Dodaj do ulubionych

REKLAMACJA RACHUNKU W TP.SA

IP: *.* 20.03.02, 11:58
Zacznę od tego,że Telekomunikacja jest dla mnie najbardziej znienawidzoną,złodziejską instytucją działającą na polskim gruncie.Co miesiąc płacę im ponad 200zł.rachunku a w tym miesiącu mam ponad 400zł.do zapłacenia z czego okazało się,że 150zł.to opłata za numery zaczynające się od 0700...Oczywiście od razu zadzwoniłam do TP.SA informując,że chcę zareklamować ten rachunek a oni na to,że nie jestem w stanie im udowodnić,że nie łączyłam się z reklamowanym numerem.Sugerowano mi,że skoro mam internet to mogę się łączyć z płatnymi stronami nie wiedząc o tym-owszem ja wiem,że miałam podesłane(zresztą po zalogowaniu na edziecku)jakieś strony erotyczne bo widziałam ikonkę z gołą babą ale ja w to przecież nie wchodziłam!!Przecież aby się połączyć z płatnymi stronami trzeba wyjść z właściwego połączenia(ppp)i wejść w drugie no i chyba się widzi w co się weszło.Może ja nie wiem dokładnie ale chyba nie mogę dać sobie wmówić,że te połączenia odbywają się na zasadzie czary-mary i trudno trzeba płacić,bo w tym miesiącu zapłacę 400 a w przyszłym może 800zł.Dodałam też w rozmowie z TPsą,że mój nieślubny jest informatykiem,że mamy zabezpieczony komputer i że jak się pojawiło coś podejrzanego to zaraz to było usunięte.Czuję,że będę miała z nimi ciężką przeprawę i dlatego w końcu zapytam:czy ktoś z was reklamował rachunek i jakie są szanse na niezapłacenie za coś za co nie czuję się w obowiązku płacić????
Obserwuj wątek
    • Gość: Olenka Re: REKLAMACJA RACHUNKU W TP.SA IP: *.* 20.03.02, 12:56
      Skaldaj reklamecje, ale niestety musisz i tak uiscic rachunek...a te polaczenia z platnymi stronami erotycnzymi, to tak jak piszesz wystarczy, ze ta ikonka z gola baba byla na paskusad(( niestety. Takiego dziadostwa trudno jest sie pozbyc, a wchodizsz na to automatycznie, przy uruchamiania przegladarki internetowej - maz informatyk podpoiwe Ci, jak sie od tego cholerstwa uwolnic!!! powodzeniaF.
    • Gość: MariaMamaOli Re: REKLAMACJA RACHUNKU W TP.SA IP: *.* 20.03.02, 13:36
      Kajaczku, złe wieści, tzn. reklamować możesz ale nic nie wygrasz!!! brak szans na niezapłacenie, przynajmniej jak wynika z mojego doświadczenia, mojemu mężowi (domowy internet)wyszło kilka razy że dzwonił na 0-700 (nigdy tam nie dzwonił) i kiedyś przyszły dwie rozmowy ze SIERRA LEONE!!!!! nawet nie wiemy gdzie to leży....... reklamowaliśmy, przyszedł technik nawet, sprawdzali łącza i ... nie uwzględnili, zapłaciłam i tyle, jak nie zapłacisz przyślą notę odsetkową, oburzające, prawdziwe i tylko można ze złości pogryźć paznokcie, internetowe nabijanie ludzi w butelkę, a raczej w TPSA, jedyne wyjście to zablokowac 0-7000, ale Sierra Leone czy innej Gwadelupy z haiti nie zablokujesz.... ..... Maria
    • Gość: MonikaM Re: REKLAMACJA RACHUNKU W TP.SA IP: *.* 20.03.02, 15:21
      Niestety, reklamacja nic nie pomoze, bo rachunek i tak trzeba zaplacic.Moi rodzice dostali rachunek zamiast srednio 170 zl, az ponad tysiac i przezyli szok. Okazalo sie, ze to numer 0700. Panienka z telekomunikacji "wyjasnila", ze "te platne strony w internecie tak sie czasami same otwieraja, nawet gdy sie ich nie oglada..." I dodala, ze moja mama nie byla pierwsza w tej sprawie (w ostatnim tygodniu mieli okolo setkitakich zgloszen). Przyszedl facet, posprawdzal lacza i tyle. Teraz zablokowano te numery 0700, ale gwarancji nie ma na nic... Znajomi zas mieli na rachunku numery z Nowej Zelandii, choc tam nie dzwonili.Ludzie, przeciez tak dalej byc nie moze w tym kraju!!! Dobrze, ze ja wyemigrowalam....
    • Gość: Carmela Re: REKLAMACJA RACHUNKU W TP.SA IP: *.* 20.03.02, 19:06
      uhaaa telekomuna jest masakryczna, ku niezadowoleniu roznych osob chcacych sie ze mna kontaktowac zrezygnowalam z tel stacjonarnego, w moim miescie za chorobe nie umialam sie dogadac z babskami pracujacymi w tpsa i nigdy nie udawalo mi sie tymi tlumokami nic zalatwic
    • Gość: kajaczek Re: REKLAMACJA RACHUNKU W TP.SA IP: *.* 20.03.02, 23:23
      Kurza twarz!To widzę,że muszę się cieszyć iż to jest tylko 400zł(nie będę miała nowych butów tej wiosny)-a ja mam jeszcze jeden powód by namawiać mego lubego na emigrację i może być to już nawet Sierra Leone.
    • Gość: tatus Re: REKLAMACJA RACHUNKU W TP.SA IP: *.* 21.03.02, 00:27
      Co prawda pracowalem w PLUS GSM, ale zasada jest taka ze to operator musi Ci udowodnic ze faktycznie wykonalas takie polaczenia. Ja dopowiem od siebie, ze w biurze gdzie pracowalismy od poniedzialku do soboty ( w niedziele bylo zamkniete i nikt nie mial dostepu do kompa) "telekomuna" na rachunku szczegolowym (to dopiero numer) wykazywala nam miesiac w miesiac polaczenia z netem, co ciekawe z numeru pod ktorym nie bylo podpietego zadnego komputera :-))) Poprostu smiech na sali...
    • Gość: darek Re: REKLAMACJA RACHUNKU W TP.SA IP: *.* 21.03.02, 10:51
      niestety jak wielu pisało nie wiele wskórasz, aby połączenie było przekierowane na inny numer hmm, niektóre skrypty są tak podłe, że ty wybierasz ppp,ppp, 0202122, i takie liczby widzisz na ekranie, a łączy nie wiadomo gdzie czasami da się to podejrzeć w rejestrze, a zabezpieczenia kompów nie ma mocnych nigdy nie są skuteczne w 100%
    • Gość: Gosia1 Re: REKLAMACJA RACHUNKU W TP.SA IP: *.* 21.03.02, 18:53
      Dorotko, ja też miałam wiele przepraw, i nie wygrałam..... Tak jak i Ty, nienawidzę ich chyba najbardziej na świecie!!! Jedyne wyjście to po pierwsze opłacić sobie biling, żeby przychodził do Ciebie co miesiąc, po drugie zablokować wyjście na 0-700, ewentualnie (tak, jak my to zrobiliśmy) na międzynarodowe. Jak chcemy zadzwonić gdzieś poza nasz kraj po prostu zamawiamy rozmowę na międzynarodowej. To jedyne wyjście. W każdej innej sytuacji jesteśmy na przegranej pozycji. Niestety. Przynajmniej takie doświadczenie mam ja. Pozdrawiam Gosia
    • Gość: guest Re: REKLAMACJA RACHUNKU W TP.SA IP: *.* 22.03.02, 16:50
      Kiedys ktos wyzalal sie, ze banki sa do niczego. Ale tam przynajmniej wiadomo za co sie placi. A tutaj? Rachunki ogromne za nic. Bo jak powiedziala paniusia w telekomunikacji "tak kazdy mowi, ze nie dzwoni na 0700, a jednak zawsze pelno tam ludzi". I co ma zrobic ktos, kto naprawde tych glupich numerow nie wybiera???
    • Gość: AśkamamaWiki Re: REKLAMACJA RACHUNKU W TP.SA IP: *.* 22.03.02, 17:07
      Z tego co ja się orientuję to wcale nie musisz płacić całego rachunku jeśli jesteś pewna, że jest podejrzany. Składasz reklamację i opłacasz rachunek w wysokości średniej z ostatnich trzech miesięcy. Wiem, że z TP SA można czasem wygrać i nie zawsze odchodzi się z kwitkiem.
    • Gość: gosiaLachowska Re: REKLAMACJA RACHUNKU W TP.SA IP: *.* 23.03.02, 21:30
      drogi Kajaczku!!!!! ja tez mam zle wiescisad((((7 lat temu nagle,niewiadomo skad zaczely przychodzic do mojej mamy rachunki w wysokosci 400zl(wtedy nie mielismy internetu)Mama wziela wydruk i zamarla.Co min polaczenia na sex-telefony,przeliczajac jakies 40-50 polaczen lub wiecej na dzien (chyba sobie wyobrazasz jaka to byla dlugalista) Mama oczywiscie poleciala do TP,a oni na to,ze to dzieci,czyli ja (wtedy 20 lat i juz nie mieszkalam w domu ) i moj brat 19 latek,ktory wracal do domu ok 20godz(szkola,potem praca) ale najlepsze to to,ze telefon znajdowal sie w przedpokoju,ktory graniczyl z wiecznie otwartym pokojem dziadkow,a Ci to mieli oczy i uszy na wszystko otwarte,a przeciez na takie rozmowki potrzeba "spokoju".Mama nic nie wskurala,takie rachunki jeszcze przychodzily chyba przez 3 m-ce!!!!!! Az sie rodzice wkurzyli i postraszyli sadem TP(oni sie oczywiscie nie przestraszyli,bo jak im udowodnic),po czym wysokie rachunki jakby znikly ,zaczely przychodzic "normalne" rach.,a TP powiedziala,ze moze nam "POMOC" a mianowicie,mozemy te rach.splacac na raty i tak splacala je bezrobotna( i bez kuroniowki) mama prawie przez 2 lata!!! Prawdopodobnie "palce maczaja" w tym pracownicy TP.aha,zeby wejsc na platna strone to musi sie ukazac jakas ankieta na ktorej wpisuje sie nr karty kredytowej lub konta,z ktorego moga pobierac oplaty.pozdrawiam.gosia
    • Gość: guest Re: REKLAMACJA RACHUNKU W TP.SA IP: *.* 25.03.02, 14:47
      Ciesz sie, ze to tylko 400 zlotych. U nas bylo prawie 1400 i to na przelomie kilku dni, bo przez reszte miesiaca nikogo nie bylo w domu. Owszem, zaplacilismy tyle ile zawsze (srednia z ostatnich miesiecy), ale reszte tez trzeba splacic, bo reklamacji nie uwzgledniono - tylko dobrodusznie zaproponowano splate w ratach. A wiec prawie 1400 zlotych wyrzucamy przez okno - czytaj sprezentujemy telekomunikacji, bo jak to zlodziejstwo inaczej nazwac...
    • Gość: MonikaM Re: REKLAMACJA RACHUNKU W TP.SA IP: *.* 21.11.02, 13:30
      Podobny watek pojawil sie w innej rubryce - moze warto poczytac oba? Iwonko, to specjalnie dla Ciebie!Moni
      • Gość: guest Re: REKLAMACJA RACHUNKU W TP.SA IP: *.* 21.11.02, 13:56
        Dzięki, bo to pewnie było do mnie, ja podpięłam się pod wątek Iwony.Szkoda, że ten też jest pesymistyczny.Pozdrawiam,Ludek
    • Gość: guest Re: REKLAMACJA RACHUNKU W TP.SA IP: *.* 21.11.02, 18:21
      Jest również ciekawy sposób stosowany przez nieuczciwych pracowników firm telekomunikacyjnych tzw. na przekierowanie. Polega on na tym, że przychodzi gość do domu sprawdzić czy wszystko jest w porządku. W tym czsie włącza przekierowanie (kombinacja klawiszy wybierana z aparatu telefonicznego). Przekierowanie ma to do siebie, że w przypadku, gdy Twój numer jest zajęty ktoś kto próbuje się z Tobą połączyć, łączony jest z numerem wcześniej zadeklarowanych (tu przez nieuczciwego pracownika). Przekręt ten można wykryć mając biling, w którym możemy podejrzeć czy nie ma dziwnej kombinacji cyfr (numer na który mają być kierowane połączenia) oraz klawiszy #, *. Jednak takie przekierownie może być uaktywnione kilka miesięcy wcześniej.
    • Gość: guest Re: REKLAMACJA RACHUNKU W TP.SA IP: *.* 21.11.02, 19:57
      Dziewczyny nie odrazcie sie, ale TP.SA robi Was w "bambuko".Poczytalam te Wasze wypowiedzi internecie i przekierowywaniu stron. Przeciez zeby to bylo mozliwe to jakis specjalista musi przy tym siedziec i programowac takie ruchy. I to specjalista u "prowajdera" (nie wiem czy to poprawinie, ale ten co dostarcza dla Was internet) internetu. To jego obowiazkiem jest dostarczyc Wam pelnowartosciowy produkt, a nie jakis bubel. A jezeli wchodzicie na platna strone, to powinna sie ukazac informacja z zapytaniem czy chcecie tam wjesc, z cena i okienkiem do wpisania numeru karty kredytowej. Jezeli taka informacja sie nieukazuje to jest efektem tego, ze "prowajder" Was olewa i celowo tej informacji Wam nie podaje, zeby Was kasowac, za cos czego nie uzywacie.Po przeczytaniu Waszych postow poszlam do moich znajomych fachowcow od internetu i przedstawilam im problem. Szczeki im opadly, brwi sie uniosly i wpatrywali sie we mnie jak w jakies cudo. Zgodnie stwierdzili to co napisalam wyzej.Az ciezka uwierzyc, ze jeszcze nikt sie tym w Polsce niezainteresowal. Moze nalezaloby zalozyc jakies stowarzyszenie "niezadowolonych z TP.SA" i zaczac walczyc z monopolistami.Mi po prostu brak slow, zeby nazwac taka sytuacje.Pozdrowienia i zebyscie jak najszybciej to rozwiazaly z korzyscia dla siebie.:hello:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka