Dodaj do ulubionych

aaa kotki dwa :)))

IP: *.* 29.07.02, 10:50
Dziewczyny,Postanowiłam umieścić ten post tutaj bo tu chyba najwięcej mam zagląda :lol: Jakie kołysanki śpiewacie waszym dzieciom??? Mam pięciomięsięcznego synka któremu chciałabym trochę pośpiewać do snu, problem tylko w tym że pamiętam wiele melodii kołysanek i piosenek które śpiewały mi już niestey śp. babcie, a nie pamiętam tekstów :cry: :cry: :cry: Jak np. aaa kotki dwa :lol: Z tej kołysanki niestety został mi już w głowie tylko refren... Może któraś z was pamięta ten tekst, jak i teksty innych popularnych przyśpiewek dla dzieci jak np. jadą jadą misie :lol: A może nawet byłybyście w stanie polecić mi jakieś książeczki czy kasety z wierszykami i piosenkami????Pozdrawiam i z góry dziękuję :lol:MB, mama Stacha :bounce:
Obserwuj wątek
    • Gość: AniaSK Re: aaa kotki dwa :))) IP: *.* 29.07.02, 11:23
      polecam:"Kołysanki" (bardzo ładne, śpiewane przez dorosłych, wydaw. Dziecięcy świat)"Piosenki przedszkolaka" cz.I i II (tu masa bardzo fajnych piosenek np. "Jadą, jadą misie", "Panie Janie", "Jagódki" "AAA kotki dwa...""Piosenki Misia i Margolci" - są chyba 4 czy 5 części"Pioseneczki jedyneczki i dwójeczki""Kółko graniaste" - piosenki wyliczanki
    • Gość: sylwiakrol Re: aaa kotki dwa :))) IP: *.* 29.07.02, 11:28
      Marta,musisz zerknąć na ezabawy a znajdziesz tam teksty niektórych piosenek.Pozdrawiam :hello:
    • Gość: Aluc Re: aaa kotki dwa :))) IP: *.* 29.07.02, 11:48
      he he he :lol: na każdą próbę zaśpiewania czegokolwiek ( a lubię i podobno potrafię) Maksio reaguje gwałtownym ożywieniem i rozkosznym chichotem - nawet nie usiłuję śpiewać mu kołysanek do snu, bo efekt jak widzę byłby zupełnie odwrotny :D stosuję tylko dla poprawy humoru :D
    • Gość: beattta Re: aaa kotki dwa :))) IP: *.* 29.07.02, 12:18
      Marto!Kiedyś też miałam ten problem - coś mi grało, ale nie za bardzo wiedziałam w jakim kościele. Kupiłam więc kilka kaset z piosenkami dla dzieci i spisałam teksty. Teraz już większość z nich umiem na pamięć, ponieważ moja Julcia uwielbia jak jej się śpiewa nie tylko przy okazji zasypiania. Szkoda tylko, że głos nie ten :lol:Jak chcesz mogę Ci wysłać na priva parę tekstów na dobry początek.Pozdrawiam :hello:Beata
      • Gość: MartaB Re: aaa kotki dwa :))) - do Beattty IP: *.* 29.07.02, 12:28
        Ależ oczywiście :lol:Bardzo chętnie, i tak za nim cokolwiek kupię to trochę czasu minie :lol:Wysyłaj i wielkie dzięki :)Pozdrawiam,MB
      • Gość: lea Re: aaa kotki dwa :))) DO BEATY IP: *.* 30.07.02, 07:16
        Ja też poproszę, jeżeli mozna o wysłanie tekstów. Będę niezmiernie wdzięczna. pozdrawiam - leaeczeczko@interia.pl
      • Gość: aneta73 Re: aaa kotki dwa :))) IP: *.* 30.07.02, 09:36
        Mogę też poprosić o te teksty?Mój adres: aneta.f-sz@poczta.gazeta.pl
      • Gość: roza Re: aaa kotki dwa :)))do Beattty IP: *.* 30.07.02, 09:55
        My też bardzo prosimy Cię o te teksty.Marta i Kubadmjodko@poczta.onet.pl
      • Gość: Dragon Re: aaa kotki dwa :))) IP: *.* 30.07.02, 15:29
        Witam :hello:Czy ja też mogę, dostac kilka tekstów?Pozdrawiam Dragon ;)
    • Gość: dorsi Re: aaa kotki dwa :))) IP: *.* 29.07.02, 23:10
      Cześć Marta...Niestety nie znam oryginału "Aaa kotki dwa", ale......co wieczór śpiewam (śpiewamy z mężem te słowa :-) )w wersji zaadoptowanej do naszego domu...a brzmi to tak.....Aaa kotki dwa, szorobure oby dwanic nie bedą robiły, tylko Bianuś bawiłyAaa kotki dwa, nasza mała Bianusianic nie będziem robili tylko Bianuś kochalii tak wiele, wiele razy :-)Właściwie zawsze usypiam maluszka nucąc te słowa i bardzo to lubie. Ja nie pamiętam z dzieciństwa śpiewającej mi do uszka mamy, więc mam nadzieje, że Bianusi ta mielodia będzie się sama nuciła w główce.pozdrawiam serdecznieDorsi mama Biankip.s. Beatta - czy ja też moge liczyć na kilka tekstów kołysanek ?
    • Gość: Todd Re: aaa kotki dwa :))) IP: *.* 29.07.02, 23:38
      Ja pamietam JADĄ, JADĄ MISIE : ------------------------------------------Jadą, jadą misie, tra la la la la,Śmieją im się pysie, cha cha cha cha cha,Przyjechały do lasu, narobiły hałasu,Przyjechały do boru, narobiły rumoru.Jadą, jadą misie, tra la la la la,Śmieją im się pysie, cha cha cha cha cha,A misiowa jak może, prędko szuka w komorze,Plaster miodu wynosi, pięknie gości swych prosi.Jadą, jadą misie, tra la la la la,Śmieją im się pysie, cha cha cha cha cha,Zjadły misie plastrów sześćI wołają: "jeszcze jeść!"Jadą, jadą misie, tra la la la la,Śmieją im się pysie, cha cha cha cha cha,Przyjechały do lasu, narobiły hałasu,Przyjechały do boru, narobiły rumoru.--------------------------------------------osobiscie polecam :--------------------------------------"Deszcze niespokojne, potargaly sadA my na tej wojnie ladnych pare lat...."--------------------------------------Dziala idealnie jesli chcemy swoje pociechy przygnebic :-)
    • Gość: MartaB Re: aaa kotki dwa :))) IP: *.* 30.07.02, 15:09
      Wielkie dzięki dziewczyny :love:Teraz nie pozostaje mi nic jak tylko sobie przyswoić :lol:A tak przy okazji, ale Beattta ma teraz wzięcie...Dziękuję i pozdrawiam,MB + Staś :hot:PS> Ukłon w stronę moderatorki że nie wyrzuciła postu bo chyba jednak nie tutaj powinien był się znaleźć...Dziękuję :lol:
    • Gość: Gooh Re: aaa kotki dwa :))) IP: *.* 30.07.02, 20:24
      "aaa, kotki dwa.." - ja śpiewam to Brunowi co wieczór do snusmile (i spiewałam mu to nawet jakb ył u mnie w brzuszku.. ;))nie wiem, czy juz ktoś podał ci słowa... najwyżej przeczyasz je jeszcze razzaczynam ...(mam nadzieję, że nic nie pochrzanie)W górze tyle gwaiazd, w dole tyle miastgwaiazdy miastom daja znać, ze dzieci musza spać...ah, śpij kochaniejeśli gwiazdkę z nieba chcesz - dostanieszczego pragniesz daj mi znaćja ci wszytsko moge dać,więc dlaczego nie chcesz spać?ach, śpij bo nocąkiedy gwiazdy się na niebie złocawszystkie dzieci, nawet złe,pogrążone sa we śniea ty jeden tylko nie...ref: aaa, aaa, były sobie kotki dwaaaa, kotki dwa, szarobure, szarobure obydwaach, spij bo włąśnieksiążyc ziewa i za chwile zasniea gdy rano przyjdzie światksiążycowi będzie wstyd, że on zasnął a nie Ty...Ref....wiecej tekstu ni epamietam, mam nadzieję, ze to cały... ;-)pozdrowionkaGooh:hello:
    • Gość: beattta Re: aaa kotki dwa :))) IP: *.* 30.07.02, 20:34
      Ależ mamy rozśpiewane towarzystwo ;)Postaram się wysłać teksty wszystkim zainteresowanym. Nie jest tego dużo, ale zawsze coś. Wybrałam te, które najbardziej lubi moja Julcia. Pozdrawiam :hello:Beata z Julką
      • Gość: Gooh Re: aaa kotki dwa :))) IP: *.* 30.07.02, 20:43
        Beatka,to i ja poprosze o te teksty...:-)pozdrowionkaGooh i Bruno:hello:
    • Gość: patsik Re: aaa kotki dwa :))) IP: *.* 30.07.02, 22:29
      ja moim od urodzenia śpiewam, co mi ślina na język przyniesie - a najczęściej są to piosenki harcerskie...bo te mi się najlepiej w pamięć wryły :-))i tu anegdotka - dzieci są już spore, więc i swoje zachcianki mają...a że tutułów to ani ja, ani tym bardziej oni nie kojarzą, to wieczorny repertuar to istna zgadywanka.i niedawno zastanawialiśmy się trzy dni co to może być:"zaśpiewaj świat"no i wpadłam w końcu - otóż były to "Mury" bo wryło się w pamięć trzyletniemu łebkowi,że w refrenie jest:"i pogrzebią stary świat"dobre?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka