Gość: Brenda IP: *.* 06.05.02, 15:32 Nie lubię leżeć na słońcu, nie mogę sobie pozwolić na wczasy pod palmą a nie chcę zlewać się ze ścianą Jaki samoopalacz mam wybrać ( żeby nie było plam, zacieków itp no i żeby opalenizna miała ładny kolor).Dzieki, Brenda Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pani_owieczka Re: Samoopalacz - który wybrać? IP: *.* 06.05.02, 23:02 Nie wiem jaka masz karnacje, ale wedlug mnie najlepsze sa samoopalacze Yves Rocher. Używalam tej firmy monoi de Tahiti (daje zlocisty, dosc ciemny kolor i nie brudzi ubran) a teraz wypróbowuje tej samej firmy Cap Soleil (do twarzy, ma jasniejszy odcien wiec przy mojej ciemnej karnacji nie za dobrze widac efekty, a opakowanie jest mniejsze). Mysle ze ktorykolwiek wybierzesz bedziesz zadowolona, bo rownomiernie kryja, ladnie pachna a do tego nie sa drogie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest A ja mam pytanie o Ambre Solaire??? IP: *.* 07.05.02, 08:52 Wczoraj zobaczyłam w sklepie samoopalacz Ambre Solaire w sprayu (Doskonałość Roku Twojego Stylu w 2001 roku).Niestety ta doskonałość kosztuje trzydzieścikilka zloty za bardzo małą buteleczkę.Mam do Was pytanie czy może używałyście tego samoopalacza i czy warto go kupić?Nie cierpię się opalać, na solarium nie chcę chodzić więc pozostaje mi tylko samoopalacz.Z poprzednich lat mam złe doświadczenia z zakupów samoopalaczy (wszystkie wylądowaly w koszu)!Mam nadzieję,że może ten jest dobry - bo w sprayu - może łatwiej się go rozprowadza i nie zostawia smug i plam na ciele??? No i czy ta opalenizna wygląda naturalnie???Czekam na Wasze opinie co do tego samoopalacza a może znacie jakiś inny godny polecenia?I jeszcze jedno, jak najlepiej rozprowadzać na całym ciele samoopalacz żeby skóra nie wyglądała sztucznie i nie było żadnych nierówności...?Proszę o pomoc!Bardzo, bardzo BLADA Regina! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikasia Dziś pytanie - dziś odpowiedź :-) IP: *.* 07.05.02, 10:13 Regino ! Od kilku lat używam wymienionego przez Ciebie samoopalacza . Kiedyś miał on konsystencję mleczka , teraz jako spray jest dużo wygodniejszy i wydajniejszy . Ja używam go głównie do " opalania " nóg i starcza mi on na cały sezon . Opalenizna jest równomierna , ma naturalny kolor , jest trwała ale jest jedno ALE : jakiś czas po posmarowaniu ciało ma charakterystyczny " przypalony " zapach . Mnie to specjalnie nie przeszkadza i genralnie jestem z niego bardzo zadowolona i w najbliższym czasie mam zamiar go kupić. Owszem , jest raczej drogi ale uważam , że warto wydać te pieniądze i być zadowolonym niż kupić coś tańszego i potem wyrzucić to do kosza , bo jak wiadomo z samoopalaczmi nie ma żartów Pozdrawiam ikasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Dziś pytanie - dziś odpowiedź :-) IP: *.* 07.05.02, 13:27 Ale jaki efekt dałby na twarzy i całym ciele? Czy wypróbowałaś go kiedyś na twarzy??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikasia Re: Dziś pytanie - dziś odpowiedź :-) IP: *.* 07.05.02, 20:10 Nie Reginko , na twarz nigdy go nie nakładałam , ale na resztę ciała tak . Nadaje się jak najbardziej . Skóra naprawdę ładnie wygląda . Musisz tylko pamiętać , że efekt zależy również od Twojej karnacji . Bo to , co dla mnie jest rewelacyjne dla Ciebie może okazać się kompletnym niewypałem ....Jeśli chodzi o samoopalacze do twarzy to są specjalne przeznaczone do tego celu preparaty , ale nie powiem Ci jakie , bo nigdy nic do twarzy nie stosowałam , po prostu nie mam takiej potrzeby . I w tym wypadku niewiele Ci mogę pomóc.Nie pozostaje mi nic innego niż życzyć Ci zadowolenia z udanego mam nadzieję zakupu .Pozdrawiam ikasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olaaaa2 Re: A ja mam pytanie o Ambre Solaire??? IP: *.* 07.05.02, 13:46 A ja nie polecam samoopalaczy w sprayu - aktualnie mam Nivea Sun w sumie jest fajny nie zostawia plam na ubraniach, ładnie sie wchłania i ładnie pachnie ale ten spray mnie dobija - wszystko jest tłuste i klejące od samoopalacza z reki butelka mi wypada brrr - jest wersja w tubie i nastepnym razem napewno ją kupie.polecam tez balsam bursztynowy !!!pa ola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beattta Re: A ja mam pytanie o Ambre Solaire??? IP: *.* 07.05.02, 22:07 Polecam ten samoopalacz, bowiem sama z niego korzystam i jestem zadowolona. Opalenizna ma ładny naturalny kolor i nie schodzi tak szybko jak po innych specyfikach. Regino! Stosowałam go również na twarz, ale bardzo delikatnie - to zostało mi na rękach po wtarciu w ciało rozsmarowałam na twarzy. Nie miałam żadnych plam.Pamiętaj jednak, że to wszystko zależy od Twojej karnacji. Ja mam raczej ciemniejszą i dosyć szybko się opalam. Zajrzyj do majowego "Samo Zdrowie" - jest tam kilka rad jak dobrze nałożyć samoopalacz i test trwałości samoopalaczy. Na zdjęciach Ambre Solaire wyszedł najkorzystniej (to oczywiście moje zdanie).PozdrawiamBeata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalinka Re: Samoopalacz - który wybrać? IP: *.* 07.05.02, 16:11 doskonałe są samoopalacze firmy Vichy albo Nivea (ale niestety jakoś tak dziwnie nieprzyjemnie, przynajmniej dla mnie, pachną) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lidka Re: Samoopalacz - PYTANIE IP: *.* 08.05.02, 10:55 Czy Ambre Solaire nadaje się do jasnej karnacji? Bardzo proszę użytkowniczki o odpowiedź.PozdrawiamLidka mama Groszka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikasia Re: Samoopalacz - PYTANIE IP: *.* 09.05.02, 09:44 Czasem wpada do mnie koleżanka ,która ma bardzo jasną karnację i maże się nim troszkę . Narzekań z jej strony nie słyszałam więc uznałam , że jest z niego zadowolona . Lidko , musisz go wypróbować sama , ale pamiętaj , że na każdym ciele może on wyglądać inaczej . Tak czy siak - jeszcze raz polecam !Pozdrawiam ikasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iberia swietny wybor IP: *.* 09.05.02, 11:07 czesc,postanowuilam i ja dolaczyc swoja opinie.moja karnacja jest bardzo jasna,do tego mam piegi i uczulenie na slonce wiec nie pozostaje mi nic innego jak samooplacze.probowlam wielu i dobry okazal sie do twarzy Yves Rocher "cap soleil".za to swietny wybor to do twarzy ambre solaire w tubce,ale ten ktory od razy nadaj kolor tzn jest zabarwiony slicznie brzoskwiniowo i po nalozeniu na twarz od razu jestesmy opalone,dodatkow ma w sobie zlote drobinki wiec pieknie nie blyszczy w sloncu.no a to ,ze ma juz kolor to ulatwia nakladanie ,bo widac gdzie i ile zostalo nalozone.a do ciala poelcam tez ambre solaire w spray"u-super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta_B Re: swietny wybor IP: *.* 09.05.02, 14:28 Iberia, a jakie są ceny tych samoopalaczy?Pozdrówka-Marta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iberia Re: swietny wybor IP: *.* 10.05.02, 21:53 ten w spray"u kuipowlam po 32 a ten w kremie do twarzy tez cos kolo 30/35 ale wydatek jak najbardziej sie oplacil,przynajmiej w moim wypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Samoopalacz - który wybrać? IP: *.* 09.07.02, 19:44 Polecam wam z czystym sumieniem, a przeciwiczyłam dużo vichy.jest naprawdę super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katarzyna_K Re: Samoopalacz - który wybrać? IP: *.* 11.07.02, 07:04 Mam na zbyciu nie używany samoopalacz z Avon. Kupiłam a kosmetyczka mi odradziła.Chcesz to pisz na priv, przeslę Ci za 10zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milki Re: Samoopalacz - który wybrać? IP: *.* 13.07.02, 08:01 ja uzywam samoopalaczy firmy "Yves Rocher" oraz "Lancome":1. cap soleil (lotion)100ml - do twarzy, jest b.delikatny,i daje naturalny wyglad mojej buzi,lub Monoi de Tahiti(w kremie)75ml-tez do twarzy.2. cap soleil (spray)100ml - do ciala,super sie rozprowadza(wada- jak na cialo to troszke mala buteleczka, watpie,czy wystarczy na cale lato,ale dokupie,bo warto) oraz3.Lancome (do nog)125ml - bardzo wydajny,posmarowane miejsce blyszczy sie,przez co mozna jednolicie rozlozyc go na nogach.RADA:Nakladajac samoopalacz najpierw robie podklad z kremu Nivea-soft, dzieki temu nie mam zadnych nierownosci czy plam. Mam nadzieje,ze pomoglam w wyborze.Powodzenia!Zycze przepieknej opalenizny,Tobie,Brendo i wszystkim spragnionym ciemniejszej karnacji. milki Odpowiedz Link Zgłoś