak byłam w ciąży ale naprawdę było to nieszkodliwe i zajęło mu to niewiele czasu. Żółty pokoik mojego maluszka wygląda super i jest taki ciepły. Tą farbę kupiliśmy w Obi, ale gdzie indziej też ją można dostać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Malowanie pokoju IP: *.* 13.12.01, 09:15 Na pewno ekologiczno-taką na wszelki wypadek dla alergików. Po malowaniu dokładnie tzreba wywietrzyć. Myślę, że tydzień na to wietrzennie. W ciąży-nie powinno się malować mieszkanie wogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Malowanie pokoju IP: *.* 13.12.01, 10:25 My pomalowaliśmy farbą mieszaną komputerowo. Ważna jest tu baza tzn. ta biała do której się wlewa barwnik.No a jeśłi chodzi o bazę to możesz wybierać w zależności od zasobności portfela. My malowaliśmy Dębicą - nie najdroższa, ale jednak kilkadziesiąt zł za litr. Zapytaj o farbę przeznaczoną do pokoju dziecięcego - nie jest toksyczna i co ważne można wycierać ściany na mokro i nie schodzi. to istotne gdy w domu pojawi ci się mały malarz i postanowi ozdabiać długopisem swój pokoik.Nie śmierdząca, wystarczy jedna warstwa, mały zamieszkał po dwóch dniach, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Malowanie pokoju IP: *.* 13.12.01, 11:27 Dzieki za porady,Ja wyjezdzam z mala 17.XII i wracamy dopiero po nowym roku. W tym czasie moj maz ma za zadanie pomalowac jej pokoj (bylo wytapetowane ale niestety sliczna kolorowa tapeta okazala sie jakosciowo beznadziejna i zaczela odlazic platami). Mysle ze tyle czasu wystarczy zeby pokoj dobrze wywietrzal.Pozdrawiam,ANia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Malowanie pokoju IP: *.* 13.12.01, 12:11 Ja pokoj malowalam ekologiczna alpina ,bardzo szybko schnie,i nie czuc jej wcale.Moja corka spala juz tego samego dnia co malowalam.Zaczelam rano i trwalo 2,5 godziny ,a o 20.00 mala poszla juz spac. Odpowiedz Link Zgłoś