Dodaj do ulubionych

Film - Potwory i spółka

IP: *.* 13.02.02, 15:53
Chciałabym pójść z siedmiolatkiem do kina.Czy ktoś już widział ten film i może go polecić?Gosia
Obserwuj wątek
    • Gość: AgnieszkaP. Re: Film - Potwory i spółka IP: *.* 13.02.02, 17:06
      Moja córka i jej 10 koleżanek i kolegów ( wszyscy w wieku 7 lat ) oglądnęło ten film w kinie w ramach jej przyjęcia urodzinowego. Wszyscy byli bardzo zadowoleni, i film się bardzo podobał, ponoć jest bardzo śmieszny ( relacja mojej córci ). Ja niestety z nimi nie byłam ze względu na małą dzidzię w domu, ale mój mąż, który był, też się nie nudził.Tak więc myślę że spokojnie możesz zabrać swojego siedmiolatka, raczej powinniście się dobrze bawićPozdrowienia,Agnieszka :hello:
      • Gość: guest Re: Film - Potwory i spółka IP: *.* 13.02.02, 23:00
        A ja słyszałam, że film ten oglądają 3 latki. Czy rzeczywiście jest to film dla nich odpowiedni?
        • Gość: niki1 Re: Film - Potwory i spółka IP: *.* 14.02.02, 07:43
          Wiesz, oglądałam go ale na pewno swojemu 3 latkowi nie pozwolę go obejrzeć! To zdecydowanie film dla dzieci w wieku co najmniej 7 lat! Tak małe dzieci jak 3 letnie nie potrafią jeszcze dobrze odebrać filmu. Myslę że 7 latki wiedzą już że strachy nie wyłaża z szafy bo ich nie ma, a czy 3 latki-to raczej nie. Zresztą mój 3 latek oglądał skubi dubi du czy jak to się tam zwie z babcią a potem na podwórku jak zrobiło się ciemno to wlazł na ręce bo "strachy idą i będą straszyć skubi du". Powiedziałąm babci dosć! Stąd wiem że to film nieodpowiedni dla dzieci 3-4 letnich.
    • Gość: GosiaC Re: Film - Potwory i spółka IP: *.* 14.02.02, 10:07
      Wielkie dzięki za odzew.Pewnie się wybiorę jutro albo w sobotę, to może sama coś jeszcze napiszę. Mam nadzieję, że Piotrek będzie się dobrze bawił.Gosia
    • Gość: guest Re: Film - Potwory i spółka IP: *.* 15.02.02, 22:26
      Ja bylam z coreczkami i kolezanka ktora wziela trzyletnie coreczki- dziewczyny sie dobrze bawily i od razu po filmie powiedzialy ze sa tam wesole potwory. Do skubidubi du nie maco prownywac- tu wszystko jest w pastelowych kolorach, starszy nie strasza w szafie, na poczatku jest tylko taka scena.... Mysle ze mozna na to poksc nawet z bardzo malych dzieckiem, ktore juz jest w stanie te godzine w kinie wysiedziec....
      • Gość: guest Re: Film - Potwory i spółka IP: *.* 20.02.02, 22:24
        Mój 5-latek dobrze się bawił na tym filmie. Zresztą ja też....... hihihi.Marta
      • Gość: Gosia1 Re: Film - Potwory i spółka IP: *.* 23.02.02, 11:59
        Potwierdzam! Zwłaszcza, jeśli się dziecku wytłumaczy o co chodzi, a nie zostawi się je samo z myślami. Mój Krzyś ogląda Scoobiego od najmłodszych lat i nigdy nie miał kłopotów ze snem, czy lękiem przed ciemnościami. Właściwie odwrotnie - bo w tym filmie wszystko się zawsze na końcu wyjaśnia, że tak naprawdę nie ma potworów, tylko są to ludzie przebrani, którzy usiłują coś tam ukryć. I właśnie po takich filmach moje dzieci dowiedziały i utwierdziły sie w przekonaniu, że na świecie NIE MA potworów. Chodzi tylko o to, żeby nie zostawiać dziecka samego przed telewizorem. Ja naprawdę nie rozumiem skąd ta nagonka na telewizję. Zwłaszcza, że mam żywy dowód w postaci moich dzieci, które nie są absolutnie agresywne, lękliwe ani żądne krwi. Tyle, że rozmawiam z Nimi bardzo dużo i bacznie obserwuję. Wydaje mi się, że w tym wszystkim chodzi jeszcze o indywidualną wrażliwość dziecka, o jego - jeśli mogę się tak wyrazić - zapotrzebowanie na różne typy bajek. Tyle mojego. Pozdrawiam GosiaP.S. Aha, zapomniałam :-) - Potwory i Spółka to rewelacyjny film, byłam, oglądałam i świetnie się bawiłam. Choć do Shreka się nie umywa..... Pa pa
    • Gość: GosiaC Re: Film - Potwory i spółka IP: *.* 28.02.02, 09:47
      Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Byłam, widziałam i dzieci są zadowolone. Im film podobał się bardziej niż mnie, ale w końcu to miała być atrakcja dla nich. Zresztą mnie po "Mrówce Z" i "Shreku" chyba będzie trudno zadowolić. Dodam jeszcze, że oprócz siedmioletniego Piotrka wzięłam też do kina pięcioletnią Asię.Gosia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka