Dodaj do ulubionych

dzialki siedliskowe

IP: *.* 01.03.02, 10:15
Przepraszam ze tutaj ale wy wszystko wiecie drodzy e-rodzicewink)Czy ktos moze mi wyjasnic jaka jest roznica miedzy dzialka budowlana a siedliskowa?Myslimy o wlasnym domu bo w mieszkanku zaczelo sie robic ciasno i potykamy sie o zabawki naszego maluszkawink).DziekujeAnka
Obserwuj wątek
    • Gość: darek Re: dzialki siedliskowe IP: *.* 01.03.02, 10:29
      działka budowlana - wyjaśniać nie trzeba, siedliskowa to wydzielena pod zabudowę mieszkalną częśc działki o innym przeznaczeniu w planie zagospodarowania przestrzennego najczęściej w kontekście gruntów rolniczych.
      • Gość: awrocka Re: dzialki siedliskowe IP: *.* 01.03.02, 11:18
        DARKU,Dziekuje za szybka reakcje ;-).A co to oznacza? Czy w zwiazku z tym nalezy dopiero przeprowadzic cala procedure? Zastanawia mnie niski koszt metra kwadratowego tych dzialek.Jesli mozesz podszepnac mi jeszcze slowko bede bardzo wdziecznapozdrawiamAnka
        • Gość: darek Re: dzialki siedliskowe IP: *.* 01.03.02, 11:29
          znaczy się specem to ja nie jestem, moje doświadczenia opierają się na zakupie działki leśnej, gdzie częśc z niej 600m2 gmina wydzieliła jako tkzw siedlisko i mozna się na niej pobudować, pozostałe 1000m2 ma zostać lasem. Podobnie jest z działką rolniczą z siedliskiem, częśc działki musi zostać jako rolnicza, a nz częsci można się pobudować, a są tanie bo tak na prawdę pod budowę kupujemy mniej niż wynosi rzeczywista powierzchnia działki. Jak ja kupowałem to sam musiałem wylesić - usiedliskować działkę, o to czy już jest zmieniona kwalifikacja trzeba pytać sprzedającego, albo w gminie w wydziale ewidencji gruntów. Aha czasami te pozwolenia na budowę siedliska są czasowe, to też warto sprawdzić kiedy wygasa te co ma sprzedający. A działki są tanie też bo z reguły nieuzbrojone, daleko i ogólnie.
          • Gość: mamula Re: dzialki siedliskowe IP: *.* 01.03.02, 13:11
            i czseto trzeba kupic sporo haktarkow na odludziu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka