Dodaj do ulubionych

Pamietniki na forum?

IP: *.* 01.03.02, 10:09
A co powiedziałybyście na wprowadzenie nowego forum pt "Pamiętniki"??? Mogłyby tam prowadzić pamiętniki mamy z różnym "zaawansowaniem" macierzyńskim, np;pamiętnik mamy-ciężarówkipamiętnik z noworodkiempamiętnik roczniaka, dwulatka itp).Myślę, że wiele z nas takowe pamiętniki prowadzi i mogłyby one pojawić się na forum. Pozostałe mamy z pewnością byłyby wiernymi czytelniczkami wzlotów i upadków "pamiętnikarskich" mam. Co Wy na to? A może Marcin się wypowie? :hello:
Obserwuj wątek
    • Gość: giera Re: Pamietniki na forum? IP: *.* 01.03.02, 10:24
      Myślę że to świetny pomysł, tylko żeby nikt mnas nie posądził o plagiat albo zabieranie pomysłów....
      • Gość: fynn Re: Pamietniki na forum? IP: *.* 01.03.02, 11:12
        Chciałabym się wypowiedzieć na ten temat.. Myślę że to zabieranie pomysłu Sakurze i uważam że to ją najpierw trzebaby było zapytać o zdanie. Co do sklepiku to tutaj obowiązują trochę inne prawa a pomysł na jakiś projekt jest pomysłem autorskim( tak jak w przypadku forum Sakury i działu pamiętniki). Dlatego troszeczke jest to dla mnie niesmaczne że niektórzy wysuwają nie swoje pomysły na innych stronach o dzieciach a fczerpią je z jeszcze innych
    • Gość: AniaSK Re: Pamietniki na forum? IP: *.* 01.03.02, 10:52
      E, myślę, że nie... W końcu tym samym nie mógłby istnieć np sklepik. Zresztą można by określić jakieś zasady np. że pamiętnik może prowadzić tylko stały "użytkownik" edziecka, albo, że pamiętnik nie może być (nie mógł być) publikowany na innym forum.Ania :hello:
      • Gość: elthing Re: Pamietniki na forum? IP: *.* 01.03.02, 11:07
        witam,pomysl bardzo mi sie podoba.. szczegolnie ze to pomysl sakurki z rodzicow...a pani ktora go tutaj zamiescila ma tam wlasnie pamietnik:http://www.sakurateam.com/rodzice/viewforum.php?forum=63&1polska to dziwny kraj...ludzie nie potrafia w nim nic uszanowac :(ale jesli powstanie tutaj takie forum to gratuluje jakze pieknego plagiaciku....btw. sakurka ma nowe pomysly... wiec spodziewajcie sie ze edziecko bedzie sie "rozwijac" i zmieniac :)))))[szyderczy smiech] el.
        • Gość: fynn Re: Pamietniki na forum? IP: *.* 01.03.02, 11:13
          Elthing zgadzam się z Tobą co do słowa...zresztą wyżej zamieściłam post na ten temat...
        • Gość: AniaSK Re: Pamietniki na forum? IP: *.* 01.03.02, 11:14
          Nie musisz mnie obrażać!Po pierwsze: pamiętniki nie są domeną sakury, na wielu forach istnieją pamiętniki, np. na dobre-strony (tak jak i inne podobne fora)Po drugie: czy ja napisałam, że chcę TU prowadzić pamiętnik????? Uważam tylko, że na edziecku jest tyle super - matek, które mają wspaniałe zdolności (np. pisanie wierszyków!) i szkoda je marnować.Nie uważam, że zrobiłam źle i jest mi przykro, że tam mnie potraktowałaś/-eś)Ania
          • Gość: fynn Re: Pamietniki na forum? IP: *.* 01.03.02, 11:17
            Wierszyki można pisać pod inna nazwą postu... Imyślę że Elthing i ja (?) wcale nie chciał Cię obrazić tylko podniosła mu się adrenalina że ktoś kto prowadzi na sakurze pamiętnik przenosi ten pomysł zupełnie gdzie indziej..Pozdrawiam
          • Gość: elthing Re: Pamietniki na forum? IP: *.* 01.03.02, 11:24
            hi,oczywiscie ze nie jest jej domena i praw autorksich dotego nie ma. ale uszanuj ja ze portafi cos zrobic...nowego... innego.. nie powiela starych nudnych pomyslowa jest zwyczajnie kreatywna.to ze redakcja/admini nie potrafia zrobic nic sami nieznaczy ze mozna ot tak kopiowac pomysly innych... nawetjesli jest tutaj wiele wspanialych mam.sama wiesz ile potrzeba aby cos zmienic/dodajc narodzicach.. wystarczy poslac maila sakurce... masz pomyslna forum.. chcesz dzial.. icone cokolwiek.. prosze ciebardzo.bo to forum jest dla takich wlasnie wspanialych mam...a opowiadania beda... i bajki bo sam napisalem malejjedna i nie mam ochoty zamieszczac tego tutaj...pozdrawiam,el.
            • Gość: goga Re: Pamietniki na forum? IP: *.* 01.03.02, 11:31
              Soryy, jesli tu jest tak zle , to po co tu przychodzisz ?To nie obowiazek!
              • Gość: elthing Re: Pamietniki na forum? IP: *.* 01.03.02, 11:44
                zero albo jedynka?czy pisalem ze nie podoba mi sie tutaj? nie.nie ograniczam sie do jednego forum tak samo jak nieograniczam sie do czytania jednej ksiazki czy ogladaniajednej stacji telewizyjnej.nie podoba mi sie post Ani... to zwyczajny plagiat.mozna wyrazic swoja opinie prawda? to forum...el.
            • Gość: wiesia Re: Pamietniki na forum?- kocioł garnkowi? IP: *.* 01.03.02, 14:21
              >a opowiadania beda... i bajki bo sam napisalem malejjedna i nie mam ochoty zamieszczać tego tutaj...Przyganiał kocioł garmkowi. Bajkę to Magda, Yenna, ja i parę inyych mama napisałysmy tutaj jakieś pół roku temu. No i co teraz? Zrezygnujesz z pisania i zamieszczania bajek?Coś mi się wydaje , że nie potrzebnie traktujesz uczestnictwo w forum jak pole walki konkurencyjnych firm.
              • Gość: elthing Re: Pamietniki na forum?- kocioł garnkowi? IP: *.* 01.03.02, 14:41
                nie ma osobnego forum... a przynajmniej ja takiego naedziecku nie widze. wiec o plagiacie mowic nie mozna.to ze ktos zamieszcza w danym forum bajki nie znaczyze nie moze takie forum (tylko o takiej tematyce)pojawic sie na innym sitecie.jakie pole walki? jaka konkurecja firm?nie przesadzajcie prosze...sakura to nie firma. ile razy mamy to pisac?nie jestesmy komercyjnym sitem a prywatna strona ludziktorzy zajmuja sie grafika. a ze mamy dzieci stadsite dla rodzicow... NIEKOMERCYJNY!wiec jaka konkurencja??? el.
                • Gość: ATAX Re: Pamietniki na forum?- kocioł garnkowi? IP: *.* 01.03.02, 15:36
                  Elthing napisał;"to ze ktos zamieszcza w danym forum bajki nie znaczyze nie moze takie forum (tylko o takiej tematyce)pojawic sie na innym sitecie." byle tylko nie "pametniki" na eDziecku :sarcastic: prawda Elthing ? :ouch:A tak na marginesie, to idea pamietnika powstała duzo wczesniej niz na Rodzicach, bo w Dzieckook pod postacią nowelli. Podobaja mi się Rodzice i zaglądam tam ale wybacz Elthing, twoje teksty na eDziecku i jakaś niezdrowa rywalizacja z eDzieckiem (nie wiem czemu ? jakieś kompleksy ?) tudziez nieukrywana niechęć do eDziecka jakos powoduje u mnie dystans do Rodziców, bo a nóż i widelec i mnie sie dostanie nie wiadomo za co. Ogólnie rzecz biorąc daj sobie spokój i troche się wyluzuj.ATA
                  • Gość: elthing Re: Pamietniki na forum?- kocioł garnkowi? IP: *.* 01.03.02, 15:44
                    o jakiej ty rywalizacji mowisz???jest ona tylko w glowach ludzi z edziecka chyba... bo my takiej nie czujemy i nawet o niej nie myslimy.jesli kiedys sakura:rodzice stanie sie sitem komercyjnymwtedy mozna mowic o rywalizacji ktora bedzie naturalnai normalna.a teraz? smieszne...wyluzowany el. :)
                    • Gość: ATAX Re: Pamietniki na forum?- kocioł garnkowi? IP: *.* 01.03.02, 15:54
                      Faktycznie, smieszneATA
                      • Gość: Gosia1 Re: Pamietniki na forum?- kocioł garnkowi? IP: *.* 01.03.02, 20:20
                        Ja chyba niedouczona, bo nic nie rozumiem......:-) Czytałam wszystkie posty kilka razy, i nadal nic. Jaki plagiat???? Jaka konkurencja????? Czy ktoś coś zarejestrował w urzędzie patentowym? Poza tym, z tego co pamiętam, w "Dziecku" były drukowane pamiętniki mam........ Pozdrawiam Gosia
        • Gość: AnetaDr Re: Pamietniki na forum? IP: *.* 01.03.02, 11:37
          Elthing! Nie rób zamętu, dobrze? To, że AniaSK "rzuciła" taki pomysł, to wcale nie znaczy, że admini edziecka natychmiast zaczną pomysł wcielać w życie naruszając prawa autorskie. Nie wiem czy zauważyłeś, ale na edziecku najczęściej pada pomysł stworzenia nowego forum i wtedy każdy się może wypowiedzieć, a więc i wytknąć np. nienaruszalność praw autorskich, co niniejszym uczyniłeś. I starczy. Więc daruj sobie szydercze uwagi.Pozdrawiam Aneta
          • Gość: AniaSK Re: Pamietniki na forum? IP: *.* 01.03.02, 11:43
            To może, skoro ja zaczęłam to i zakończę tą dyskusję, zgoda?Nie było moim celem podbieranie komuś pomysłów, lecz tak jak napisałam - propozycja dla mam (sama pamiętam w jakimś wątku tytuł "pamiętnik odstawiania Julki" - przepraszam, jeśli przekręcam). Zresztą jest tu tyle wątków nadających się na pamiętnik, że dlatego pomyślałam o takim forum.Myślę też, że sporo rzeczy można potraktować jako plagiat, ale nie powinno być to powodem obrażania drugiej osoby. I dlatego jest mi przykro. Wyszydzanie kogoś jest łatwe, prawda? To może skończmy już tą dyskusję. pozdrawiam
            • Gość: elthing Re: Pamietniki na forum? IP: *.* 01.03.02, 11:51
              przykro to moze bc sakurce... a tobie? nie sadze...i nie wiem gdzie ja cie obrazilem? nie przesadzaj ok.moze i mialas dobre intencje... nie wnikam.el.
          • Gość: elthing Re: Pamietniki na forum? IP: *.* 01.03.02, 11:47
            czy ja robie "zamet"? skomentowalem jednego posta... prawa autorskie? nie o to chodzi bo o nich tutaj nie mam mowy.szydercze uwagi naja podstawy... sama o tym wiesz :)el.
        • Gość: Iw Re: Pamietniki na forum? IP: *.* 01.03.02, 11:41
          elthing napisała/ł:> witam,> pomysl bardzo mi sie podoba.. szczegolnie ze to pomysl sakurki z rodzicow...> a pani ktora go tutaj zamiescila ma tam wlasnie pamietnik:> http://www.sakurateam.com/rodzice/viewforum.php?forum=63&1> > polska to dziwny kraj...> ludzie nie potrafia w nim nic uszanowac :(> > ale jesli powstanie tutaj takie forum to gratuluje jakze pieknego plagiaciku....> btw. sakurka ma nowe pomysly... wiec spodziewajcie sie ze edziecko bedzie sie "rozwijac" i zmieniac :)))))> > [szyderczy smiech] > > el.Elthing,Myślę, że zareagowałeś zbyt emocjonalnie. Naprawdę nie można było tego powiedzieć w mniej złośliwy sposób? Iwona
          • Gość: elthing Re: Pamietniki na forum? IP: *.* 01.03.02, 11:49
            hi,jedni sa kochani.. usmiechaja sie sztucznie do wszystkich...inni sa skryci i skuleni sluchaja sobie Enya... itd. itd.a ja jestem "odrobine" zlosliwy?kazdy jest inny :)el.
            • Gość: Iw Re: Pamietniki na forum? IP: *.* 01.03.02, 13:26
              Szyderstwa i złośliwości nie są formą kulturalnej rozmowy. A to, że niektórzy potrafią mówić o tym, co im się nie podoba w inny sposób nie znaczy, że są sztuczni. I.
              • Gość: elthing Re: Pamietniki na forum? IP: *.* 01.03.02, 13:43
                przeparszam ze sie odezwalem. powinienem sie ucieszycze dobre pomysly sa powielane prawda? :)szydercza forma najbardziej mi pasowala do "pomyslu"jaki ona przedstawila...el.
                • Gość: Gosia1 Re: Pamietniki na forum? IP: *.* 01.03.02, 20:30
                  Ale el, pomysły były, są i zawsze będą powielane. Czy tego chcemy czy nie. I nie wydaje mi się, żeby (poza oczywiście jakimiś wynalazkami, posiadającymi prawa autorskie) było to aż takim strasznym wykroczeniem. Bo albo będziemy brać w tym udział albo nie - wolna wola. Jeden przykład jaki mi teraz przychodzi do głowy to książki - po Harrym Potterze przybyło mnóstwo książek o małych czarodziejach. Niektóre są dobre inne fatalne kicze. Fajnie sie czyta i już. Nie wydaje mi się aby był to powód do aż takiego emocjonowania się. Pomysł na pamiętnik jest w sumie fajny - właściwie to duśo rzeczy pisanych na forum jest w formie wspominek - a ja to miałam taki poród...., a ja to jak byłam w szpitalu, to..., a moje pierwsze małżeństwo...., itd, itp. Nie da sie tego uniknąć w miejscu, gdzie spotyka sie tyle kobiet mających tak dużo wspólnego. I to jest właśnie takie fajne! :-) Pozdrawiam Gosia P.S. Powiem Ci jeszcze, że bazując na wspomnieniach innych emam, można uniknąć naprawdę wielu kłopotów. :-)
    • Gość: Mika_P Re: Pamietniki na forum? IP: *.* 01.03.02, 12:16
      W kwestii formalnej: skoro, Aniu, zobaczyłaś takie coś gdzie indziej, to można by o tym wspomnieć w poście, bo tak to wygląda on jakby to był twój pomysł. Wcale się nie dziwię szyderstwom elthinga.A odnośnie samego pomysłu: po co? Są blogowiska, wyspecjalizowane serwisy do pamiętników. Marcin mógłby nam stworzyć miejsce z linkami - do ukochanych stron, do pamiętnikow, do czego tam kto by chciał.
    • Gość: Sammy Re: Pamietniki na forum? IP: *.* 01.03.02, 13:27
      wiecie co? tak czytam tą dyskusje i opadają mi ręce. Jest w internecie strona www.blog.pl I co? Czy założyciele tej strony mają warczeć, że ktoś im zabrał pomysł pisania pamiętników?Nie wszyscy czytają forum sakurki tudzież innych forach o tematyce dzieckowej (ja na przykład urzęduje tylko na edziecku), więc mogą o pamiętnikach pisanych gdzie indziej nie miec zielonego pojęcia.Więc po co te złośliwości i szyderczy śmiech :what:pozdrawiamsammy :)
      • Gość: elthing Re: Pamietniki na forum? IP: *.* 01.03.02, 13:40
        AniaSK czyta i ma tam pamietnik.miala bo sie zwyczajnie obrazila i go zamknela... :)))dziecinada...el.
        • Gość: AniaSK Re: Pamietniki na forum? IP: *.* 01.03.02, 13:48
          Ania zamknęła, a nie mogła? Elthing, dasz mi w końcu spokój? Już sobie poużywałeś? Jak sam/a napisałeś bywasz na różnych forach, czy od dziś będziesz mnie tam poszukiwał i wyjaśniał na edziecku co tam robię i szyderczo się śmiał? Chyba nie wszyscy są tym zainteresowani, zwłaszcza tutaj, prawda?Jeśli potrzebujesz się jeszcze powyżywać to może napisz na priva?Ania
          • Gość: elthing Re: Pamietniki na forum? IP: *.* 01.03.02, 13:54
            spokojnie... nie podniecaj sie tak.nie wyzywam sie i nie interesuje mnie twoja osoba.skomentowalem twojego posta i uznalem go za plagiat.to wszystko. :)naprawde to nie koniec swiata... kazdy moze sie pomylic...a ja moze i przesadzilem bo widze ze sie tym bardzo przejmujesz.spokojnie to naprawde nie jest koniec swiata. el.
            • Gość: AniaSK Re: Pamietniki na forum? - do elthing IP: *.* 01.03.02, 15:03
              Pewno, że nie koniec świata, zwłaszcza, że tak zaciekle bronisz "swojego" forum. Teraz rozumiem dlaczego nie zarzuciłeś mi plagiatu z innych forów (baj..., dz...ok, naszych dzieciaków) - masz zdaje się patent na "pamiętnik" a teraz zarzucisz mi reklamę innych forów?Wiesz co? Poszukaj może forum dla "ujadaczy" - tym razem to ja jestem złośliwa.Ania
              • Gość: elthing Re: Pamietniki na forum? - do elthing IP: *.* 01.03.02, 15:17
                czy bronie? tak.powiem ci dlaczego. sakurka to jedna osoba... jedna osobaktora wlozyla w duzo pracy i serca zeby zrobic miejscedla mam (i przyszlych mam) gdzie moge sie spotkaci porozwmawiac.nie powiela pomyslow... wymysla i usprawnia wszystkoaby ludzie dobrze sie tam czuli. ustalila zasady ktoreobowiazuja na zachodnich forach i listach a ktorenie obowiazuja na polskich.robi to zupelnie za free i wg mnie robi to dobrze.szczegolnie ze w tym czasie zajmuje sie w domu mala.podziwiam ja za to bardzo. sam nie umialbym znajescczasu na to... nawet na czesc rzeczy ktore ona robi.nie ma na nic patentu... ale twoj post byl zwyklymplagiatem stad moja reakcja. a za ujadaczy dziekuje :)))))zlosliwosc i wredota jest oznaka inteligencji... tak slyszalem :)el.
                • Gość: AniaSK Re: Pamietniki na forum? - do elthing IP: *.* 01.03.02, 15:37
                  ... nie powiela pomysłów....(koniec cytatu)To dlaczego pamiętniki są na innych forach również? Czyżby każdy pytał o zgodę Sakurę (przepraszam Cię, Sakurko, że Cię tu wymieniam), a może Wy pytaliście?Myślę, że czas zakończyć ten wątek, o co już prosiłam. Do niczego nie prowadzi, tym bardziej, że zahacza już nawet o zastrzeżenia do twórców tego forum, a to przesada!AniaPS.Gosiu26, kończę tą przepychankę, bo jak zauważyłaś, to dziecinada, Elthing woli na forum, ja wolę prywatnie (co proponowałam).
        • Gość: Gosia26 Re: Pamietniki na forum? IP: *.* 01.03.02, 14:22
          No, ona czyta.Ja tez nie czytam,moze bym czytala ale nie wiedzialam ze forum powstalo z martwych i tez mi sie moglo zrobic przykro ze nidgzie nie bylo o tym slowem, a jakos widocznie nie weszlam do grona ktore by zaslugiwalo na maila. I chcialam powiedziec ze oczywiscie forum sakurki jest prywatne i moze sobie tam robic selekcje jak jej sie podoba, ale podobnie jak zniesmaczyla mnie sprawa z KvM to to tez mnie zniesmacza. A nie mozna bylo po prostu zamiescic sprostowania ze takie cos istnieje na forum sakury? Mozna ale po co jak mozna od razu sie poptrac. No, uderz ja elthing uderz... A ty Ania sie odwin...Przedszkole....
          • Gość: elthing Re: Pamietniki na forum? IP: *.* 01.03.02, 14:51
            gdyby ludzie byli normalni i nie widzieli wszedzie jakiejspseudo reklamy to chetnie zamiescilibysmy informacje tutajczy na innych stronach ze forum ruszylo.poslalismy maile do wielu ludzi ze jest juz forumi wiadomosc szybko sie rozeszla. nie ma ludzi ktorzyzaslugiwali na maila i tych co na niego nie zaslugiwali.niesmakiem jest ze reagujemy na plagiat? brawo.przedszkole to: "uderz ja... uderz"... wynioslas to z domu?sory mogle byc zlosliwy... i zasmiac sie szyderczo z postuale nie bede schodzil do twoich metod... nigdy nie zejde.el.
            • Gość: Gosia26 Re: Pamietniki na forum? IP: *.* 01.03.02, 15:07
              Jaki elthing plagiat?? Masz prawa autorskie do tego pomyslu? Dlaczego nie moge sobie bywac na jednym forum i na drugim nie opowiadajac sie po zadnej ze stron?? nie dziewie sie ze Ania zwiala z pamietnikiem- no bo co biedna miala zrobic. Okazalo sie ze zrobila zle, zostala zmieszana z blotem przed ciebie kochany przez ciebie, wyszydzona. Teraz na mnie kolej, no wiec okazuje sie ze moje metody (jakie metody???) sa ponizej twojego pozimu. Mam pan elthing zaczac pisac? Czy przeprosic? Za co? Za to ze wasza wymiana wydala mi sie przepychanka. Bo jest tym niczym wiecej. Ja tez pisalam bajke, moze mi powiesz jaka jest roznica miedzy plagiatem jakiego dokonala Ania a tym ze ty tez bedziesz pisal bajke? Taka ze tutaj nie ma osobnego forum, a u ciebie bedzie? Wow ale roznica...I wiesz moze szkoda ze sie dowiedzialam ze sakura ruszyla w taki sposob... bo tak zachowalabym wspomnieniemilego miejsca, z mala wpadka ale nic tam kazdemu sie moze zdarzyc. Ale sie nadal zadrza. Moze zablokuj mi lepiej konto, ktore reaktywowalam w glupim przeswiadczeniu ze na kazde3 forum kazdy sobie moze wejsc i robic to samo, no bo w koncu praw autorskich nie ma. Jesli pomysl z pamietnikami wzbogacilby to forumto dlaczego tego nie wykorzystac? Jesli tu pojawi sie cos (oczywiscie sie nie pojawi bo wasze forum jest de best) co wzbogaci Sakure to czemu tego nie wykorzystac? Moze mi to wytlumaczysz, bo jakas ciemna jestem... O mam pomysl, przy logowaniu wprowadz testy na inteligencje cos czuje ze bym sie nei zalapala...
              • Gość: elthing Re: Pamietniki na forum? IP: *.* 01.03.02, 15:28
                pisalem ze nie mamy. tylko kilka dni pozniej po pojawieniu sie pamietnikowna sakurze pojawia sie pomysl aby zamiescic go tutaj?hmm.. od osoby ktora ma tam pamietnik :)))zmieszana z blotem... wow! przesadzilas...pisz sobie bajke i zamieszczaj ja gdzie chcesz. to twojasprawa i mnie to nie interesuje. moge ci jedynie napisacjak mi sie ona podobala. nic wiecej.tylko tutaj sie nic nowego godnego uwagi nie pojawia.przyznam ze ludzie postujacy tutaj maja wiele pomyslow...i to bardzo dobrych pomyslow. ale redakcja/admini brutalnie mowiac maja to gdzies.sami wiecie ile czeka sie na cokolwiek... :(jesli mam sie wzorowac na stronach dla dzieci (rodzicow)to tylko na zachodnich siteach. na pewno nie na edziecku.nie musisz sobie robic testow... jestes inteligentna osoba.ale jednego nie rozumiem. gdyby nie szanowano twojejpracy i pomyslow ciekawe czy tak samo bys zareagowala???el.
              • Gość: AgnieszkaP. Re: Pamietniki na forum? IP: *.* 01.03.02, 15:28
                Ja już się w tym pogubiłam ciąża i poród - to nie plagiatkarmienie piersią - też nie niemowlę - również nie plagiatto dlaczego pamiętniki byłyby plagiatem :what:AgnieszkaA może inna nazwa ( Wspomnienia, memoirs, diaries etc...) i by nie było takiego problemu :)
            • Gość: Adzia Re: Pamietniki na forum? do Gosi26 IP: *.* 01.03.02, 15:14
              elthing napisała/ł:> > przedszkole to: "uderz ja... uderz"... wynioslas to z domu?> Gosia...ostatnio mi napisałaś, że powinnaś moze do swoich wypowiedzi dopisywać słowo "ironia"?To Ci powiem, że chyba powinnaś...;-)
              • Gość: Gosia26 Re: Pamietniki na forum? do Gosi26 IP: *.* 01.03.02, 15:25
                Hmm..no wiec nastepujace slowa od "no uderz ja elthing..." do "przedszkole" sa ironia i ich zbierznosc z czynnosciami wykonywanymi u niektorych w domu jest calkowicie przypadkowa,chociazby z tego wzgledu zeelthing i AniaSK nie mieszkaja razem niemowiac juz o wspolnym chodzeniu do przedszkola. DON"T TRY THIS AT HOMEZ powazaniemGosia 26I jak Adzia mi poszlo ;)
                • Gość: Adzia Re: Pamietniki na forum? do Gosi26 IP: *.* 01.03.02, 15:35
                  ZlaGosia napisała/ł:> > > I jak Adzia mi poszlo ;)Mhm...bardzo dobrze, dostatecznie Przepraszam wszystkich, że się nie wypowiadam na temat, ale nie mam zdania. Serio. Pozdrawiam
            • Gość: ATAX Re: Pamietniki na forum? IP: *.* 01.03.02, 15:47
              Wiesz Elthing, raczej nie biorę udziału w pyskówkach i tutaj też sie nie będe czynnie udzielać, ale osłabiło mnie Twoje stwierdzenie w odpowiedzi na post Gosi 26cytuję:"sory mogle byc zlosliwy... i zasmiac sie szyderczo z postuale nie bede schodzil do twoich metod... nigdy nie zejde."Myslę, że jesli już uzywać argumentów na takim poziomie to powinno być: "Gosiu, jeszcze wiele musze się nauczyć, zeby dorównać Ci poziomem dyskusji".ATA
              • Gość: elthing Re: Pamietniki na forum? IP: *.* 01.03.02, 15:49
                Gosiu, jeszcze wiele musze się nauczyć,zeby dorównać Ci poziomem dyskusji.el.
                • Gość: ATAX Re: Pamietniki na forum? IP: *.* 01.03.02, 16:00
                  Ach, jak się cieszę, że tak doskonale się rozumiemy, wprost w pół słowaATA
    • Gość: PAULA Re: Pamietniki na forum? IP: *.* 01.03.02, 13:49
      JESTEM ZA JA PROWADZIŁAM NAMIĘTNIE PAMIĘTNIK CIĄŻOWY I Z MIŁĄ CHĘCIĄ PODZIELĘ SIE MOIMI ZAPISKAMI.
      • Gość: elthing Re: Pamietniki na forum? IP: *.* 01.03.02, 13:56
        jesli nie ograniczasz sie do jednego i tego jedynegoforum to zapraszam:http://www.sakurateam.com/rodzice/el.
        • Gość: MiGoTkA Re: Pamietniki na forum? -do el... IP: *.* 01.03.02, 14:03
          hej... caly czas dostaje od ciebie puste wiadomosci ;-(ANia.ps. mozesz sprobowac na migotka@sonic.com.pl? dzieki i prosze o cierpliwosc ;-)
          • Gość: elthing Re: Pamietniki na forum? -do el... IP: *.* 01.03.02, 14:05
            ale ja nie poslalem do ciebie zadnego maila na piva :OOOpo co mialbym to robic???el.
            • Gość: pomarańcza Re: Pamietniki na forum? -do el... IP: *.* 01.03.02, 21:08
              Ja Ci tylko elthing delikatnie przypominam,że jak wam forum padlo,bo nie dopatrzyliście tego co trzeba,to własnie na eDZiecku podawałeś informacje na ten temat,żeby Ci,ktorzy byli i tu i tam dowiedzieli sie o tym.Swoja droga ciekawy przypadek z Ciebie-tyle złosci w jednej osóbce,to charakter taki czy forma wyrażania siebie?DZiwne,bo na sakurze jest bardzo słodko-musisz zrównoważyć emocje?Wiem,wiem-woda na młyn to wszystko,lubisz jak wokół Ciebie robi sie troche szumu.I jeszcze jedno-odwiedzam różne dostępne fora i wierz mi elthing-naprawdę pamietnik to nie tylko Wasz pomysł.A myślałeś,że Wasz,prawda?:)))
          • Gość: MiGoTkA Re: Pamietniki na forum? -do el... IP: *.* 01.03.02, 14:06
            juz ok... doszlo...
    • Gość: YennaM Re: Pamietniki na forum? - uwag kilka Wrobla Cwirka IP: *.* 01.03.02, 16:22
      Dobra, mialam sie nie odzywac, ale wdziabala mnie ta cala przepychanka.Kilka moich refleksji, tak w skrocie:1. Kalka pomyslu dotyczacego pisania na forum pamietnika przedstawiona przez osobe, ktora uczestniczy w pisaniu pamietnika na innym forum i stamtad wlasnie ten pomysl kalkuje- moim zdaniem jest nieelegancka. Aczkolwiek pomysl zapisywania przezyc z czasow ciazy czy tez z czasow wczesnego dziecinstwa potomka jest bardzo stary. Pamietam, ze jakis rok temu chyba czytalam w Wysokich Obcasach wlasnie takie pamietniki obejmujace pierwsze lata zycia dzieci bohaterow.2. zachowanie el"a mnie tez niezle wdziabalo - sorry el, bardzo Cie lubie, ale niepotrzebnie tworzysz (tak, niestety, biore odpowiedzialnosc za me slowa) niezdrowa atmosfere wokol forum sakury. Wychodzi na to, ze fora rywalizuja ze soba. W zwiazku z tym mam niezlego bola, bo nie zamierzam w zadnym wypadku stawac po czyjejs stronie. Bywam i tu i tam. I dobrze mi z tym. Poza tym ten sarkazm, ta ironia jednak wykraczala, drogi el, poza ogolnie przyjete ramy. Przykro mi to mowic, poniewaz, jak juz napisalam, lubie Cie, lecz trudno mi zaakceptowac te kilka slow, ktore wyszly tobie spod palcow. Niepotrzebnie sie unosisz, niepotrzebnie dajesz sie poniesc emocjom. Naprawde. Nie tedy droga.Nasuwa mi sie wniosek - badzmy kreatywni, tworzmy forum, ale jesli podpisujemy sie pod jakims pomyslem - badzmy rzeczywiscie jego autorem. Ewentualnie napiszmy (jak madrze napisala Mika_P) - podpatrzylam (tu i tu) taki pomysl, mysle, ze na edziecku by sie sprawdzil. No i rozmawiajmy ze soba ladniej. Bez walenia sie slowami po twarzach.Howgh.YennaM
    • Gość: Katyk Re: Pamietniki na forum? IP: *.* 01.03.02, 16:34
      Nie przeczytałam wszystkich postów powyżej bo jestem zła, wściekła :fou: bo wiesz AniuSK wcale mi sie nie podoba twoje zachowanie i to co tu przez własną głupotę rozpętałaś. Nieładnie sprzedawać słowami "A co powiedziałybyście.." cudzych pomysłów.Nie masz własnych? Wymyśl cos samodzielnie i wtedy to spróbuj sprzedać, może ktoś kupi.Dziękuję za wysłuchanie.Acha, jeszcze jedno a informacja a tym że Sakurka szuka osób do testowania swojego forum była w Salonie. Sama widziałam i skorzystałam.
    • Gość: wioleta Re: Pamietniki na forum? IP: *.* 01.03.02, 18:23
      Przeczytałam tę dyskusję i wiecie co/Strasznie !!!Ja uważam,że Ania bardzo dobrze zrobiła proponując na tym forum coś takiego jak pamiętniki. Gdyby nie Ona nie miałabym pojęcia o istnieniu formum Rodzice i co? może straciłabym coś,a może ja też chciałabym prowadzić pamiętnik/ może Inne mamy, które ograniczają się do eDziecka również. Dlaczego coś takiego nie miało by powstać tylko dlatego, ze jestjuż na innym forum. Przepraszam bardzo ale w takiej sytuacji to nie powinno vbbyć aż tyle różnych forów dla rodziców - bo skoro ktoś założył jedno - pierwsze to reszta jestplagiatem.Po co ten zament. Nawet jeśli Ania ma czy też miała pamiętnik na tamtej stronie to nie uważam,żeby zrobiła coś złego dzieląc się z nami tymi informacjami.Chodziłam po różnych stronach w sieci i jakoś w eDziecku najbardziej mi się podoba chociaż gdzie niegdzie są fajne pomysły. Nie sądze by czymś złym było przeniesienie ich tutaj i kozyszatanie z tego.pozdr.wioletaps. sory za literówki ale się wkurzyłam
      • Gość: YennaM Re: Pamietniki na forum? IP: *.* 01.03.02, 18:40
        wiolu, nieetyczne jest podsuwanie czyjegos pomyslu i podpisywanie sie pod jego autorstwem. Mysle, ze tak naprawde dyskusja dotyczyla tej strony sprawy.Bo, jak juz wspomnialam, sam pomysl pisania pamietnikow nie jest nowy.Jesli juz cos podpatrujemy - wskazmy zrodlo. To normalny sposob zachowania ludzi, ktorzy cos pisza i korzystaja z czyis pomyslow (z czyjegos dorobku).Popatrz chocby na jakakolwiek publikacje naukowa - okraszenie jej cytatami innych autorow zwieksza wartosc pracy. Brak przypisow, w sytuacji, gdy korzysta sie z dorobku innego tworcy, jest uznawane za plagiat.I mysle, ze o to w tym wszystkim chodzi - nie o sam pomysl, ale raczej o styl, w jakim pomysl ten zostal przedstwiony.PozdrawiamYennaM
        • Gość: YennaM Re: Pamietniki na forum? IP: *.* 01.03.02, 18:48
          Ach, dodam jeszcze, ze na edziecku jest opublikowany przynajmniej jeden pamietnik (no, albo byl). Mysle tutaj o Julce :) kiedys nawet go czytalam. Taki pamietnik pisany w odstepach miesiecznych.Wiolu, nie masz co sie oburzac - dobrze bys poszukala po edziecku i pewnie bys znalazla i Julke, i pomysł ;)YennaM
    • Gość: AgnieszkaP. Re: Pamietniki na forum? IP: *.* 01.03.02, 19:29
      Eh, a ja i tak dalej nie rozumiem o co ten szum...No bo prawda, prace naukowe, publikacje, lista odnośników i referencji zajmuje czasem tyle samo miejsca co sama praca, a z drugiej strony jak jakiś nowy magazyn wprowadza rubrykę porad typu "Droga Meg", to czy też podają skąd wzięli ten pomysł i drukują listę wszystkich magazynów we wszechświecie które taki rubryki mają, żeby czasem ktoś ich nie posądził o plagiat :what:Tak tylko sobie gadam zamiast sprzątać... :(Pa,paAgnieszka :hello:
    • Gość: Majka Re: Pamietniki na forum? IP: *.* 02.03.02, 00:37
      A ja tak sobie myślę, że ta "dyskusja" rozpętana została celowo, żebyśmy zwrócili wreszcie uwagę na reaktywowane ponoć forum Sakura. Piszę ponoć, bo wcześniej nie wiedziałam o jego istnieniu (drobną informację w naszym salonie byłam uprzejma przeoczyć). Cel został więc osiągnięty. Co więcej nawet tam zajrzałam - to zapewne drugi cel burzy. I wiecie co? Pierwszy przeczytany wątek sprawił, że będzie też ostatnim. Gosia 26, która zamieściła dowcipny tekst o długim karmieniu piersią, potraktowana została jak persona non grata i to zarówno przez Elthinga, jak i przez Sakurę. Niniejszym właśnie wykrystalizował mi się pogląd na temat "tamtego" forum.
      • Gość: AgnieszkaP. Re: Pamietniki na forum? DO MAJKI IP: *.* 02.03.02, 03:50
        Majka, ja też dzisiaj zajrzałam na forum Rodzice, pierwszy raz, dzięki tej dyskusji. Ba, nawet się zarejestrowałam. Ale po przeczytaniu Twojego postu odnalazłam wątek o którym pisałaś, i ten pierwszy raz okazał się dla mnie ostatnim.Co za zgryźliwość ze strony Sakury i Elthinga :gun:No cóż, niech się tam dobrze bawią.Agnieszka :hello:P.S.Mam nadzieję że Gosia26 to oleje, przepraszam za wyrażenie :)
      • Gość: Gosia26 Re: Pamietniki na forum? IP: *.* 03.03.02, 02:18
        Gosia nie oleje,bo olewac nie ma w zwyczaju. I co Gosie zdziwilo to nie komentarz elthinga i sakurki, bo nie kazemu ten dowcip moze sie podobac, trzeba miec pewnego rodzaju poczucie humoru, ja tez wole ten dowcip w orginale alepo angielsku umie mowic 15% spoleczenstwa ;)To co mnie zdziwilo to reakcja Moniki i brak teakcji mederatorow, i jedynie ona sprawila mi przykrosc- osoba z obcego obozu. No nie mozna lubic kilku forow i wystepowacna kazdym pod tym samym nickiem...O to jest pomysl- zmienie sobie nicka...Gosia26 schodzi do podziemia....
        • Gość: AgnieszkaP. Re: Pamietniki na forum? IP: *.* 03.03.02, 04:21
          Gosiu, mam wrażenie że fakt czy "administratorzy" akurat lubią taki rodzaj humoru nie miał w tym momencie nic do rzeczy.Ciekawe, czy to przypadek że zamieścili swoje "reakcje" parę minut po tym jak Twój post pojawił się tutaj, w tym wątku... obydwoje, w odstępie chyba trzech minut...Eh, ja i tak spędzam tutaj stanowczo za dużo czasu , po kiego grzyba byłoby mi jeszcze inne forum :) Agnieszka :hello:
          • Gość: MiGoTkA Re: Pamietniki na forum? IP: *.* 03.03.02, 10:11
            AgaRN napisała/ł:> Ciekawe, czy to przypadek że zamieścili swoje "reakcje" parę minut po tym jak Twój post pojawił się tutaj, w tym wątku... obydwoje, w odstępie chyba trzech minut...Wszystkich pozostalych zwolennikow spiskowej teorii dziejow prosze o podejscie... W koleczko, w koleczko prosze... Chwytamy sie za rece... Duuuzo powietrza w pluca i spiewamy:Wyklety powstan ludu ziemi...Powstancie ktorych dreczy glodMysl nowa blaski promiennemiDzis wiedzie nas na boj na trud...ps. slowo "glod" mozna zmieniac w zaleznosci od potrzeb - problem w tym ze ani "elthing" ani "sakura" sie nie rymuje, wierze jednak ze taki szczegol nie podzieli naszego ugrupowania na wrogie obozy...
        • Gość: Gosiafka Re: Pamietniki na forum? IP: *.* 03.03.02, 10:03
          no i teraz to już jestem wścibsko ciekawa .O jaki to post Gosiu26 chodzi :ouch: :ouch: :ouch: ??Gosia :hello:
        • Gość: KvM Re: Pamietniki na forum? IP: *.* 03.03.02, 18:26
          Co racja to racja. Pragnę w tym miejscu zwrócić uwagę, że elthing głośno ( w salonie) krzyczy, że tego rodzaju reakcje są na sakurze tempione. Pragnę przypomnieć przy tej okazji wątek od którego zrobił się szum wokół sakury. Kilka mam zaczęło sobie krytykować bezpardonowo e-dziecka - administracja zamknęła wątek dopiero kiedy zaczęły komentować to oburzeni użytkownicy e-dziecka. W tak obłudny sposób postępują Ci ludzie. I nie trzeba wcale szukać spisków. Wszystko wskazuje na wyrachowane działanie, którego celem jest zniszczenie tego forum. Wiem, że jest więcej osób, które bardzo niemiło wspominają działania adminów sakury. Mam nadzieję, że te osoby zdecydują się o tym napisać (ku przestrodze dla osób, które uwierzą w tą cukierkowość i wzajemną miłość - do czasu... )
          • Gość: KvM Re: Pamietniki na forum? IP: *.* 03.03.02, 18:28
            przepraszam za błędy ortograficzne - dostrzeżone po niewczasie :-(
          • Gość: elthing Re: Pamietniki na forum? IP: *.* 03.03.02, 20:15
            to sie nazywa spiskowa teoria dziejow :)))"ktos musi odpowiadac za moja krzywde"...jesli o mnie chodzi to jestem za jak najwiekszailoscia forum tematycznych w polsce. czy to naedziecku czy innych stronach. brakuje tegobardzo. :(el..
            • Gość: KvM Re: Pamietniki na forum? IP: *.* 03.03.02, 20:31
              tak masz rację elthing
    • Gość: Justek Re: Pamietniki na forum? IP: *.* 03.03.02, 15:09
      Ja mam pytanie do elthinga, od kiedy istnieje strona sakura rodzice, bo po liczbie postów wnioskuję że chyba od niedawna.JmK :)
    • Gość: horac Re: ja przepraszam, że przy okazji IP: *.* 04.03.02, 11:00
      Drodzy Forumowicze,Wlazłam w ten poczytny wątek niejako po chamsku, żeby Was wykorzystać.Ale za to w bardzo poczciwym celu.Poszukuję kontaktu z ludźmi, którzy adoptowali dziecko (starsze, kilkuletnie), mając już swoje. Jeśli znacie takich ludzi lub sami coś słyszeliście, dajcie, proszę, znać.Rozważamy adopcję starszego dziecka i chcielibyśmy wejść w kontakt z rodzinami jw.Sprawę szerzej opisuję w wątku "Rozważam ADOPCJĘ" z końca lutego na emamie oraz na Niepłodności w wątku pt. "Strach przed adopcją ma wielkie oczy". Z góry dziękuję. Matylda

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka