Dodaj do ulubionych

co zrobilyscie ze zdjeciami z "przeszlosci"?

18.11.06, 14:33
mam na mysli zdjecia sprzed poznania meza. Ostatnio przydzwigalam od rodzicow
moje albumy, przejrzalam i... nie wiem co zrobic...
Mam tam mnostwo zdjec z roznych wyjazdow, po Polsce i zagranicznych, zdjecia
pamiatkowe z tym, ze jestem na nich z moim bylym facetem. Bylismy razem przez
ponad 6 lat wiec zdazylismy sie najezdzic po swiecie i zdjec troche tez
narobilismy (zadne swinskie oczywiscie smile)
No i teraz zastanawiam sie czy je wyrzucic, bo przeciez jest tam facet ktory
w moim zyciu juz nie istnieje i przypuszczam ze mezowi moze sprawiac
przykrosc ze trzymam te zdjecia. Poza tym co powiem dzieciom jak kiedys
zapytaja kto ot jest ten pan? smile Z drugiej strony szkoda mi pamiatek, w koncu
te zdjecia obejmuja kawal mojego zycia, sa tam miejsca do ktorych pewnie
nigdy juz nie wroce itd...
Co Wy zrobilyscie ze starymi zdjeciami?
Obserwuj wątek
    • mamaemmy mam je w albumach (n/t) 18.11.06, 14:40

• zuzia_i_werka Re: mam je w albumach (n/t) 18.11.06, 14:45
        Na pewno bym nie wyrzuciła starych zdjęć nawet jesli jest na nich ktoś inny.W
        końcu to część mojego życia.Mojemu facetowi nawet do głowy by nie przyszło żeby
        się ode mnie czegoś takiego domagać.Szczerze mówiąc-dla mnie zero dylematów. Są
        w albumach i tam zostanąsmile
      • emilama Re: mam je w albumach (n/t) 18.11.06, 14:46
        Ja również trzymam je w oddzielnych albumach, ułożone chronologicznie. Stoją
        sobie na półce ...Przecież ich nie wyrzucę, to część mojej przeszłościbig_grin
    • sebaga Re: co zrobilyscie ze zdjeciami z "przeszlosci"? 18.11.06, 14:43
      Ja zachowuje absolutnie wszystkie pamiątki z przeszłości. Lubię co jakiś czas
      wrócić do wspomnień. A są to tylko moje pamiątki, mąż się tym nie interesuje,
      wie o nich, nawet niektóre widział.

pozdrawiam
      aga
      • kbart Re: co zrobilyscie ze zdjeciami z "przeszlosci"? 19.11.06, 08:46
        wszystkie zdjęcia z moim byłym facetem am moja przyjaciółka w domu, część
        podarłam(świńskie, ale nie jakieś na golasa, tlyko takie mniej normalne).Ma w
        domu i chyba niedługo pójdę do niej obejrzec.Mąz jest zazdrosny o byłego.
    • monia145 Re: co zrobilyscie ze zdjeciami z "przeszlosci"? 18.11.06, 14:44
      Zatrzymałabym. To pamiątki z Twojego życia, zatrzymany czas w negatywiesmile
      Nikt nie mówi, abyś przy każdej okazji epatowała tymi zdjęciami, mówiąc "
      Kochanie zobacz ten X to był dopiero facet"... dzieciom też chyba żadna trauma
      nie grozi, jesli dowiedzą się, że mamusia jeszce innych panów znała, nie tylko
      tatusia.....
      Ja swoje trzymam, mąż swoje- nie jest to temat do codziennego roztrząsania.
      Nikt szaty nie rozdziera nad przeszłością drugiego..
      Nie pozbywaj się wspomnień, bo to one tworzą nas samychsmile

Moja mama do tej pory( ma 54 lata) trzyma w swoich zbiorach zdjęcie pierwszej
      miłości, nigdy tego nie ukrywała....a mnie krzywda od tej wiedzy się nie stałasmile
    • kalina_p mam w szufladzie, w albumach. n/t 18.11.06, 14:44
      • joasiiik25 Re: mam 18.11.06, 14:52
        spakowalam kilka lat temu do pudelka
        czesc mam w albumach, ktore sa w domu
        stare pamietniki, zeszyty z wierszami przewiazalam czerwona wstazka i schowalam
        do pudelka
        jest ono w moim rodzinnym domu

moj maz jest typem czlowieka zazdrosnego o przeszloscsmile teraz mnie to smieszy
        bo nie widze powodow do zazdrosci o moich bylych facetow i o wspolne zdjecia
    • wieczna-gosia Re: co zrobilyscie ze zdjeciami z "przeszlosci"? 18.11.06, 14:51
      No i teraz zastanawiam sie czy je wyrzucic, bo przeciez jest tam facet ktory
      > w moim zyciu juz nie istnieje i przypuszczam ze mezowi moze sprawiac
      > przykrosc ze trzymam te zdjecia.

a biedak myslal ze ty niewinna jak cie bral?

Poza tym co powiem dzieciom jak kiedys
      > zapytaja kto ot jest ten pan? smile

a to drogie dzieci jest dawny przyjaciel mamy (nastolatkom juz bym nie
      cenzurowala slowa chlopak).

Z drugiej strony szkoda mi pamiatek, w koncu
      > te zdjecia obejmuja kawal mojego zycia, sa tam miejsca do ktorych pewnie
      > nigdy juz nie wroce itd...
      to nie jest druga strona- to jest jedyna strona. Kawal zycia, doswiadczenia,
      ktore cie uksztaltowaly.
    • maallinka Re: co zrobilyscie ze zdjeciami z "przeszlosci"? 18.11.06, 14:51
      no chyba macie racje, nie sa przeciez na widoku, a tego kawalka zycia nie
      wyrzuce. Poza tym ja na tych zdjeciach jeszcze taka mlodziutka i ladna! smile))
    • mathiola Re: co zrobilyscie ze zdjeciami z "przeszlosci"? 18.11.06, 17:47
      Mam wszystkie. Jestem senstymentalna, wyrzucać takie pamiątki to zbrodnia.
      Przecież nie muszę mężowi pokazu organizować.
    • zonazona Re: co zrobilyscie ze zdjeciami z "przeszlosci"? 18.11.06, 18:00
      Mam w domciu, wszelakie listy miłosne też zachowałam smile
      • mada06 Re: co zrobilyscie ze zdjeciami z "przeszlosci"? 18.11.06, 19:00
        mam spakowane w pudle w piwnicy. piękna pamiątka młodości i beztroski.
        pzdr
    • mama.igora Re: co zrobilyscie ze zdjeciami z "przeszlosci"? 18.11.06, 19:04
      Maz mnie nie dalej jak wczoraj zapytal, czy mam takie "pudelka". Mam, u mamy.
      Listy, zdjecia, pamiatki jakies tam.
      I mam pamietniki z okresu LO. To jest dopiero cos.
      • marcysia51 Re: co zrobilyscie ze zdjeciami z "przeszlosci"? 18.11.06, 19:23
        Mam na takie zdjęcia specjalny drweniany kufer zamykany na kluczyk.Kufer jest
        duzy i słuzy w domu jako mebel.
        • maallinka Re: co zrobilyscie ze zdjeciami z "przeszlosci"? 18.11.06, 19:26
          łomatko, to duzo musisz miec tych pamiatek!smile Maz nie probowal sie do niego
          cichaczem dobrac?
          • marcysia51 Re: co zrobilyscie ze zdjeciami z "przeszlosci"? 18.11.06, 22:53
            Tylko by spróbował,jego albumy leżą na wierzchu gdyby zrobił coz z moimi jego
            tez poszłyby w ruch,hihihi.
    • blanez16 Re: co zrobilyscie ze zdjeciami z "przeszlosci"? 18.11.06, 21:09
      Mam w albumach oczywiście. A co do potomstwa - jak oglądałyśmy swego czasu
      zdjęcia Babci z młodości i pytałyśmy "kim jest ten pan?", to Babcia co prawda
      milczała, ale Dziadek wyjaśniał z werwą : "A to taki tam, narzeczony Babci
      niby... Ale ja okazałem się lepszy !!!" i był autentycznie dumny !
    • shady27 najpierw obejrzalam z mezem a pozniej wsadzilam w 18.11.06, 21:14
      albumy. Mam bardzo duzo zdjec, wiec albumow tez
    • judytak Re: co zrobilyscie ze zdjeciami z "przeszlosci"? 18.11.06, 22:38
      no, są sobie, leżą, jak rozmaite inne rzeczy
      jest tam więcej takich facetów :o)
      wcale się ich nie wstydzę (no, może jednego takiego teraz na pewno nie brałabym
      pod uwagę, ale reszta może być ;o)
      to samo bym powiedziała dzieciom, w razie, jakby zapytały, oczywiście
      odpowiednio do wieku

pozdrawiam
      Judyta
    • aluc Re: co zrobilyscie ze zdjeciami z "przeszlosci"? 18.11.06, 22:56
      trzymam w albumie
      on w drugim trzyma swoją byłą narzeczoną, więc jest remis
    • nanuk24 Re: co zrobilyscie ze zdjeciami z "przeszlosci"? 18.11.06, 22:57
      Leza w pudelku razem z listami milosnymi. Obok mojego pudelka stoi mezowskie
      pudelko ze zdjeciami ukochanej, listami milosnymi od niej i drobiazgami, ktore
      od niej dostal.
    • ciociacesia na stos! 18.11.06, 23:05
      mój powiedział wprost ze strasznie go to meczy i najchętniej poprosiłby żebym je
      wyrzuciła, ale wie ze nie ma do tego prawa. a ze my na takim etapie ze byśmy
      sobie nawzajem nieba przychylili, to w ramach rozliczeń z przeszłością spaliłam
      większość. ale co do tych z wyjazdów i niektórych imprez, koncertów nie miałam
      serca - zapakowałam do pudla i huzia na strych, będziemy starzy i zgrzybiali, to
      może nie będzie to już budzić takich emocji. nawet nie wiedziałam ze tyle zdjęć
      razem z byłym miałam. ale w końcu 6 lat szmat czasu... ogólnie jestem okrutnie
      przywiązana do zdjęć i różnych pamiątek, ale tu zrobiłam wyjątek, bo widziałam
      jak to mojego obecnego dręczy i nie żałuję
      • hanna100 Re: na stos! 19.11.06, 08:08
        Nie wyrzucać!!!! Podeprę to moim pezykładem i innaczej jak głupotą, to tego
        teraz nie mogę nazwać, otóż byłam z chłopakiem (czyt. z dupkiem) i kiedy
        dowiedział się, że jako nastolatka prowadziłam pamiętniki, powiedział, że skoro
        jesteśmy razem, to mam to wszystko zniszczyć, bo mu przeszkadza. I ja głupia
        podarłam i spaliłam 7 grubych pamiętników, 7 lat mego życia. Do dziś żałuję. Na
        moje szczęście zerwałam z nim i po odbudowaniu poczucia własnej wartości
        wyszłam na prostą. Za to jego zdjęcia darłam z przyjaciółką i miałyśmu super
        ubaw - polcem jako terapię odwykową! wink
    • adsa_21 Re: co zrobilyscie ze zdjeciami z "przeszlosci"? 19.11.06, 08:30
      tez mam nostwo zdjec..niestety wiekszosc na plytach, ktore zostaly u mojego
      bylego. za nic bym ich nie wyrzucila.
    • luxure Re: co zrobilyscie ze zdjeciami z "przeszlosci"? 19.11.06, 09:04
      Część wyrzuciłam bo sie nie nadawały żeby je pokazać wnuczkomwink Z bólem serca
      bo facet był zaj... przystojny, część mam u rodziców gdzies w szafie na dnie a
      część ma on.
    • sowa_hu_hu Re: co zrobilyscie ze zdjeciami z "przeszlosci"? 19.11.06, 10:13
      to logiczne jak dla mnie że zjęcia sie zachowuje...
      mam rozumieć że jakbys miała mozliwośc wymazania przeszłości też byś to zrobiła?
      co mężowi do twoich zdjęc? przecież wtedy nie byliscie razem? dlaczego miałby
      byc mu przykro??? nie rozumiem
    • agniecha9991 Re: co zrobilyscie ze zdjeciami z "przeszlosci"? 19.11.06, 10:21
      zdjecia zdjeciami, pamietniki sa gorszewink nie moge sie znimi rozstac, sa u mamy,
      dla bezpieczenstwasmile
    • mama.igora Re: co zrobilyscie ze zdjeciami z "przeszlosci"? 19.11.06, 10:41
      Malz zajrzal w monitor gdym na forum siedziala. Wypatrzyl akuarat ten watek.
      Pyta, czy sie tu wypowiedzialam. Tak mowie mu. On mnie potem caly wieczor i pol
      nocy meczyl, jak to jest z tymi moimi zdjeciami (bardziej listami od bylych),
      gdzie trzymam, od kogo sa, i cala historia. Smialam sie z niegowink
    • iwoniaw Mam w albumach oczywiście 19.11.06, 17:18
      tak jak w życiu nie przyszłoby mi do głowy, że posiadanie przez męża
      kawalerskich albumów (od zdjęć z dzieciństwa po studenckie wyjazdy i firmowe
      imprezy) to coś złego, tak nie mam dylematów w sprawie własnych zdjęć sprzed
      małżeństwa. Nie po to przez ponad ćwierć wieku je kompletowałam i
      przechowywałam, by teraz właściwie bez powodu się ich pozbywać. Albumy mężowskie
      razem z moimi leża sobie zgodnie wink w jednej szafce, a obok nich już rośnie
      stosik zdjęć i płytek ze zdjęciami z historii naszej - juz wspólnej - rodziny...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka