Dodaj do ulubionych

Do mam Emilek

IP: *.* 23.08.02, 08:33
Ja mam taki "miły, łatwy i przyjemny" temacik. Otórz ciekawa jestem jak zwracacie się do swoich córek o imieniu Emilia. Zarówno w pieszczocie, jak i w chwilach, gdy trzeba je przywołać do porządku.Chodzi mi konkretnie o zdrabnianie imienia Emilia (Emilka).
Obserwuj wątek
    • Gość: Adzia Re: Do mam Emilek IP: *.* 23.08.02, 08:49
      Ja nie mama Emilki (chociaż i to rozważałam), ale znajomi rodzice dziewczęcia o takim imieniu mówią na nią Emi, albo Mila. Ładnie, nie? :-)Pozdrawiam Agnieszka
    • Gość: SylwiaKarolina Re: Do mam Emilek IP: *.* 23.08.02, 11:10
      Cześć!Ja mam Gabrysię, ale mama mojej uczennicy mówiła do niej Milusia i Milutka, co mi się zawsze bardzo podobało.Sylwia
      • Gość: xxmagda Re: Do mam Emilek IP: *.* 23.08.02, 16:16
        Ja na swoją kluseczkę wołam Milesia, Mileczka, albo Milenia, jak chcę być groźna to mówię Emila (bez i w środku).Pozdrawiam, Magda
        • Gość: annika Re: Do mam Emilek IP: *.* 23.08.02, 18:52
          Ojojku a ja imienia Emila nie uważam za groźne ;) . w ogóle planowałam dać córeczce na imię Emila, nie Emilia, ale nie chciałam komplikować. Na co dzień jest Emilą. Emilią - wtedy właśnie gdy się na nią "gniewam" (nie gniewam się bo ma 3 miesiące i jest przeurocza i hipergrzeczna - Wasze też? :) ), a ostatnio ... Emitką - tak ją nazwał dwuletni "batitet" Mateusz. I się (o zgrozo) przyjęło. Pękamy ze śmiechu.Pozdrowienia dla mam dziewczynek o słodko brzmiącym imieniu EmilkaAgnieszka mama Emilki i Mateusza
          • Gość: asia1973 Re: Do mam Emilek IP: *.* 23.08.02, 23:28
            ojej! Moja córeczka miała się nazywać Emilka ale od 3 miesięcy mam synka Patryczka.Asia
    • Gość: ejziaja Re: Do mam Emilek IP: *.* 24.08.02, 22:04
      Sporo znajomych dziwi się skąd takie imię.Akurat w rodzinie męża to tradycja trwająca już czwarte pokolenie.Naszą 4 miesięczną Emilkę nazywamy Misia, Emisia.Pozdrawiamy wszystkie słodziutkie Emilki!!!!Kasia
      • Gość: burek Re: Do mam Emilek IP: *.* 24.08.02, 22:20
        Moja Emilka jest Emileczką lub Emilutkiem.Czasem gdy wyjatkowo daje nam w kość jest Emilią P.,ale kocham ją nawet kiedy ryczy.Pozdrawiam wszystkie mamy Emilek i nie Emilek.
    • Gość: Justyna1212 Re: Do mam Emilek IP: *.* 26.08.02, 11:48
      Cudowne imię, prawda? Tyle, że mam problem. Żadne inne imię dla dziewczynki nie podoba mi się na tyle, aby nazwać nim drugą córkę.Ale, co ja się będę martwić. Najpierw musi się urodzić ta druga córka, ale tak jestem ciekawa jak to jest gdy ma się synka...No cóż:jednym słowem, może być albo synek albo druga córka, oby było...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka